Den första skolavslutningen!

Så var den över, första skolavslutningen, och det kunde verkligen inte ha blivit bättre. Sista touchen inför galejet blev ett besök hos frisören för K's del för att styra upp och fräscha till lite. Frisören var rätt förfärad över vad som var gjort med hennes hår men det var ju skönt nog inte vi som var boven i dramat + att hon kunde fixa till det riktigt bra så allt blev ju bra till slut.
 
Gårdagen bjöd på riktigt skolavslutningsväder (fascinerande hur många gånger det begreppet användes igår) med strålande sol och klarblå himmel och K var så fantastiskt fin i sin långklänning och lockiga hår! Det kryllade av finklädda elever, tal hölls till höger och vänster och barnen bjöd på en massa fin sång! Vi hade ju övat en hel del här hemma på de sånger som skulle framföras så K sjöng för glatta livet (nationalsången har fortsatt gå varm sedan igår och vi ser inga tendenser på att det verkar avta... :P). Det var verkligen en fin tillställning och man fick lite flashbacks till hur det var när man själv gick i skolan, just skolavslutningar är ju verkligen sådant man minns tycker jag. Efteråt blev det även en väldigt fin stund i klassrummet med en liten ceremoni där varje elev uppmärksammades individuellt, smaskigt fika med jordgubbstårta samt avtackning av de fantastiska lärare som gjort K's första år i skolan så himla bra!
 
När festligheterna var över fortsatte vi njuta av det vackra vädret och ledigheten med picknick, sol och bad vid havet. Hela dagen blev verkligen så himla fin och K var supernöjd vilket var det viktigaste. Så nu laddar vi om batterierna inför nästa firande som blir redan nu till helgen då det är dags att fira älskade D som är klar med sin utbildning och dessutom börjat jobba..! Det går bra nu ;)
 

Födelsedags-Frasse!

Idag fyller Frasse 1 år, hurraaa! Vi firade honom lite i söndags eftersom K ville vara med så idag händer väl inte så jättemycket. Igår fick han dessutom sin ettårs-spruta så idag blir det nog bara lugnt. Mycket beröm fick han då måste jag bara tillägga! Tänderna var så fina att veterinären trodde vi borstar dem och han var jättefin i kroppen och har inte gått upp i vikt som man kan göra av kastrering - mäkta stolt matte! :) Men i söndags var det som sagt lite galej för blivande ettåringen, då fick han presenter i form av en laserpekare, en leksak och laxgodis, mycket uppskattat! Han har dessutom fått vuxenmat sedan dess med smak av kanin. Efter första dagen möttes jag dock av en spya på dörrmattan och en slemmig hårboll på köksgolvet när jag kom hem från jobbet men det tar väl kanske lite tid att vänja sig efter nio månader med bäbismat som smakar tonfisk... Hursomhelst helt fantastiskt att han redan är 1 år! Kändis på gården är han också nu när han hänger på balkongen hela dagarna. Då och då hör man folk som går förbi, oftast barn ja, som säger "Hej Frasse!". Och häromdagen när jag var ute med honom en stund i koppel så hade jag dessutom en hord av fyra-fem barn omkring mig som ville klappa och gå med. En mycket omtyckt, älskad och uppskattad katt är han den där Frasse Fräs ♥
 
 
 

Befriade och så lite skryt

I helgen blev vi äntligen av med vår gamla soffa! Vi har länge suktat efter en större, u-formad soffa och för drygt en månad sedan hittade vi en på blocket som bara var för bra för att inte köpa. Den var precis formad som vi tänkt, (med en lång och en kort divan) rätt färg (svartgrå) helt okej pris och dessutom erbjöd säljaren gratis hemkörning...! Vad mer kan man begära liksom? Så vi slog till och har sedan dess varit dubbelsoffade i vardagsrummet tills nu i lördags då D's bror alltså kom och befriade oss från den gamla soffan. Så nu känns vardagsrummet luftigt och bra igen. Ett perfekt soffbord har vi hittat till också och kuddfodral så det är egentligen bara innerkuddar som fattas. Plus att det grämer mig lite att det ska vara så jäkla svårt att hitta en rund bricka som är 37 cm. Den behövs till ett brickbord men alla brickor jag hittar är minst typ 40. Fick tips från syster om en jättefin på Indiska som vi köpte för att prova, men nej. Både D och jag försökte hitta lösningar för att få den att passa (lösningar som innebar att antingen stommen eller brickan skulle beskäras på nåt vänster...) men till slut fick vi ge upp. Så om någon skulle råka ramla över en bricka som är 37 cm och inte helt motbjudande så får ni hemskt gärna hojta till!
 
 
 
När vi ändå snackar inredning så kan jag passa på att skryta lite om vår balkong som vi piffade till förra helgen. Vi planterade smultron, tomater, persilja, basilika och rosmarin. Sen sådde vi även plocksallad och ruccola samt tillägnade en hel träbalja för blommor; solroser, ringblommor och klint - de sistnämnda blommor som min kära mamma alltid har haft i trädgårdslandet under min uppväxt. Så balkongen frodas och det är ju verkligen så härligt att sitta därute och käka och bara kunna ta lite kryddor om andan faller på. Allt som vi har sått har dessutom redan börjat gro, så förhoppningsvis blir det nåt av det också så småningom!
 
 

BikBok levererar!

Igår köpte jag två långärmade, toooksköna tröjor på BikBok. Det är inte ofta jag hittar nåt där men de här var så sköna att jag inte ens kunde välja en färg utan var tvungen att köpa två i olika färger. Hade på mig den ena idag och jag har verkligen trivts som fisken i vattnet. Idag råkade (...) jag förbi BikBok igen och gick därifrån med en ljusgrå långkjol som är i samma sköna, mjuka material som tröjorna och som jag myser omkring i här hemma nu. Lovely!
 
 
 
 

Invigning!

Igår invigde K sin sovsäck som hon fick i 7-årspresent. När det stod klart på förmiddagen att hon skulle få prov-sova den på kvällen så längtade hon redan då efter att gå och lägga sig... :) Och sov som en stock gjorde hon (som ni ser) så nu vet vi att den funkar inför Gotlandsresan då vi ska tälta en vecka. Lite lyxvariant av tältning ska väl kanske tilläggas att det blir men dock tält! K har efterfrågat tältning i 1,5 år nu så det är verkligen på tiden att det blir av. Mysigt ska det bli och vi håller tummarna för en solig vecka när det är dags!