En helt ny karriär?

Igår fick jag hjälpa papsi att ploga med traktorn!


Den årliga julrapporten

Här var det livat! Ni kanske tror att jag har glömt bort min egen blogg? Det har jag inte. Jag har bara inte haft varken tid eller särskilt mycket lust att skriva något den senaste tiden. Istället för att stressa fram nåt inlägg då och då bara för att så har jag helt enkelt släppt den ett tag. Rätt skönt det också ibland. Jag har blivit mer så det senaste halvåret, att jag gör mycket det jag känner för och mår bra av. Istället för sånt jag tycker att jag borde, fast som jag egentligen inte måste göra. Om ni förstår? Äh, jag mår bra av det sättet iaf. Tid är dock en bristvara dessa dagar tyvärr. Vi började en ny kurs den 14 december som sträcker sig över jul tom den 14 januari. I och med denna kurs kan jag skratta högt åt att jag tyckt att terminen fram till nu har varit väldigt stressig. Den här kursen är som inget annat jag någonsin utsatts för. Dessutom ger den oss fruktansvärt mycket att göra nu över julen vilket känns trist. Men det är ju inte så mycket att göra åt. Jag tänker att om man planerar lite, hoppar lite i läsningen och inte gör det minsta mer utöver vad som faktiskt behövs göras så borde det gå. Något ska man väl få ihop iaf och dessutom få lite tid över till nära och kära. Det är min plan. Tro mig, den här kursen har gett mig och ger mig fortfarande stundtals nervsammanbrott, panikångest och magsår på samma gång. Men det brukar ju ordna sig så då måste jag ju tro att det kommer göra det den här gången med.

Torsdag är sista dagen för något som helst plugg för då på eftermiddagen nångång kommer D och K upp för att hälsa på och fira nyår med mig och familj. Tveksamt om jag någonsin varit så otålig inför något, haha! Jag vågar knappt tänka för mycket på det för då blir jag ännu mer otålig :) Det ska verkligen bli så himla himla roligt! Julen hittills har också varit bra, förutom att jag åkte på nån slags sjuka i onsdags förmiddag. Ingen aning vad det var men det gav mig huvudvärk, ont i kroppen, halsont och ett konstant illamående i typ tre-fyra dagar. Inte okej. Men julafton blev väldigt mysig ändå! Klarade dock bara en potatis och några prinskorvar från det dignande julbordet vilket var lite trist. Först igår fick jag tillbaka aptiten så nu har jag lite att ta igen ;P Juldagen fick jag snällt tillbringa hemma också, för första gången på typ sex år, men det gjorde mig inte jättemycket.

Hoppas ni också haft en fin jul och god fortsättning till er alla! ♥


Mer jul mindre stress

Jag tror inte att jag fått in julkänslan ordentligt i år. Jag pyntade ju tidigt och det blev himla mysigt, men det känns inte riktigt som det brukar i kroppen när det närmar sig jul? Jag är mest trött och jag är dålig på att tända mitt datumljus, adventsstaken lyckas jag också glömma bort. Jag har inte tittat på någon julkalender, förra året såg jag ju på Sunes Jul på youtube varje morgon och drack julte. Jag har bara druckit glögg ett par gånger och bara en lussebulle har det blivit. Ingen julgröt än så länge och någon advent i kyrkan har jag inte hunnit med. För första gången på tjugo år så har jag dessutom ingen chokladkalender. Jättekonstigt. Men jag skulle tro att min svaga julkänsla beror på skolan. Det har varit så fruktansvärt mycket att göra att t.o.m julklappar har känts extremt jobbigt att tänka på. Tråkigt är det för jag brukar tycka att det är kul att tänka ut julklappar. Nu börjar jag dock bli klar med klapparna, fick någon slags idéstorm häromdagen och idag så nu är det bara några fler grejer som ska införskaffas. Och imorgon vankas det julbak med Cicci, kanske att julkänslan förstärks då? Men jag är fortfarande så oerhört trött. Tror aldrig att jag känt mig så trött som nu. Tre tentor har vi haft hittills denna termin och vi har två kvar varav en är på måndag. Jag har inte pluggat som jag borde dock så vi får väl se hur det går med den. Jag känner verkligen att denna termins skolhets börjar ta ut sin rätt. Och inte blir det bättre av att vi inte kommer ha något jullov i år.. Idag känner jag dessutom av halsen så blir det inte bättre snart tvingas jag nog hoppa över zumban ikväll, skittråkigt. Blä. Tur man har fina människor omkring sig som man blir glad av, hur skulle man annars orka med? ♥ Nu tänker jag ta ett fotbad och titta på Top Model, istället för att plugga. Så det så.


Förra året.


De sökte och fann..

Ikväll tog jag mig äntligen tid att titta på sista avsnittet av en av mina favoritserier; "Ensam mamma söker". Det har varit en spännande säsong förutom allt som haft med Linda att göra. Sedan absolut första avsnittet har man vetat att hon skulle välja Christian. Det spelar ingen roll att han försvann några avsnitt för man visste att det skulle bli de två till slut. I det här sista avsnittet sa han dessutom att han älskade Linda..! Jag blev alldeles chockad där jag låg och tittade i min säng, jag tom tappade andan lite. Älskar liksom.. Fast det har ju som sagt varit nåt speciellt mellan dem ända från början. Och Petra valde ingen alls. Det var inte heller så jätteförvånande. Christoffer såg ju lovande ut ett bra tag men sen svalnade det lite, och Daniel har ju mest känts som en kompis hela tiden, precis som Petra själv konstaterade nu vid sista valet. Men jag tyckte nog att det var bra ändå, att hon inte valde någon. Emma däremot kunde ju tydligen inte välja alls? Jag visste inte att det var ett alternativ faktiskt, att fortsätta dejta båda.. Jag har ju hejat på Andreas från början och det lutade ju rätt länge mot honom, särskilt eftersom han och Emma sa att de var så kära i varandra. Men sen kom Jimmy den luringen! Och i början av det här sista avsnittet var jag rätt säker på att hon skulle välja honom istället men icke. Tydligen får man ju veta i extraavsnittet vem hon väljer men det hinner jag tyvärrtyvärrtyvärr inte se nu. Suck. Jag måste verkligen försöka sova. Imorgon tänkte jag försöka träna innan det är dags för föreläsning i Rinkeby. Sedan är det grupparbete och på kvällen vankas det julfest. Så som sagt, sova vore nog en bra idé. Hoppas bara jag slipper mardrömmarna som jag har liiite för ofta nuförtiden...