Extreme Balkong Makeover

Vi har startat Projekt Balkong här hemma. I fredags köpte vi vaxduk på Åhléns som blev hur fint som helst på balkongbordet! I lördags fixade vi blomlådorna, som blev ännu finare än förra året, och som går i lila, gult och vitt - mycket somrigt. Samma dag började jag även putsa på plåten därute. Detta var en tanke vi hade förra året men av någon anledning så blev det inte så mycket mer än just en tanke. Den vita plåten är alltså till största delen täckt av typ alger, antar jag att det är? Så den är betydligt mer grön än vit. Eller var ska jag väl säga. Putsade lite nyss och snart är faktiskt två av tre väggar blänkande vita! Blir verkligen en sån enorm skillnad, och så jobbigt är det faktiskt inte. Betydligt mer vinst än jobb iaf. Själva plåten är visserligen inte i toppskick men allt är bättre än hur det såg ut innan. Så, planen är en fräsch balkong tills på fredag då det vankas examensfest här hemma. Fick man allt man ville skulle såklart såna där trallplattor och nya dynor vara pricken över i men det är inte riktigt vad som prioriteras med två studentinkomster... Men som vanligt när D och jag grejar så gör vi det bästa av vad vi har och hittills har det faktiskt alltid lett till resultat över förväntan. Det kommer fler bilder när allt är helt klart men tills dess bjuder jag på ett smakprov så ni förstår vad jag menar.


Tydlig gräns


Liljekonvaljer

När D och jag gick på kvällspromenad igår hittade vi massor med liljekonvaljer! Jag är helt kär i liljekonvaljer, de är så fantastiskt vackra och framförallt luktar de gudomligt. När jag gick i låg- och mellanstadiet brukade vi dessutom alltid plocka liljekonvaljer nedanför Alnöbron för att ge till min fröken på skolavslutningen. Lätt att jag ska plocka massa till min examensdag nästa fredag! Fast då behåller jag dem nog själv..





Fullspäckat tv-schema

Den senaste tiden har jag följt fler tv-serier än vanligt och nu börjar vissa av dem lida mot sitt slut en efter en. I söndags var det sista avsnittet av "Missing" som har gått på 5an söndagkvällar kl.22. Jag bara råkade kolla på första avsnittet och sen kunde jag inte låta bli att fortsätta. Det gick på en rätt behaglig tid också, söndagkvällar har man ju ändå inte så mycket för sig. Men jag undrade hela tiden hur i hela friden det skulle kunna bli mer än en säsong, när hon väl hittat sin son så skulle ju det hela vara över liksom? Det är därför jag inte skriver manus till tv-serier. De som gör det verkar kunna hitta på vaaad som helst, så "Missing" får vi nog se mer av. D och jag kom fram till att det lär väl försvinna nån för varje säsong. 

Sen har D och jag även hakat på "Alcatraz" som går på 4an på måndagar kl.21. Också en väldigt bra tid. Den fångade mest mitt intresse eftersom jag har besökt fängelset på riktigt men tjusningen med det börjar lägga sig nu efter en 7-8 avsnitt. Vi får väl se hur länge den serien håller mig i sina klor för jag tänker att om de ska få tag på dryga 300 fångar och de lyckas med en per avsnitt så finns det risk för att det blir lite långdraget. Den ser, till skillnad från resten, inget slut den närmsta tiden med andra ord..

Grey's Anatomy då, den serie som ligger mig varmast om hjärtat. Den har börjat ta en riktigt otäck vändning. Säsongsfinalen sändes förra torsdagen och jag har avsnittet på datorn men har bara inte haft tid att se det än. Men avsnittet innan det gjorde mig helt förfärad så jag tror nästan att jag är lite rädd för att se det allra sista. Kanske för att det väldigt mycket känns som att det kommer vara det absolut sista någonsin. Och så vill jag inte ha det, inte efter alla dessa år...

Sedan har vi anledningen till att jag ens började skriva detta inlägg nämligen "Revenge". En serie genomsyrad av hämnd, vad annars, som går torsdagar kl.21 på 3an. Ikväll gick avsnitt 19 av 22 men jag upptäckte just att alla resterande avsnitt finns att tanka så det kliar duktigt i mina fingrar just nu vill jag lova...! Den serien har jag följt varje vecka med skräckblandad förtjusning, ganska många gånger har jag legat och vridit mig i soffan av oro för att hela hämnden ska gå åt pipsvängen. Men jag börjat lära mig nu, efter snart en hel säsong, att Emily/Amanda kan man alltid lita på. Och Nolan såklart som fixar allt. Han är ball, honom gillar jag skarpt. Jag har dock inte träffat på någon annan som följer denna serie vilket förvånar mig. Men även här ställer jag mig högst frågande till hur i hela friden de ska få till fler säsonger?



Hanna och jag på Alcatraz 2008


Familjen goes Skara Sommarland

Äntligen är sommaren här! I helgen har man kunnat ha shorts in på kvällskvisten, måstat smörja in sig med solkräm och t.o.m fått myggbett - så jäkla härligt! Vi är dessutom hundvakter en vecka just nu så vi traskar omkring barfota i trädgården, äter frukost på altanen och solar i gräset. Dessutom är även denna sommarens semester nu bokad och betald. Förra året var vi ju till Eskilstuna Zoo vilket blev en riktig succé. I år tänker vi bräda det med en skräddarsydd semester för vårt lilla vattendjur K och åka till.. Skara Sommarland! För någon som älskar att bada mer än något annat och som kämpat på simskola hela våren så borde det bli den perfekta semestern. Alla tre ser sjukt mycket fram emot det, K har fått en ny bikini också och vi har såklart spanat in alla åkattraktionerna på nätet. Dessutom går det en tv-reklam för just Skara Sommarland just nu som är riktigt hisnande men som ger ett härligt pirr i magen. Vi blev alla tre glatt överraskade när vi insåg att det var vårt semestermål som reklamen var för och det är väl minst sagt en bra reaktion ;)


Maja goes Testpilot

Haha, jätteroligt! Jag ska vara testpilot för ett slags substitut för tandtråd som kallas Sonicare Airfloss från Philips. Anmälde mig för skojs skulle för nån månad sedan eftersom jag är totalt väääärdelös på att använda tandtråd (trots att jag borde minst två ggr/veckan enligt min kära tandläkare). Anyhow, nu har jag tydligen blivit utvald bland 14600 personer att testa samt blogga om denna airfloss-historia. Har ingen aning om hur det kommer bli men lite kul är det ju ändå.

Annars så har lilla familjen haft en fantastiskt mysig Kristi Himmelfärdsdag. Vi har grillat gott, druckit rosé, pysslat och startat ett band; K på sång och keyboard, D på trumpet och jag på trummor. Grannarna undrade garanterat vad som försiggick (jättekonstigt ord att skriva) men kul hade vi!


Maja ♥ Ugglor

Jag har en gammal tröja efter farmor som jag tycker är väldigt fin men som har dragits med ett par envisa fläckar. För några år sedan försökte jag med nån dunderkur på en av fläckarna men det resulterade endast i att den svarta redan existerande fläcken fick sällskap av ett ljust sken runt sig. Med andra ord fläcken växte. Av någon anledning har jag dock aldrig riktigt gett upp den där tröjan så den har hängt med mig genom alla år och flyttar men utan att kunna användas. Så hittade jag för några veckor sedan en sida på internet som heter Glada Grodan och som äntligen löste mitt tröjproblem. De hade nämligen så kallade CoverUps med uggle-motiv på som jag blev tokförtjust i! Idag täckte jag således över de fula fläckarna med charmiga ugglor istället och blev mäkta nöjd med resultatet! Att jag sen upptäcker nya fläckar på samma tröja beroende på ljus i rummet behöver vi inte låtsas om, de mest markanta är åtminstone gömda nu. Skulle jag sätta ugglor på varje liten fläck skulle det inte bli mycket randigt tyg kvar kan jag lova. Men det är inte långt borta att jag känner ett sug att fläcka ner fler klädesplagg bara för att få en ursäkt att använda fler ugglor...


 


Vikten av sunt förnuft


Inte riktigt som jag tänkt mig...


När Hanna och jag reste jorden runt för en herrans massa år sedan så ville jag jättegärna köpa en Starbucksmugg på nåt av resmålen. Det var dock typ det minst lämpliga man kunde köpa när man skulle vara ute och backpacka i fyra månader så jag fick skippa det. Nu när vi var i Amsterdam så hade de såklart Starbucks även där och Amsterdam-muggar som var jättefina så jag köpte faktiskt en på väg till flyget hem. Igår drack jag te ur den för första gången och jag blev genast lite kär i den. Därför bad jag D ta ett kort men precis när han fotade så satte jag i halsen och kärleken mellan mig och muggen uteblev totalt från bilden. Det ser allt annat än gott ut men vi fick oss ett gott skratt lång tid därefter... ;)


Amsterdamster

Vår weekend i Amsterdam blev fantastiskt bra! Vi konstaterade att vi inte har rest tillsammans sedan 1999 då vi åkte till Grekland, så det var onekligen på tiden att vi tog oss iväg. Amsterdam var en riktigt härlig stad, det tyckte vi alla utan att ens besöka någon av alla tusentals coffee shops (vi nöjde oss med lukten ;)). Den kändes otroligt varm, avslappnad, charmig och gemytlig (ja, det tror jag är ett bra ord för denna stad). Den kändes inte alls som den storstad den faktiskt är, jag kände att jag fick betydligt bättre grepp om Amsterdam än både Paris och Berlin. Vi har promenerat över hela stan under våra fyra dagar där och det är alltid ett så otroligt bra sätt att lära känna en stad, så även denna gång. Vi hann dessutom med allt som vi ville, det blev båtsightseeing, marknad, Rijksmuséet, Keukenhof, Anne Franks museum, Bleumenmarkt samt shopping. Lite holländska godsaker hann vi prova på också; äppelkaka, våfflor och baota-pannkakor - mumma var det! En del öl slank ner också... Läget på hotellet var riktigt bra och vi bodde fint där i vårt hemliga rum med nedförsbacke mot fönstret.

Keukenhof var över förväntan, aldrig trodde jag väl att jag skulle bli så imponerad av att se så mycket blommor, men det var verkligen otroligt vackert och häftigt! Anne Frank-muséet är jag också glad att vi hann med, även om det var en rätt jobbig upplevelse så tror jag definitivt att det var nyttigt och en tankeställare. Likaså Red Light District dit vi gick i lördags kväll. Jag gick dit med en väldigt turistig attityd och inställning om att det var nåt man ju måste ha sett om man varit i Amsterdam men jag gick därifrån med en väldigt olustig känsla. Det var sorgligt att se, särskilt den bleke britten (en gissning på nationaliteten men antagligen en ganska rätt sådan..) som kom ut från en byggnad tjoandes och tjimmandes och gjorde segertecken samtidigt som man såg en kvinna i fönstret rätta till trosorna och räkna sedlar. Tragiskt.

Hursomhelst var det en riktigt lyckad weekend på alla sätt, trots lite flygplatsdramatik och marsansåsfrukost, och jag är väldigt glad och tacksam för att vi kunde genomföra denna resa tillsammans.




  



  


Junibacken, Valborg och så lite Amsterdam

Vilken vecka det har varit och än är det bara torsdag. I måndags var hela lilla familjen på Junibacken och vi klättrade runt bland Skrot-Nisses alla grejer och kikade in i både Pettssons, Mumins och Alfons hus. Två teatrar prickade vi in också till K's glädje. Det var första gången för både mig och D och jag blev riktigt imponerad! Hemsidan rekommenderade 1,5-2 timmar för ett besök men vi var där typ dubbelt så länge utan problem. Och Sagotåget sedan! Herreminje vilken kreation, creds till Junibacken för den åkturen - hur mysigt som helst! Sedan har det ju varit valborg också. Det firade vi ute på landet på Värmdö med syster och J. Grillat, majbrasa, fyrverkerier, övernattning, barkbåtar, lek och spel - kunde inte ha blivit bättre. Otroligt avkopplande att vara där ute och jäntan kändes som i sitt rätta element där hon spatserade runt i gummistövlar bland hästhagar, bäckar och pinnar. Och inte nog med det, om några timmar kommer mammsen till stan och imorgon bär det av till Amsterdam för oss och Hanna. Det ska bli riktigt kul! Hög tid att testpacka nu känner jag, tjilevippen!