Tyck till tack!

Jag har köpt nya skor och jag behöver åsikter. Jag har tittat på liknande modeller i säkert ett par år nu men aldrig slagit till och köpt några. Jag har väl lite tänkt att det kanske är en smula onödigt.. Men idag såg jag liknande skor på flera personer och tyckte att det var så jäkla snyggt. Iaf på dem. Men frågan är om jag kan pull it off? Jag är ju liksom mer av en sneakerstjej. Fast det vore ju nice t.ex. när man går ut och så. Jag är väl inte hundra säker på exaktexakt hur jag egentligen har tänkt mig att de ska se ut heller. Provade ett par andra idag också men utan någon klack vilket ju också är snyggt men det blir ju inte alls samma stil. Det jobbiga är att det nästan kan bli som en helt annan typ av sko bara klacken t.ex. är 0,5 cm lägre eller skaftet är en cm högre. Tycker jag iaf. Och det gör det svårt. För jag vill inteinteinte att de ska se tantiga ut. Mitt problem är ofta också att sådana här skor blir för stora kring vristen men det är faktiskt inte dessa. Sen brukar jag ju inte kunna gå i högklackat men jag tror (vill tro?) att de här kan funka. Dels för att de inte är skyhöga och dels för att det är en bredare, ganska stabil klack. Sen vill jag ju såklart kunna ha dem till mina vanliga kläder men det tror jag funkar med de här som jag har köpt. Det enda jag inte är säker på att de funkar till ännu är säckiga jeans. Tåls att undersökas. Och priset var acceptabelt, 499:-, så det kan jag inte säga mycket om.

Jag vet inte. Vad tycker ni?
  
  

 


Finaste någonsin

I fredags fick jag den finaste presenten någonsin, lilla K hade nämligen gjort en kudde till mig på förskolan..! Fatta vilket jobb av en så liten tös. Mitt hjärta gjorde ett litet skutt när jag fick den, hur fin som helst! Hennes femårigahjärta må vara litet till storleken men oj vad mycket kärlek och omtänksamhet det rymmer..



Finaste kudden!


Prylköp

Igår slog jag till och köpte mig en ny extern hårddisk. Jag har en sedan x antal år tillbaka så det kändes pytte onödigt eftersom jag sällan lyxar till och köper nya elektronikprylar förrän de gamla gått sönder. Men den gamla externa hårddisken är samma storlek som en tegelsten samt utrustad med strömsladd vilket resulterar i att jag aldrig orkar ta fram den. Och jag börjar känna att det kommer straffa sig snart, typ genom att jag förlorar alla bilder jag aldrig orkat lägga över eller liknande. Jag vet att det låter som lathet men det är så det är. Dessutom litar jag inte riktigt på min gamla hårddisk för den låter som ett mindre sågverk varje gång man startar den plus att den kopplar ifrån ibland när den känner för det. Så. Jag gick till Webhallen och införskaffade en ny behändig liten sak som man inte väger tre ton och som man bara behöver koppla till datorn. Dessutom är den 1TB så jag får plats med hela mitt liv i den. Och lite till. Jag har inte testat den ännu men jag är ganska säker på att vi kommer att komma bra överens.



Ny och gammal


Två glada nyheter

Igår köpte Hanna och jag biljetter till Svansjön på Dansens Hus i mitten av januari. Det är Benke från Bounce som gör sin tolkning av den klassiska sagan. De medverkande har dansat i Bounce uppsättningar tidigare eller valts ut genom audition. Jag ser sjukt mycket fram emot det, en perfekt ljuspunkt mitt i vintermörkret och slasket.

Och igår fick D och jag besked om att vi ska få hyra lägenheten vitt - äntligen! En sån otrolig lättnad, nu ska bara kontrakten skrivas på så det blir helt klart. Apropå det, så imorse när jag gick till t-banan så träffade jag en man utanför porten som frågade om jag bodde eller jobbade här, sedan frågade han om jag trivdes här och sist, men inte minst, om jag kunde sova om nätterna. Hässelby i ett nötskal.


En annan sida av Hässelby

I senaste numret av Mitt i Västerort stod det att Hässelby Gård är ett av stadsdelens mest otrygga och utsatta områden. Ikväll tog D och jag en promenad ner till och längs vattnet. Det var otroligt vackert med solnedgången och strandpromenaden. Vi upptäckte även, för oss nya, hyreshus som vi båda blev helt betuttade i. Bodde man där skulle jag lätt kunna bo kvar i Hässelbytrakterna ett bra tag, så fint var det. Så, vi upptäckte nya sidor av Hässelby ikväll som inte kändes särskilt otrygga, trots att vi var ute efter mörkrets fall. Det är bra.



Hässelby by night


Revolutionerande!

I typ sex år så har mina matlådor, och hemmaluncher för den delen, bestått av pasta med tonfisk. That's it. Möjligtvis en skvätt sötsursås då och då. Och såklart flingsalt men jag är ju saltoman så det ska ju på allt. Anyhow, idag hände något revolutionerande i det Brodinska/Öbergska residenset. D slängde min tonfisk i en stekpanna med en klick creme fraiche, lite sambal, timjan, salt och peppar och vips så blev lunchen tusen gånger godare..! Tänk vad så lite kan göra så mycket. Och framförallt tänk att jag aldrig har tagit mig för att utveckla maträtten (om nu pasta och tonfisk kan kallas en maträtt..) på det sättet. D är min hjälte, halleluja!


Glad för det lilla

Det blev en konstig springrunda idag. Innan var jag sjukt omotiverad till att ens ge mig ut. Det blåste orkanvindar ute och förra veckan gick det otroligt segt när jag sprang så den känslan satt kvar i mig. Under passen förra veckan kändes det ungefär som om jag inte hade en muskel kvar i hela kroppen.. Kanske sviter efter Tjejmilen, vad vet jag. Anyhow. Jag tog mig ut idag iaf och hela tiden jag sprang så tänkte jag på vad jag skulle skriva här på bloggen om hur dåligt träningen gått de senaste gångerna och hur omotiverad jag börjat känna mig. Mitt i dessa tankar så vips, hade jag tagit mig runt första varvet utan några större ansträngningar. Så andra varvet började jag tänka på att jag skulle skriva här att det gått rätt fort och dessutom känts oväntat bra. Men. Hur det var så ville sig tiden ändå inte riktigt, min nästan mil slutade på 51:57. Men jag tar med mig att det kändes betydligt bättre i kroppen denna vecka! Även om tiden inte var i toppklass så kände jag mig otroligt mycket starkare och framförallt så känns det som åtminstone lite av motivationen kom tillbaka. Brist på motivation, både att ta mig ut och att pressa mig ordentligt, har nog också mycket att göra med att Tjejmilen är över nu. Hela sommaren hade jag ju det som mål men nu är jag iaf glad om jag fortsätter ta mig ut och komma runt mina mil varje vecka.


Mina Tjejmilenstats


Maja "Tealover" Öberg

Igår var jag och käkade middag med kollegor från sommarjobbet, himla trevligt var det och innan hann jag strosa runt lite på Söder. Jag hängde ju jämt på Söder förr men nu blir det väldigt sällan så det var mysigt att gå runt lite i lugn och ro. Ett mål för dagen var Söderhallarna för att fylla på mitt teförråd. Innan var jag dock in på Designtorget och upptäckte då deras superfina teburkar! Jag har letat fina teburkar i flera år, känns det som iaf, men aldrig hittat någon som jag riktigt fastnat för. Men de här var helt perfekta så jag var bara tvungen att köpa en till mig själv. När jag betalade berättade hon i kassan att den absolut bästa tebutiken heter Tea Centre och ligger på Hornsgatan. Jag var främst ute efter Söderte och hon berättade att det enda riktiga söderteet, orginalet, finns i den tebutiken. Need I say more, jag styrde såklart genast kosan mot Hornsgatan. Hon hade rätt, det var som ett teparadis på Tea Centre..! Jag kunde nog ha köpt hur mycket te som helst men denna gång nöjde jag mig med 250g Söderte och 100g Rabarber/Grädd - två riktiga klassiker. Och nu är det äntligen dags att testa detta berömda Söderte, som luktar gudomligt vill jag tillägga. Here we go... Mmm, fantastiskt gott! Så alla teälskare, vänta inte längre, bege er till Hornsgatan och förgyll den grå och regniga (iaf de senaste dagarna här i Hby) vardagen med lite gott te! Och unna er en teburk också vettja, jag tänker definitivt införskaffa fler. Helst skulle man ju ha en för varje tesort, tänk vilken dröm det vore..


Mitt storköp!


Alla varianter av Designtorgets teburkar


Så bra allt blev till slut!

Senaste veckan kan ha varit den mest händelserika sedan mannaminne. Förra lördagen vankades det ju bröllop uppe i Norrland, närmare bestämt på Spikarna, Alnö. Det blev otroligt bra, vackert, roligt och minnesvärt. Jag hade ju pirrat upp mig lite kring min roll i det hela men allt gick faktiskt förvånansvärt bra. Både Best Girls-uppdraget, sången i kyrkan (påstod alla som var där iaf) och toastmasterrollen. Hela galejet kunde nog faktiskt inte ha blivit bättre!

I måndags var det mer kärlek för då firade D och jag ett år tillsammans..! Det blev restaurang och café och mys. Det gillar jag. Helt galet att det gått ett helt år. Samtidigt som det känns som vi har känt varandra längre än så så känner jag mig fortfarande alldeles nykär varje gång jag ser på honom. Det är en underbar känsla.

I torsdags fyllde jag 25 men den rapporten har ni ju redan fått, been there done that liksom. I fredags tömde D och jag min lägenhet och jag flyttade in hos honom på riktigt. Så nu är vi sambos fo´real ;D Känns fantastiskt bra. Tack vare D gick flytten smidigare än någon annan flytt jag varit med om och det är ju några.. Vi pysslade hela fredagen och konstaterade att våra saker passar väldigt bra ihop, vi kompletterar verkligen varandra. Och det är något som är sant på fler nivåer än möbelnivå kan jag tillägga.

I lördags var det dags för Tjejmilen! Jag har ju sprungit som en gnu hela sommaren och nu var det äntligen upp till bevis. 50:29 blev sluttiden för 10,12 km och jag hamnade på plats 903 av 25106 personer. Visst att under 50 min kanske hade varit skoj men jag är nöjd ändå. Får sikta på det nästa år och då får det även gärna vara lite mindre sol, även om jag är glad att det inte regnade.. Otroligt kul var det iaf och jag sprang tillsammans med min klasskompis Klara varenda meter av milen, så jämna var vi, och det blir ju ännu roligare när man har någon med sig hela vägen.

På kvällen blev det lite firande av födelsedagen igen fast tillsammans med vänner denna gång. Lite kombinerat inflyttningsfest kan man ju säga också. Otroligt trevligt tyckte jag och det kändes som att alla andra också tyckte det. Jag uppskattar verkligen när folk tar sig tid sådär, det värmer i hela kroppen. Igår var det D's familjs tur att komma hit på lite födelsedagsmiddag och fika. Samma sak där, jag blir så glad när folk gör sånt och det var himla trevligt.

Det var veckan, fullspäckat eller vad säger ni? Jag var ganska rejält stressad inför alla dessa saker rätt länge så nu när allt är över och verkligen allt blev så lyckat och löste sig så bra så känns det mycket, mycket bra. Tack alla som bidragit till det!


          


Maja goes 25!

Min 25-årsdag är snart över och den har varit helt underbar, från början till slut! D väckte mig med sång och paket på sängen imorse. Jag fick en favoritfilm; "Trolltyg i Tomteskogen" som vi tittade på medan vi sedan åt en lång och god frukost som D hade fixat. Det vankades även frukostefterrätt; kladdkaka och morotskakemuffin - mums! Fina Cecilia bjöd mig även på fika efter skolan så även då fick jag avnjuta godsaker, hihi. Hela dagen har det ramlat in gratulationer, på tfn, sms, post och facebook. Det är helt galet vad gratulationer jag har fått och det värmer ända in i hjärteroten ska ni veta - tusen tack! Jag fick även blombud från min fina familj och när D kom hem så hade även han en vacker bukett med sig. Han bjöd sedan på sjukt god pasta från ett ställe där vi snart borde räknas som stammisar samt Efes-öl som vi njöt av i Alanya i början av sommaren. Nu tittas det andra Jurassic Park-filmen, spännande och rätt äcklig om jag får säga det själv.. Men nu har jag väl iaf åldern inne ;)