Jag börjar bli värre än Ernst...

Jag skriver sällan och när jag väl skriver så är det heminredning på tapeten (höhö...) jag vet. Men det är roligt! Jag gillar att forma vårt hem och både D och jag har konstaterat att vi aldrig har haft det så fint någonstans där vi bott tidigare, vilket gör det än roligare. Det blir nån grej då och då. Jag vet inte om man nånsin kan säga att ett rum är klart, det kan ju ständigt förändras, men nu börjar vi känna oss nöjda med K's rum. Det har fått tillökning av en bokhylla, andra gardiner och en nymålad (av moi) spegel. Vi är på jakt efter en sak till men i övrigt känns det otroligt ombonat och bra nu. De hade fått göra rum av skokartonger på skolan och K berättade att hon gjort rummet hon har här hos oss, så det är väl ett gott betyg om inte annat. Så nu är det dags för vårt sovrum att äntligen få lite uppmärksamhet! Nog för att vitt är fräscht och snyggt men tanken med ljusa tapeter var ju att slänga in färg på andra sätt. Något som ännu inte blivit av så vi börjar bli bländade här inne... Men, igår började vi åtminstone åtgärda det lite genom att sy gardiner! Ni läste rätt, vi hade värsta tomteverkstan här hemma igår. Jag strök och nålade, D sydde och K satt bredvid honom och plockade ur nålarna allt eftersom. Teamwork på högsta nivå! Riktigt bra och billigt blev resultatet. Vi köpte mörkturkost tyg på IKEA för 19:-/m och tråd för typ 29:- vilket i slutändan blev typ 130:- allt som allt (=mycket lagom). Jag kan erkänna att vi letade länge efter färdigsydda turkosa gardiner men av någon anledning så verkar det inte finnas någonstans... Men nu är jag hursomhelst väldigt glad att det blev såhär för det blev himlarns bra + att det känns kul att vi gjort dem själva! I veckan kommer förhoppningsvis fyra kuddfodral på posten också och piffar upp vardagen. Två är tänkta till kökssoffan och två till vår säng, så får man bara hoppas att de ser ut som på bilderna på nätet... ;)
 
 
 
Och ja, jag satte upp ljus-julkulan redan nu för vi har ingen fönsterlampa än...
 

Vinterskohetsen...

D upptäckte i förra veckan att det var stora hål i mina vinterskor. Mina rätt så dyra Tretorn-sneakers som jag bara haft två vintrar. Jag blev inte så glad med tanke på att vintern knackar på dörren och jag trodde att jag skulle slippa leta-vinterskor-hetsen... Men det var alltså bara att ge sig in i den. Som tur är finns ju internet där man inte behöver trängas och svettas runt i massa affärer. Så jag hittade ett par på Brandos som såg himla bra ut och beställde hem. Problemet är väl bara att det är ganska stor risk att de inte alls passar... Men jag håller tummarna att de passar, annars är det fri retur och bara att leta vidare.
 

Energigivande långhelg

Dygnet har inte tillräckligt många timmar just nu har vi konstaterat här hemma. Det finns så mycket man vill hinna med att göra och folk man vill träffa men det måste liksom planeras. Och det gäller att inte blir för stressad av det utan försöka se det man faktiskt hinner och prioritera så gott man kan.
 
I helgen var vi iaf i Sundsvall och hade långa, sköna, mysiga och lagom späckade dagar med fina familjen. Vi besökte äntligen Himlabadet och fick simma i strömmar, åka vattenrutschkana, simma utomhus och krama en utter. Hur mysigt som helst hade vi, D, K, mamma och jag. Det har även shoppats lite med K. Jag har ju konstaterat sedan väldigt länge att den dagen jag får barn så kommer jag shoppa alldeles för mycket. K är inget undantag, jag tycker det är så mycket roligare att shoppa kläder till henne än till mig själv så oftast försvinner jag bort på barnavdelningen på vilken affär jag än är på... Men. Nu börjar hon ju bli stora tjejen så vi kände att det börjar bli dags att hon får lite mer inflytande över sin garderob, därav helgens shoppingrunda. Skönt nog blev både vi och K väldigt nöjda med resultatet och på kvällen varvade K flitigt mellan sina nya outfits :) Knosa lite med älskade lilla A har vi såklart också hunnit med, kan bara inte få nog av honom! Grillat korv och eldat har vi också gjort, något som jag tycker är ett obligatoriskt inslag i höst-vintern, och såklart har vi också fixat pumpalyktor - vårt obligatoriska all helgonapyssel. Tredje året gillt var det nu för pumpalyktorna och de blir verkligen bara bättre och bättre!
 
Det var vår långhelg det och nu är det tillbaka till vardagen igen. Känns ganska okej ändå. Idag konstaterade jag att en fördel med att ha tokmycket att göra är iaf att arbetsdagarna går väldigt snabbt. Jag har ju förresten fått tills vidare-anställning nu också, känns riktigt bra och betydligt tryggare än vikariat.