Tomorrow, in a year

Så, idag var alltså Hanna och jag på electropop-opera. Det var riktigt häftigt och riktigt speciellt men sjukt svårt att beskriva för andra. Anders kom hem efter föreställningen i fredags och beskrev den som "annorlunda", vilket lät lite oroväckande. Men den var ju faktiskt det på ett väldigt bra sätt! Jag har aldrig varit på opera förut och jag är tveksam till att jag skulle gilla det, men det här gillade jag verkligen. Det var en bra blandning av operasång och popsång och så en himla massa fridans och rök och grejer. Hela uppträdandet var riktigt snyggt gjort och framfört! Det enda jag tyckte var lite sådär var möjligen slutet, men resten vägde definitivt upp för det. Riktigt tjusigt och speciellt men jag skulle rekommendera att ni kollade på ett klipp från operan själva för att kanske förstå lite bättre vad det hela handlade om.



Helgen, opera och Berlin

Nu har Anders åkt norrut. Och om några timmar åker Ninan också norrut. Tråååkigt. Men det har iaf varit en roolig helg! I fredags blev det middag med Ninan här och sen gick vi alla till Södra Bar och dansade. Igår strosade en trött Maja på stan med Nina. Kvällen tillbringade Anders och jag med att titta på "Up in the air" och "Private Practice", en väldigt behaglig och alldeles lagom kväll med tanke på hur pigga vi var :)

Och idag är det dags för lite opera med The Knife och Jonathan Johansson för Hanna och mig, något vi sett fram emot sedan september. Så kl.15 smäller det och det ska bli vääldans spännande!

Nu ska jag dock börja se över vad som ska få följa med till Berlin. På onsdag är det dags att åka dit nämligen. Helt sjukt att det är dags redan. Lite pirrigt känns det faktiskt.. Jag har aldrig flygit själv heller.. Men bra blir det nog absolut. Apropå det så fick jag lite lägligt en vagel i ögat igår kväll också. Hurra.. Jag hoppas veerkligen att den tar och pallrar sig bort från mitt öga innan onsdag. Men det tror jag nog.


Dunderhelgen

Dunderkuren funkade! Tror jag iaf. Än så länge. Vaknade igår morse utan halsont, fantastiskt. Så då kunde jag äntligen träna; spinning och core blev det. Och strax är det dags för ett helt nytt afropass med Hanna och Emilie. Det ska bli skoj! Annars då så har jag Anders boende hos mig i helgen. Och Ninan är också i stan i helgen så henne ska jag träffa ikväll. Ser ut att bli en riktigt bra helg det här! En annan bra helg var när jag fick en helg i Sthlm med hotellboende och musik av Anders i 18-årspresent, då såg det ut såhär; 



Glada i hågen på Indigo, 2004


Dunderkuren



Vila och blomkålspuré

Sjuk idag. Eller, jag har ont i hals och huvud så jag kan inte träna. Sämst. Kände mig lite sådär halvdan igår kväll men ofta är det bara trötthet som går bort med lite träning så jag körde ett switchpass. Kände mig betydligt piggare efteråt men imorse var det kört i halsen när jag vaknade. Så vila idag så är jag förhoppningsvis fit for fight imorrn till boxen. Annars blir jag toookig. Förra veckan blev det switch, afro, spinning och box - perfekt kombo för den som undrar!

Imorrn har jag även hållt på med mitt matexperiment i tre veckor. Tiden går fort när man har roligt! Eller nåt. Det har iaf gått väldigt bra ändå tycker jag. Helgen som var blev jag lite småsugen på diverse saker men jag överlevde ju utan dem. Fast risotto och lite födelsedagstårta blev det faktiskt. Fick frågan igår om jag har märkt någon skillnad i pigghet, hunger och liknande. I början, typ första veckan, var jag nog lite småseg, för jag har ju försökt äta lite mindre portioner också, men sen har jag inte märkt av det direkt. Och hungrigare än vad jag var förr kan jag inte påstå att jag är längre heller faktiskt. Det känns mest bara bra faktiskt. Och då tänker jag lite som så att pasta, ris m.m. uppenbarligen kanske inte är så jätteviktigt för min kropp..? Det som är lite kul med det här experimentet är också att man provar nya matkombinationer och recept. Annars är det ju himla lätt att falla in i mönster och laga samma mat hela tiden men sedan jag började med det här har jag ju testat liiite nya grejer iaf. Dock har jag gjort väldigt mycket av grejerna så att det har blivit typ samma mat mån-tors men det gör inte mig något. I söndags t.ex. gjorde jag en hel hög med blomkålspuré så det är vad jag äter denna vecka :) Himlarns gott faktiskt och ruskigt enkelt att göra! Bara att koka ett blomkålshuvud  i matlagningsgrädde (man får anpassa gräddmängden lite efter storleken på blomkålshuvudet men ca 2,5dl) ungefär 10-15 min och sedan stavmixra det - it's as simple as that.


Min nya, superfina termosmugg ♥



Maja leker med maten

Jag fick, efter fredagens bild på vår middag, en kommentar där det undrades var det är för GI-kör vi kör? Vi är väl egentligen bara jag och jag kör inte alls helt igenom GI-mat. Sedan jag kom tillbaka till Sthlm efter jul har jag däremot försökt äta lite mer åt GI-hållet när det gäller att dra ner på pasta, ris, potatis och dylikt. Bröd är dock ett absolut förbud i min värld just nu. Jag har även försökt att äta lite mindre portioner samt, än så länge, hållt mig borta från godis och liknande. Ersatt öl med vin har jag också försökt i så stor utsträckning som möjligt (inbillar mig att vin är bättre när man väl dricker någon slags alkohol) men det är inget jag håller stenhårt på. Träningen har dock fortsatt i ungefär samma takt som vanligt, men helst vill jag hinna med minst fyra pass i veckan. Egentligen är inget av det här något särskilt superlångsiktigt. Min plan är helt enkelt att prova det här sättet att leva åtminstone januari ut och se hur det funkar och känns. Som ett slags experiment kan man säga. De flesta gånger är ris eller pasta mest en enkel matlösning för mig mer än vad det är något jag längtar efter att äta. Och godis kan nog många gånger köpas på helgen av ren vana utan att jag egentligen känner efter. Så jag testar såhär ett litet tag, så får vi se vad det blir av det hela. Inte en chans att jag kommer hålla mig från gotta helt och hållet hur länge som helst. Bananyogurthchipsen börjar redan hägra om jag ska vara helt ärlig.. Men inget av det här är ju något jag gör på blodigt allvar, alls, men som sagt jag testar nu ett tag och känns det bra så kan man sedan göra allt med måtta. Man behöver inte dra det här till det extrema, då finns en risk att det kan gå på tok. Lagom tror jag är bäst, att man gör vad man mår bra av helt enkelt.

Maten som var på bilden från i fredags är ett hopplock ur en GI-kokbok och en rätt som jag rekommenderar till alla. Eller mest av allt rekommenderar jag väl egentligen såsen som man har till för den är så sjuuukt god! Jag är helt besatt av den och gjorde den senast igår.. Till såsen kan man väl egentligen ha vad man känner för men det jag oftast har ätit till, och det som var på bilden, är lax samt en sallad gjord på blandsallad, purjolök, stekt bacon och rostade pinjenötter. Idag blev det däremot lax med ugnsrostade grönsaker till såsen för min del. Men vilket som är tokagott och superenkelt, jag lovar!

Den gudomliga myntasåsen
Hacka en gul lök och så många vitlöksklyftor som man vill ha och stek detta i olja. Släng sedan i 2 msk torkad mynta så det bara får fräsa till lite snabbt precis innan man häller i 2,5 dl (om det är så mycket som det är i en liten burk?) creme fraiche och smular ner 150 gram (om det är så mycket som det är i en sån där vanlig Apetina eller vad de nu heter?) fetaost. Låt det sedan puttra lite så fetaosten smälter någorlunda. Sedan har ni världens godaste sås färdig, tadaaa!


Vemod och klumpar.

När jag var liten så brukade jag ofta få en stor klump i halsen varje gång jag var ledsen och försökte hålla mig från att gråta. Imorse slog det mig att det var längesen jag hade en sån klump i halsen. Kanske är det sällan jag försöker hålla tillbaka gråten nuförtiden? Jag kanske bara gråter rätt ut när det väl händer. Jag vet inte. Jag har inte funderat alltför mycket på det förrän imorse. Då vaknade jag nämligen med en slags klump, eller ett obehag snarare, fast i magen. Ett vemod som inte ville försvinna. Jag vet inte riktigt var det kom ifrån men det var väldigt jobbigt. Jag avskyr att ha den känslan redan när man vaknar för då är den så svår att bli av med. Jag saknade iofs mamma och Hanna hade redan åkt till jobbet så jag var ensam i hennes lägenhet. Fast iofs tror jag nog att vemodet mest bottnade i en dröm som jag hade under natten. Nu minns jag inget av den förutom en person som var med i den. Men det räckte nog för att framkalla vemodet iofs. På vägen till träningen sedan lyssnade jag på en massa musik som bl.a fick mig att tänka på Hannas och min jorden runt-resa också. Då längtade jag tillbaka till den tiden. Och bara bort överhuvudtaget. Det har börjat krypa väldigt i mig på sistone, jag tror att jag vill till nån annanstans? Fast jag vet inte. Lite av vemodskänslan försvann iaf efter ett pass Switch 45+ i förmiddags men ikväll blir det lugn och ro här hemma i Värstan. Det känns som om det behövs.


Lyssnar på:
Bleeding Love - Leona Lewis
Time to Pretend - MGMT
With Every Heartbeat - Kleerup feat. Robyn


Slut på mammahelgen.

Mammahelgen är slut. Mammsing åkte tillbaka norrut för några timmar sedan och som alltid känns det så himla tomt och ledsamt för oss som är kvar här. En fantastiskt mysig, skön och härlig helg har vi haft tillsammans dock. Igår shoppade vi lite, besökte ett galleri, gick på bio ("Fish tank" - sjukt bra film!), drack lite öl på Imperiet, käkade middag i Västra Skogen och sedan bara slappade hemma hos Hanna. Idag har vi shoppat lite mer och sedan hann vi käka lite gott här i Sumpan innan det var dags att följa mamma till tåget. Jag känner att vi har haft mycket kvalitétstid i helgen. Samtidigt som vi hunnit med att göra en massa härligt så har vi verkligen hunnit umgås också och bara vara och haft det bra ihop. Underbart. Jag är såå glad att mamma kom ner. Hanna och jag känner oss dock lite smådeppiga nu, sådär som vi brukar göra när vi skiljs från de vi älskar. Men det ska vi försöka bota genom att dels vara tillsammans här i Sumpan ikväll men också genom att vila våra ögon på vackra, vackra Joel Kinnaman i kvällens Johan Falk-film. Apropå Joel Kinnaman och apropå att det är den 17 januari idag så vill jag avsluta med att säga GRATTIS till finaste Ninan som fyller 25 år idag!! Hurraaa för henne!! ♥


 


Mammahelg!

Mamma är här i helgen och eftersom vi fick gå 3 (!) timmar tidigare från lektionen idag så har jag knappt missat henne alls. Hanna, mamma och jag har strosat lite i Vasastan idag och så drack vi lite vin på ett mysigt ställe där. Lyxmys. Nu har vi precis käkat och strax är det äntligen dags för På Spåret och sedan Skavlan.
Det är vad vi gör. And we like it!
 

  


Maja goes normal?

Idag är en skum dag. Eller, jag har blivit skum. Eller, trött egentligen. Jag har blivit en sån där som har svårt att ta mig upp ur sängen på morgnarna (häromdagen snoozade jag i 1,5 timme!) och en sån där som helt plötsligt lägger mig i sängen och strötittar på tv!? Det här låter antagligen som en helt normal människa för er men jag brukar inte riktigt vara såhär. Inte i lika stor utsträckning som den senaste tiden iaf. Kanske har jag inte riktigt kommit ur julledighetslunken.. Eller så har jag inte riktigt vant mig vid mina lite ändrade matvanor och blir trött därför.. Eller så är det en sån där förkylning på gång, hoppas inte.. Eller så är det för att jag inte har superdupermkt saker jag absolut måste göra (fast det har jag säkert bara att jag inte kommer på dem..). Ja, inte vet jag. Men idag sov jag till 8:30 och sen har jag pluggat men i extreeeemt seg takt. Nu känner jag mig dock relativt klar med senaste hemtentan, den får duga. Men vad ska jag då göra nu? Inte det minsta intressant för er att veta men troligtvis blir det städning av lägenheten (om någon slags disciplin infinner sig snart dvs) eftersom mammsing kommer ner till helgen! Det ser jag jättemkt fram emot (mamma alltså, inte städningen). Om några timmar är det även ÄNTLIGEN dags för Afro Aerobics! Har längtat sååå mycket efter det, ska bli så jäkla kul! Ny dans och allt, weeei!

Lyssnar på:
Summer skin - Death Cab For Cutie


Vackrast just nu.

So tell me when you hear my heart stop
You're the only one that knows
Tell me when you hear my silence
There's a possibility I wouldn't know

"Possibility" - Lykke Li


Dramatik på Dramaten

Mellan kl.22 igår och kl.10:30 idag var jag och Hanna med om tre brandlarm. TRE. Vi konstaterade att det nog är fler än vi varit med om under hela våra liv. Igår kväll var vi på [ingenting]'s spelning på Dramaten. Skitbra ända tills mitten av första extranumret då brandlarmet satte igång och toktjöt. Vi, och de flesta andra, trodde att det var ett skämt men icke! Så vi traskade sakta men säkert (det var verkligen ingen som hade bråttom) och himla motvilligt ut i foajén och blev ståendes där i en halvtimme. Ingen eld i sikte och definitivt ingen som hade lust att berätta nåt om vad som hände. Sedan började de ringa in oss igen och spelningen kunde avslutas med några ytterligare låtar. Efteråt stod vi i valet och kvalet om vi skulle stanna kvar och ta en öl då plötsligt, ohyes, brandlarmet gick igen. Tjoho! Då fick vi nog och gick hem. Tre brandbilar kom det då för övrigt (första gången kom det bara en). Bra spelning men skum kväll. Imorse pallrade vi oss iväg för träning kl.11 och medan vi höll på att byta om där på Eriksdal vid 10:30 så hörde vi plötsligt ett extremt irriterande tjut och en väldigt välbekant röst med fantastiskt dåligt engelskt uttal som varnade för brand. Så det var bara att slänga på sig kläderna igen och pallra sig ut från omklädningsrummet (som tur var slapp vi åtminstone gå ut i kylan). Mest synd var det väl om de som fick springa upp ur bassängen och stå i badkläder och vänta på att brandkåren skulle säga att läget var lugnt. Dagens ståhej var dock över redan efter ungefär en kvart så sedan kunde vi lugnt och fint träna vårt dubbelpass (!) med Spinn 45 och sedan Switch 45. Trötta var vi efteråt, men förvånansvärt bra gick det ändå. Skönt att komma igång på riktigt igen, även om det, tro det eller ej, faktiskt blev en 5-6 träningspass under jullovet. Efter träningen var vi förresten iväg på ICA Maxi i Sumpan och storhandlade. Jag hade aldrig varit där förut så det var himla spännande (ja jag tycker att sånt är spännande). Dyrt blev det men oj så mkt mat jag fick för pengarna! Jag har tänkt prova att försöka dra ner lite på pasta, ris, potatis och dylikt en liten tid framöver men vi får la se hur det går med det. Idag gick det bra iaf, lax med bönmix, ruccola och mozarella blev det till middag. Och mumma var det!


Lyssnar på:
Possibility - Lykke Li
Down - Jay Sean feat. Lil Wayne


Reality check

Lunch med Leena och papsi idag. Sedan fika med Malin. Suuuupertrevligt båda grejerna och finfin sista dag i Sundsvall. Imorgon åker Hanna och jag söderut igen för imorgon kväll ska vi på [ingenting] på Dramaten. Spännande, blir nog riktigt bra tror jag. Otroligt lugnt och skönt har det varit de här två veckorna iaf. Känns sådär att åka ner till allvaret igen, hemtentan måste tas tag i bums.. Men till helgen kommer Ante och Malin ner så det ska bli skoj iaf.

Tack och kram till alla ni finingar som har förgyllt mitt jullov!



Mammas supermumsiga nyårsefterätt!