Julrapport och filmtips

Tanken var att jag skulle vara duktig, nu när jag äntligen är någorlunda frisk, och ge mig ut och springa en runda. Men Friskis&Svettis senare idag  vore faktiskt lite behagligare med tanke på vädret, så förhoppningsvis blir det dagens nyttiga (och roliga) istället. Funderar ändå på att gå ut lite senare, och kanske göra ett litet besök på Alnö Postkontor, vi får välan se.

Jag har varit väldans lat när det gäller bloggandet i jul, det är jag fullt medveten om. Men det händer ju så himla mycket om dagarna! Det har praktiskt taget varit fullt upp med roligheter sen jag kom hem hit. Julen var mysig (och god) men sprang förbi i en ryslig fart. Vi hann iaf med en liten skridskotur i måndagskväll mamma, Hanna och jag, och till helgen siktar vi på lite pulkåkning tror jag. En av höjdpunkterna på julafton måste jag ju iaf säga var en av de nya filmerna de visade på Kalle Anka, "Little Chicken" eller vad den hette. Åh vad vi skrattade åt grisen! Den var ju för underbar. Den filmen måste ses snarast helt enkelt. Såg reklam för den när Ante och jag var på bio i tisdags också, och jag skrattade så det gjorde ont..! Hihi.

Vi såg förresten Narnia då i tisdags. Jag tyckte den var jättebra och tokspännande! Men så hade jag ju ingen aning om handlingen heller, förutom att de skulle in i någon garderob. Men den kändes verkligen inte som 2 och 20 lång, det måste jag ju säga iaf. Ante tyckte dock ungefär motsatsen till mig, men men. Jag blev iaf kär under de där 2 timmarna, i faunen. Ååh, Mr Tumnus.. suck. Fast hans näsa var inte så het, men det får man stå ut med. I den tecknade versionen är han knallrosa med grönt lockigt hår, så den rekommenderar jag kanske inte riktigt..

Oh, en annan film, som jag såg med Ante igår, var "Dagboken". Vilken otrooligt vacker film! Den måste ni se. Oj, vad romantisk och gripande den var. Den var så bra att jag kom lite försent till fikat med Sussi och Sanna på Tinells.. Sorry.

Har varit dåligt med bilder den sista tiden så jag avslutar med lite diverse bilder på Mr.Tumnus, julgranen, min snöängel samt bevis på att skridskoåkningen faktiskt ägt rum.



Lyssnar på:
Loneliness - Ed Harcourt
This One's For You - Ed Harcourt
(och egentligen resten av låtarna på Strangersskivan)

Sundsvall I'm back

Då var man hemma i Sundsvall igen då. Känns skönt, fast helgen i Sthlm gick alldeles för fort. Men kul hade vi, som vanligt! Kom fram till S-vall vid 22 igår och gjorde då upptäckten att Karin suttit på bussen hela tiden utan att jag märkt det. Lite lustigt faktiskt. Här är det massor med snö vilket jag tycker är helt underbart! Det är såå fint när det är vitt på träden. Jag har dock inte kommit mig för att gå ut och höra knarret under skorna än, men det hinns nog med.

Idag har jag äntligen varit och klippt mig! Som jag har längtat. Senaste gången jag klippte mig var nämligen dagen innan balen, dvs slutet av maj, och det var ju ett tag sen.. Så nu känns håret som en dröm och plånboken blev inte så upprörd som jag trott.

Har även försökt tanka Ed Harcourts "Strangers". Dock utan någon vidare framgång tyvärr.. Men jag ska fortsätta kämpa, för den skivan är helt fantastiskt bra. Nu ska jag däremot försöka packa upp lite, blir ju trots allt i stan i närmare tre veckor så resväskan får nog åka väck ett tag. Hej!

Stockholmsrapport

Hejhej!

Just nu sitter jag här på Hannas jobb i Gamla Stan och fiffilurar. Hannan håller på och fixar med nå papper så då får jag underhålla mig själv helt enkelt. På vägen hit gick jag innanför dom svarta stenarna som omringar en sån där vakt vid slottet. Vad kan jag säga, jag gillar att leva farligt. I'm badass!

Igår kväll var vi på Ed Harcourtkonsert på Kägelbanan. Han ville aldrig ge sig och kom ut för extranummer kanske 4-5 ggr. Men han var riktigt bra!! Jag är väldigt glad att vi gick dit.

Idag däremot är det stan som gäller, fast först blir det lite julmarknad här i krokarna. Alltid mysigt. Oh, nu kom Hanna med jättesmå, torra lussebullar. Fast lussebullar som lussebullar säger jag, gott i vilket fall!

Det var nog allt jag hade att bidra med i min blogg direkt från Stockholm. Som avslutning kommer en googlebild på Eddan. De jag tog igår finns bara i min kamera än så länge..

eddan

Färdig!

Jag klarade det! Nu har jag jobbat klart på Posten och det känns sköönt! Fast lite vemodigt var det allt att säga hejdå till alla, det måste jag väl erkänna. Men jag lär väl jobba extra då och då kan tänkas.

Så ikväll ska vi gå ut och äta och fira lite att jag jobbat klart. Det ska bli myysigt! Fast nu ska jag fixa klart min mp3, måste ju ha lite ny musik till tågresan imorgon.

1

En dag kvar. EN dag! Helt otroligt. Kommer kännas såå skönt kl.13:50 imorgon. Det allra skönaste med att sluta jobba blir nog att slippa kliva upp kl.05:45 varje morgon tror jag. Kommer dock sakna en del postisar som jag lärt känna. Men det här blir antagligen inte sista gången jag leker brevbärare.

Nu ska jag ta en kvällsmacka innan jag kryper ner, godnatten!


(antagningsbeskeden kom idag förresten)

2

Lekte just med sidan som Anders rekommenderar i sin blogg Face recognition, rätt skojig faktiskt. Själv testade jag med två olika bilder och blev båda gångerna lik bl.a Katie Holmes och Charlize Theron, inte helt fel :) De mindre smickrande resultaten tycker jag däremot att vi glömmer.

Annars har det varit en hälften okej och hälften jättetung dag. Men nu är det bara två dagar kvar...

3

Jag är trött. Ovanligt trött med tanke på att dagen varit ganska lugn. Imorgon blir det värre. Hade tänkt göra en massa saker ikväll, tvätta toffla, slå in paket, skriva julkort.. Men frågan är om det finns ork. Annars får det vänta till en annan dag helt enkelt.

Anders och jag åt nyss varsin lussebulle iaf, eftersom det är lucia. Det var mumsigt.

Jag drack förresten den juliga versionen av xidern i helgen, den var rätt god. Tydligen skulle den smaka "mistle & orange". Full med glitter var den också, helt hälsosamt kändes väl kanske inte just den biten..

Avslutar med ett grattis till Mats som fyller år idag, hurra för honom!


Tre dagar kvar..

4

Tänkte passa på att skriva några rader. Mattis kom hit nyss så nu sitter han och Anders och tittar på Simpsons. Jag hade hoppats på att det skulle vara Vänner på tv, men nåt sånt blir det tydligen inte förrän kl.19. Annars har det blivit ovanligt mycket Pimp my Ride idag. Det är lite underhållande att titta på, jag diggar Xzibit, han är baaall.

Nog tv nu. Nedräkningen har börjat! Nu är det bara 4 dagar kvar på Posten.. Fyra dagar. Heja mig!

Vad var det mer jag hade tänkt dela med mig av tro.. Det var nåt, men jag har glömt det som vanligt. Nåja, imorgon är det lucia iaf. Det brukar vara en mysig dag, fast imorgon lär det väl inte hända något alltför ovanligt/spännande. Det återstår väl helt enkelt att se antar jag.

Hejsålänge

Juletid och musik

Idag är det tredje advent och den sista söndagen innan jag åker hem mot S-vall. Nästa lördag åker jag nämligen till Hanna och Sthlm några dagar innan jag beger mig till Sundsvall för resten av året. Det betyder även att jag bara har en enda vecka kvar på Posten. Helt otroligt! Jag har alltså jobbat där i 12 veckor nu, 13 på fredag. Det trodde jag inte om mig själv, att jag skulle klara av att jobba på ett ställe som Posten så pass länge. Dessutom sommarjobbade jag ju 5 veckor på Posten Alnö med bara 2 veckors uppehåll innan jag började här i Göteborg. Så kan det gå minsann.. Ser fram emot att komma hem lite iaf, och julmysa med familjen och träffa lite vänner. Hinner ju vara hemma i 2,5 vecka så det blir ganska länge. Kommande vecka visar om jag kommer in på någon av de kurser jag sökt på universitetet även, lite spännande.

Vad händer annars här i Göteborg tro..Inte är det någon snö iaf, vilket är lite trist. Känns som det fortfarande är Oktober. Jag hoppas verkligen att det är snö i Sundsvall när jag kommer hem, annars blir jag enormt besviken. Jag vill ju bygga snölykta och åka pulka.

Igår var jag iaf på stan och fixade lite julklappar, skönt att komma igång med det. Jag är inte riktigt en sån som pallar med att fixa alla julklappar dagen före julafton nämligen.. Fast nå mer julhandlande i den här stan blir det nog inte, isf får det vänta till Sundsvall där folkmängden är något mindre. Var ju helt hysteriskt på stan igår, då är det tur att man vet precis vad man ska uträtta vill jag lova. Har dock inte suttit i NK-tomtens knä ännu, hm..

För övrigt kan jag berätta att vi har "Trolltyg i Tomteskogen" på xboxen! Risken finns att det blir folkrusning hit nu jag vet, men jag kunde inte låta bli att skryta lite.

Saknar listan jag hade på min gamla hemsida över vilken musik jag lyssnar på just nu, så därför tänker jag återuppliva den här på bloggen.

Goodbye My Lover - James Blunt
Love And Misery - Ane Brun feat. Tobias Fröberg
Ten Minutes To Take Off - Tiger Lou
Forever Lost - The Magic Numbers
The District Sleeps Alone Tonight - The Postal Service
Til Kingdom Come - Coldplay

Har ju inte lagt upp nån bild på fåtöljen än heller så det känns som den naturliga avslutningen på denna blogg.

Vårfåtölj

Antehelgen!

Då var det åter måndag och jobbandet är igång igen. Blev ju kortvecka förra veckan eftersom jag var ledig då Ante kom och hälsade på. Skönt det, man borde alltid ha tredagarsvecka, eller åtminstone fyradagars.

Det har varit så himla mysigt och roligt att ha Ante på besök..! I torsdags startade vi med ett hårt träningspass på gymmet som följdes av otroligt god mat på en pub i Gamlestan på kvällen. Jag åt stark kycklingpasta medan Ante testade deras pizza. Det lyxades även till med efterrätt, det tackar vi för :)

Sedan har det blivit lite lallande på stan i olika affärer, mest pengar spenderade vi nog dock igår på Apoteket. Vi gick även lite på julmarknad i Haga vilket var väldigt mysigt! Dock lite väl kyligt väder, men det botade vi med lite fika och en varm kopp kaffe/choklad på ett fik där.

Lördagen tillbringade vi på IKEA i Bäckebol, även känt som Helvetet. Nä, men IKEA på en lördag är faktiskt inget att rekommendera. Fast jag köpte iofs äntligen min efterlängtade LUNNA-fåtölj så jag klagar inte :)

Förutom det har det blivit mycket god mat i trevligt sällskap och även lugna mysstunder med film. Hur bra helg som helst, verkligen en sån där som man aldrig vill ska ta slut..! Det togs även en hel del fina kort under dagarna, se och njut! (och klicka så dom syns bättre)


Saknad

Did I disappoint you or let you down?
Should I be feeling guilty or let the judges frown?
'Cause I saw the end before we'd begun,
Yes I saw you were blinded and I knew I had won.

So I took what's mine by eternal right.
Took your soul out into the night.
It may be over but it won't stop there,
I am here for you if you'd only care.

You touched my heart you touched my soul.
You changed my life and all my goals.
And love is blind and that I knew when,
My heart was blinded by you.

I've kissed your lips and held your head.
Shared your dreams and shared your bed.
I know you well, I know your smell.
I've been addicted to you.

Goodbye my lover.
Goodbye my friend.
You have been the one.
You have been the one for me.


(Tack världens bästa bror för dessa otrooligt mysiga dagar. Kunde inte ha blivit bättre. Love you!)

Tänkta bloggar

Jag har tänkt så många gånger denna vecka att jag ska blogga, men varje kväll har jag slocknat i soffan alldeles för tidigt.

I måndags hade jag tänkt skriva om den första riktiga snön som kom. Det var så härligt och fint vitt överallt. Och knarret som uppstår när man går på snö är så härligt tycker jag. Snön gjorde mig glad, fast tyvärr är det mesta borta nu. Regnet tar den sista snön just nu faktiskt.

I tisdags hade jag tänkt berätta att Anders och jag firade tre år tillsammans. Men vi var för upptagna med kinamat och mys för att jag skulle ha tid att blogga om det.

Igår hade jag tänkt skriva om min besvikelse över att Arwen inte vann Top Model. Det var faktiskt dumt, hon var ju klart snyggast. Dessutom hade jag tänkt skriva om hur mycket jag längtade tills idag då min kära bror skulle komma.

Men nu har han anlänt till staden Göteborg och sitter för tillfället vid vårt matbord och pillar på sin dator, så jag har faktiskt inte tid att blogga mer nu heller. Later!