Helgens bravader

Hello!

Vet att jag inte har varit aktiv här på alldeles för länge, men jag har faktiskt varit ruskigt upptagen. Det börjar kännas att de första tentorna närmar sig, även fast jag försöker att inte tänka på det så mycket (är ändå några veckor kvar) och sen så hade vi ju faktiskt celebert besök här i helgen. Hanna kom hit i fredags kväll och stannade ända till igår morse, helt fantastiskt roligt!

Vad har vi roat oss med i helgen då undrar ni? Jo, vi har shoppat en hel del. Jag har köpt saker som jag inte köper alltför ofta nämligen en hur fin klänning som helst (jag tycker det känns som nåt som Brittany Murphy skulle kunna ha på sig faktiskt), mörkblå är den iaf. Sen har jag shoppat parfym, den nya Donna Tacchini (gah stavning!?!), luktar mycket nice. Och sist men inte minst har jag införskaffat mig ett par skor. För ungefär ett år sen köpte jag likadana men det visade sig att de var "carshoes" som man inte fick ha i regn (clever I know). Nu har de dock kommit tillbaka i en bättre, mer regnvänlig, upplaga så jag skyndade mig genast att roffa åt mig ett par i färgen "cashew". Hannan hittade också lite smått och gott, så det var skoj!

Sen har vi fikat en del gott på stadens caféer samt käkat lite gott här hemma i lägenheten. Varsin semla har vi hunnit med i helgen också faktiskt, det var mumsigt, även om inget går upp mot mammsens hemmagjorda :) Tittat film har vi också gjort, vi hann med "Lilla Kycklingen" och "Brokeback Mountain". Sistnämnda var faktiskt riktigt bra, även om den hade sina "plötsliga" scener :)

Sist men inte minst så njöt vi av Tiger Lous vackra, vackra, vackra stämma på lördag kväll på ett ställe här i Gbg som heter Sticky Fingers. Han var hur bra som helst, som vanligt. Det var så otroligt kul att äntligen få gå på en lite "röjigare" Tigerkonsert med Hannisen! Vi hoppade och dansade och sjöng (skrek?) så mkt vi bara kunde! Eller iaf jag, för det var så skönt att bara få ur sig allt man känner under hans konserter (vilket främst är obeskrivlig lycka). Lika bra foton som förra gången fick jag dock inte till, men nångång måste jag väl skära ner lite antar jag :)

Men helt bildlösa behöver ni inte gå för jag tänkte bjuda på iaf några bilder från lördagskvällen (de stående korten på oss ska föreställa oss när vi dansar ;))

 

Lyssnar på:
Tiger Lou från p3 Live

Rosa flamingos!

Nu är det gjort. Plågsamt var det och jag kommer helt klart att sakna det mysiga skenet den ger när det mörknar ute, men det var väl på tiden antar jag. Adventsstjärnan i sovrumsfönstret är borttagen. Den 11 februari skedde det, nu är det bara att räkna ner tills nästa jul.

Apropå stjärnor så kan jag skryta med att Anders och jag såg Tomas von Brömssen på stan igår, det ni. Jag börjar nästan tro att det är självaste Hollywood vi bor i här..!

Idag tänkte jag äntligen flasha vårt tjusiga duschdraperi förresten, så ni alla kan se hur fint vi har det i badrummet. Har även städat där idag så det är ett nöje att vistas där måste jag säga. Titta bara!



I feel this heavy pressure
pounding through my chest
work with what you have here
loosen gradually
we will overcome this
it is imperative

This time I won't quit 
I won't stop until I'm there
this time I won't quit 
I won't stop until I'm there

this time I won't stop at all

Shame on me

Vilken skam jag är för bloggvärlden! Vet inte varför men det har blivit väldigt dåligt på bloggfronten den senaste tiden. Jag skulle kunna skylla på att jag har så mycket att plugga att jag inte hinner med så simpla saker som att blogga, men det är inte riktigt sant. Eller, jag har mycket att plugga helt klart, men jag tror tyvärr inte att det är vad som hållit mig borta från bloggen. Menmen, jag skriver när jag har tid helt enkelt. Har dock inte så mycket att bidra med idag tror jag..

Tittade Idol-Sebastians video på aftonbladet.se alldeles nyss. Den var sådär. Ganska tråkig faktiskt.

Det var ju inte så intressant att läsa, jag vet. Men jag har idétorka just nu.. Kan iaf säga att om ungefär en vecka är det dags för Tiger Lou igen, äntligen! Och ännu mer äntligen är att Hanna kommer och hälsar på då också. Denna gång stannar hon lite längre, det blir nice.

Nu ska jag återgå till min fonetik en stund till, och låtsas att jag kan något.

Maja - en pistvakt?

Här sitter jag fast jag egentligen borde ta mig en dusch efter dagens träningspass. Jag köpte äntligen kort på Friskis&Svettis i tisdags och hittills har jag faktiskt tränat hela två gånger. Jag hoppas det håller i sig för det känns bra skönt efter ett träningspass.

Ännu en skolvecka är över också. Igår hade vi ett oförberett "pronunciationtest", sådär lagom kul var det. Men jag hoppas verkligen att det gick bra så jag slipper göra om det. Det är ganska svårt det här med grammatik och fonetik och allt vad vi håller på med, men jag är väldigt glad att jag hittat vänner så jag inte är ensam. För då vore det hela nog bra mycket jobbigare. Fast vissa är ju mindre trevliga, t.ex. de som tycker att man låter som man är med i Pistvakt. Mmm, minuspoäng för Kristoffer där.

Något som var t.o.m jobbigare än grammatik var One Tree Hill-avsnittet i onsdags! Jag låg och vred mig av smärta i soffan samtidigt som jag begravde mig i kudden av förtvivlan. Det var ett hemskt avsnitt, iaf slutet. Usch! En annan sak jag tänkte beklaga mig över, men som bara är dum, är att de verkar ha bytt röster i Babaravsnitten som visas på Barnkanalen. Jag måste säga att det inte ger riktigt samma känsla som på den gamla goda tiden.

Idag köpte jag förresten ett nytt duschdraperi med rosa flamingos på! Det är jättefint och ger badrummet en ordentlig och (enligt mig) välbehövlig färgklick..! Ni får kanske se det nån dag om ni har tur..

Det var min dag och mina tankar. Nu ska jag göra nåt annat fram tills reprisen av OC börjar. Hejsvejs!

(Häromdagen såg Anders Jens Lekman utanför Konsum igen. Jens verkar gilla Konsum.)