Attack - nej tack!

Igår kväll blev två 20-åriga tjejer oprovocerat knivattackerade i Hässelby Gård, bara ett stenkast från där vi bor. Och för bara någon vecka sedan blev en kille oprovocerat knivmördad på en fotbollsplan, också här i Hässelby Gård. Det känns sådär. Ganska obehagligt. Jag brukar inte vara rädd när jag rör mig ute själv om kvällarna men nu känner jag att jag börjar omvärdera mina känslor lite. Jag brukar ju dessutom jobba till 23 om kvällarna och gå från t-banan och hem. Även om det bara tar mig 5-10 minuter så börjar jag inse att nog ganska mycket kan hända på så kort tid.. Just igår kväll när dessa tjejer blev överfallna så jobbade jag, som tur var, natt så jag åkte inte hem kvällstid. Nu blir det iaf till att skaffa överfallslarm och självförsvarssprey. Faktiskt. Det kanske hjälper föga men det är ju alltid något.


The Killing

Tittade precis senaste avsnittet av The Killing och insåg att den verkligen har blivit en av mina favoritserier. Jag tycker den är riktigt, riktigt bra! Och absolut inte bara för att herr Kinnaman är med. Den är snyggt och bra gjord, spännande, seriös och så gillar jag hon som har huvudrollen. Det är någon underliggande ton i den som jag gillar. Den känns liksom som motsatsen till alla Hollywoodsmetdeckare som brukar visas, vilket är skönt. Jag tror nästan att jag måste tanka nästa avsnitt nu också.. Jag jobbar ju faktiskt natt på torsdag så då kommer jag ändå inte att hinna se nästa avsnitt. Mycket bra ursäkt till att lägga sig steget före om jag får säga det själv. Skönt att ligga och titta på nu också, kom hem från ett nattpass för en timme sen men har ingen lust att sova än. Regnigt och trist är det ute också. Har jobbat 37 timmar denna helg så känner mig lite mör.. Sådana gånger är det onekligen tur att man gillar sitt jobb.Lite tomt här hemma dock efter att vi haft K i två hela veckor. Det har varit galet mysigt men det gick fort. Det känns i hjärtat att hon var här längre än vanligt men tiden gick alldeles för fort. Minisemestern vi gjorde till Eskilstuna Zoo blev mycket lyckad iaf! Vi såg massa spännande djur och Kalle Kunskap, åkte långa rutschkanor, åt gott, tittade på teater samt åkte karuseller. Att sedan bo i husvagn en natt var också riktigt spännande och mysigt! Husvagn är verkligen semester för mig, blev många sådana fina resor när man växte upp. Jag gillar lukten som finns i husvagnar också, mycket nostalgi där.Grönan - check!

Sommaren rullar på! Blev semester i juni för mig och i tisdags körde jag mitt första jobbpass. Så nu är det jobb sju veckor framåt som gäller men det känns faktiskt helt okej. De första passen har gått bra och känts bra så det är ju positivt. Känns som man hinner med en del roliga saker också när man går på schema. I torsdags t.ex. så var jag och D på Gröna Lund! Äntligen, jag hann aldrig med det förra sommaren nämligen. Det var riktigt varmt och soligt och, som alltid, sjukt roligt! En hel del folk dock men känns som det är rätt oundvikligt där större delen av sommaren.. Vi åkte iaf nästan allt vi ville. Twister var det dock 50 minuters kö till och när vi var nästa gäng att åka Katapulten så blev det tekniska problem för de som åkte innan och mekaniker tillkallades så vi var sådär sugna på att skjutas 55 meter upp i luften i en hastighet av 60km/h efter det.. Insane avklarades dock (väldigt högljutt) två gånger - den är ju riktigt hisnande! Vilda Musen var ju också sjukt rolig men satan vad ont man får i kroppen av den! Den är så ryckig att man känner sig helt misshandlad efteråt. Fritt fall körde vi redan som andra åk och jag har nog aldrig mått så dåligt av att åka den som nu. När den började åka sakta uppåt så pladdrade jag på av nervositet och utstötte ångestladdade ljud som vanligt. Men typ halvvägs upp så började jag faktiskt få riktig panik. Hjärtat rusade, jag började må illa och jag kände verkligen att jag var nära någon slags dödspanikångestattack. Så då blev jag knäpptyst och fick verkligen toookkoncentrera mig på att andas lugnt för att inte bli helt galen. Inte för att det hjälper att bli galen när man sitter fastspänd 80 meter upp i luften iofs.. Nä, Fritt fall var betydligt läskigare än vanligt faktiskt men gav en rejäl kick, som de flesta åkattraktioner på Grönan. En riktigt rolig och bra dag och kväll var det iaf, och jag är såå glad att vi tog oss dit!

Sist vill jag säga stooort grattis till världens underbaraste D som fyller 26 år idag!Onekligen insane..