Maja ♥ Ugglor

 
Vår stora uggla har fått en liten kompis så nu är det dubbelt upp med ugglemys hemma hos oss!
  

Maja på jobbet

 
Min look-a-like enligt mina kära kollega A och jag håller med om att likheten är slående,
förutom att min filt är lila och jag kan dricka mitt te själv... ;)

Det viktigaste i livet

Så var ännu en helg till ända och en ny vecka har sett sin början. Det såg ju lite mörkt ut för helgens Sundsvallsresa i torsdags men den blev av till slut som tur var. En kortis denna gång dock, fredag kväll-söndag em, men vi hann med mycket. Vårat mission med resan var främst att gratta A i förskott på ettårsdagen, som infaller nästa tisdag, och även att gratta Malin i efterskott på 30-årsdagen. Så lite kalas har vi allt haft med tårta och paket! Sedan har den obligatoriska Barbie-lådan (kvarlevor efter mig och Hanna) använts flitigt och likaså lite gamla spel som jag grävde fram (någon som minns "Honungsjakten" med Bamse eller kanske "Klättra och kana" med Pelle Svanslös?). Helgens absolut bästa var dock familje-skridskoåkningen igår då D, K, Hanna, mamma och jag hade hela uterinken på BSK för oss själva att glida (vingla?) omkring på! Föga förvånande att vi hade så mycket utrymme kanske då det var typ -15 ute... Men det blev av iaf och det var väldigt, väldigt roligt! Det var säkert tio år sedan jag åkte skridskor senast men nu ska det bannemej bli helgrutin på skridskoåkandet för familjen Brodin Öberg!
 
 
Jag är verkligen så otroligt glad att vi kunde åka upp. Familjen är verkligen det absolut värdefullaste och härligaste man har enligt min mening! Jag får alltid sån energi av min familj och de får mig alltid att inse vad som faktiskt är viktigt här i livet, vilket jag (och egentligen alla) kan behöva påminnas om då och då. Det värmer också otroligt mycket i hjärtat att se hur min familj har tagit K till sig och vice versa. Det är som om hon alltid funnits i vår familj och är en så självklar och naturlig del av den, D likaså. För ett tag sedan sa K helt apropå ingenting att hon ville att vi skulle flytta till Sundsvall och bo med Anne-Sofie. Mitt hjärta kunde inte låta bli att ta ett extra skutt. Jag svarade att det vore ju jättemysigt men att det kanske skulle bli lite jobbigt. K såg förvånad ut och kunde för sitt liv inte förstå vad det jobbiga skulle vara tills jag sa att då skulle hon ju inte kunna träffa sin mamma lika ofta, "nej just det..." blev den lite besvikna responsen. Men bara att hon sa det var så härligt för jag tycker det visar hur bekväm hon känner sig även i det sammanhanget. Igår när vi satte oss i bilen för att åka söderut hann vi knappt stänga bildörren innan man hörde en nedstämd röst från baksätet som sa "Jag kommer sakna Anne-Sofie..." och jag kunde inte annat än instämma ♥
 
 
Hela familjen Brodin Öberg ♥
 

Uttråkad sjukling

Nästan fem månader hann jag jobba innan det blev dags för sjukanmälan. Känns lite kasst men vad gör man. Jag har dels väldigt svårt för att medge när jag nog borde stanna hemma men sen tycker jag också att det är riktig tråkigt att ligga hemma och dröna. Vissa tillfällen kan jag erkänna att jag definitivt tyckt det har varit skönt men idag är inte ett sånt tillfälle. Jag vill vara frisk och jobba! Jag trodde iofs att jag skulle bli sjukt stressad den dagen jag väl skulle vara hemma från jobbet, över att hamna efter med möten och skrivande etc. Men ur det perspektivet är det en okej dag att vara sjuk för det uppstår ingen kris eller panikstressituation till följd av det (vilket jag annars har förstått är rätt vanligt med mitt jobb...).
 
När jag inte är så sjuk att det uppstår feberyra och liknande så är jag en sån som inte kan låta bli att tänka "jag borde kanske passa på att göra det här och det här..." (småsaker anpassade till orken givetvis) fast det enda jag egentligen borde göra är sova och vila. Särskilt om jag ska bli frisk nog att åka till S-vall imorgon... Tur att D är hemma och pluggar så han kan säga åt mig på skarpen när jag får för mig saker. Och umgås lite med mig emellanåt ♥
 
 
 
Bläää!

It's a match!

K och jag matchar!

Dagens brunch

Dagens brunch blev en riktig höjdare! Det var första brunchen någonsin för oss båda men det kommer definitivt bli fler gånger. Jag har länge velat bruncha men inte riktigt vetat vart och så fick jag det här tipset, om Sundby Gård, av en kollega. Faktum är att samma kollega var där just idag när vi var där, lite roligt (även om det tog typ fjorton utrop av mitt namn innan jag kopplade att det faktiskt var mig någon syftade på...). Brunchen innehöll massa goda och fräscha alternativ som lax, salami, paj men också obligatoriska köttbullar, prinskorv, äggröra etc. Sen kunde man också grädda sin egen våffla och det fanns dessutom ett efterrättsbord med massa småvarianter av t.ex. morotskaka, kladdkaka och chokladbollar. Need I say more?
 
 Promenad efter brunchen, med Sundby Gård i bakgrunden

De efterlängtade helgerna

När jag har jobbat en hel vecka kan jag tycka att det är skönt att göra absolut ingenting på helgerna. Men häromhelgen hade vi rätt fullspäckat och jag upptäckte att det verkligen gav mig energi inför kommande jobbvecka. Men vila behövs såklart också. Så tråkigt nog är väl lagom bäst, för min del iaf. Sen beror det nog lite på hur veckorna ser ut utöver jobbfronten också, är det lugna sköna vardagskvällar (som det varit den här veckan) så kan det vara roligt att fylla helgen med lite extra kul. Den här helgen har varit den perfekta mixen hittills och ser ut att fortsätta lika bra. Igår hade vi lite vänner över för en Kinectkväll. Det blev öl och äventyr, fighting och dans battles fem timmar i sträck - hur kul som helst! Och idag trotsade D och jag -18 grader och tog oss iväg till Flottsbro för några timmars backåkning. Jag har aldrig åkt backe i Sthlm, knappt ens i S-vall förutom med skolan på friluftsdagar, så det kändes lite skumt. Men jag är jätteglad att vi tog oss iväg och jag hoppas verkligen att vi kan göra det till en vana. Jag gillar verkligen att hitta på sånt men det är inte alltid jag får arslet ur... Men hindrade inte kylan oss idag så finns det nog inte mycket som kan hindra oss i framtiden..!
 
Morgondagen bjuder på brunch för min och D's del och så har jag en klipptid inbokad. Men än är det mycket kvar av lördagskvällen att mysa på!
 
  
 

Mina drömmars klänning

Hittade den här klänningen på zalando.se för ett par veckor sedan. Reklamen är skit jag vet men klänningen är ändå mums. Min första reaktion var "1395:- för en klänning - aldrig i livet!". Men sen kunde jag inte riktigt släppa den ändå och tänkte att åtminstone en sån där prinsessklänning borde man väl ha, för ungefär alla framtida event där finklädsel krävs... Det är nästan så jag t.o.m skulle kunna gifta mig i den en dag, så tjusig och elegant tycker jag att den är. Dessutom så förfördes jag av det här med fri frakt och fri retur och tänkte "äsch, jag köper den och provar". Medan jag velade så försvann dock den sista i min storlek. Så mycket bekymrade det mig faktiskt inte men sen kollade jag någon dag senare och då fanns den i rätt storlek igen och jag blev så exalterad att jag förvånade mig själv! Men när jag väl kom hem och kunde beställa så fanns den inte mer... Igen. Eller, antagligen fanns den inte på dagen heller utan sidan visade med största sannolikhet fel (precis som den gjorde nyss när jag kollade och hjärtat slog ett extra slag i onödan...). Men sen dess har den iaf inte kommit in i några fler storlekar. Jag kan heller inte hitta den på någon annan sida. Jag kollar ett par gånger varje dag men snart är jag rädd för att jag måste släppa taget om den magiska klänningen... Hoppas jag tröttnar på den snart så känns det kanske lite lättare.
 

Inredningsidéer och Isprinsessor

Vi har ett hörn i vårt vardagsrum som känns lite tomt efter att julgranen åkt ut. Egentligen inte jättetomt och ytan är dessutom väldigt bra att ha när man Kinectar men så fick jag en idé häromdagen som jag inte riktigt kan släppa. Jag såg framför mig en gungstol, en cd-hylla på väggen, ett litet typ brickbord och en golvlampa eller bordslampa. En myshörna helt enkelt! Jag tror att det skulle kunna bli hur bra som helst. Kruxet är väl att D inte är lika upphetsad över idén som jag + att jag inte lyckas hitta varken någon cd-hylla för vägg, någon gungstol eller något brickbord... Så jag får nog lägga den idén lite på is tills vidare.
 
Apropå is så har vi en liten isprinsessa i hushållet nuförtiden! Vi hade två underbart härliga och mysiga veckor med K då hon bl.a. lärde sig åka skridskor (!). Det var helt galet egentligen. Vi åkte en gång, sedan åkte hon på skolan en gång och vid tredje tillfället så for hon runt som om hon inte gjort annat..! Riktigt kul att se hur roligt hon tyckte att det var och att hon lärde sig så himla snabbt, hon suger verkligen åt sig som en liten svamp den där. Så nu har D också fixat skridskor och nästa helg hämtar vi mina i S-vall så vi kan göra isarna osäkra tillsammans alla tre ;)
 
  Vår lilla isprinsessa ♥

Mellandagsslö

Jag har upptäckt att min arbetsmotivation är skrämmande låg såhär under mellandagarna... Det går alldeles för segt och jag drömmer mig bort till annat. I tisdags kom skruttan hem från sin semester också så igår kändes det allt lite trist att man inte tagit ledigt dessa mellandagar... Men! Jag har ju förmånen till flex så D och K kom och hälsade på och hämtade mig på jobbet redan vid 14:30 - så skönt att komma iväg lite tidigare! Blev en tur till Länna där vi införskaffade skridskor till skrutt. Hon fick välja själv och då blev det ett par svarta med eld på ;) Sen blev det ett lite större spontanköp också nämligen ett Kinect... Eller spontant och spontant, vi pratade om det förra julen och likaså i år men kom aldrig till skott. Men igår blev det iaf äntligen av och vi hade riktigt kul med det på kvällen! Var lite osäker om jag skulle gilla den typen av spel men så kom jag på mig själv med att sitta på arbetstid idag och längta efter att få spela mer, så kan det gå!

Gott nytt år!