Flickan som ropade varg..

Idag fick jag tillbaka den sista tentan för denna termin och den var godkänd, så jäkla skönt! Men. Nu känner jag att jag verkligen är som pojken som ropade varg. Det här var nämligen den hemtenta som jag slängde ihop på några timmar en regnig söndag utan några förhoppningar alls om att komma undan med den. Ett tag trodde jag att jag kunde lura min handledare men inte efter examinationen på uppsatsen.. Men. På något sätt så gick det vägen? Jag fick t.o.m B på hemtentan. Så den här terminen har faktiskt gått riktigt bra, den började visserligen med ett E men i slutändan fick jag faktiskt B på 22 av 30 poäng och det kan man väl inte klaga på? Men det är väl aldrig någon som kommer tro på mig nästa gång jag säger att det jag har skrivit bara är skit. Känns lite jobbigt ändå att jag själv uppenbarligen inte kan avgöra när det jag skriver är bra eller dåligt..

Hur som helst, nu kan man koppla bort allt vad skola heter och bara njuta av sommaren. Jaja, jag vet att jag börjar jobba på tisdag men det är ändå skönt att veta att man inte har något plugg som ligger och väntar. Och imorgon är det Midsommarafton, härligt! Glad midsommar på er alla fina!


 
Jag & Sussi vid Sidsjön igår ♥


 
Mamma & jag på Metsos metartävling i tisdags ♥ (mamma köpte ett nytt metspö till mig
och jag invigde det med att få en aborre, vilket gav mig ett Timrå IK-ölglas som pris ;))


Hemmagjord switch

För lite mer än en vecka sedan skrev jag här om att jag hade försökt konstruera ett eget switchpass. Nu har jag testkört det passet två gånger och det är faktiskt helt okej. Inget går ju upp emot ett riktigt switchpass på Eriksdal, helst med John eller Billy, men det är ju definitivt bättre än inget. Jag fick dock bara ihop 16 stationer och på riktiga switchen är det minst 18 stationer, men istället för att köra 1,5 minut på varje så kör jag istället 2 minuter. Den sextonde och sista stationen är motionscykeln och den har det än så länge blivit 15 minuter på som avslut. Annars ser passet ut såhär:

Hopprep, hantlar axlar, benböj med spark, armhävningar, situps, hantlar triceps, step-up, hantlar biceps, utfall med hantlar, hantlar boxslag, gummiband triceps, doppa foten (magövning), plankan, gummiband box, gummiband triceps, motionscykel.

Kanske inte så begripligt för er men jag förstår iaf vad jag menar. Det kan väl fortfarande filas lite på men det funkar. Och jag hoppas att de där övningarna i kombination med springning och cykling ska hålla mig från att förfalla i sommar. Jag märker dock att jag inte blir lika pepp när jag tränar själv som i grupp på Eriksdal. Faktum är att min vilja att vara bättre än de andra på passen som jag brukar gå på nog peppar mig mer än jag tror. Och kanske viljan att imponera lite på instruktörerna också, hrrm.. Så nu när jag är själv blir jag liksom inte lika taggad. Fånigt men sant. Hur som helst, när jag åkte upp till S-vall för ett par veckor sedan hade jag en tanke om att min kropp skulle få vila lite efter en intensiv Eriksdalsvår, men jag märkte efter bara några dagar hur konstigt jag mådde av att inte träna. Jag kände mig lättretlig och stressad över allt och ingenting och upptäckte att bara lite springning fick mig på mycket bättre humör. Och det är ju så jag funkar, det vet jag ju egentligen. Samtidigt vill jag inte bli manisk över träningen som jag också vet att jag kan bli. Så, målet i sommar är att träna när jag faktiskt vill och när kroppen känner att den behöver och framför allt träna för att det är skönt. Typ, nåt sånt. Och att inte förfalla då, som sagt.


Lyssnar på:

Dancing On My Own - Robyn


Höga Kusten ♥

Fredag-söndag har mamma, Hanna och jag varit på minisemester i Höga Kusten. Det har varit en underbart avslappnande och skön helg med otroligt mycket vacker natur och vackra omgivningar. Vi har åkt en hel del båt och bott på två olika öar. Havet är verkligen så otroligt rogivande, och tankfullt på nåt sätt. Jag gillar att bara vara vid vatten. Hur som helst, fredagen tillbringade vi ute på fyren Högbonden. Det toookstormade från att vi kom dit tills på lördag morgon men lika glada var vi för det. Det var supermysigt där nämligen och det var riktigt fint på kvällen när fyren tändes. Och trots storm kunde vi ändå utforska lite i trollskogen där. På lördagen åkte vi runt och kikade på lite ställen kring Höga Kusten innan vi tog båten ut till Trysunda, vilket visade sig vara en riktigt charmig och härlig liten ö! Där blev det mycket promenader kors och tvärs över hela ön och idag tillbringade vi ett par timmar på en av stränderna där. Alldeles ensamma var vi och trots att det inte var sol- och badväder så var det så otroligt skönt att bara vara. Det är verkligen så vackert kring Höga Kusten! Jag är så glad att vi åkte dit och jag vill absolut tillbaka. Rekommenderas varmt!


      
Högbonden, Trysunda, Höga Kusten-bron    


Sunnansjö ♥

Nu är jag tillbaka i Forsmon efter underbara dagar i Sunnansjö hos papsi och Leena. Det är verkligen härligt och avkopplande att vara där. Och det var första gången jag var där själv faktiskt och därmed även första gången jag sov själv däruppe. Men jag tog med mig Tusse som sällskap vilket kanske också var tur med tanke på att det i sovrummets ena hörn stod en råttfälla.. Sköna dagar har det varit iaf. Vi har tittat en massa VM-fotboll, promenerat, åkt fyrhjuling, letat björn, kört timmer, ätit och druckit gott, skrapat och oljat verandan, åkt båt och fiskat. Och så har jag sprungit ett par gånger och lekt med papsis nya kamera. Det summerar väl det hela tror jag. Himla mysigt har det varit! Hoppas på fler sköna dagar där i sommar. Men nu i helgen blir det annat mys för då ska mamma, Hanna och jag till Höga Kusten på minisemester, det ser jag fram emot!


  
Huset, Tusse & råttfällan och min fina papsi


Storfångsten!

Tokmysiga dagar har jag just nu i Sunnansjö med papsi och Leena. Idag har vi oljat verandan och sedan tog papsi och jag en sväng med båten. För skojs skull tog vi med kastspöet och tro det eller ej så fick vi en baotagädda på kroken! Fyra kilo vägde den och pappa tog död på den med ett järnrör. Jag var alldeles till mig och tyckte det hela var fantastiskt spännande!



Jag, gäddan och fyrhjulingen


Dans, rosé och djävulslampor

Igår blev det fest! Utgång på Oscar, för första gången denna sommar, tillsammans med Alnöflickorna; Malin, Elin och Emelie. En fantastiskt trevlig och kul kväll blev det! Tiden gick alldels för fort, men det är väl ett tecken på hur himla roligt det var. Underbart var det att träffa fin-Malin, var alldeles för längesedan sist. Och när vi gick ut ihop sist minns jag inte ens..? Mysigt också att, tack vare djävulslamporna (porrbelysningen?), kunna sitta ute och tjattra hela kvällen. Mera sånt!



Jag & Malin ♥


Maja prioriterar

Ehm.. Det blev visst ingen träning idag.. Det blev en massa shopping med mamma på Erikshjälpen och i Birsta istället.. BH'ar, strumpor, knivset, kastrull, glas, tallrikar och en skål. Fiiina saker! Och ikväll blir det utgång med Malin och co. Träningen får vänta.



Semester och 1-årskalas

Kvällspasset gick också alldeles utmärkt. Jag fick smeknamnet "Benlyftaren" och blev erbjuden en puss på handen, det ni. Men det var himlarns skönt med ledigt igår! Passade på att luncha med Anders och så vankades det 1-årskalas på Alnö efteråt för lille L. Sjukt söt och charmig liten en och otroligt social! Jag har bara träffat honom en gång och då var han liten bäbis men han var hur cool som helst och vi läste bok om Alfons och lekte med vattenkanna. Däremot åt jag kakor för ett helt kompani igår (jag fortsatte även efter kalaset..) så idag känns det som jag är tio kilo tyngre och har socker istället för blod i kroppen. Därför står träning på dagens schema men det blåser storm utomhus så frågan är om inte träningscykeln får ställa upp istället för springning. Fast det är ju inte särskilt skoj det, hm.. Jag försökte konstruera ett switchpass häromdagen. Det gick rätt okej, fick ihop 15 stationer tror jag men har inte kommit längre än så. De bör väl vara i en något så när smart ordningsföljd också så inte alla armövningar kommer efter varandra.. Haha, verkligen inte alls säkert att det blir något av det här men det är roligt att fiffilura lite kring det iaf.
 
   

 


Inskolning dag två

Efter två dagars inskolning/jobb är jag fortfarande rätt munter. Fast gaalet trött. Det är en himla tur att man inte ska gå upp klockan sex varje morgon denna sommar! Inte en chans att jag hade orkat det.. Men som sagt, rätt munter. Har jobbat 7-16 igår och idag. Allt är ju verkligen nytt för mig så det har varit otroligt mycket information att ta in, allt ifrån vilka insatser som ska ges till var och en, till vad alla heter och hur man hittar till personerna (jag kan inte Timrå nämligen..). Men jag tycker ändå att det har gått rätt bra faktiskt. Och alla kollegor har varit otroligt snälla, roliga och hjälpsamma så det gör ju verkligen jättemycket. Även de klienter jag har mött har varit himla trevliga. Men som sagt så är det mycket att lära och även många helt nya situationer för mig. Och jag måste erkänna att det har känts jobbigt att se och möta en del av dessa människor. De som sitter ensamma hela dagarna, förutom när hemtjänsten kommer, och de som har kommit till den punkten i livet att de knappt alls klarar sig själva. Majoriteten av de jag har mött är ensamma och har förlorat sin älskade för allt ifrån bara ett par år sedan eller 30 år sedan. Och vissa klarar inte ens av att äta själva och det gör ont i mig att se. Men jag är ju medveten om att man vänjer sig, man måste ju vänja sig annars funkar det inte att jobba inom hemtjänsten. Men lite ont i hjärtat gör det allt, samtidigt som jag känner lite extra mycket att det jag hjälper dem med är otroligt viktigt och värdefullt. Imorgon blir det kvällspasset, det ska bli spännande det med.

Nu ska jag dock koppla bort allt jobb, mysa ner mig i soffan med mamma och vårt nyinköpta kvällste och titta en otroooligt efterlängtad film; "Remember me" med Robert Pattinson från Twilight-filmerna (Anders - du är bäst, det tåls att upprepas!!).


So far..

Så var man tillbaka i Sundsvall för ännu en sommar. Helt galet att det har gått ett helt år sedan sist. Ett helt år sedan vi firade mammas 60-årsdag med en underbar semester på västkusten, jag var tillsammans med D och jobbade som städare på en fabrik av alla ställen. Håhå jaja.. Det har varit en härlig första dag tillbaka i hemtrakterna iaf! Imorse var jag på sommarjobbsmöte på Timrå Kommun. Jag fick en massa information och mitt schema för sommaren. 270 timmar ser det ut att bli och jobb nästan varje dag. Men jag inbillar mig fortfarande att det kommer bli kul? Ska gå introduktion nu tisdag-torsdag så vi får väl se efter det, om ångesten sätter sina klor i mig eller om jag fortfarande är pepp.. Efter mötet laddade jag med läsning från Timrå bibliotek. Efter fantastiska ”Mig äger ingen” (som jag tänker blogga om någon gång) så planerar jag nu att ge mig i kast med Herta Müllers ”Andningsgunga” efter tips från Nisse. Det ser jag fram emot. Efter bibblis blev det lunch i det gröna med mammsen följt av en löprunda här i Forsmon. Lite irriterande var det dock att det kändes som det gick så himla bra och fort och så sprang jag tydligen, enligt klockan, svinsegt..? Jättekonstigt. Sådär får det verkligen inte gå till vid stafetten i augusti, då kommer ju resten av laget säga upp bekantskapen med mig.. Hur som helst, nyss kom mammsen och jag hem från en liten bilutflykt där vi bl.a. träffade en kär bekant som det var längesedan vi såg. Himla mysigt. Sundsvall so far är underbart skönt helt enkelt. Vi får väl se om jag är lika munter efter nio timmars jobb inom hemtjänsten imorgon..



Jag i den charmigt röda nyans som jag alltid antar när jag har tränat...


Sommarlov

Separationsångeeest men sommarlov! Nu har jag iaf lämnat lägenheten och om några timmar lämnar jag även Stockholm. Men två av sakerna som jag ville hinna med i sommar-Sthlm har jag iaf hunnit med i helgen. I fredags var Hanna och jag på Debaser Slussens uteservering (och Reisen, Pet Sounds och Imperiet) och igår var vi på Trädgården (och Malmen) och drack rosé. Lovely och väldigt somrigt! Men nu ska jag och Hanna fortsätta titta tennis och klippa jeansshorts innan det bär av norrut för min del.



Sommarsystrar ♥


Maja ♥ Sthlm

Bussresa till Sundsvall på söndag kväll - check! Ikväll började jag nästan sakna Sthlm lite, innan jag ens har åkt härifrån. Mystiskt. Och särskilt eftersom jag har längtat hem ett tag? Jag längtar fortfarande hem och det ska bli jättemysigt att få ha sommar i huset med mamma och katt. Men jag och avsked - the neverending story. Det hjälper som inte att ha två hem som man tycker jättemycket om när man är som jag. Det känns bara lite som att jag har saker kvar som jag vill göra här i sommar-Sthlm. Iofs har jag redan gjort en massa skoj och jag har ju några dagar kvar här och dessutom är det ju lite sommar kvar när jag kommer tillbaka i augusti. Så, det blir nog bra. Ikväll tog jag en promenad ner till en brygga vid vattnet här i Värstan där jag satt och drack te och läste lite bok. Så jäkla skönt. Jag älskar varma sommarkvällar! Nu är det bannemej sommarlov..! Fast först måste jag bara stöka undan morgondagens opponering och sedan jobba dagis några timmar efter det. Men sen så. Så nu borde jag allt ta och sova lite. Jag är iofs galet trött så det borde inte vara några problem. Jag klarar mig nämligen inte så långt på 4,5 timmars sömn, vilket natten till idag gav. Men jag klagar inte, det var ju lätt värt det.. ;P


When I wake in the morning I stumble
When I make my love I fumble


Sollentuna here we come!

Snart är det sommarlov! PF imorgon och opponering på fredag kvar bara. I måndags lämnade Cicci och jag in vår superrapport om samverkan och insatser kring unga kriminella män i Sollentuna. Igår kväll gjorde vi succé på socialnämndens möte där i Sollentuna när vi presenterade vårt resultat. Vi fick tom applåder ;) Imorse körde vi samma presentation på socialtjänstens avdelningsmöte och det gick alldeles utmärkt även då. Otroligt skönt att ha det gjort och att det dessutom gick så himla bra! Och kul även att vi har fått höra så mycket gott om vår rapport! Vi kommer onekligen att sakna socialtjänsten i Sollentuna, särskilt vår fina handledare Sigrid, men vi kommer tillbaka. Det finns fortfarande praktik att genomföra,  C-uppsats att skriva och en karriär att göra och Cicci och mig glömmer de inte i första taget.. ;)


Cicci och jag vid ett annat lysande samarbetstillfälle i julas; pepparkakshustillverkning!