Grammatik, grammatik, grammatik...

Jag tycker inte om grammatik, det har jag kommit fram till nu. Man läser och läser men inget verkar fastna. Det är så jäkla mycket att hålla reda på att jag blir tokig! Usch, säger jag bara. Men jag måste ju ändå fortsätta läsa, och försöka inbilla mig att jag någon gång (gärna till tentan) kommer att lyckas lära mig allt.

Igår köpte jag förresten hemresa till S-vall tills i påsk.

Som avslut ger jag er något vackert att vila ögonen på.

Grimas

Lyssnar på:
Long Lost Penpal - Hello Saferide feat. Firefox AK
Riot On An Empty Street (album) - Kings of Convenience
The Loyal (album) - Tiger Lou

Kändis på Konsum!

Jag förstår att ni har väntat med spänning på att få se hur snölyktan såg ut när det blev lite mörkare ute. Lugn, ni behöver inte vänta längre. Beskåda mästerverket! (fast klicka på bilderna först)

 

Igår kom första slanten från CSN, mycket välkommet! Så jag tog mig en runda på stan, efter den enda lektionen jag hade igår, och spenderade lite. Införskaffade mig bl.a. en blus, ett gulddiadem, ny mascara och en nagelfil. Blusen var inte särskilt samarbetsvillig när jag skulle stryka den dock, så den får förbli skrynklig ett tag till.

Kvällen spenderade Anders och jag här hemma genom att äta tacos, chips och titta på film, "Jarhead". Filmen var bra och kvällen var mysig. Ikväll planerar vi däremot att ta oss ut en sväng på stan, blir nog bra det med.

Jag tänkte avsluta dagens blogg med lite skryt. Igår när vi var och handlade på Konsum såg vi nämligen självaste Jens Lekman. Jo, du läste rätt. Ett instrument på ryggen hade han också. Det ni.
Det är i Göteborg det händer!

Do not try this at home!

Jag hade tänkt fortsätta plugga nu, men så tänkte jag att jag måste ju faktiskt visa upp resultatet av min kreativa sida som visade sig alldeles nyss. Se bara, är det inte vackert så säg.. Men det blir nog ännu finare sen, när det börjar skymma. Det är den första, och antagligen sista, snölyktan som jag gör denna vinter skulle jag tippa. Tror aldrig jag gjort en snölykta på en balkong förut faktiskt, hmm..

Snölykta

Om vi tar och lämnar det så kan jag berätta att skolan flyter på helt ok. Det är mest grammatik och fonetik som gäller just nu, rätt svårt men det borde gå till slut. Och förresten så är jag tydligen inte helt okunnig när det gäller det engelska språket, iaf inte om man ska gå efter provresultatet. Det känns skööönt!

Och ikväll börjar "Lost", det känns också ganska skönt. Nu blir äntligen onsdagskvällarna som vanligt igen.

Haha, kom just på att jag ju faktiskt glömt att berätta om Anders och mitt äventyr i måndags! How could I?! Min hjärna försöker nog förtränga hela händelsen skulle jag tro.. I korta drag kan jag säga att vi blev utelåsta.
Vi skulle gå och tvätta men glömde olyckligtvis nyckeln till vår kära, gamla lägenhetsdörr som låser sig själv så fort den stängs. Så där stod vi utan vare sig ytterkläder, pengar eller mobiler. Hurra! Det slutade iaf med att vi fick tjuvåka in till Johan&Jenny som var så snälla så och lät oss sova där. Tur att de finns! Och imorse fick vi låna en extranyckel från Bostadsbolaget för att ta oss in i lägenheten. Då var det skönt att komma hem vill jag lova.. Ja, så kan det gå! Det är inget jag rekommenderar dock. (fast bygga snölykta är däremot absolut att rekommendera!)

Jag är smart, egentligen.

Jag ska titta på fotboll nu tänkte jag, Barcelona vs Alaves, fast först måste jag skriva några rader eftersom det var nästan en evighet sen sist och en del har hänt. 

Jag började skolan i fredags t.ex. Det var informationsmöte och ett fyratimmarsprov (fast jag gick efter två..) på schemat. Jag har fortfarande inte koll på allt när det gäller högskola, särskilt inte bokbiten, men jag är nog inte ensam skulle jag tippa. Och provet var svåårt, det fick mig att känna mig totalt okunnig när det gäller det engelska språket, så det ska verkligen bli spännande att se resultatet i slutet av veckan. Man fick ju iaf lite försmak på hur tentorna blir, och det är ju säkert bra. Jag lärde även känna en filur som heter Marie och som kommer från Härnösand, så det var trevligt! Tydligen är en gata på Alnö döpt efter hennes släkt också: Dehlin, det var lite lustigt tycker jag :)

Efter provet i fredags var utgång planerad, men snöstormen som rådde hela dagen fick mig lite omotiverad att gå utanför dörren. Men det tog vi igen igår kväll då Anders, Mattis och jag var ut och roade oss lite. Vi var på en sk svartklubb borta på Kortedala torg, helt okej men lite väl rökigt kanske.. Jag antar att det är lika bra att jag erkänner att jag faktiskt helhjärtat trodde att svartklubb betydde en klubb för svarta människor.. Det gav iaf Anders och Mattis ett gott skratt. Tur att man kan glädja någon här i världen, även om det betyder att man låter ungefär lika smart som Jessica Simpson..

Imorgon är det dags för den första "riktiga" skoldagen, ska bli spännande att se hur det går. Wish me luck!

FestMaja
Såhär glad blev jag när vi skulle på svartklubb

Dagens framgångar

Hade tänkt skriva värsta boken om min dag, men jag inser nu att jag varken har tid, lust eller ork för något dyligt. Dessutom börjar Prison Break snart, vilket jag har som plan att börja följa. Jag följer faktiskt inte så många serier nu. Kan vara för att tv-världen för tillfället är lite "between two jobs". Antingen har de flesta slutat nyss eller så ska de snart börja igen.. Nåja, Prison Break blir det snart iaf.

Men idag har jag iaf gjort två saker som jag tycker är duktigt gjort av mig.

För det första så var jag och registrerade mig på en Grundkurs i Engelska imorse. Det var nervöst och jobbigt och jag inbillade mig att alla där redan var kompisar och att jag var dömd att bli ensam. Men jag överlevde.

Efter det traskade jag iväg till ett Friskis&Svettis som jag bara hade ett hum om var det låg men ändå faktiskt hittade fram till. Väl där tränade jag ett medelpass i jympa tillsammans med en massa helt okända människor. Det var en ny erfarenhet att träna själv på ett nytt ställe, men det gick bra och det var ruskigt skönt att få röra på sig lite.

Tjaa, de småsakerna (större för mig än för andra dock) är jag glad att jag klarat av idag. Jag avslutar med bevis på att smurfarna faktiskt finns. De bor i skogen, titta bara!

Smurf

Lite att göra

Just nu sitter jag och gör dockor på http://elouai.com, medan Anders och Mattis tittar på "Team America". Jag försökte poppa popcorn nyss men de blev brända och luktade usch. Sen gjorde jag nya, de blev lite bättre men få till antalet.

Ikväll känner jag verkligen för att ha lockigt hår typ som Peyton i One tree hill. Och så vill jag ha nya, coola glasögon, typ som Ante. Och guldskor. Eller de där fina, gula skorna som jag sett på Bianco. Mm, så är det ikväll. Nu vet ni.

Tillbaka i storstan

Då var man åter på plats i Göteborg. Det har varit rätt grått och trist väder (tro det eller ej!) ända sedan vi kom hit, dvs söndag kväll. I tisdags försvann ungefär all snö och idag har det varit +4 grader ute, rätt skönt faktiskt. Känns nästan som våren är på väg, bara solen som fattas.. Man kan ju alltid hoppas.

Annars har jag gått från Kalendervägen (=hemma) till Posten i Gamlestan idag och upptäckt att det faktiskt går rätt lätt ändå. Det tog ungefär 1h fram och tillbaka, fast man går genom en kyrkogård praktiskt taget hela vägen så det är väl sådär roligt iofs.. Men det var skönt att komma ut lite iaf.

Jag har ju semester den här veckan kan man säga, då skolan inte börjar förrän i slutet av nästa vecka. Fast nu när jag besökt Posten kanske det ljuva livet är över.. :P Och skolan då.. Jo, det var ju tänkt en sak från början, men nu har jag ändrat mig. Jag hoppas verkligen att det nya beslutet blir bra, det känns rätt bra än så länge iaf.

Egentligen ville jag bara skriva lite för att få lägga upp fler fina bilder (vilket kanske märks). Så det tänker jag bannemej göra nu. Här kommer lite godis för ögonen i form av: farmor, jag och mamma, jag och mamma åker pulka, jag står på Hanna, sötaste kusinbarnet Filippa samt mamma och jag på skidtur. Enjoy.




Lyssnar på:
It started with a kiss - Hot Chocolate

Hockeylördag

Hejhej!

Idag har mammsen och jag varit på hockey och sett Timrå-MoDo. Det gick inge vidare, Timrå var ganska slöa och praktiskt taget skänkte bort tre mål till MoDo. Sedan kom de dock igång mot slutet, när det var kanske 10 min kvar av sista perioden, och stänkte in två mål. Men tyvärr räckte det inte och matchen slutade 3-2 till MoDo. Men kul var det att gå på hockey!

Nu är jag dock ruskigt hungrig (har redan varit och nallat på kvällens Pringles..) så jag ska ta och gå in i köket och se om mamma behöver hjälp. Och framförallt ska jag hälla upp lite vin åt kocken (och till mig själv).

Imorgon åker vi tillbaka mot Göteborg efter 2,5 underbara veckor i Sundsvall. Jag återkommer när vi nått västkusten. Tja.

Kyligt men vackert

Jag måste ju erkänna att jag inte är alltför förtjust i de kalla graderna som råder ute nu. Snön är otroligt vacker helt klart, men det skulle kunna få vara en smula varmare än -13 grader..

Något jag dock gillar väldigt mycket och som nästan är det bästa med julen är julgranen. Bland det mysigaste jag vet i juletid är när man vaknar på morgonen och spatserar in i vardagsrummet för att mötas av en upplyst julgran, så vackert och stämningsfullt.

Och för att övergå till något helt annat kan jag berätta att Anders och jag idag har varit på Biteline och ätit. Det var tokgott, men man mådde väl sådär efteråt.. Bufféernas förbannelse. Men om några timmar måste vi må bra igen för då är det dags för Laserhallen, det ser jag verkligen fram emot! Jag ska leka Angelina i Tomb Raider, yeah! (fast kanske utan de tajta lackkläderna, beroendes på vad jag hittar i garderoben).

Jag har förresten så ruskigt många bilder från jul/nyår och tiden där emellan som jag skulle vilja dela med mig av, men jag får nog helt enkelt ta några i taget och se hur det går. Men glöm inte (som vissa gör) att klicka på dem så de blir stoora, och framförallt synliga.


Syskonen Öberg, vacker vinterdag, systrarna Öberg gosar för att sedan brottas, och sist julaftonsmiddag.

Lyssnar på:
How I broke my foot and met Jesus - Pelle Carlberg