2513

Det är minst sagt fullt upp just nu. Ett nytt moment är igång "Barn, ungdom och familj i det sociala arbetet". Eftersom jag antagligen vill jobba med barn på något sätt när jag är färdigutbildad så känns den här kursen väldigt spännande! Lite jobbigt bara att det är snuskigt mycket att göra. Ett grupparbete, en barnintervju (läskigt!) och en hemtenta ska vi klara av utöver de 2513 sidor (tack Elin för den uträkningen..) som vi ska hinna med att läsa. När vi inte är på alla föreläsningarna och mongis-PF-lektionerna som är inplanerade det vill säga. Nämnde jag att kursen är fyra veckor kort? Jeeez, de där på Sopis verkar tro att man inte har något liv alls utanför skolan.. Nu vet ni iaf, så bli inte förvånade om ni inte ser skymten av mig fram till den 16 november. Igår kväll blev det dock en paus för lite middag med några klasstjejer hemma hos Lisa. Vi gjorde Lisas berömda vegetariska lasagne, drack vin och åt glass. Himla trevlig kväll och goda grejer!

Apropå mat så ska jag ta och slänga ihop en paj nu för snart kommer D ♥


Finsläkt på besök

Ikväll flyttar jag till Hanna några dagar för om några timmar kommer mitt kusinbarn Lucas och bor här i min lägenhet lite. Helt galet att småknoddarna som jag gosade och lekte med och bar runt på jämt när jag var mindre plötsligt är nästan vuxna! Jag hinner inte med..!Jag och Lucas back in the days


Total förvirring

Det vankas salstenta igen på onsdag och denna gång är det mometet "Äldre och personer med funktionsnedsättning" som ska klaras av (förra tentan fick jag förresten C på fick jag veta igår). Finaste D är bortrest hela helgen så jag tänkte att nu ska jag minsann passa på att tentaplugga. Men det har gått sådär, måste jag säga. Det här momentet är ju iofs det flummigaste jag någonsin varit med om. Tidigare har det tydligen varit en hemtenta på det här men nu fick de plötsligt för sig att testa salstenta för första gången istället - inte okej. Inte heller okej att den allra första föreläsningen handlade om allt det hemska och jobbiga med att åldras och att föreläsaren, efter att ha rabblat upp de vanligaste dödsorsakerna, sa "Det händer ju att man bara dör också". Deprimerande och ångestframkallande var det minst sagt. Upplägget på hela momentet har dessutom varit huuur rörigt som helst, man har knappt förstått vad man ska läsa i kurslitteraturen eller överhuvudtaget vad som är viktigt att kunna. Lärarna har gett information om saker till vissa men inte till andra. Dessutom har inte föreläsningarna stämt överens med vad som står i böckerna vilket gör att man blir ännu mer förvirrad..! Anyhow. Förutom att det har gått segt att plugga eftersom jag inte vet vad jag ska kunna så har jag dessutom köpt en usb-sladd till min nya fina tfn. Så nu kan jag föra över massa skoj från datorn, vilket jag kan hålla på med ungefär hur länge som helst. Jag köpte även ett 2gb minneskort till den så jag får plats med hur mycket skoj som helst också. För övrigt så är det en sjukt bra tfn för så lite peng kan jag meddela nu när jag använt den en vecka. Me like! Jag gillar också att ha mitt gym 20 meter från min lgh. Sedan jag köpte träningskort där har jag dock lyckats vara duktigt förkyld en hel del och sedan i måndags har jag, av någon mystisk anledning, dessutom gått med typ stukad högerfot. Så jag har väl inte sprungit där tjugofyra timmar om dygnet direkt, om man säger så. Men idag tog jag mig dit en timme för en stund på crosstrainern och en svängom i gymet. Så himla skönt att bara kunna kila ner dit när andan faller på, utan att det behöver vara värsta projektet. Att det sedan bara var jag och tre andra där gör ju inte heller saken sämre direkt.

Nu blir det fisksoppa och "Sex and the city 2" hemma hos Hannan, hejsvejs!Kollikokk!

Igår förvandlades jag i 45 minuter till Mulle. Ni vet, han/hon/den/det som lär barnen att hålla fint och rent i skogen. Typ. Det var kidsen på syrrans förskola som hade börjat tappa tron på att Mulle finns så jag ryckte ut och fick dem på rätta tankar..! Det var en helt fantastiskt utstyrsel man fick låna från Friluftsfrämjandet för att kunna gestalta denna Skogsmulle. En grön tröja med extremt rymliga gröna byxor till, näbbstövlar som var kanske fem nummer för stora, en svans att sopa rent i skogen med såklart och så sist men inte minst en fantastisk trollperuk med en liten näverhatt på..! Det ni, gissa om jag kände mig het i den outfiten ;D När jag precis hade bytt om och var på väg in i skogen så mötte jag en man med hund som stirrade förskräckt på mig och sa: "Var har du rymt ifrån!?". Haha, sjukt roligt! Kidsen verkade mindre förskräckta som tur var, de var förvånansvärt orädda faktiskt och otroligt goa mot mig. Och det bästa av allt var ju att de faktiskt inte kände igen mig..! Vilket är kul just eftersom jag ju jobbat extra en del där hos dem. Kidsen berättade om sina småsyskon, visade mig en koja och en toalett som de byggt och diverse fällor de hittat i skogen (dvs rötter som man kan trilla över). Sedan lekte vi "Alla ekorrar byter bo" och jag fick dela ut Mullemärken till alla innan vi avslutade med att sjunga Mullesången tillsammans. Jag hade övat många gånger (sjukt svår melodi faktiskt!) och den ekar fortfarande i mitt huvud.. Jag blir nog aldrig av med den, haha! Härligt var det också att höra att när jag gått därifrån så hade en pojke, som var den mest avvaktande av barnen, sagt: "Och jag som inte trodde att Mulle fanns..!" Men nu tror han alltså det, fantastiskt. Så jag är nöjd men jag kommer definitivt aldrig att bli skådis, haha!


 


Köphybris?

Det är ju så att man kan tro att jag fått köphybris med kamera, vinterjacka, Parisresa och allt vad det är men jag behövde faktiskt en ny mobiltelefon. Jag brukar inte köpa nya grejer förrän mina gamla är heeelt körda och verkligen inte fungerar längre men nu blev det ett litet undantag. Min nuvarande mobil fungerar visserligen fortfarande men den väljer däremot själv när och till vem den ska skicka smsen som jag skriver samt ringer upp personer mot min vilja hela tiden. Den är dessutom så dammig bakom skärmen att jag knappt ser vad jag gör och sjukt schleten - hälften av telefonen är svart och hälften silver eftersom jag tagit delar från två olika skal.. Börjar inte ni också tycka att det kanske var dags? Att det kanske faktiskt är okej att jag lagt en tusenlapp på en ny mobil? För mer än så kostade den inte och mer finesser än vad min gamla erbjöd behöver jag faktiskt inte. Men den här verkar lite snällare och är betydligt snyggare än min K700i, no offense gamle kompis. Nu längtar jag bara tills den dimper ner i postfacket, hihi...Min nya kompis


Paris here we come!

Kom just på att jag ju har glömt att skriva här att jag ska till Paris? Cicci och jag började bli lite ressugna igen efter vårt Berlinäventyr vid den här tiden förra året, så hon började kolla runt lite på diverse resmål. Och eftersom hon är mästaren på att hitta billiga resor och billigt boende så slog vi för två veckor sedan till och bokade oss en Parisresa fredag-måndag i slutet av november..! Ska bli så sjukt härligt, jag längtar verkligen! Den här gången blir det dock inte bara Cecilian och jag utan vi har fått med oss våra karlar också. Eh ja.. det har jag väl inte heller nämnt här men jag har en karl. Världens finaste. Så är det. Paris here we come!

Och kallt får det för övrigt gärna vara i Paris för jag köpte äääntligen en riktig vinterjacka i helgen! Googlade "vinterjacka 2010" för några veckor sedan och fick upp en Didriksonsjacka som jag genast fastnade för. Måste vara första gången jag lyckats googla mig till en bra vinterjacka, hm.. Jag vet ju iofs inte än om den är bra men den var betydligt dyrare än vinterjackor som jag brukar köpa (och frysa i..), sjukt skön och snygg och den kändes bara så rätt så fort jag fick på mig den. Dessutom blev jag svettig efter typ två minuter med den på mig så det måste man väl ändå säga bådar gott? Jag känner mig redo för vintern, så bring it on bara!Lyssnar på:
Får Jag - Säkert
Indestructible - Robyn