Pre-påsk och våffeldagen

Så var ännu en helg till ända och en ny arbetsvecka ser snart ljuset. Kommande vecka känns dock väldigt behaglig i och med att det är två arbetsdagar, en introduktionsdag och sedan påskledigt fem dagar. Veckan därpå känns lagom ansträngande också då det blir jobb tis-tors och sedan ledigt. Så det är bra, ser verkligen fram emot lite ledighet. Påsk har vi firat redan den här helgen och målat ägg, påskpyntat och så kom påskharen på besök vilket var riktigt uppskattat (och tydligen trovärdigt vilket var en glad överraskning)! Våffeldagen som inträffar imorgon har vi också avverkat idag tillsammans med svärmor, mycket trevligt och smaskigt. Och såhär lagom till påsk har vi idag äntligen varit iväg och slängt resterna av julgranen... Av någon anledning trodde jag att det skulle vara värsta omständigt och har därför skjutit på det ett bra tag (uppenbarligen) men det gick på fem minuter och var himla enkelt. Så när det passar ska balkongen göras vårfin så man kan sitta där ute med en kopp te och njuta av den värmande vårsolen (när den nu behagar dyka upp) - det ser jag fram emot!
  
 
Yvigt men färgglatt och, framförallt, hemmagjort!
 

Jag älskar...

... Marabous nya choklad; nougatcrisp! Det är som om gräddnougaten och trofénougaten skulle ha blivit kära och fått barn! Sjukt god och sjukt beroendeframkallande...
 
 

Frasse Fräs


Kungsberget

Vår alternativa mini-fjällsemester blev mycket lyckad! Vädret bidrog såklart mycket, som alltid med fjällsemestrar, och det kunde inte ha blivit bättre! Vi hade soligt båda dagarna med några minus ena dagen och ett par plus andra dagen, men utan att det blev sorbé till underlag. Kungsberget i sig var också riktigt nice och för två dagar räckte det absolut med de nerfarter som fanns. Roligt med helgen var också att Martin kom upp och joinade oss i backarna dag två! Mindre rolig var liftkillen som kläckte ur sig "Vilket litet barn har du tagit de där skidorna från" till mig och sen uppenbarligen tyckte att han var himla festlig eftersom han upprepade det fler gånger när vi stötte på honom igen. Nog för att mina snowblades har några år på nacken men det hade jag redan konstaterat själv genom att kolla runt på skidfolket... De går som en dans iaf och det var hursomhelst underbart härligt att få susa nerför backarna igen, luncha i solen och känna sig lite sådär mysigt mosig och rödkindad (rödnäst?) i slutet av dagen. Det är tur att D och jag är på samma nivå för vår enda stund utanför hotellrummet var en timme på All Star där i Gävle sen var vi alldeles för trötta för mer action än så, haha! Nånting säger mig dock att vi inte gick miste om så mycket... Hotellrummet var för övrigt hur fint som helst! Men så var det ju faktiskt fyrstjärnigt också, men tyckte däremot inte att det kostade därefter... Och frukostbuffén sen, mmm där snackar vi verkligen top noch!
 
Så sammanfattat var Kungsberget inte alls ett dåligt alternativ till dyr fjällstuga långt bort. Det var alldeles lagom avstånd och bra backar för en kortare fjällvistelse!
 
 

Rapport från sjukstugan

Tredje (och sista för det har jag bestämt) dagen hemma sjuk. Idag försöker jag lura mig själv att jag är frisk genom att sminka mig. Hah! Jag har dessutom pallrat mig ut och införskaffat Echinagard-droppar för att skrämma bort eländet. Jag har varit så knepigt sjuk den här veckan. Det började redan i söndags att jag ganska plötsligt kände mig hängig och trött i huvudet. Måndag och tisdag tog jag mig igenom tack vare alvedon och vilorummet på jobbet (och för att jag var tvungen pga vissa möten) innan jag gav upp i onsdags mitt på dagen. Men som sagt, knepigt sjuk har jag varit, för jag har inte direkt haft feber utan jag har haft fruktansvärd huvudvärk och mått riktigt illa till och från. Diffus sjuka... Och huvudvärken sedan, jeeez... Jag har aldrig varit med om sådan brutal huvudvärk någonsin! Så det skulle inte förvåna mig om det är den som framkallat illamåendet också. Jag har liksom inte kunnat böja mig fram eller hostat utan att det känts som huvudet skulle sprängas. Också skumt är att illamåendet har varit som minst så länge jag har ätit något, känns som det brukar vara tvärtom... Hur som helst så har det iaf varit extremt lugna dagar här hemma och det blir tydligt att jag är sjuk när jag bara plötsligt däckar några timmar mitt på dagen, vilket jag gjort både i onsdags och igår. Men idag känns det lite bättre och jag har druckit min första kopp te sedan i tisdags (det har jag däremot inte varit sugen på alls, konstigt nog...). Så nu hoppas vi att det vänder!
 
Jag har ju så svårt för att vara sjuk också, bara ligga och slappa hela dagarna - dötrist! Men jag har däremot hunnit med en himla massa avsnitt av "En plats i solen" och "En plats på landet" som jag tycker är helmysigt att titta på! Fast vissa britter är dock bra kräsna måste jag säga... Semesterplaner har jag också legat och grubblat på till förbannelse, vilket nog inte har underlättat huvudvärken... Det ska ju bara vara roligt att tänka på men ibland blir det för mycket när det känns som att alla alternativ beror på hur man gör med andra saker. Årets semester ska väl ändå inte behöva bero på när man ska gifta sig eller skaffa barn? Men lite så har det blivit. Jaja det blir ju alltid bra till slut, det är väl bara det att man har alldeles för mkt tid att tänka när man är hemma sjuk...
 
 
God medicin från älskling vs mindre god medicin från apoteket
 

Frasse-special

Idag är Frasse Fräs mitt sällskap då jag är hemma sjuk. Igår likaså. Han är ett mycket gosigt sällskap men jag förstår nu varför han lever rövare om nätterna, han gör ju inget annat än sover heeela dagarna. Hursomhelst så kände jag att det var hög tid för lite Frasse på bloggen, det har blivit alldeles för lite den senaste tiden. Inget nytt för er som följer mig på facebook eller instagram kanske menmen, här har ni honom iaf; katten, myten, legenden; Frasse!
 
 
 

Familjen goes snöskoj

Jag älskar dagar som den här! Idag har det verkligen varit en sån där idyllisk vinterdag med klarblå himmel och värmande sol. Vi passade på att njuta av vädret genom att åka lite snowracer och snöbräda och såklart grilla korv. Vi hade dessutom backen helt för oss själva större delen av tiden vilket var riktigt lyxigt. Sen var kanske inte min rumpa överlycklig över snowracandet då den fick släpa efter halva backen... Men snöbrädan gick desto bättre! Typ. Underbart skönt och härligt var det iaf!
 
Solglasögonen åkte fram idag också! K har önskat pilotbrillor ända sedan förra sommaren och idag hittade vi ett par som satt som en smäck! "Jag vill se ut som pappa!" och nog måste man säga att resultatet är slående? Det är ju ganska allmänt känt att K är en liten kopia av sin far, både till utseende och sätt, men nu är det ju nästan så man blandar ihop dem ;P
  
  
Sådan far sådan dotter ♥
 

Höjdpunkter!

För några dagar sedan lyssnade jag på Shout Out Louds på väg till jobbet och blev sjukt sugen på att se dem live. Strax därpå slog det mig att de ju släpper en ny skiva i dagarna så när jag kom till jobbet började jag genast undersöka konsertmöjligheter och fick napp direkt! Med mig på min nostalgitripp fick jag även min kära syster (!) så den sjätte april blir det SOL-konsert på Berns för vår del, whoop whoop! Känns som hundra år sedan jag gick på konsert senast, och särskilt med Hanna, så det ska bli riktigt kul. Och SOL vet man ju blir bra och framkallar lyckorus så det är ett säkert kort. Har lyssnat lite på senaste skivan och blev dock lite förvånad över första singeln, ”Blue Ice”, som jag tyckte lät väldigt mycket The National. The National är ju också sjukt bra men SOL vill jag ska låta som SOL och inget annat. Så förhoppningsvis var det bara den låten…

 

Och apropå bokningar så bokade jag och D en mini-fjällsemester häromdagen. Vi brukar ju oftast åka på fjällsemester med någon del av min familj men i år var det inget planerat på något håll så då tog vi saken i egna händer. Istället för att åka långt och betala många pengar så kommer vi vistas vid Kungsberget utanför Gävle en helg och har bokat en natt på hotell. Så det blir en lite annorlunda fjällsemester men förhoppningsvis minst lika bra!

 

Så det är lite roliga saker att se fram emot den närmsta tiden. Sen vankas det ju även påsk-långledigt snart då det blir S-vall för hela slanten, ska bli riktigt skönt.

 

Och nu är det bara tre veckor tills ringarna är klara… ;)