Bland körsbärsblomster


M som i Maja


Eyes on the prize

Den här helgen har jag ambitionen att plugga så mycket som möjligt. Mest för att det kommer falla bort en hel del dagar framöver i och med röda dagar, klämdagar, Amsterdam m.m. Så då känns det bättre att ligga lite före. Igår var en riktigt kass pluggdag dock. Och det var inte för att D också var hemma, vilket annars skulle kunna distrahera, det tog bara stopp helt enkelt. Det är nog första gången som det tagit riktigt stopp i skrivprocessen, annars brukar jag vara rätt bra på att bara ordbajsa fram nåt och i slutändan få till det rätt ok. Men det är svårt att ordbajsa om något man knappt förstår, socialpedagogik är flummigt. Så igår var med andra ord en rätt oproduktiv dag men det blev en desto bättre kväll. D och jag gick till Vällingby C, käkade sushi, såg Avengers i 3D på bio, tog en öl på nyöppnade gigantiska O'Learys där och promenerade sedan hem igen. Otroligt mysigt! Så förhoppningsvis gav det mig lite energi att producera ord idag istället, vi får väl se. Som belöning om jag lyckas producera något åtminstone relativt vettigt väntar senaste Grey's Anatomy + lite packande inför Amsterdam. Eyes on the prize!


Lycklig

För nån vecka sedan såg jag en film med Gerard Butler och kom att tänka på ett inlägg som jag skrev här back in the days. Så jag letade reda på det och skrattade gott åt det jag läste. I september 2009 efterlyste jag en "skäggig, manlig karlakarl" och refererade till män som Hugh Jackman, Ryan Gosling, Gerard Butler och en kille från Greys Anatomy. Jag skrev också att jag ville ha det "romantiskt och alldeles galet kärleksfullt" samt "en skäggkarl som älskar bara mig, barn, lycka och trygghet." Nu sitter jag här i Hässelby med precis det och har lärt mig att manligheten inte sitter i varken kroppsbehåring eller svett. Jag har en underbar tös och en fantastisk sambo som är mer man än någon någonsin kan bli. Ibland går minsann önskningar i uppfyllelse.Kärlek!


♥ Världens finaste 6-åring ♥

Hela veckan, eller egentligen ännu längre, har vi laddat för just den här helgen; Kalashelgen. K fyllde nämligen 6 år igår och hela födelsedagen blev verkligen hur bra som helst! K var så lycklig och nöjd, hon påpekade själv flera gånger vilken bra dag det var och vilka fina presenter hon fick. Och det blev ett väldigt lyckat kalas igår med alla hon ville ha där och lek, godsaker, presenter, pizza och bus. Dessutom har D och jag lärt oss saker på kuppen, nämligen att baka marängtårta. Ingen av oss hade gjort det tidigare men denna helg har vi lyckats med två riktigt smaskiga tårtor! Så nu har vi bestämt att det blir marängtårta vid alla högtider de närmaste sjuttio åren, känns tryggt att veta. Anyhow, idag har vi även haft barnkalas för första gången. Skattjakt, bus, gotta, kojbygge och Twister roade vi och åtta barn oss med idag och det var sjukt roligt! Kunde inte ha blivit bättre. Superlativen haglar, jag vet, men med all rätt för denna helg blev en riktig kalashelg!
 

  

Bilderna är lite retuscherade av hänsyn för känsliga läsare.


Onödigt Intersport

Slår upp dagens DN och får se den här annonsen. "Finns även i pojkfärg"? Hoppsan. Måste säga att jag trodde nog att vi kommit lite längre än så i genusdebatten. Varför funkade det plötsligt inte att skriva "finns i andra färger" som det brukar stå? Dumt, dåligt och onödigt Intersport.


Maja goes Drama Queen

Påsken är över och Hanna och jag är på bussen söderut mot storstaden igen. Men det gick inte helt odramatiskt. När det var dags att gå på denna buss så fick vi informationen att det skulle komma en till buss som också skulle till Sthlm. Eftersom bussen som stod inne redan var ganska full och vi absolut ville sitta tillsammans så valde vi att vänta på nästa buss och dubbelkollade att den var ett alternativ. När så den väl kom in och vi skulle gå på kom Busschaufför 1 och sa åt oss att om vi skulle till Sthlm skulle vi gå på den första bussen för där fanns det platser kvar. Jag ifrågasatte direkt det han sa men utan framgång då han stod fast vid att vi skulle ta plats på den första bussen. Jag är värdelös på avsked och är alltid lite känslosam när det är dags för avresa åt nåt håll så jag blev direkt upprörd. Arg som ett bi stegade jag bestämt bort mot den första bussen samtidigt som jag skrek ”Nu minns jag varför jag hatar Ybuss!”. Varpå busschauffören för den bussen (Busschaufför 2), som packade in väskor just då, stannade upp, tittade på mig och frågade bekymrat ”Nämen, varför hatar du Ybuss?”. Mina tårar började spruta (dålig på avsked – no shit sherlock…) och jag sa nåt om att de sagt att det skulle komma en till buss och sen så får vi inte sitta ihop och håhåjaja… Då frågade Busschaufför 2 lugnt Busschaufför 1 ”Finns det platser kvar i den där bussen?” vilket han svarade ja på. Då tyckte Busschaufför 2 inte att det fanns någon anledning till att vi inte kunde sitta där och sa därför snällt ”Jamen sätt er där då?”. Snyftandes traskade jag och Hanna (snyftandet stod jag dock ensam för) bort till den bussen och hittade genast två platser ihop. Och där sitter vi nu med Busschaufför 1 vid ratten… Lite spänning måste man ju bidra med.


Påskägg och påskpost

I år har påskharen varit riktigt givmild mot mig! Jag har både fått det klassiska godispåskägget, fina påskpresenter och påsk på posten. I onsdags blev jag nämligen överraskad av ett T-legram, dvs en te-leverans i brevlådan. Det var min älskade sambo som, eftersom vi inte firar påsk ihop i år, hade beställt två (jättegoda!) tesorter på nätet hem till min mor där jag tillbringar långhelgen. En riktigt bra idé var det och så jäkla omtänksamt. Och som om inte det var nog så var det ju dags för det klassiska påskäggsletandet idag. Hanna och jag såg nog rätt förvirrade ut men till slut listade vi äntligen ut mammas smarta gömställe. Men det var svårt! Mycket gotta var det i ägget och dessutom fina påskpresenter till det. Glad Påsk till er alla!

Serviceminded Sundsvall

För några dagar sedan köpte jag nya solglasögon. Ja ett par till för de var billiga och coola och såna som jag litegrann letat efter. När jag kom hem såg jag att färgen var bortskavd på ett par ställen och det var helt vitt. Visst, det syntes väl inte jättemkt men jag störde mig på det. De var dessutom det sista paret i den färgen. Anyhow, jag försökte leka MacGyver och fixa till det där själv men jag blev långtifrån helt nöjd. Så igår tog jag med dem till den affären här i Sundsvall och vips så fick jag ett par nya! Utan problem trots att de inte har bytesrätt på accessoarer. För övrigt det sista paret i den färgen även i denna affär. Så tillmötesgående är de här och det gillar jag massor!


Vänskap och förändring

Idag har varit en riktigt, riktigt bra första dag hemma i Norrland. Jag har träffat en hel bunt fina människor och blivit av med massa hår. Jag har träffat en kär vän som det var oerhört längesedan jag såg. Det var otroligt härligt att ses och jag kände mig glad och som jag vill känna mig men inte alltid gör. Och det kändes väldigt bra att det, trots den sporadiska kontakt vi haft sedan ett bra tag tillbaka, kändes som om det inte gått någon tid alls sedan sist. Förutom de tusen saker man hade att prata om såklart. Jag gillar det, vännerna som det kan gå lång tid mellan gångerna man träffar men som det alltid känns avslappnat och bra med. Det är guld värt det. Även om man såklart ännu hellre skulle ses oftare... Och håret då? Jo, det blev kortare än det varit på säkert tio år och det känns jäkligt bra! Det kanske inte verkar som någon jätteförändring för andra men för mig är det verkligen det. Jag har gjort samma sak med mitt hår varje gång jag gått till frisören under de senaste åren, eftersom jag velat ha långt hår, men denna gång kände jag direkt när jag bokade klipptiden att jag var i behov av förändring. Det känns fräscht, lätt, vårigt och härligt!Korthårig and loving it!


Socialpedagogiskt utvecklingsprojekt någon?

Jag skrev att våren var kommen till Sthlm ja.. Nu är det som så att den här våren som alla pratar om verkar ha blivit lite blyg. Idag har det varit riktigt ruggigt kallt ute och det har både snöat och haglat om vartannat. Men å andra sidan så är det väl samma visa varje år. Hade dock hoppats på att få packa ner vårkläderna inför påskens Sundsvalls-vistelse men de får nog snällt stanna hemma faktiskt då minusgrader tydligen är att vänta. Lämnade tillbaka jeggingsarna från Lindex idag iaf och returtiden för sneakersarna insåg jag idag att den nog ändå har gått ut så, så blev det för den som undrar.

Nog med väder-/modebloggandet. Idag har flitets lampa lyst här hemma hela dagen lång. Både D och jag har pluggat för fullt. Jag fick en smula panikångest i tisdags när det kom fram allt som ska göras på Socialpedagogikkursen som jag läser nu (parallelt med en evidens-kurs..). Man kan nog säga att jag var ganska nära ett sammanbrott faktiskt men jag har nog mer skinn på näsan än jag tror ibland. Kanske att det växte fram efter Sociologin på termin 1 då hemtentan fick mig att kräkas. Mycket möjligt. Jag gör iaf så gott jag kan och betar av saker allt eftersom och hoppas att det ordnar sig som vanligt, mer kan jag ju inte göra. Den andra examinationsuppgiften i samma kurs ger mig dock lite huvudbry. Jag ska tydligen skriva ett PM på 3000 ord där jag föreslår och motiverar ett socialpedagogiskt utvecklingsprojekt. Det är säkert en jättespännande uppgift, bara jag visste vad ett socialpedagogiskt utvecklingsprojekt är för något... Jag hoppas att det ger sig, alternativt att det kommer ett vänligt tips från okänt håll. Sen har jag ju faktiskt inte googlat det ännu.