Årslista á la Maja.

Vad folk skriver en massa årslistor hit och dit! Det är ju nästan så man får lite ångest. Iofs så skulle jag nog gärna göra en sån lista själv.. fast då vill jag ha en mall. Inte orkar jag sitta och hitta på saker inte. Å andra sidan skulle jag nog ha svårt att välja ut typ årets skiva och sånt med tanke på hur bra jag är på att ta beslut. Så vi skippar nog det ändå.

Men det har minst sagt varit ett händelserikt år, det är det iaf inget snack om. T.ex så har jag:
- pluggat på Universitet och faktiskt lyckats knåpa ihop 20 poäng.
- förlorat (hon lever ju än dock) en vän men samtidigt fått en hel massa nya vänner.
- "blivit av med" mitt barndomshem där jag bodde i 18 år då det såldes i början av sommaren.
- börjat jobba på en förskola där jag trivs hur bra som helst (jag som trodde att alla jobb var lika outhärdliga som posten, tji fick jag...)
- varit i Italien för första gången i mitt liv.
- blivit singel och flyttat till egen lägenhet.
- träffat Nisse (och därmed slutat vara singel).
- gått på en hel massa grymma konserter (Tiger Lou, Anna Ternheim, Deportees, Ane Brun, [ingenting],  osv)

Såklart har det hänt hur mkt mer saker som helst, men det här är väl några av de större omställningarna jag varit med om i år (inte konserterna då kanske men...). Och dessutom orkar jag inte skriva mer nu så det där får duga.

Och i övermorgon är det alltså 2007. Nyårsafton kommer jag att fira någonstans mellan Mariestad och Örebro (tror jag det var) fast jag kommer inte ihåg vad stället heter. Nisse och jag beger oss iaf på roadtrip dit imorgon, så jag antar att vi hörs nästa år!

Gott nytt år!



(Årets sämsta flytt var ju iaf lätt Tiger Lou's flykt till Berlin. Det är en sak som är säker.)

For what it's worth..

.. I like you.

Maja Schwarzenegger.

Då var det bokat och klart. Imorgon bitti kl.07:25 åker jag mot Sthlmstrakterna, från hållplatsen i Timrå (!). Detta är något helt nytt och outforskat för både min och för Hannas del (som ska skjutsa mig dit). Förhoppningsvis kommer det att gå bra, annars får vi jaga bussen som back in the days.

Jag har precis packat så gott det gick, det kommer att bli tungt att bära. Men som tur var så var Hanna och jag och gymmade imorse på mammas jobb så jag är fit for fight! (eller åtminstone så inbillar jag mig det...)

Nu ska vi strax iväg till Härnösand och hälsa på släkt och äta lite gott. Det ska bli väldans trevligt, särskilt om jag får vara bil-DJ.. ;)

The Quiz

You look nice alright
and I like the way you nod after everything I say
like it actually means something to you


And I like your record collection
Townes and Jens with a hint of Rickie Lee
And you’ve cleaned up the bathroom, made a really nice soup
but a bit too much sci-fi in your shelf with DVD’s


There are things you need to know about me
I’m weak right now, so weak right now
I need proof before I dare to open this heart
so I prepared a quiz for you


Would you freak out if I said I liked you?
Do you walk the line
Is your IQ higher than your neighbour’s
And is it very much higher than mine


Can you sleep when I grind my teeth
Do you look away if I slob when I eat
Will you let me be myself
Can you at all times wear socks, because I’m still scared of feet


And if I’d fall, would you pick me up
And if I’d fall, would you pick me up


Do you talk in the middle of Seinfeld
Do you read more than two books a month
Do you get racist or sexist when you’ve had a few
Is it fine if I make more money than you


Have you slept with any people I work with
Is there anyone you’d rather wish I’d be
Do you still keep pictures of old girlfriends
Are they prettier than me


And if I’d fall, would you pick me up
If I’d fall, would you pick me up


Kortvarigt lyckorus..

Imorse snöade det när jag vaknade! Det var dock en kortvarig lycka då snön försvann ungefär så fort den nuddade marken..

Igår kväll var
Sussi och jag på bio och såg "The Holiday". Ingen höjdarfilm egentligen kanske, men jag tyckte om den. Den gjorde mig alldeles fnittrig, fånleende och kär! Sedan blev det ju inte direkt sämre av att Jude Law var sådär charmig och het som han kan vara..

Nu ska vi strax in på stan och kika runt på lite reor. Sen måste jag ta och bestämma mig när på lördag jag ska åka hem.. Börjar bli dags att boka biljett känner jag.

Dagen efter...

Så var det dagen efter juldagen då, i år igen. Igår tillbringade jag kvällen på 360 tillsammans med Malin, Elin, Bork och typ halva Sundsvall. Det var en (lite för) rolig kväll och idag har jag därför mestadels legat i soffan. Så kan det gå. Förut var det Bröderna Lejonhjärta på TV, jag vet faktiskt inte om jag har sett hela den förut. Läskig var den iaf, särskilt tajtsen som killarna sprang runt i. Och igår var det Nils Karlsson Pyssling och hans pojkvän Bertil. Mm, det är på julen TV4's riktiga godbitar tas fram minsann!

Jag hade tänkt lägga in lite fina kort från julhelgen här nu, men så hade jag visst ingen sladd med mig. Så går det när man är van vid sin bärbara bäbis. Ni får njuta av dem en annan gång helt enkelt, försök att behärska er...

Julmys i snöfattigt Norrland.

Julafton utan snö, det klingar inte helt rätt. Men det har varit mysigt ändå. Igår var vi hos farmor och hade julmys, vi sov dessutom kvar där vilket inte har hänt en jul på måånga år. Idag har vi varit här i Bergeforsen. Huset hann bli redo för julen till slut och vi har haft en skön dag med, som vanligt, Kalle Anka, mat i ofantliga mängder samt julklappar. Jag är såå nöjd med årets klappar, tacktacktack för dem!! T.ex. så har jag inte längre äldsta mobilen i världen (vilket det kändes som förut...) utan är nu stolt ägare till en K700 (me like). Jag kan nu dessutom bädda fräscht i sängen (dubbelt upp dessutom), lukta gott, köpa ännu mer lukta gott med mina presentkort, läsa bra bok m.m. Supernöjd är jag!

Nu ska jag njuta av stillheten som ledigheten medför och kanske läsa lite jultidningar.
God Jul!


Lyssnar på:
Christmas Eve - Firefox AK & Tiger Lou

You can't say no to me.

Det är väl för härligt att Ally McBeal har börjat sändas i repris på TV4+?! Det tycker iaf jag, I love it! (fast det slår ju givetvis inte Grey's Anatomy, så få inte för er nåt sånt...)

Annars har jag tvättat, handtvättat, dammsugit och slagit in iaf en julklapp ikväll. Allt till den ljuva stämman av Tiger Lou och hans lite äldre musik. Soft kväll.

Lyssnar på:
Like You Said - Tiger Lou
You Can't Say No To Me - Tiger Lou

Back in business!

I onsdags kväll överraskade Herr Magsjuka mig och därför har jag varit en gnutta frånvarande här. Det var först nyss jag vågade överge min mosad-potatis-diet för "riktig" mat (om man nu kallar pasta och skinksås det...). I vilket fall som helst så låg jag här hemma själv och hade ont i magen och tråkigt torsdag-fredag men igår kväll och idag har jag haft sällskap av Nisse. Idag tog vi en sväng på stan men det var ju så sjukt mycket folk så man orkar som inte med allt. Jag fick iaf mina nästan sista julklappsärenden utförda vilket känns bra. Det ska bli riktigt skönt med lite julledigt nu känner jag..

Här är förresten det julkort jag fått i år ;)

Julkort

(det är alltså jag där med McDreamy för er som inte förstår/vägrar inse sanningen..)

What more can I say?

Jag var ovanligt personlig i mitt förra inlägg, men det var skönt att få ur sig allt. Det känns lite bättre idag, inte mkt men lite. Och det är alltid något. Jag och Hanna kollade när [ingenting] spelade på Lava idag efter jobbet och så åt vi sedan i Kungshallen, det var supergott. Det går oftast bättre då, när jag inte är ensam, då jag har annat att tänka på. Och så känns det bättre när Du ringer.

Nu ska jag fortsätta dricka mitt te, äta mina pepparkakor och titta på Grey's Anatomy. Såklart. Och apropå ingenting så skulle jag behöva tips på bra parfym, så.. tips tack?

This isn't me.

Jag orkar fan inte med mig själv och mina känslor idag. Jag känner mig så jävla olycklig. Jag har en fucking vagel i mitt öga som värker så fort man blinkar, mens och illamående med den och såklart utslag i hela mitt ansikte. Det här kanske inte låter så allvarligt men för mig har det varit för mkt idag. Jag kan inte ta motgångar just nu så är det bara. Det har fan inte varit en bra dag alls idag, det har gått så tungt. Och jag vet att till största delen bottnar alla dessa saker i mina jävla utslag. En vacker dag kommer utslagen få övertaget över mig. Idag känns det verkligen så. En dag kommer jag inte orka upp ur sängen, så är det bara. Jag vill verkligen inte vara så svag, men snart orkar jag faktiskt inte mer. Ni tycker säkert att det här är en total överreaktion men det är så jag känner. Och jag skiter i att ni säger att utslagen inte syns för jag ser dem och de känns, klias, hela tiden. Jag vet att ni bara vill väl men det hjälper tyvärr inte så mkt för tillfället.

Where do I go?
Where do I run?
Where do I find peace of mind?

Efterlysning!

Vem kommenterade med denna länk  under detta inlägg?

Jag är nyfiken då detta, som ni kanske förstår, var en ordentlig humörhöjare för min del! Egentligen kan jag bara tänka mig en person, förutom mig själv, som intresserar sig för dessa bröder och brukar leta bilder på dem... Hoppas det var du, men vem det än var:
Tack ;)

Lördagkväll i bäddsoffan.

Nyss tankade jag "Ingenting Duger" med [ingenting] på 1min och 19sek, det tycker jag var väldigt snabbt! Jag har även tankat två album med Jay-Z ikväll, vilket gick ungefär lika fort. Så jäkla soft! Jag tycker mycket om mitt internet. Däremot börjar utrymmet på datorn sina, varnade den själv om tidigare ikväll. Så jag måste försöka ta mig i kragen och kanske bränna ut alla serier jag har tankat.. Någon dag.

Annars har jag varit på basket ikväll med Hanna och Nina. Sundsvall Dragons kickade ass och vann mot 08 Sthlm utan några egentliga problem. Alltid trevligt att se!

Resten av kvällen har jag legat i min bäddsoffa och bara softat och lyssnat bra musik. Det är både skönt och ensamt, men mest skönt. Jag har haft sällskap hela dagen i övrigt så det är väl bra att vara lite ensam ibland också, antar jag.

Lyssnar på:
What More Can I Say - Jay-Z
Hollywood Dreams - [ingenting]

Till sängs med Grey's.

Nu har jag snart hunnit ikapp Grey's Anatomy. Har tittat två avsnitt nu och tänkte strax ta med mig det tredje till sängen. Sen får jag vänta ända tills på fredag innan nästa kommer. Tungt! Det går iaf väldigt snabbt (enligt mina mått) att tanka ett avsnitt. Ungefär 30 min tar det, vilket jag tycker är fullt acceptabelt. Förresten, avsnitt 9 på säsong 3 är inte ett så särskilt bright and shiny avsnitt. Jag säger det bara så ni är beredda när den dagen väl kommer. 

Tills jag inte har några avsnitt kvar att titta på har jag väldigt svårt att blogga om något annat än detta tyvärr. Så jag får väl återkomma en annan dag med en (om möjligt) lite mindre Grey's-besatt själ :)

Halleluja igen!

Äntligen igen! Eftersom Comhems hemsida fortfarande vägrade fungera så tog jag till slut och ringde upp dem för en sisådär 1,5 timme sedan. 5 min senare hade jag ett fullt perfekt fungerande internet! Dessutom beställde jag telefon small så snart har jag hemtelefon också. Onödigt tycker vissa men väldigt skönt tycker jag. Måste bara fixa en telefon också... Numret? Det får man om man frågar snällt :)

Nu har jag sett avsnitt 7 av Grey's också, och förhoppningsvis hinner jag se ett till innan jag somnar. Ojoj, vad lite jag kommer få gjort nu när jag har internet... Sweet.

Halleluja!

Äntligen dök ett oskyddat trådlöst nätverk upp, när jag som minst anade det! Och det är nästan tragiskt vad glad jag blir när jag får interneta lite... Det första jag gjorde nu när jag kunde koppla upp mig var att börja tanka avsnitt 7 av Grey's Anatomy. Japp, så mkt ligger jag efter i den serien nu, typ tre hela avsnitt! Skandal är vad det är. Fast säkert så blir jag nerkopplad snart och så sitter jag här utan internet igen. Något jag kan glädja mig med då är att det tydligen börjar nya avsnitt av One Tree Hill ikväll på TV..!

Idag har jag annars träffat Sanna. Hon fotograferade mig för en skoluppgift och jag fick då stå och glo ner i en papperskorg mittemot Åhlens med en massa tomflaskor i min hand. Det var roligt, fast sen kom nån annan snubbe förbi och fotade lite han med, hm.. Jag vet nu att jag aldrig någonsin ska söka till Top Model iaf, inte för att det nånsin skulle ha hänt ändå men... Sen gick vi iaf och fikade i Gamla Stan, vilket var mycket trevligt. Längesedan vi satt ner och pratade sådär.

Nu ska jag (för femtioelfte gången) försöka beställa internet hit. Hejsålänge!

Lyssnar på:
På Drift - [ingenting]

Daniel = Frans

Efter lite vin har vi äntligen knäckt gåtan;
Idol-Daniel är egentligen Frans i spelet "Vem där?".

Här sitter jag och väntar på igår.

Nu sitter jag hos Hanna. Igen. Jag tänkte att jag skulle beställa Internet åt min lilla lägenhet, men såklart fungerar inte Comhems hemsida riktigt som den ska bara för det. Så det dröjer väl ännu längre antar jag. Mitt tålamod...

Annars har jag idag varit och klippt mig! Det var sweet. Kände mig fett asocial så istället för att kallprata med frisören satt jag och läste en KING-tidning i en timme. Modemagasin för män, precis min grej. Sen bjöd Hanna på goood paj här hemma och nu tänkte vi köra på vin och lite mörk choklad (ev till Idolfinalen, trots att finalisterna antagligen är sämre än sämst).

Igår var vi förresten på konsert. Christopher på jobbet spelade med sitt band [ingenting] på Södra Teatern och det var så jävla grymt! Me like! Ni som inte hört dem än får verkligen ta er i kragen. [ingenting] ska man verkligen inte missa, och hör sen!

Lyssnar på:
Re:re:re - [ingenting]
My Love - Justin Timberlake