Midsommar - festligheter och turné

Så var midsommar över och bra blev den. Igår var mamma, Hanna och jag först och tittade på folk som trallade kring en stång i Ljustorp. Vi tittade lite och fikade lite men fiskedammen lämnade jag faktiskt över till kidsen i år även om det tog emot lite.. När vi kom hem blev det grillning vilket var sjuukt gott och så jordgubbar och glass - mumma! Kvällen tillbringade jag sedan tillsammans med Nina hemma hos vänner till henne. Himla trevligt blev det också! Öl, musik, prat, trolleri och grejer, me like! På natten traskade jag i regnet till A&M's lgh och sov där, eftersom de är bortresta, med M's gosedjurspanda. Himla mysigt.

Idag har vi varit på turné! Mamma, Hanna, Sandra och jag har (efter lite om och men och grävlingar) varit och hälsat på familjen Andersson i deras sommarstuga i Skärså. Det händer verkligen inte varje dag vill jag lova och det var hur trevligt som helst! Jag gillar att göra sånt där. Och så fick vi äntligen träffa lilltösa vilket inte blir så ofta när vissa bor i San Fransisco :) Hon var hur glad och hur söt som helst! Här har ni lite bilder istället då jag känner att ordförrådet inte riktigt är på topp ikväll. Imorgon åker jag för övrigt tillbaka till Sthlm för lite jobb. Det blir nog bra.


    
Nina&David på midsommarafton, Alice och hennes fina moster, posering i Skärså, Alice och min mamma leker

Högläge

Igår träffade jag Marie! Det var hundra år sedan sist, minst! Vi gick och käkade gott på Tandoori, pratade massa och utsatte tandpetare för vår enorma fingerstyrka ;) Härligt var det! Och idag har jag klippt gräs. Sedan åkte jag och kollade upp min fossing. Såret vägrar nämligen läka, vilket iofs inte är så konstigt med tanke på att det sitter under foten och därmed är utsatt ungefär hela tiden men det är irriteeerande. Så jag gick till en som kan sånt där. Hon ryckte bort blåsan, som täckte såret liksom, vilket sveeed. Sedan baddade hon såret med nåt som sved ännu mer. Sedan fick jag förband och grejer. Så nu hoppashoppashoppas jag att det ska läka ordentligt, orkar inte halta mer. Och ont gör det när jag kör bil och måste växla. Det är inte bra. Ikväll har jag suttit framför tv'n med foten högt, doctors orders. Som tur var var det "So you think you can dance" och som tur var fanns det rosévin i kylen ;) Men dagen har ju faktiskt inte bara kretsat kring min fot, jag har varit och fikat också. Det var tänkt som en 9b-reunion men det blev "bara" Sussi, Sanna och jag så jag vet inte om det är rätta ordet riktigt :) Himla trevligt och roligt var det iaf att ses! Meera sånt! Nu ska jag krypa ner tror jag. Fick låna en så himlarns bra bok av mamma i söndags "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini men den var ju så bra att den redan är slut tyvärr.. Den rekommenderar jag verkligen. Det är så ruskigt skönt att äntligen få läsa sånt man faktiskt vill läsa och har valt själv, jaa! Och på tisdag börjar "Morden i Midsomer" på tv, ännu mera jaa!!


Lyssnar på:
Just Another Part Of Me That Breaks Down - Moneybrother
Here Comes Vain Again - Moneybrother
Never Ever (I've Been Kissed) - Moneybrother
Showdown - Moneybrother

Stockholmshelgen i bilder!


Mycket regn och mycket skoj!

En regnig helg blev det i Stockholm. Ante, Malin och jag bilade ner i torsdags kväll/natt med målet Where The Action Is på lördagen. Fredagen började mycket bra med värsta frukosten, me like. Sedan kom regnet. För resten av helgen. Eller, liiite uppehåll var det allt där på fredag kväll men då var vi inomhus så vad gjorde det. Fredagen blev iaf rätt lugn med fika på Rosendal och lite bilsightseeing på Lidingö. På kvällen gästade vi Grill för andra gången. Det var sjuukt gott precis som förra gången vi var där! Sedan dess har det ju dock hunnit brinna ner en gång så det såg lite annorlunda ut nu. Vi hamnade i den del som var designad som en jaktstuga. Kändes precis som hemma i Norrland!

I lördags hade jag helt stört ont i min fot (sprang, fick ett skavsår, sprang lite till, blev halt). Men jag tog mig till Stora skuggan (även om det var typ hundra mil från t-banan..) och Where The Action Is. Jag kände mig som Ringaren i Notre Dame/Barbapapa där jag haltade fram med vad som såg ut som en soppåse (stoppade min tygväska i en plastpåse pga ösregnet..) i min jättelika knallila regnjacka. Regnet höll i sig heeela festivalen men musiken höll mig på gott humör ändå! Det var ju inte så mkt att göra åt vädret så det var som bara att gilla läget. And I did. Jag gillade Markus Krunegård, Jonathan Johansson, Moneybrother, Magic Numbers, Asha Ali, Hello Saferide och framför allt gillade jag Tiger Lou. Ohyes. Ja, det var onekligen många vackra karlar på scenerna denna dag. Sämre kunde både ögon och öron ha mått!

Igår fortsatte regnet men jag trotsade det och tog mig åtminstone till Söder. Hängde med David några timmar och förstörde hans lägenhet litegrann. Sen bar det av norrut igen och där befinner jag mig nu. Har idag fått mina superstålhätteskor inför arbetet senare i sommar. De ser galet stora ut men städare kanske får dispens från att vara så särskilt moderiktiga..? Jag har även ätit middag med Ninan idag, himlarns trevligt var det! Sådär, då har ni koll på allt jag gjort de senaste dagarna. Nu blir det te!



Hanna har alla kort från helgen men här är iaf ett på oss under Moneybrothers spelning så länge.
(Foto:
Sandra)

Viktiga kunskaper!

 

Man kan väl knappast känna sig annat än stolt va?

Beach 2009 á la Maja

Jag gillar inte riktigt det här med Beach 2009 så jag har ett eget litet sätt att lösa "problemet" på. Jag trär helt enkelt mina bikinitrosor över en stolsrygg och tänjer på så vis ut dem tills de passar. Och så tar jag mig en glass under tiden. Rekommenderas varmt!



Maja leker doktor

Nu kan jag äntligen åstadkomma underverk och rädda liv! Kanske. Vad jag vill få fram är att jag fick Grey's Anatomy-dataspelet (som jag bloggade om för ett tag sedan) av Ali idag. Vilken lycka! Väldigt oväntat var det dessutom men fantastiskt snällt :) Lekte lite med det förut och då fick jag vara Meredith och förföra McDreamy i en hiss, hihi! Blev inte så många liv räddade då kanske men.. Sen fick jag sy ihop ett snitt, det var däremot klurigare!

Har varit en mkt skön första semesterdag iaf! Sov 12 (!) timmar. Sen packade jag upp och så sprang jag. Efter det blev det låångfika på stan med Malin och efter en stund kom även Ali dit. Himla trevligt var det! Gjorde dock den fasansfulla upptäckten att de tagit bort världens godaste macka, laxmackan, på Barista..! Hemskt är det. Nu ska jag leka doktor fast på ett väldigt osnuskigt sätt. Såhär såg förförandet ut för övrigt:


Festligheter och så lite mera slagsmål..

Slagsmål på krogen verkar ju dras till mig som flugor till skit. Igår var V, A och jag på Stadshuset. Hur trevligt som helst var det och jag träffade en massa personer som jag inte sett på länge. Jag hade verkligen roligt! Tills dels en person som jag absolut inte ville träffa dök upp och försökte prata (det är ingen vits, vi vill inte ha något med er att göra längre) och sedan en annan person gick före mig i jackkön. Man går inte före så är det bara och man fortsätter definitivt inte att tjafsa om det när man är den som så uppenbart har trängt sig före. Så han och jag munhöggs lite tills V och jag iaf fick våra jackor och kunde börja gå därifrån. Då plötsligt får V en smäll i ansiktet av den där killen så jag knuffade bort honom varpå han tog stryptag på mig och skulle till att dänga upp mig mot väggen..! Som tur var ingrep vakterna vid det laget. Men vilket jävla pucko! Obehagligt var det alltihop och jag som redan var lite upprörd sedan träffen med den andra personen blev nog lite chockad av hela ståhejet. Sen kom i vilket fall polisen och körde iväg det där puckot i en pikébuss och V och jag kunde gå därifrån efter att vi hade berättat för polisen vad som hänt. Så kan det gå. Det är tydligen i Sundsvall som the shit goes down. Känns fortfarande lite sådär idag dock.. Jag är väldigt glad att V var där med mig igår iaf, det är en sak som är säker.

I fredags när Hanna och jag kom hem hit var det däremot mindre våldsamt och mera bara trevligt. Vi hade lite examensfest för Malin här hemma nämligen. Det var verkligen jättetrevligt och vi åt sjukt goda saker tills vi stupade. Typ. Igår morse forsatte vi med långfrukost och Melodikrysset vilket vi hade jätteflyt på. Men så var vi ju åtta personer som hjälptes åt också. Teamwork!

     


Dålig tenta men bra kväll

Jag trodde jag skulle vara glad, lättad och upprymd när hemtentan var klar. Istället kan jag konstatera att den är rätt kass med tanke på hur sjukt mycket tid jag lagt ner på den. Men jag orkar inte göra något åt det. Och jag ser egentligen inte hur jag skulle göra något åt det heller för den delen. Den är helt enkelt inte bra bara. Så är det. Men istället för att vara glad över att jag var klar så blev jag nedstämd, vilket var lite otippat. Men jag måste försöka tänka att jag har varit duktig och faktiskt verkligen försökt. Med tanke på hur jag reagerade när vi fick tentan så har jag kommit rätt så långt. För då kunde jag ju inte för mitt liv tro att jag skulle få ihop något att lämna in överhuvudtaget men nu sitter jag här med 17 sidor text. Ja, jag får försöka att fokusera på det helt enkelt. Något har jag allt åstadkommit och det är åtminstone relaterat till sociologi.

Gårdagskvällen var trevlig för övrigt. Johanna och jag verkade nästan ha nån inneliggande undermedveten ilska för vi slog som aldrig förr på varandra..! Sedan tog jag mig hem till David helt på egen hand (!). Det är nästan så jag börjar tro att nåt slags lokalsinne börjar födas i min hjärna.. Fast det vore väl rätt otroligt iofs.. Vi pratade iaf en massa, försökte omvända min musiksmak, åt gooda mackor och goodis, gömde oss undan pundarna, samt köpte nästan (...) en båt. Mycket trevligt och väldigt lite krystat var det men filmen får visst vänta tills nästa gång :)

Om nån timme ska Johanna, jag och kanske Hanna iväg och springa Årstaviken runt. Det kanske får det hela att kännas lite bättre. Hoppas kan man ju iaf.. Johanna och jag sprang ju faktiskt den svängen förra onsdagen men det blev som aldrig att jag bloggade om det. Det var iaf långt och vi var gryyyymma!


Snyggt ordbajseri

Hemtentan börjar lida lite mot sitt slut iaf. Har lite postmodernism kvar att ordbajsa om och lite jämförelser och sånt men sen lägger jag ner. Pallar inge mer. Det är fortfarande inte bra men det ser ju åtminstone fint ut so far, tycker ni inte? Det där sista rycket får dock vänta tills imorgon för nu vill jag göra något roligare än sociologi. Lite senare blir det "Mange Schmidts" boxpass tillsammans med Johanna och efter det ska jag hem till David och titta på film, det blir nog krystat men skoj ;P


Update!

Sista föreläsningen på sociologin imorgon. Sen är det slutspurt på hemtentan som gäller. Jag bara önskar att jag, efter att plågat mig igenom en hundrasidors bok, kunde förstå åtminstone något av vad postmodernism egentligen är, hmm..

Well, well. Har ju inte hunnit blogga nåt om helgen än. Den som var så underbar! Det började i fredags med att Hanna och jag åkte till Uppsala och hälsade på Sandra. Vi grillade asgott, drack rosévin, pratade och lyssnade bra musik, allt i solen och värmen på Sandras enorma penthousebalkong. Lovely. På lördagen blev det långfrukost på samma balkong till det ljuva lätet av får. Sen blev det ju stört varmt så vi satte oss vid Fyrisån och åt glass och svettades. Också helt lovely. När Hannan och jag kom tillbaka till huvudstaden på lördag em så dröjde det inte alltför länge innan vi var igång igen och tog oss in till Pop Dakar. Var sjukt mkt folk och myggor samt dyr öl men på nåt sätt så var det trevligt ändå. En massa trevligt folk träffade vi även! En del betydligt mer oväntade, men minst lika trevliga, än andra :)

Igår var det pluggapluggaplugga som gällde trots underbart väder. Men tog iaf en promenad med Anders nere längs vattnet samt käkade middag med syster i gröngräset vid tornet. Så lite kom jag allt ut i solen. Idag var jag nog ute i den för länge dock för jag är lite bränd på ryggen.. Så kan det gå.  Turligt nog (?) så har jag spenderat större delen av em idag till att hjälpa Nisse att flytta in här i huset. Jajamensan, nu bor vi i samma byggnad minsann. Dock på olika våningar :) 

               

Soligt Uppsalahäng samt Pop Dakar med Viktor och en jag med mycket mystisk min..