Maja goes Västra Skogen

Nu är det gjort. Hyreskontraktet för en studentetta i Västra Skogen är påskrivet. The point of no return. Jag har velat fram och tillbaka heeela veckan men nu fick det bli såhär. Allt kan inte handla om pengar här i världen. Man måste må bra, leva livet och trivas också. Faktiskt. Och trivas tror jag verkligen att jag kommer göra i den här lägenheten. Ljus, fin och fräsch är den och på 5e våningen. I like. Och kanske det bästa av allt är ju att det tar 4 min till Hanna med t-banan! Ja, resten ordnar sig på något vis. Jag ska se till att det ordnar sig, för det är det här jag vill, även om jag ibland har fantastiskt svårt att veta vad jag känner..

Nu sitter jag iaf på skolan och hade tänkt få något gjort innan det är grupparbetsdags om en timme. Vi får väl se hur det går. Det finns ju onekligen andra saker som känns mer lockande när man har sin lilla dator med sig och trådlöst internet.. ;)

Lyssnar på:
Down - Chris Brown feat. Kanye West

Liiite ordning i kaoset iaf..

Taaack för alla fina ord och gratulationer angående min skolstart! Det värmer massor. Idag har jag äntligen införskaffat ett ordentligt kollegieblock, kalender och lite sånt där som man kan behöva. Även om jag inte hunnit plugga något direkt så känns det iaf skönt att ha lite mer ordning på sakerna. Nu sitter jag och försöker boka studentbostad också men det går dock mindre bra.. Får väl hoppas att sidan fungerar bättre imorgon bitti. Det är onekligen mycket att hålla reda på, och mycket på en gång. Men det blir nog bra så småningom. I fredags hade vi lite insparksfest på skolan förresten. Det var väldigt trevligt och ölen var löjligt billig..! Såna tillställningar hoppas jag det blir fler av :) Nu ska jag snart ta och krypa ner så jag orkar med lite grupparbete imorgon. Godnatten!


Lyssnar på:
Broken Strings - James Morrison feat. Nelly Furtado
Love Lockdown - Kanye West
Radio - Beyoncé
Heartless - Kanye West

Student men inlåst

Sjukt bra början på dagen idag! Kl.09:15 ringde de mig från Socialhögskolan och sa att en person lämnat återbud till Socionomprogrammet och undrade därför om jag kunde komma dit till kl.10..! Detta såg jag dock som en omöjlighet då jag helst inte ville se ut som Gollum i håret den första skoldagen. Men 10:30 kunde jag vara på plats och då fick jag ändå beröm för att jag varit så snabb dit. Jag var så sjuukt nervös (jag hade ju liksom gett upp hoppet på hela den här skolgrejen). Och stressad är jag fortfarande! Men jag känner mig även upprymd, lättad och förväntansfull. Tänk vad fort det kan vända! Och nu väntar grupparbete på en gång, inge lall här inte. Hoppas, hoppas, hoppas det går bra.. Allt är ju så nytt..! Jag kan ju inte det här!? Det är verkligen en helt annan grej än att läsa typ engelska, som jag gjorde i Gbg. Fast det är väl inte meningen att jag ska kunna det än heller så.. Ordbaaajs. Jag tror jag måste försöka lugna ner mig lite, och andas. För det har onekligen varit en väldigt fartfylld och intensiv dag idag.

Lugnare blev det verkligen inte när jag kom hem heller. Och särskilt inte när tvätten var klar. När jag varit nere i tvättstugan och hämtat upp allt så går nämligen min nyckel av i låset till lägenheten..! Som tur är testade jag att pilla in stumpen som var kvar och lyckades därmed få upp dörren ändå. Men nu sitter resten av nyckeln där den sitter och jag kan därför inte lämna lägenheten. Jag vet, jag vet, jag ska vara glad att jag är inomhus och inte sitter utelåst i trapphuset. Men jag är ändå less för jag skulle införskaffa lite skolgrejer och träna.. Nu missar jag det. Men som tur är kommer fastighetsjourkillen och fixar låset ikväll iaf, så jag kan gå till skolan (I like the sound of that!) imorgon. Och snart kommer Anders och håller mig sällskap, för Hanna har åkt till S-vall och det är faktiskt inge kul att vara själv efter en sån här, på både gott och ont, äventyrsfylld dag.



Som grattis till skolan kom det ett blombud idag också, från min underbara familj!

Som back in the days

Har ju helt glömt bort att blogga om i söndags kom jag på! Hanna och jag var nämligen på basket i Farsta. Det var Orongo Dragons mot Stockholmspolisen (Basketettan). Vad jag inte visste när vi tidigare i veckan bestämde oss för att gå på matchen var att min favourite of all times herr Doremus Bennerman tydligen spelar i det sistnämnda laget nu. Sjukt glad överraskning blev det när Nina berättade det dagen innan match..! Och han hade inte förändrats ett dugg. Lika glad, lika bra och lika fin var han. Så det var roligt! Lite mindre kul var det väl iofs att Dragons förlorade med 10 poäng menmen.. Har man Doremus i laget så blir man svårslaget.


Idag ligger jag kvar i sängen med persiennerna nerdragna. Sånt humör är jag på och så är det med det.

Temperaturhöjare

Utgång igår enligt lördagstraditionen. Denna vecka ärade vi Rival och Debaser Slussen med vår närvaro. Riktigt kul kväll blev det med mycket dans! Kallt var det att stå i kön in till Debaser dock, men inget som lite Beyoncédans inte kunde råda bot på. Och temperaturen inomhus höjde vi lätt med en liten shot ;) Alkohol innanför kläderna är dock inget jag rekommenderar, som ni kanske ser på mitt ansiktsuttryck här nedan, haha!

 

Olika sorters längtan..

"Australia" var vi och såg ikväll. Fin film, lite för lång kanske, men fin. Och spännande. Man längtar ju onekligen tillbaka till Australien efter att ha sett den iaf. Och så längtar man till Hugh Jackman. Damn vilken het man..!


Thailand någon?

Det har inte varit någon bra dag idag. Det har varit en lång och jobbig dag full med väntan och magont. Och så gick det ändå inte. Trots så mycket snack. Men det var väl dumt av mig att få upp hoppet. Fast det var jäkligt dumt av dem att ge mig hopp överhuvudtaget. Jäkligt, jäkligt dumt faktiskt. Jag är sjukt besviken, men jag orkar inte riktigt heller. Lite trevligt har dagen trots allt bjudit på; fika med Johanna och Sanna, sushi och Grey's Anatomy, och alldeles snart blir det bio. Det ska bli skönt att bara sitta där i mörkret och slippa tänka på allt. Någon som vill hänga på min plan b och dra till Thailand med mig förresten?


Hett.

Ikväll var jag på ett Step/Muskel-pass. Sjukt jobbigt var det och jag var alldeles darrig efteråt. Men det var kul. Var så himla danssugen efter att ha kikat en (hel) del på Beyoncés video till "Single ladies (put a ring on it)" idag. Het! Tänk om man kunde den dansen.. Anyhow, nå Beyoncé spelades inte på passet jag var på tyvärr. Men det var dock en hel del annan bra musik faktiskt! Om man räknar bort att den sk "Årets låt" spelades två gånger... Roligt var förresten att jag träffade på min kusin och kusinbarn där på Eriksdal! Det var en glad överraskning. Sen var det liite kul att Peter Gardiner stod utanför och glodde när vi gjorde tusen knäböj. Han är en svensk skådis, om någon undrar.

Annars så infann sig barnabstinensen redan efter dag två av ledighet. Så jag åkte och hälsade på mina gamla barn i Gamla Stan idag. Underbart kul var det att träffa dem, och skönt att de inte glömt bort mig än :) Stora som hus hade de blivit sötisarna..!


Lyssnar på:
Single ladies (put a ring on it) - Beyoncé

Hejdå Skatan.

Ja, så heter förskolan där jag jobbat de senaste 4 månaderna. Och ännu en gång har man varit med om sista dagen på jobbet. Och ännu en gång kändes det jobbigt och ledsamt. Jag fäster mig så himla snabbt vid folk..! Särskilt vid barn verkar det som. Saknar redan gullungarna, och tycker faktiskt att det ska bli lite trist att vara ledig imorgon. Alla var så snälla och sa så himla mycket fint idag. Både barn, kollegor och föräldrar. Vi hade lite kalas också för att det var min sista dag. Och en pojke överröste mig med teckningar + att han hade skrivit sitt namn på en lapp som jag fick för att jag inte ska glömma bort honom. Hur söt får man vara!?

Tänk vad bra allt löste sig i höst/vinter till slut, trots att det inte alls blev som jag hade tänkt mig och trots att det kändes så hopplöst ett tag. Hade det inte gått som det gick så hade jag gått miste om att lära känna en massa härliga människor. Kan vara värt att tänka lite extra på när allt kanske inte blir som man vill på en gång.

Nattliga aktiviteter

Tydligen har jag varit livad inatt. Hanna berättade imorse när vi vaknade att jag hade sjungit Björn Gustafsson (alltså nån låt från nåt av hans fantastiska uppträdanden i Melodifestivalen) i sömnen. Och högt också. Haha! Min crush på honom börjar kanske gå lite långt.. Menmen, missa honom för guds skull inte på Guldbaggegalan nu kl.20 bara. Jag är bänkad framför tv'n och bara väntar på att han ska förlänga mitt liv ytterligare med några goda skratt :)


Helkväll på Kvarnen

Lördagen tillbringades på Kvarnen pendlandes mellan baren och dansgolvet. Rätt kass musik spelades det och inge vidare intressanta människor var det där men på något sätt blev det en helt okej kväll ändå. Måste nästan ha varit tack vare sällskapet. Jag hade (väldigt långsökt jag vet men jag orkar inte dra hela historien om varför) hoppats på att kanske Björn Gustafsson skulle vara där men.. ja, det var han ju givetvis inte. Bättre lycka på den fronten nästa helg kanske.. 

    

Och jag är hemskt ledsen men jag kommer verkligen aldrig att förstå vitsen med Veronica Maggio. Det är ju bara stånk och stön och kassa texter hela dagen lång..


Nu till en helt annan femma, hur ska man egentligen bära sig åt för att få sin blogg lite mer poppis? Jag är nämligen lite sugen på att bli den nästa Blondinbella. Mahognymaja funderar jag på att kalla mig, vad tror ni om det? Jag tycker det luktar framgång lång väg! Frågan är om man måste börja skriva om intressanta saker då.. för det kan ju däremot bli lite knepigare, hm..

Ris och ros?

EMD vann Årets Låt på Grammisgalan. Vad fan säger det om år 2008? Inget bra iaf, det är en sak som är säker..

En bra sak är däremot att jag idag fick en Aladdinask av en familj på jobbet och att Grey's Anatomy just blev färdigladdat. Där kan det knappast bli bättre faktiskt..!

Schas!

Är det bara jag som längtar, längtar, längtar tills reaplaggen försvinner från butikerna och lämnar plats åt de faktiskt snygga kläderna?!

Punkt för Sundsvallsäventyren.

Sundsvallsäventyren är över och jag är nu tillbaka i Sthlm. Just nu känns det rätt okej att vara tillbaka ändå. Tänkte mig jullovet som oändligt och kanske är det just därför det känns som det gått så snabbt? Eller så är det för att vi gjort så himla mycket. Jag är iaf nöjd med lovet, det är väl huvudsaken. Och en del äventyr blev det ju onekligen, haha.. Men som vanligt (är det inte personen i filmen som skrivit brevet) var det lite jobbigt att lämna Sundsvall och alla dess underbara personer. Men Sthlmslivet man är van vid kommer väl igång snart det med. Nu blir det ju tre dagar till på det gamla jobbet och sedan tar något nytt vid. Vad det är återstår dock att se.. Hur det än går så ska det iaf bli skönt att veta lite mer om hur framtiden ser ut. Jag gillar ju nämligen att planera, om det lyckats undgå någon? ;)

För övrigt så ska man passa sig för vad man önskar sig. Jag har nämligen önskat att mina jeans skulle sitta tajtare och.. ja, nu gör de ju det men det är ju knappast de som krympt, om man säger så..

Krunegård-dags!

Nu är det spikat. Den 31 januari blir det Markus Krunegård på Katalin i Uppsala för mig och Hanna. Längtar!


SPSE3c goes Bishops

Ikväll blev det SPSE3c-reunion! Eller ja, för fem av de forna eleverna + en flickvän iaf. Vi hängde på Bishops hela kvällen och drack en massa god öl (pepsi för vissa.. ;)) och det var mycket trevligt! Jag är väldigt glad att det blev av, tack för det! Hemresan till Forsmon blev dock en riktig rysare. Jag blev kissnödig efter typ fem min och sen var det knip-VM som gällde. Jag tror aldrig jag har varit så fokuserad i hela mitt liv..! Det är ett under att jag höll mig...

 

Bork, Schödda och Sebbe in action.

ST-domen

Bakis-Majas möte med ST.

Det kunde ju iofs ha blivit betydligt värre. Faktiskt.

2009 here I come

Ja herregud då var det nytt år igen då. 2008 var fyllt med både mycket roligt och mycket sorgset. Och att det gått ett helt år sedan Hanna och jag började vår jorden runt-resa är ju helt ofattbart! Förra året vid den här tiden var vi ju i full fart med att planera och packa och vara pirriga.. Tiden har gått så sjukt snabbt samtidigt som det har hänt så himla mycket under det här året. 2009 ska iaf bli ett bra år, det bestämmer jag.

Sista dagen på 2008 firades först med goood middag med familjen uppe på Södermalm. Sedan blev det festligheter för Nina och mig i Granloholm. Väldigt trevligt blev det och jag är så glad att jag fick ringa in det nya året med fina Nina! Mindre roligt var det dock imorse när jag var på väg hem och stoppades av Sundsvalls Tidning som ville göra en enkätundersökning. Jag försökte, ganska bakis och sliten, att prata bort det samtidigt som jag hörde Nina i telefonen "Spring Maja, spring!". Men hur det kom sig så blev jag ändå kvar där medan jag snällt svarade på frågan "Har du något nyårslöfte?" och fotografen fick ta ett kort på slitna lilla mig i smetigt, gammalt smink. Är det inte hett så säg. Inget nyårslöfte hade jag att komma med heller.


                              Nina och jag vid tolvslaget. Utan någon mellan oss för en gångs skull ;)

Lyssnar på:
London! - Frida Hyvönen
Until We Bleed - Kleerup feat. Lykke Li