Tjellerman?

Jag ska gå på Sommartoppen på Gatufesten i år. Ooohja. Tiger Lou ska vara gästartist och Idol-Ola ska vara gästprogramledare! Kan det bli bättre? Inte bättre än Tiger iaf, det är en sak som är säker. Häromdagen var det förresten Firefox AK på P3 och då uttalade de hennes namn som Andrea Tjellerman. Men det kan de väl inte heta? Kellerman uttalat med ett ordentligt K ska det väl ändå vara? Så säger jag iaf. Rasmus Kellerman. Men är det någon som vet säkert så får ni ju gärna hojta till, så jag inte går runt och är helt pinsam.

Mellberg + Hajk = Sant

Okej, så matchen i lördags kanske inte gick riktigt som jag hade hoppats. Och den igår kväll var ju bara jobbig. Men som tur var vann ju Portugal till slut, så nåt rätt blev det ju iaf. Undrar just vad man ska göra om kvällarna sen när Fotbolls-VM är slut.. hm.. Det är förresten ganska lustigt att nästan alla fotbollsspelare i det Svenska landslaget är skåningar. Eller, kanske inte just skåningar, men de pratar lite släpigt och med såna där gurglande r så jag kallar dem "skåningar". Det är lättast så. Fast Olof Mellberg är verkligen inte "skåning" han pratar ju Hajk-dialekt! Och frågan är om inte det faktiskt är snäppet värre än "skånskan"...

Mellberg Hajk 

Bildkalas och porrtidningar

Tänkte att eftersom det varit så dåligt med bilder den senaste tiden så skulle jag ta och slänga upp några. Brukar inte orka sitta vid datorn så mkt på ledig tid då jag sitter där och slavar (...) hela dagarna ändå. Men nu jäklar ska det bli lite färggrant här!

Det ni nu vilar ögonen på är som följer:
1. Järngänget som gjorde vårens engelskakurs mkt roligare än den kanske borde ha varit :)
2. Hela klassen lite halvlulliga på en gräsmatta i Danmark.
3. Cilla som jag tycker borde platsa väldigt bra i Top Cat (om det hade funnits ett sådant dvs)
4. Mitt kontor där jag sitter om dagarna, i 5 dagar till.
5. En cool ölbild från vår altan i Skarpnäck, fotad av Hanna (det är mig ni ser genom glaset..)


    

Måste bara berätta en sak också är jag ändå är på gång. I torsdags var jag och mamma och handlade på två olika ICA. På det första ICA såg jag nåt jag faktiskt inte ville se: en man i sina bästa (?) år (75-80 bast dvs) köpa en porrtidning. Han kunde ju knappt gå ens..! Sen på nästa ICA såg vi nåt trevligare, Henrik Zetterberg. Mjoni, det kan minsann vara spännande att handla ibland. Både på ont och på gott då kanske men...

Och ikväll blir det fotboll. Vore trist om Sverige skulle åka ut redan nu så därför tänker jag tro stenhårt på att de vinner dagens match (även om vissa andra kanske inte gör det). Heja heja!

Vissel-Maja på jobbet

Jag går och visslar på Peter, Bjorn and John's senaste "Young Folks" hela, hela tiden. Den är väldigt visselvänlig, antagligen för att det är vissel med i låten. Jag gillar den iaf, den är skön och svängig. Annars har jag börjat lyssna en hel del på Coldplay nu igen och kommit fram till att de bästa låtarna nästan måste vara "The Scientist" och "Warning Sign". Ja, så måste det nästan vara.

Det går lite segt på jobbet just nu, jag är lite trött för det är varmt. Men efter idag är man ledig tre hela dagar och sen är det bara en veckas jobb kvar innan 6 (!) veckor av ledighet väntar. Helt otroligt skönt. Hade jag sommarjobbat som det var tänkt från början skulle jag inte ha börjat förrän på måndag (+tjänat mindre slantar) så det känns väldigt bra det här. Och fort har det gått.

Jag har förresten en död mygga på sidan av min sko.

20p Engelska = avklarat

Nyss ringde Marie och berättade att det sista tentaresultatet kommit upp på internet, det för uppsatserna. Nervös blev jag, som alltid när jag ska kolla mina resultat. Därför var det en enorm lättnad som kom över mig när jag såg att jag klarat den. Jag hade t.o.m fått vg faktiskt. Och det var alltså de två uppsatserna som jag skrev ihop på bara några timmar (för att snabbare få ledigt) sista veckan. Så kan det gå! Detta betyder alltså att jag nu har mina 20p i Engelska. Var 1p från att få vg i hela kursen men bara att ha klarat den och fått godkänt känns sååå skönt! Wiieeee!!

Att lyssna eller inte lyssna...

Okej, så jag lyssnade på Popnonstop konstant mellan 10 och 11 imorse bara för att få höra att min önskelåt aldrig spelades. Lagom less blev jag, men värre skulle det bli. Under dagens andra Popnonstop, mellan 13 och 14, satt jag nere hos min handledare och gick igenom papper för att sedan få veta att min önskelåt tydligen spelats kl.13:43. Balle. Men förhoppningsvis går det att lyssna via internet sen på nå vis, annars blir jag ännu mer less.

Och trött är jag också. 13 timmars sömn på två nätter är för lite för mig. Jag behöver meeer. Så det lär bli segt att jobba över en hel timme idag, men det borde verkligen göras. Sen måste jag hinna vila lite inför kvällens match också tror jag, om det ska bli nåt av...

Maja i P3

Jag vet att jag har tjatat mycket om P3 i de senaste inläggen men jag måste bara berätta en sak till. Sen ska jag försöka vara lite mer varierad i mitt skrivande. Men som sagt, en sak till. Jag önskade en till låt i PopNonStop förra veckan, utöver The Draft, och det var Mon Amour med The Plan och nu när jag kollade min mail hade jag fått detta:

Tja! Din önskelåt kommer att höras i Popnonstop någongång mellan kl. 10-11 tisdagen den 20/6.
Hälsn.
Michael Cederberg
Popnonstop (P3)

Hur coolt är inte det då?! Jag tycker det är helballt iaf :) Så ni får lyssna efter den imorgon tycker jag. Önskad av Maja från Sundsvall. Hihi.

Shut up and sleep with me

Efter Jamie Walters imorse så spelade de faktiskt "California" = introt till O.C. Förstår inte hur jag kunnat glömma bort det introt, det hör ju också till min lista över rekommenderade TV-serie-intron. Utan tvekan! Sen finns det säkert fler som jag inte kommer på nu, men intron och p3 är ju det enda jag skriver om nuförtiden så jag återkommer nog om den saken ska ni se. Och jag vet att The Who's låtar inte blev kända genom CSI, det var inte så jag menade :P
 
Om ungefär 1,5h är jag på tåget på väg till Sthlm där jag kommer tillbringa helgen så ni vet. Det blir nice!

YES! Nu är det "Shut up and sleep with me", vilken 90-talsdänga! Jag måste digga, hejsålänge!

Heja P3!

Haha det här är ju nästan löjligt. Idag är temat ungefär "artister och låtar som blivit kända genom TV-serier" i PopNonStop's 3 från 1. Det första de började prata om var CSI, hihi. Inte för att The Who blev kända genom CSI men deras låtar kanske. Nu verkar det däremot som de ska spela "Hold On" med Jamie Walters som blev känd genom Beverly Hills, kanske inte fullt lika upphetsande..

Heja TV-serie-intron igen!

Oooh, nu spelar de "Who Are You" med The Who på p3!! Det var nån underbar person som önskade den på PopNonStop, hihi :) Det här livade verkligen upp min morgon! Nu kan jag förlåta p3 för att det första de spelade när jag slog på radion imorse när jag kom till jobbet var Christina Aguileras nya. Den suger ju balle så den blev jag inte fullt lika glad över att höra.

Heja TV-serie-intron!

Oooh, just nu spelas "I don't wanna be" med Gavin DeGraw på p3! Jag älskar den låten! (och One Tree Hill för den delen) Den är faktiskt ungefär det enda jag lyssnar på just nu. Den och alla The Who-introna till CSI. Love it. Snart kanske jag kan dem också så Anders slutar skratta åt mig varje gång jag ser nån av serierna och sjunger med i introna (men kanske inte kan texten klockrent..). Alla fyra låtar är iaf varmt rekommenderade från min sida. Särskilt förstnämnda då.

Jag lyssnar alltså fortfarande på p3, har inte kommit mig för att bränna några skivor nämligen. Försökte önska en låt (The Draft) på PopNonstop imorse men såvitt jag vet spelades den aldrig. Det skulle även vara 3 från 1 med Fattaru men jag var tvungen att stänga av radion en hel timme så jag fick aldrig höra. Skandal!


Lyssnar på:
I Don't Wanna Be - Gavin DeGraw
We Won't Get Fooled Again - The Who
Who Are You - The Who
Baba O'riley - The Who

Vid arbetsdagens slut...

Nu är jag tröööött. Blev ingen tidig kväll igår då matchen mellan Italien och Ghana faktiskt var underhållande och jag därför var tvungen att se hela. Jag gillar matcher då det blir många mål, men många målchanser funkar också, så det var kul att se. Sen så är det väääldigt varmt här på mitt kontor, trots att båda fönstrena är öppna. Finns liksom inte så mkt mer man kan göra åt saken tyvärr. Hjälper inte att sticka ut huvudet heller då det nästan är ännu varmare utomhus... Idag var vi förresten och grillade på lunchen eftersom det varit perfekt grillväder, värsta lyx och gott, helt klart dagens höjdpunkt..! 

Om några minuter kommer mammsen och hämtar mig och ikväll blir det Brasilienfotboll, två saker att se fram emot!

Fotbolls-VM 24/7

Nu är det inte många minuter kvar på arbetsdagen. Det går ganska fort ändå, egentligen. Möttes av en bastu här imorse, var så jäkla varmt! Men är bättre nu som tur är. Mammsen och jag lunchade nere vid vattnet idag igen , väldans skönt det och varmt, fast 40 min går bra fort. Tog med mig en radio på jobbet idag också! Funderar på att kanske bränna nån skiva tills imorrn.. fast det är ganska kul att lyssna på radio också. Jag får se.

Tänkte gå och lägga mig tidigt ikväll då jag sov dåligt inatt, men så är det ju Fotbolls-VM hela tiden som jag "måste" kolla på. Ikväll t.ex vill jag se lite Italien, och det är den "sena" matchen.. Kikade Sverigematchen med pappsen, Ante och Malin i helgen, det var kul, fast matchen var kanske mindre kul.. Jag hoppas verkligen att laget rycker upp sig tills på torsdag. Jag vill se mål!! Men det här betyder inte att jag klagar på VM, jag tycker det är kul att det händer nåt :)

Nu ska jag göra ett ryck sista minuterna, sen blir det fika på stan med Nina, Karin och Stina!


Lyssnar på:
I Don't Wanna Be - Gavin DeGraw

Känslosamma saker det där...

Flera nätter i rad nu har jag drömt om en fd. kompis till mig. Jag drömmer att hon ångrar allt hon sa och att hon ångrar att hon sa upp bekantskapen med mig - att allt bara var ett enda stort missförstånd. Och att hon saknar mig. Och så gråter vi båda, kramas och blir vänner igen. Och allt blir bra. Sedan vaknar jag och så känns det tomt.. Det är tomt. Och hon finns inte i mitt liv längre. Ibland när jag är vaken blir jag bara så arg på henne. Men i drömmarna vill jag inget hellre än att ha tillbaka henne i mitt liv och att allt ska vara som förut då, iaf jag, trodde att allt var bra. Gosh, drömmar kan vara bra starka och känslosamma saker...

Kortedala --> Danmark --> Skarpnäck --> Sundsvall

Jag har en bra anledning till varför jag inte skrivit på länge. Många bra anledningar t.o.m.

*Förra onsdagen åkte vi över till Danmark en sväng och det blev en riktigt kul dag! Betydligt roligare än jag väntat mig faktiskt. Även om det kanske inte verkade så vissa stunder, hrrm.. :) Nä, men det kändes såklart lite trist att man snart skulle lämna alla man lärt känna i fina Göteborg, men vi ses igen hoppas jag.

*Sedan har det mest varit flytt hela tiden faktiskt. Ante och pappa dök upp på natten mot lördag, den ena väntad och den andra som en överraskning :) Sen flyttade vi på lördagen, från Göteborg och Kortedala till Stockholm och Skarpnäck. Jag åkte tillbaka till S-vall i tisdags och då hade vi iaf fått hyfsad ordning på lägenheten och alla grejer, så det känns bra. Jag längtar tills det är helt "färdigt" då kommer det bli ännu finare än det redan är!

*Och nu sitter jag på sommarjobbet, dvs mammas jobb. Fast jag sitter nere vid verkstan, vid vattnet. Hur fint som helst faktiskt, fast jag är väl sådär produktiv för tillfället.. Som ni kanske märker :) Men jag ska snart iväg på lunch med mammsing faktiskt. Imorse fick jag kissa i en mugg, trevlig start på dagen!

Nu vet ni varför jag varit så frånvarande den senaste tiden iaf, fullt upp har det varit! Men chansen är väl ganska stor att jag framöver kanske skriver någon rad här från jobbet.. Det märker ni väl isf. Hejsålänge!