Le Paris!

Vår weekend i Paris är nu över. Det har varit helt underbart och fullkomligt avslappnande att få lite miljöombyte. Och vilket miljöombyte sen! Jag har då aldrig sett så många vackra och magnifika byggnader..! Först tyckte man att Triumfbågen var mäktig.. tills man fick se Notre Dame.. tills man fick se Eiffeltornet.. Otroligt häftigt att se allt på riktigt, särskilt Eiffeltornet då såklart. Det var lite så att benen ville vika sig på mig när vi började åka hissen upp till toppen men det gick bra. Och det var så värt det, vilken utsikt och vilken känsla! Så mycket promenader runt om i Paris och många sevärdheter har det blivit. Vi har druckit öl, vin, ätit gott (sniglar, crêpes, brieost, baguetter!) och skrattat otroligt mycket! Helt underbart har det verkligen varit!

Och för er som undrar så gjorde jag mitt val till slut. Det blev de gråa 38:orna som fick följa med på resan och de skötte sig fantastiskt bra, inte en frusen tå eller ett skavsår trots så mycket promenerande. Jag är mycket nöjd!

   


Au revoir!

Imorgon bitti åker jag, D, Cicci och M till Paris!

En bra dag.

Idag har varit en bra dag! Grupparbetet som vi ska göra på det här momentet fick äntligen sin lösning. Så nu har vi en intervju inbokad i nästa vecka. Jag har varit rätt stressad över just det så det är väldigt skönt att det har fixat sig. Och efter skolan sprang jag min andra mil på åtta år..! Kändes riktigt bra! Jag lyssnade på musik de första 20 minuterna sedan hade jag timat in det så jag kunde titta på Top Model resten av tiden. Det var bra distraktion ifrån det jobbiga så det gick riktigt bra faktiskt. Det känns väldigt skönt också att det inte bara var en engångsföreteelse att jag sprang en mil + att jag nu dessutom ser fram emot fler mil! Det trodde jag nog inte. En skoluppgift tills nästa tisdag har jag också knåpat ihop idag. Det gick oväntat lätt faktiskt och känns himla skönt att slippa bekymra sig för den när vi är i Paris, eller att behöva stressa med den när vi kommer hem. Så nu har jag kvällen fri! Tänkte packa lite inför Parisresan men annars bara mysa i min fina lgh. Jag julpyntade nämligen igår, hihi. Jag fick faktiskt det eftersom jag kommer vara borta över första advent. Det blev så sjukt mysigt, jag är verkligen nöjd! Jag älskar verkligen det varma, mjuka ljuset som blir av adventsstjärnan, -ljusstaken och granen! Och i år har jag ju dessutom egna julgardiner tack vare Cicci, så extra mysigt blev det med dem.

Just ja, de där Tretornskorna som jag skrev om i förra inlägget har jag faktiskt köpt. Men. De fanns bara kvar i storlek 38, vilket jag alltid har annars men är liiiiiiiiitelite tveksam över när det gäller just de här skorna. Jag provade en svart 37a igår och den kändes bra. Men 38an känns inte helt dålig liksom. Så det är svårt! Antingen får jag köra 38orna med fleecesula och mina pronationsinlägg alternativt pronationsinlägg och tjocksockar. Eller så får jag köra 37or med pronationssula.. Inte hundra på om tjocksockar får plats i dem nämligen? Aja, gråa 37or finns det iaf inga kvar av i hela Sthlm. Men. Nyss beställde jag ett par svarta 37or på nätet (fri frakt och fri retur). Så jag tänker att jag går omkring i båda paren (inte samtidigt såklart) här hemma och bestämmer mig sen. Helst vill jag ju ha gråa men storleken är ju det viktigaste och svart är ju inte fult.. Hänger ni med? Hur skulle ni göra?

Förresten, om någon har tips inför Paris, förutom Eiffeltornet, så får ni hemskt gärna lämna dem i kommentarerna. På fredag bär det av!



Jul i Västra Skogen


Mission impossible, nästan

Jag har ett par vinterskor och det är ett par stövlar från Skopunkten. De tål väta sådär lagom bra vilket man väl kanske får räkna med när man köper dem på just Skopunkten för typ 200 spänn.. Så, jag skulle egentligen behöva några nya vinterskor och jag har tänkt mig sneakers. För de passar ju till allt och det är ju vad jag alltid har på mig annars fast då ofodrade såklart. Problemet är bara att jag letat ett par månader nu och bara hittat killsneakers som är fodrade. Tjejer behöver tydligen inte varma sneakers eller? Anyhow, häromdagen hittade jag ett par sköna, snygga, lätta och fodrade sneakers. De är visserligen inte i skinn, som jag hade tänkt, men istället är de goretex-märkta och därmed helt vattentäta. Men, 1199:-? Det känns sådär måste jag erkänna. Samtidigt som jag antar att det kanske är vad man måste räkna med..?  De finns i svart och grönt också men jag fastnade för grått av någon anledning.

Iiih. Jag vet inte? Någon som tycker nåt?



Tips för julstämningen...

Julen är räddad! (den var väl iofs aldrig hotad men ändå) Måns Zelmerlöw har gjort en julskiva som min mamma har köpt till mig ikväll! Visst är det så självklart på nåt sätt, att han gör en julskiva? Så nu har jag den och Hansons julskiva att växla mellan för att komma i julstämning. Ja, jag vet att det låter som pest eller kolera för de flesta men inte för mig. Längtar så sjukt mycket efter att få julpynta nu, det riktigt kliiiiar i fingrarna..

Jag köpte även en annan grej idag. I somras var jag nämligen på Erikshjälpen och hittade massa billiga barnböcker a la "Min nya skattkammare" för några tior. Men eftersom jag inte har några barn så tänkte jag att det vore väl fullkomligt galet att gå och köpa sådana böcker? Men, sedan dess har jag tänkt en del på dem för de är ett så tydligt minne från min barndom och de var verkligen i nyskick. Så idag åkte vi dit och då fanns "Min nya skattkammare 1" kvar, så jag köpte den. Galen eller ej, men nu är jag iaf jätteglad att jag har en alldeles egen..!

Förresten så har jag smygit mig upp till Sundsvall över helgen. Jag längtade verkligen efter att åka hem och bara vara. Jag behövde framförallt miljöombyte från storstan och lite nedstressning. En särskilt social helg blir det dock inte, nog mest bara Forsmon-ig.



Den gula är jag numera stolt ägare till.


Maja goes Milen

Idag har jag sprungit en mil för första gången på vad jag tror är åtta år..! Det tog 55 min, gjorde mig KNALLröd i ansiktet men kändes så sjukt bra efteråt! Jag hade inte tänkt springa så långt när jag gick till gymet men dels så insåg jag att jag för en gångs skull hade all tid i världen på mig och dels så sprang han på löpbandet bredvid mig en mil. Så jag kände mig lite tvungen.. fast på ett bra sätt. Det var kul att utmana mig själv lite och testa min envishet och kul också att tiden blev helt okej. Apropå träning så har jag även börjat gå på Zumba en gång i veckan härnere på mitt gym. Jag vet, jag vet, TV-shopreklamen. Den är hemsk men det är faktiskt sjukt roligt och en fantastisk stämning bland alla deltagande! Jag känner att jag har saknat dansen sedan jag lämnade Eriksdal och Afro aerobicsen. Jobbigt är det också, jag har fått håll båda gångerna jag gått på Zumba :P Man växlar mellan fyra latinska dansstilar och så på slutet har vi alla delats upp i två grupper och så har vi battlat mot varann, haha! Som tur är så kan man ha vanliga träningskläder på sig och slipper sport-bh och hipsters i neonfärger, eller vad de nu har i reklamen...

Förutom milen så har jag även klarat av det sista på hemtentan idag, himla skönt. Det där jag skrev om att man inte skulle se skymten av mig på en vecka var lite överdrivet insåg jag när jag fick tentafrågorna. Hade jag velat så hade tentan varit klar på två dagar, nu har jag varit lite okoncentrerad och gjort annat emellanåt så då tog det fyra dagar. Men det har ju varit allt annat än svettigt och plågsamt som tur är. Sedan får man väl se vad det ger betygsmässigt..

Nä, nu är det dags för linssoppa för femtioelfte gången denna vecka! Hm, jag börjar känna att storkok kanske inte bara är av godo ändå..?

Lyssnar på:
On and On (album) - Jack Johnson


Extra mysig mammahelg

I helgen har min mamma, världens finaste, varit här och hälsat på. Som alltid har det varit supermysigt och som alltid känns det tomt när hon åkt norrut igen. Hon, jag och Hanna har druckit och ätit gott, löst Melodikryss, shoppat, hälsat på finsläkt, gått på bio, promenerat runt Skeppsholmen m.m. Mamma var här senast i mars nångång och själv har jag bara hunnit hem till S-vall en endaste gång efter sommaren. Den här terminen är så fruktansvärt stressig och fullproppad med kurser och tentor att jag med största sannolikhet inte hinner hem nåt mer innan jul heller. Så då känns det ju liksom lite extra härligt och speciellt när mammsen kommer hit ♥

Imorgon får vi hemtentan till den här kursen så en vecka framöver ser man troligtvis inte skymten av mig överhuvudtaget. Bara så ni vet.



Finaste mamman och finaste storasystern i Kungsträdgården



Pumpalyktor


D's mästerverk efter stöttning av K och mig.


Moneybrother goes Södra Teatern

Konserten med Moneybrother på Södra Teatern igår var helt sjuuukt bra! Fast jag är ju egentligen inte ett dugg förvånad. Är det någon som kan stå ensam på en scen med bara en gitarr och lyckas med att fullkomligen trollbinda hela publiken så är det Anders Wendin. En person med grymmare publikkontakt, större inlevelse och mer genuin passion för det den gör får man ju leta efter. Och vilken röst, musikalitet och innerlighet i allt han tar sig för på scenen..! Ja, det var utan tvekan något extra i konsertväg det här vill jag lova.


Nobody's Lonely Tonight - Moneybrother på Södra Teatern, 31/10-2010