Maja och Playboy Mansion

Här sitter jag och lyssnar på (sjunger till?) Firefox AK jättehögt. Anders åkte just iväg till Mattis så ikväll blir jag ensammen faktiskt. Och om jag inte misstar mig så är det här nog första kvällen, sen vi flyttade hit, som jag är helt själv här hemma. Kan vara så iaf. Än så länge går det bra, har lite öl och godis till mitt förfogande, sen blir det nog någon film (men inte förrän efter "Girls of the Playboy Mansion"!). Är ganska trött också, har varit en hektisk vecka och idag var det tentadags. Grammatik stod på tentaschemat och efter lite mer än en timme gick jag ut ur skrivningssalen, ganska missnöjd. Kändes som det borde gått bättre med tanke på hur mycket vi ändå har pluggat, men men. Det dröjer två veckor innan jag får resultatet så än ska man väl inte hänga läpp.

Imorgon vankas det högskoleprov också. Är inget jag tar alltför allvarligt utan gör det mest bara för att. Men det ska bli väldigt skönt imorgon kl.16, då förhoppningsvis en stor tyngd försvinner från mina axlar. Hoppades på att den tyngden skulle vara borta redan ikväll, men inte riktigt. Men efter provet imorgon blir det ganska lugnt, iaf jämfört med hur det varit de senaste 4 veckorna. 

På torsdag bär det även av mot Sthlmstrakterna några dagar och sedan vidare hem till S-vall för lite påsklov! Så då blir jag borta från Göteborg och Anders nästan 1,5 vecka (!). Men det ska bli lite kul också för då får jag träffa familjen och lite vänner. Sen får jag också, förhoppningsvis, ta mig en titt på vår blivande lägenhet, exciting värre.

Nu ska jag tralla vidare i väntan på att det otroligt djupa, filosofiska och högst givande programmet om invånarna i Playboy Mansion ska börja!

Mycket plugg men bra musik!

Usch, vad hetsig min förra blogg lät. Eller så är det bara för att jag är trött och seg just nu som jag uppfattar den som så. Vem vet. Kommer precis från sängen där jag legat och läst 50 sidor i den fjärde boken för terminen, "Remains of the Day". Jag tycker om att läsa, men när det sker under press så är det inte lika kul, och dessutom kan man inte njuta lika mycket av boken. Kommande vecka ska vi ha läst klart en bok tills på tisdag och en tills på torsdag. Utöver det ska vi ha skrivit en "summary" tills på torsdag + att vi har tenta i grammatik på fredag. Är inte högskolelivet underbart så säg. Men en bok är faktiskt redan utläst och summaryn ska bara filas lite på, så det ska nog gå bra. Hoppas jag.

Idag har det varit en underbar vårdag här i Göteborg. Skönt med tanke på bakslaget som kom igår när man vaknade och allt var vitt ute. Då blev jag less, var bara att plocka fram vinterjackan igen. Men idag har det som sagt varit härligt väder. Dock har jag mestadels spenderat tiden inomhus men jag fick faktiskt lite sol på mig när jag var iväg och tränade på Friskis imorse, skönt.

Jag har upptäckt att Firefox AK's skiva också passar väldans bra med vårvädret! Jag blev verkligen positivt överraskad av denna skiva. Vid första lyssningen lät allt ungefär likadant som om skivan var en enda lång låt, men nu kan jag inte sluta lyssna på den. Jag vill dansa runt och sjunga när jag har den i hörlurarna! Just nu lyssnar jag särskilt på låtarna "Habibi" och "Love to Run".
Madame, Madame! - Firefox AK = Hett tips!

Idag tänkte jag avsluta med en gammal bild. Hittade den nyss och blev så nostalgisk och så full i skratt när jag såg den (jamen titta storleken på pulkan liksom!). Bilden är iaf från Guldtrofén som vi höll på med sista året i Gymnsiet. Här deltar Oskis och jag i pulkracet, vi gick inte vidare men kul var det!

Pulka

Fiffiluringar

Okej, så jag har funderat på en sak. Fast den här funderingen kräver att man sett nåt avsnitt av Top Model Sverige och en del tv-reklamer. Men jag tycker såhär iaf; 
- tjejen i den otroooligt amatörmässiga reklamen för IsaDoras mascara är väldigt lik en tjej i Top Model som heter.. hm, vad kan hon heta.. Jaja, ni som vet förstår när ni ser reklamen.
- tjejen som sitter och pratar om att klippa lugg (eller vad hon nu säger) i sin mobil samt låter jobbigt gnällig i en av SJ's reklamer är väldigt lik en annan tjej i Top Model, Ebba tror jag hon heter. Fast hon har åkt ut. Tror jag.
Asch, så tycker jag iaf! Det måste vara så!

Nu när jag lättat mitt hjärta med dessa oerhört djupa filosofier kan jag berätta att helgen var väldans trevlig! I fredags blev det som sagt lite vin och prat hemma hos Karin. I lördags blev det lite stan på dagen och sedan utgång på kvällen. Key Bar på Avenyn blev än en gång invaderat, trevlig kväll även det! Och Lisa lockade mitt hår såå fint! Jag tyckte jag såg ut som Peyton i One Tree Hill (när hon hade lockigt hår då såklart) :) Som avslut så kom i söndags  Lisa och Johan förbi här en sväng innan de började sin långa resa tillbaka till Sundsvall.

Nu ska jag göra mig redo för vår våffelmiddag, jag är huungrig!

   
(Jag och Lisa, Jag och Karin)

Lyssnar på:
Madame, Madame! (album) - Firefox AK

Vårdag i Göteborg

Åh, vilken härlig vårdag det är idag! Och äntligen kan man ha vårjacka, som jag har längtat. Dessutom har idag varit en perfekt dag för musik som The Crash och Magic Numbers..! Underbart att lyssna på när man strosar längs Avenyn i solskenet kan jag avslöja. Lycka.

Idag blev det så att jag köpte med mat från Donken hem till middag. Jag föll för grupptrycket helt enkelt, men jag tror det var uppskattat här hemma. Jättegott var det iaf för jag var ruggigt hungrig.

Ikväll kommer Lisa äntligen till stan! Så lite senare bär det iväg till Karin och henne för myskväll med lite vin och prat, det ska bli väldans trevligt..!

Nu orkar jag inte sitta här längre för datamusen är helt mongis. Later duudes!

(fortsätt gärna skriva små kommentarer, det är alltid kul att läsa!)

The tenta is over

Idag har jag haft min första tenta ever! Den var faktiskt inte alls så svår som jag (och många fler) hade väntat sig, och det kändes som det gick ganska bra. Men bara därför gick det säkert käpprätt åt.. fel håll. Men det var väldans trevligt efteråt iaf då vi alla i Grupp 5 gick ut och tog några öl ihop. Kul att äntligen få veta vad alla heter och få lära känna dem lite bättre!

Köpte lite godis på vägen hem också så nu ska jag nog bara slappa framför tv'n lite och försöka hitta något att kika på. Inte fasen ska jag plugga något iaf, det dröjer vill jag lova!! Och imorgon blir det sovmorgon för heeeela slanten!

Ciao!

Träning med Army of Lovers

Imorgon är det dags för den första tentan ever! Fonetik har präglat vardagen den senaste veckan och imorgon är det dags att visa sina kunskaper. Förutsatt att allt plugg har gett några sådana, jag är skeptisk... Nåja, hur det än går ska det bli väldigt skönt att ha den gjord iaf.

Idag har jag, förutom pluggat med Marie, varit och tränat. Det är skönt för då koncentrerar man sig på något annat en stund och kan svettas bort all tentaångest m.m. Fast dagens pass slår inte gårdagens pass. Då var nämligen "Give my life" med Army of Lovers inledningslåt, och inget slår ju det. Förutom kaaaanske ett pass jag var på för nån månad sedan då de började med "Looking for freedom" med David Hasselhoff, sånt ger träningslust vill jag lova! :)

Apropå ingenting, så köpte jag i fredags hem sånt där Listerine munskölj som det visas reklam för hela tiden. På tv exploderar det i killens mun, men på riktigt gör det bara ont hela tiden. Första gången kändes det som om tandköttet skulle frätas bort, men nu börjar det bli bättre. Munnen känns riktigt ren och fräsch efteråt iaf, det är en sak som är säker! Så jag rekommenderar det absolut. Flourtabletter med smultronsmak är också nice.

Nu ska jag titta på Flåfillaaaaaaaah!

Maja + Floorfiller = Sant?

Idag har jag nog varit en ganska jobbig sambo. Första halvan av dagen var jag tokdeprimerad över allt plugg som borde göras, men som är alldeles för svårt. Vid fem var jag och tränade och sen jag kom hem därifrån har jag flängt omkring som om jag vore en av deltagarna i Floorfiller. Håhå jaja.

Hanna ringde förut och frågade om jag visste vilka som gått vidare i Melodifestivalens "Andra chansen". Självklart visste jag inte det men lyckades ändå gissa helt rätt! Jag håller fast vid mina påståenden för läängesedan att jag är lite synsk. Hannas respons var "Hur f-n visste du det!?". Mm, ganska avundsjuk lät hon. På mina talanger alltså.

Min käre bror skulle gå på bio ikväll han. Filmen "Crash" har tydligen kommit till Sundsvall nu, så den skulle han se. Anders och jag har också sett den på bio. Här i Göteborg. I oktober. Fyra månader från Göteborg till Sundsvall, lite kul är det allt.

Nu tror jag att jag ska plocka upp alla kläder jag strött omkring mig i sovrummet, koka lite pasta som lunch imorrn och.. säkert nåt mer. Hejsvejs!

Smygtitt

Det blev aldrig att jag orkade pallra mig iväg för att titta på Elijah Wood under helgen. Men det gör egentligen inte så mycket för vi har en kille i klassen som (åtminstone enligt mig) ser ut som honom. Kanske kan be om hans autograf istället, hmm..

Vad pinsamt lite jag har att skriva om upptäcker jag nu.. Men.. Jag kan ju lägga upp lite bilder på vår blivande lägenhet istället! Det är ju tydligen min stil att göra det så det är väl lika bra :)

  


Lyssnar på:
The Draft - Firefox AK feat.Tiger Lou
We Will Become Silhouettes - The Postal Service
The Black Dog - Kristofer Åström
Between The Douglas Furs - Tiger Lou
Tiger Lou live at Bastion Bochum

Skämmigt

Lite dåligt med kommentarer till förra inlägget var det allt. Men jag ser ju att det är fler som besöker bloggen, och vill ni vara anonyma så är det okej med mig.

Kanske ville ni bara straffa mig för min okunskap i engelska. Min kära mor var så snäll och påpekade att Anders och Maja inte borde följas av "goes" utan "go". Pinsamt jag vet. Men jag tänkte mer på det som en helhet och ett uttryck, men det är kanske ingen ursäkt. Nåja, jag kanske bättrar mig när jag väl gått igenom hela engelskakursen. Man kan ju alltid hoppas iaf.

Nu ska jag ta och koka lite pasta så jag har nåt att äta till lunch imorrn. Sen ska jag sovaaaa, och det ska bli så skööönt. Jag tycker om att sova.


Lyssnar (fortfarande och hela tiden) på:
The Draft - Firefox AK feat.Tiger Lou

Anders och Maja goes Stockholm

Då var det bestämt! I juni förflyttar Anders och jag oss upp mot nordligare trakter, närmare bestämt Stockholm. Det blir en jättefin, rymlig lägenhet ute i Skarpnäck med mysig altan, så beslutet känns bra. Det betyder att om ni ska hinna hälsa på oss här i Göteborg så får ni allt skynda er, 3 månader kvar.. :)

Annars lever vi på som vanligt här. Idag provade vi på fiskbiffarna, som cirkulerat så flitigt i tv-reklamer den senaste tiden, till middag. De var riktigt goda faktiskt! Snabbt, enkelt och gott.

I Metro idag stod det att Elijah Wood är i Göteborg under helgen för nån sci-fimässa. Lite coolt vore det allt att få en skymt av honom, får se hur det går (antagligen kommer jag inte orka bry mig på riktigt)

Apropå ingenting så tycker jag att det har varit dåligt med kommentarer till mina bloggar den senaste tiden. Såna som är så kul att läsa..! Vore lite roligt att få reda på vilka som läser min blogg även, så vill ni får ni jättegärna bara lämna ett avtryck under "kommentarerlänken"..!

  
Här är några bilder från när mammsen och jag var ute på Spikarna i måndags. Jag tycker fortfarande
det är lite mystiskt att det lilla isflaket har lyckats få en så där rund form..


Lyssnar på:
The Draft - Firefox AK feat.Tiger Lou
Such Great Hights - The Postal Service

Redan mars..

Godmorgon

Idag ställde jag klockan på 9, släpade mig upp, la mig i soffan och tittade säsongspremiären av One Tree Hill som gick i söndags. Känns som evigheter sedan jag såg den serien och den är ju såå bra. Mycket bra start på dagen faktiskt. Dagen som för övrigt kommer att innehålla plugg och träning. Sen får vi väl se vad kvällen har att bjuda på.

Jag har varit hemma i Sundsvall sedan sist också, hela 5 dagar blev det faktiskt. Det var skönt, och vi hann med en hel del. Det blev till att äta ute, träna på Friskis (1,5h!), gå på stan, äta semlor, gå på Spa, träffa pappsen, kolla på hus, hälsa på kära släkten, grilla korv ute på Spikarna och gå på basket. Inte illa va? jag är iaf väldans nöjd. Fast det är såklart alltid jobbigt att skiljas åt.. Men snart kanske inte avståndet blir lika långt, då vi funderar på att dra oss mot huvudstaden. Vi ska ta och bestämma oss idag är det tänkt. Jag får  väl hålla er uppdaterade helt enkelt.

Nu ska jag ta och göra mig i ordning och sen ta spårvagnen in till stan och Biblioteket. Hejsålänge!


Lyssnar på:
The Stars We Are (album) - Music By Em