Det Stora Beslutet

För en timme sedan tog jag ett, för mig, stort beslut. Jag bestämde mig för att sluta träna på Eriksdal och köpte istället träningskort på Granbacka gym bredvid där jag bor. Jag har ju tränat på Eriksdal i fyra år nu och brukar kalla det mitt andra hem. Jag har mina favorittränare och mina favoritpass och jag har alltid haft bra och fungerande träningsrutiner där. Men. Nu känner jag att jag har börjat värdera tid mer än förut. Att träna på Eriksdal tar nästan tre timmar varje gång. Ska jag träna mellan kl.17 och 18 så måste jag åka hemifrån kl.16 och är inte hemma förrän 18:45. Det börjar kännas som lite väl mycket tid att sätta av bara för att träna. Jag vill ju hinna med att leva också. Nu när jag har bytt till Granbacka tar det typ en halv minut från min lägenhet till gymmet. Såklart är det inte lika fint och stort som Eriksdal eller med lika stort utbud av pass, men jag känner mig redo att försöka anpassa mig till det som finns och få ut det mesta av det. Jag har dessutom tappat träningslusten litegrann så förhoppningsvis blir det här någon slags nytändning.. Det har ju varit nån veckas vånda och velande hit och dit över bytet men nu är det gjort och det känns helt ok! Dessutom köpte jag bara ett tremånaderskort till att börja med så skulle det vara sämst så är inte pinan alltför lång. Första träningspasset nu på förmiddagen blev 6 km på löpbandet och sedan några maskiner i gymmet, det är ju alltid en början. Det var jag och tre pensionärer, precis som jag vill ha det! Haha!

Igår kväll var Hanna och jag och såg min älskade Rasmus Kellerman på Debaser Slussen. Jag trodde det skulle vara lite fel forum för hans nya musik men tji fick jag och det är jag väldigt glad för! Det blev en ganska intim spelning med lagom mycket folk och det var helt underbart bra, som alltid med honom. Hans röst är verkligen den vackraste jag vet. Och helt till mig blev jag när han överraskade med att spela några gamla låtar, "Last night they had to carry me home", "Gone drifting" och "You can't say no to me" - låtar som jag älskar men aldrig fått höra live förut! Jag kände när jag stod där och lyssnade och betraktade honom att jag kommer aldrig att få nog av den karln och hans musik. För min del kunde han gärna fått hålla på hela natten lång, jag tröttnar aldrig.



RK Debaser Slussen


Grey's Anatomy-premiär!

47,5% nedladdat av senaste Grey's Anatomy so far. Säsong sju, avsnitt ett och jag sitter som på nålar! Ser så sjukt mycket fram emot det..! Har köpt en Samuel Adams Octoberfest-öl som jag tänker avnjuta medan jag tittar också. Det är ju liksom ett minst sagt speciellt tillfälle det här med säsongspremiär av Grey's Anatomy. Annars har jag varit uppe hos papsi och Leena idag med mina fina syskon. Det har dock ööösregnat hela dagen så vi har mest blivit inne. Men det var mysigt det med. En sväng på IKEA blev det på förmiddagen också. Jag köpte lite lampor, dynor och så ett nytt tyg som jag ska hänga på min hylla som skärmar av sängen från köksdelen i min lägenhet. Jag är otroligt sugen på att förnya en massa hemma där men det här är ju alltid en början iaf. Tentan igår gick helt okej för övrigt. Jag skulle bli väldigt förvånad om jag inte får godkänt, fast så kanske man inte ska säga.. Asch. Sen blev det en himla mysig kväll hos fina-Nina när jag kom fram hit med tåget. En väldigt fin start på helgens Sundsvallsvistelse. Aah, 96,3% nu - I'm out!



Alkohol, narkotika och så lite böcker..

På torsdag är det tentadags. En salstenta i "Alkohol och narkotika" är det som står på agendan och jag måste säga att jag har nog aldrig varit så fruktansvärt ofokuserad inför en tenta som denna. Ingen ordning alls har det varit på mig. Disciplinen är som bortblåst! Jag har väl egentligen varit lite så ända sedan jag kom tillbaka till Sthlm efter sommaren. Även när det gäller favoritsysselsättningen träning faktiskt. Jag är inte sådär fullkomligt oflexibel och slaviskt rutinbunden som jag var innan sommaren. Kanske beror det på att jag hittat roligare och trevligare saker att sysselsätta mig med.. Jag känner inte att det är någon dålig utveckling, att jag faktiskt passar på att leva livet istället för att vara helt fast i mina dagliga mönster, men rent tentaresultatsmässigt så är det väl sådär lagom bra kanske, haha! Men det ordnar sig. Jag har ju trots allt livserfarenhet av åtminstone alkohol så något ska man väl kunna kläcka ur sig. Efter tentan åker jag till Sundsvall över helgen för Nina-torsdag, pappa-fredag och mamma-lördag. Det ser jag massor med fram emot, ska bli otroligt skönt!

Då ska jag äntligen passa på att läsa en bok som jag lånade för någon månad sedan också, "Sonat till Miriam" av Linda Olsson. Läste "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av henne i somras och jag blev HELT förälskad i den. En av de absolut finaste och vackraste böcker jag någonsin läst! Den var så bra att jag var tvungen att köpa den när jag var klar. Jag bara måste ha den. Blev aldrig att jag skrev så mycket här om "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg som jag läste i våras men den var också en av de bästa böcker jag läst. Utan tvekan. Jag grät på slutet och ingen bok har någonsin fått mig att gråta. Så det säger väl kanske iaf en del om hur otroligt mycket jag tyckte om den. Jag plöjde ju Herta Müllers "Andningsgunga" i somras också. Den var lite annorlunda jämfört med de böcker jag är van vid att läsa men den var bra. Dock kunde jag bara ta den pö om pö för den krävde koncentration. Inget man ströläste tio minuter innan man skulle somna liksom. Andra halvan blev dessutom lite mer åt det poetiska hållet också vilket jag väl ibland fann lite motigt. Men det var allt som allt en fin omväxling från alla Läckberg och Jungstedtdeckare som jag brukar sitta med näsan i.





Jag insuper livserfarenhet i Australien..


Grattis finaste systern! ♥

Grattis till världens finaste storasyster som fyller år idag! ♥ Sitter just nu i hennes lgh där det har sjungits, öppnats paket och ätits godfrukost. Ikväll blir det fortsatt firande med käk på Noodle House och troligtvis lite öl nånstans. Min plan med den här morgonen var även att springa runt sjöarna här men det reeegnar. Så jag tror jag står över faktiskt. Det var inget måste utan snarare att jag längtade efter att springa just runt sjöarna, så det är inte hela världen. Det innebär dock att jag inte har jättemkt att göra tills kl.10 då biblioteket på skolan öppnar och jag kan hämta ut min bok som jag ska läsa idag, för jag har inte med mig nåt annat plugg hit. Så det känns ju lite sådär halvslöseri med tid såhär en vecka innan tentan menmen, så får det väl bli då. Apropå träning så blev det iaf switch i måndags och afro aerobics igår och det kändes så otroligt mkt bättre än förra måndagen! Jag orkade betydligt mer. Så förhoppningsvis är det mesta av förkylningen borta ur kroppen nu, även om jag fortfarande snorar lite. Det var riktigt skönt att känna sig sådär stark i kroppen igen som jag ändå är van iaf. Ska fortsätta knarka echinaforcedroppar några dagar till så hoppas jag att jag är helt back on track sen.


Lyssnar på:
Hang With Me - Robyn
Love Kills - Robyn
None of Dem - Robyn


Maja goes Aspö

En underbar helg på Aspö har det varit! God mat, sjukt roligt sällskap, öl och en himla massa sällskapsspelande sammanfattar nog det hela rätt bra. Otroligt fint var det där ute, nästan så man inte ville tillbaka till fastlandet. Och det var helt underbart härligt att få skratta så mycket som jag har gjort, me like!

Och ikväll börjar "Ensam mamma söker" också, inte fy skam det heller. Fast ingen kommer någonsin slå ståtrose-Madde från förra året. Hon var bäst. Undrar om jag ska gå och köpa ett äpple tills dess, hmm..

  

Lyssnar på:
Hang With Me (acoustic version) - Robyn


Att träna eller inte träna..

Jag är fortfarande duktigt förkyld så igår kväll tog jag och min nya kompis Ixus 130 (jepp, den anlände redan i onsdags!) en promenad längs vattnet här nere i Värstan. Det låter säkert jättefånigt men jag måste verkligen bli bättre på det här med att ta hand om själen också. Inte bara kroppen i övrigt liksom. Ibland kan jag bli så manisk och stressad om jag inte tränar på några dagar att jag har insett att jag nog måste öva upp mig på att just inte träna. Så varför inte passa på när man ändå är så pass hängig att man inte borde träna? Fast idag känns det lite motigt.. Det är ett Afro/Muskelpass kl.11:30 men jag känner mig fortfarande seg i kroppen och har svårt att andas då näsan är full med snor. Har inte blivit något pass sedan i måndags fast jag boorde nog inte.. Iiih.. Ni ser, jag är inte mästare på det här riktigt än. Stundtals tror jag fortfarande att en veckas träningsuppehåll är lika med dödlig fetma och världens undergång. Struntsamma. Det jag skulle komma fram till var att det var underbart att bara promenera längs vattnet i solen. Jag la mig på en bänk vid klipporna och bara låg där i säkert en halvtimme. Sen försvann solen och det blev kyligt så jag traskade hem igen. Men det var otroligt rogivande att bara ligga där och höra vattnet, vinden, något flygplan då och då och folk som gick småpratandes förbi. Ikväll blir det mer vatten och härligheter då jag ska med ut till Ciccis stuga på Aspö och tillbringa helgen där. Det ser jag fram emot!


  
Vackra Västra Skogen


Min nya kompis

I onsdags när jag fyllde år fick jag pengar. För pengarna köpte jag häromdagen en ny kamera, en Canon Ixus 130. Ixusarna är bäst! Alla i min familj har en Ixus av någon modell. Jag har också en Ixus som jag fick för fem år sedan då jag tog studenten. Det är en Ixus 50 som dock har gjort sitt och nu snällt får lämna plats åt en betydligt fräschare Ixus. Så nu längtarlängtarlängtar jag tills det dimper ner en avi i mitt postfack där det står att jag får hämta ut min nya fiiina Ixus-kompis..!

Förutom att längta efter min kamera så snorar och hostar jag också idag. Jag är så pass hängig att jag faktiskt står över dagens föreläsning (vilket inte gör mig så jättemycket) och dagens boxträning (vilket däremot gör mig massor!). Jag hatar att vara sjuk. Vara trött och sängliggande, uttråkad och schleten. Får nog bli en dusch sen så jag åtminstone kan titta mig själv i spegeln utan att vilja dö. Men först blir det echinacea-te och världens bästa serie; Christine!






Maja goes 24!

Igår betedde jag mig som 4 år men fyllde faktiskt 24 år! Jag älskar att fylla år, hela dagen var jag alldeles spattig, hihi.. På morgonen fick jag skönsång och paket samt supergod frukost av fin-Hanna. Världens snyggaste kånkenrygga, en underbart skön och efterlängtad sjal, en superbra stavmixer och välbehövda pengar fick jag av familjen. På skolan sedan fick jag maaassa kramar. På posten fick jag fina kort och hela dagen fick jag fina sms, telefonsamtal och facebookhälsningar. På kvällen käkade Hannan och jag vegetarisk buffé på Hermans, sjukt gott! Efterätten blev kladdkaka på en bänk på Söder, mumma. Efter det blev det vin och öl på Underbara Bar med fantastiskt sällskap från klassen. Då fick jag också presenter..! En massa goda teer, choklad och grejer och så en jättevacker sjal. För att inte tala om det gulligaste kortet fullt med snyggingar på som Klara hade knåpat ihop, loved it! Hela dagen var verkligen en så himla bra och härlig födelsedag och jag blev alldeles varm i hjärtat av alla hälsningar jag fick och av alla som tog sig tid och delade dagen med mig. Sådant betyder allt för mig, tusen tack ♥


 
 
Födelsedagskort, familjepresenter, klassispresenter och Klaras fantastiska kort!