Mammahelgen!

Igår åkte min mamma hem till Sundsvall igen, så idag när jag vaknade var det tomt i vardagsrummet. Det känns trist för helgen var så otroligt kul. Å andra sidan är det väl bra att man är nöjd med helgen så det inte känns som om det var en massa man inte hann med. Mer än vi gjort i helgen kunde man inte hunnit med :)

  
I fredags tog vi en spontantripp ut till Saltholmen. Där var det verkligen fint och vi kunde ligga på en brygga och äta glass i solskenet, såå skönt. När vi kom tillbaka till lite centralare delar av staden så kikade vi in i Feskekörkan, där vi köpte lite smått och gott och dessutom såg en jättestor tonfisk.
  
 
I lördags började vi dagen med att åka på sightseeing med en buss. Det var jag, mamma och en hel massa tyskar. Men det var kul att se lite mer av staden och lära sig lite om den (att man bor här betyder verkligen inte att man sett allt som finns att se). Efter den lärorika turen strosade vi lite inne i Trädgårdsföreningen och kikade lite i Palmhuset där. Där var det vaaaarmt och fint, och det fanns papegojor som inte kunde prata. Blev en fika där i solen också, me like.

 
Resten av eftermiddagen tillbringades på Universeum. Där var det så jäkla coolt! Vi såg allt från aborrar, fjärilar och grodor till hajar, krokodiler och anacondor. Grymt kul var det att gå där och titta på allt! Fast hajarna var riktigt läskiga, jag hatar hajar, men det var ballt att se ändå. Universeum rekommenderas varmt, där kan man tillbringa många timmar.


  
Söndagen bjöd på regn men det stoppade inte oss! Först strosade vi runt på Liseberg några timmar. Vi kikade på alla karuseller och skrattade åt folk som blev ännu blötare, än de redan var, i Flumeride och Kållerado, samt åt gott och tog en öl på en av uteserveringarna. Mysigt var det. Sedan var det dags för lite mer sightseeing. Denna gång färdades vi med båt, närmare bestämt med en av de kända Paddanbåtarna. 4 personer var vi som flöt fram på stadens kanaler och låg ner i båten när vi åkte under broar så låga att de fått smeknamnet "Osthyveln"...

Söndagen innebar ju även Valborg och här i Göteborg betyder det Chalmerscortegedags. Det var riktigt kul att se! Synd bara om de som medverkade ganska lättklädda, då det ösregnade under hela kvällen...

Igår gav vi oss ut på stan efter att mamma tvättat alla våra fönster (...). Hon är för snäll. Vi vandrade runt lite i stadsdelen Haga, där mamma hittade en jättefin blus och vi fikade gott på en av uteserveringarna. Innan det var dags för mammsen att hoppa på tåget hem så tog vi och Anders oss varsin hamburgare och öl på Centralen, mysig avslutning på en underbar helg. Såhär roligt har jag inte haft på länge. Tack mammsen!

Kommentarer:
Postat av: maja

hej javet inte vem du är hej då

2006-06-02 @ 18:17:15

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback