Matblogg

Förra veckan blev en riktig husmanskostvecka här hemma. Dels för att vi använde oss av sånt som fanns hemma och dels för att vi handlade sånt som var billigt. Så det blev lite samma ingredienser förklädda i olika maträtter. Men det blir ju så ibland och det funkade för oss. Vi hade dessutom en liten sjukling hemma från tisdagen och för henne var det rena drömveckan på matfronten, vilket ju var bra. Det vankades korvstroganoff och ris, köttfärssås och spagetti, hemmagjorda köttbullar med potatis och lingonsylt samt stuvade makaroner och falukorv. Vi vuxna blev dock rätt less på korv och dylikt så den här veckan blir det andra bullar. I måndags blev det fisksås och ris och igår gjorde vi blomkålspuré med kyckling. Idag är planen saffransris med chorizo och räkor och imorgon siktar vi på stuvade morötter och köttfärsbiffar. Jag har känt ett behov av lite nya maträtter den senaste tiden och det känns riktigt bra att vi har kommit igång lite med det nu. Blomkålspurén har vi faktiskt slängt ihop tre gånger de senaste två veckorna och det är ju ett otroligt bra alternativ till all pasta, ris och potatis. Det är dessutom löjligt enkelt och billigt och det går till och med hem hos lillskruttan, tro det eller ej.
 
Såhär går det när man har för mycket dötid och är halvsjuk - då blir det matbloggar.

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback