Julen 2011

Då var det snart dags för nytt år igen då. Och jag som inte ens har hunnit skriva om julen ännu. Håhåjaja. Det var iaf en helt underbar jul i S-vall med det absolut mysigaste sällskapet. Det var en väldigt lugn, skön och behaglig jul. Vi konstaterade att efter Kalle Anka så slog vi faktiskt inte på tv'n nå mer på julafton. Ovant men väldigt skönt. Betydligt trevligare att leka med julklappar och umgås. Det enda som inte har varit lugnt under julledigheten är väl möjligtvis vädret. Dagmar tokhärjade ju i de norra delarna av landet under julhelgen och det märktes extra tydligt på vissa håll. Annandagsfirandet hos papsi och L blev onekligen lite av ett äventyr. Resan dit var glashal med diverse träd på vägarna och väl där var det strömlöst. En himla tur att det finns vedspisar och stearinljus! K lärde sig nya ord också; glashalt och strömavbrott, haha! Sparkåkning, besök hos släkt och Morden i Midsomer har julhelgen också bjudit på, som sig bör. Och självklart julklappar och tomte..! K dök ner bakom soffan när tomten kom (och jag blev som vanligt betydligt nervösare än en 25-åring borde vara inför att tomten ska komma). Men sen vågade hon både hämta sina klappar och ge tomten godis, inte illa. Jag fick massor på min önskelista och är väldigt tacksam och glad. Men som vanligt tycker jag nästan att det är snäppet roligare att ge, faktiskt. Nuförtiden särskilt när det gäller K som vi hade hittat på riktigt bra, lärorika, roliga, personliga och kärleksfulla julklappar till. Och jag själv ser nu fram emot att, iförd mina nya tjocksockar och kokoslotion, dricka julte och börja läsa min Camilla Läckbergbok. Och nästa vecka ska jag testköra mina boxningshandskar som jag fick av D, det ska bli riktigt kul! Tänk att man har boxats i fem år men aldrig fixat några egna handskar, skämmes. Tur man har en redig karl med samma intresse. 


  

  

     


Mina laster...

Idag provade Cicci och jag ett nytt rum på Studentpalatset. Började tro att vi har testat de flesta men när jag räknar blir det bara sju, hmm. Det här rummet, "Humanisten", var iaf det minsta hittills och snuset satt inte på väggarna utan täckte istället hela taket. På väggen hade någon skrivit "Släpp ut miiiiig!" och ritat streck med en pil mot dem där det stod "rivmärken". Haha, fler som suttit där och skrivit C-uppsats månntro..? Idag hade vi iaf möte med handledaren om den sista delen av uppsatsen vilket gick betydligt bättre än väntat. Så det var skönt, nu börjar man nästan skymta slutet på det här... Blir jobbajobba imorrn och på onsdag men efter det blir det bannemej jullov en vecka, hurra! D och jag gjorde köttbullar igår som bidrag till julfirandet hos mamma, kändes väldigt vuxet måste jag erkänna. Jag fick en tidig julklapp idag också, av Cicci. Jag har nämnt här förut att jag är lite av en saltoman och jag har alltid med mig flingsalt till matlådan. Problemet är bara att jag haft det i en sån där minimal plastburk som man får soja i när man äter sushi och som på senaste tiden börjat falla i bitar. Dessutom glömde jag den när vi var hus- och hundvakt så den existerar inte ens i trasigt bruk längre. Anyhow, Cicci löste det problemet åt mig idag då jag fick en liten tupperwareask som är en nyckelring, så nu kan jag ha med mig salt överallt (rim!)!

När vi ändå pratar om mina laster så är det kanske dags att bekänna att jag även tappade bort mitt knåp i samma veva som vi var hus- och hundvakt... Torsdagen den åttonde december 2011 kommer jag för alltid att minnas som dagen då jag (ofrivilligt) slutade knåpa. Så är det. Det går bättre än jag trott men jag saknar det faktiskt litegrann..Nya saltburken!


Snö!

Idag har det snöat! Äntligen! Jag var beredd på det vanliga grå slasket när jag tittade ut genom fönstret imorse men så var allt vitt..! Vitt, vitt, vitt. Visserligen fortfarande i slaskform men vitt slask är bättre än grådassigt slask. Man blev dock väldigt blöt av att vistas ute idag.. D och jag tog en sväng till Gamla Stans julmarknad och gjorde sedan ett besök på Oljebaren vid St Eriksplan. Mycket mysigt! Och som om inte det vore nog så har jag fått träffa fina-Nina idag, härligt ♥


Juletid

K och D har åkt iväg till förskola och skola. Diskberget är avklarat. Sängarna bäddade. Och klockan är bara åtta. Jag verkligen njuter av att vara hemma idag, redan nu. Vi har det så jäkla mysigt här hemma, särskilt nu med allt julpynt. Snön saknas och C-uppsatsen stressar men jag njuter verkligen av allt det julfina här hemma. Och jag är så glad att vi har hunnit med allt julfix vi ville tillsammans med lilla K under våra veckor ihop. Vi har bakat pepparkakor, lussebullar och pepparkakshus, klätt julgranen, fixat julkort, julpyntat, firat lucia osv. Och senast igår kväll pysslade hon och jag ihop två små tomtar. "Är det här pyssel?" frågade hon mig och sa sedan "Jag gillar pyssel!", haha! Jag längtar helt galet mycket tills julafton då vi alla ska fira tillsammans uppe i Norrland, det ska bli så otroligt mysigt..!