Maja ♥ Kepler

I somras läste jag "Paganinikontraktet" av Lars Kepler och blev helt fast. Nu när vi åkte till Spanien köpte jag därför "Hypnotisören" och häromdagen läste jag ut den också. Hur bra som helst! Jag vet faktiskt inte om jag nånsin läst en deckare/kriminalroman som varit så välskriven (förutom den ovannämnda då men samma författare räknas inte). Den levde verkligen upp till sitt namn för man blev som hypnotiserad av den, hade jag haft möjlighet så skulle jag lätt ha sträckläst den. Fast vissa gånger blev det så spännande att jag blev alldeles svettig och faktiskt var tvungen att lägga ner den och ta en liten andningspaus. Det har jag aldrig heller varit med om att en bok har framkallat. Men den var så jäkla bra skriven så man levde sig verkligen in i den. Nu bara måste jag ha tag i den tredje Keplerboken; "Eldvittnet".

Putsar-Maja

Idag har jag äntligen putsat alla fönster här hemma. Ett baotastort, en balkongdörr, 3 vanliga fönster och tre små. Puh. Har tänkt göra det sedan omtapetseringen blev klar men har skjutit på det. Imorgon varnas det dock för 7-8 minusgrader och då går det liksom inte att putsa fönster så idag kändes lite som sista chansen. Och det behövdes verkligen. Tvivlar på att de som bodde här innan nånsin putsade dem och målarna gjorde inte direkt saken bättre... Kul kan jag inte påstå att det var men jäkla fint blev det när det var färdigt! Känns alltid skönt efteråt när man äntligen tar sig i kragen och gör sånt där som måste göras. Belöningen blir lite käk och nya Bond-filmen ikväll på Heron city med finaste D, ska bli mycket trevligt.

Så skön är den

 
 Den här kommer jag att bo i under vintern.
 

Godnatt min skatt

Äntligen har vi fått upp tavlorna på K's rum och det blev hur bra som helst! Särskilt till de nya tapeterna. Det gjorde verkligen mycket för hennes sovhörna, den var så himla tom förut men nu är den riktigt mysig. Vet inte om jag nånsin skrev det här men i somras så hittade jag en väggtext i favvomärket Different Design som löd "Godnatt min skatt". För längesen när jag skulle åka till S-vall några dagar så lämnade jag en lapp på K's huvudkudde där jag skrev "Godnatt min skatt, sov gott inatt" och som hon har sparat ända sedan dess. Jag är inte så jätteförtjust i såna där väggtexter men när jag hittade den här så kändes det så himla självklart att den skulle sitta ovanför skruttans huvud när hon sover. Jag lovade därför mig själv att när första lönen kom så skulle jag köpa den. Sagt och gjort, den 27e (då får vi lön) gick jag direkt och köpte den och nu sitter den där och vakar över henne när hon sover. Blev mycket fint och känns himla bra.
 
 

Maja ♥ Blocket

Ett bra tag nu har jag ugglat på blocket flera gånger per dag för att hitta ett större matbord. För några år sedan hittade jag ett perstorpsbord där som jag köpte och hade som matbord i Värstan och som vi haft även här i VH. Det är jättefint och passade bra med stilen i vårt kök men är lite för litet och lite halvskrangligt. Hursomhelst så har det varit rätt svårt att hitta nåt bra nytt och de få jag har hittat har sålts direkt. Men så i lördags så hittade vi äntligen ett teakbord som precis hade lagts upp och såg kalasbra ut! Så jag ringde direkt och igår morse levererade säljaren det direkt till dörren, hur bra som helst! Det passar perfekt rent stilmässigt och det är bra storlek och riktigt stabilt så det känns kalasbra! Lite kul kan jag tycka det är att hela vårt köksmöblemang kommer från blocket... :)
 
 

Hóla gracias!

Spanien måndag-fredag bjöd på sol, varmt hav, härliga vågor, poolbad, utflykter, god mat och dryck, härliga och avkopplande omgivningar samt fantastiskt sällskap! Det var verkligen en speciell och mysig semester. Calonge hette det där vi var och huset som bror med familj hade hyrt var verkligen något extra. Det låg högt, högt upp på ett berg (K tyckte det kändes som vi flög igen när vi åkte uppför de slingriga backarna) med utsikt över havet och hela staden - hisnande vackert! K tog från första början ansvaret för poolen och har agerat poolskötare varenda dag. Så härligt att se henne på sin första, riktiga utomlandssemester - saltvattnet och vågorna var t.ex. väldigt nytt och spännande! Och palmerna (ananasarna ;P) var hon helt fascinerad av! En underbar känsla var det att få vara tillsammans på detta sätt med de närmaste, särskilt älskade brorssonen måste jag väl erkänna. Gör ont ibland att man är så långt ifrån men nu passade man verkligen på att gosa och snosa och mysa och bära så fort man fick chansen! Två dagar fick vi stekande sol och två dagar var det otroligt varmt men mulet/dimmigt men då passade vi på att göra lite utflykter till staden och bergen så det gick ingen nöd på oss. Så har vi haft det och jag tror att alla kände att det där lätt skulle kunna bli en riktigt bra tradition...
 
 

Bra jobb och fräscha tapeter!

Idag har jag känt extra mycket att jag verkligen trivs på jobbet. Visst kan det vara motigt att gå upp på morgnarna men det är mest för tröttheten och det annalkande mörkret, själva jobbet känner jag inget motstånd till. Det är jäkligt skönt! Det kommer garanterat att gå upp och ner på den fronten, jag förväntar mig inget annat, men överlag känns det riktigt bra. Och det är lite extra skönt att den känslan infinner sig även på den längsta av veckans arbetsdagar (vi jobbar till 18:30 på torsdagar). Jag känner att det är nåt vettigt jag gör och jag känner en lust att lära mer och bli bra på det. Jag har dessutom hela tiden något att stå i vilket jag gillar (än så länge iaf så småningom kan säkert paniken stundtals infinna sig). Sen trivs jag fantastiskt bra med mina kollegor, ett riktigt härligt gäng av människor är det och det känns himla kul!
 
Det var en liten uppdatering på jobbfronten. Och imorgon är det helg igen, tiden går fort när man har roligt. Målarna blev klara med vår lägenhet igår också så nu är alla tapeter nya, fräscha och framförallt ljusa. Det har varit en rätt rörig vecka men nu när det är klart känns det riktigt bra och vi är toknöjda både D och jag. Vi är dock utan garderobs- och köksluckor ytterligare en vecka och det i sig ser ju lite rörigt ut, men det kommer ju också bli bra när det väl är klart. Sen är det ju en del som vi har avvaktat med inredningsmässigt i väntan på tapeterna så nu har jag massor av idéer. Jag får nog dock ta och göra en prioriteringslista för lönen räcker nog inte till att köpa allt på en gång... Majas alfabet-tavlorna till K's rum, som jag skrev om för ett tag sedan, ska dock fixas bums, det är iaf en sak som är säker.

Henrik!

Jag har ju helt glömt att flasha våra fötters nya bästa kompis; Henrik! Vi fick honom som inflyttningspresent för några veckor sedan och han är helt perfekt. Jag har letat efter fotpall jättelänge och då den som hör till IKEA-fåtöljen Lunna. Den finns inte i sortimentet längre utan jag har kollat runt på blocket men utan framgång. Men så fann vi Henrik på inredningsaffären Chilli (heter den väl?) och som faktiskt var ännu bättre. Supernöjda är vi och fåtöljen har nästan blivit den mest populära sittplatsen i vardagsrummet. T.o.m för Frasse fast Henrik inte gör någon skillnad för honom, hm...
 

Höstutflykt och tapetäventyr

Dagar som dessa verkligen älskar jag hösten! Jag skulle kunna vara utomhus varje sekund. Riktigt så har det inte blivit idag men nästintill. Blev en tripp till Dalarö marknad och lunch ute på Våffelstugan där. Sen har vi hittat en riktigt bra lekpark i närheten som vi utforskade lite, mycket populärt. Hoppas på lika fint väder imorgon så är det inte omöjligt att det blir ett återbesök där.
 
I övrigt är vi mycket spända inför kommande vecka. Igår morse ringde nämligen målaren, helt utan förvarning, på dörren vid kl.07:15 för att lämna tapetprover. Jag jobbade hemifrån så vi satte oss genast ner och började kolla igenom och efter typ en timme hade vi faktiskt valt tapeter till hela lägenheten. Det underlättade iofs att vi hade begränsat med tapeter att välja bland och begränsad tid (han ville ha besked innan dagens slut) men vi tycker ändå att vi var riktigt duktiga som gjorde det så snabbt och smärtfritt! Det är väldigt olikt mig iaf som kan vela kring saker ett bra tag om det vill sig illa.. Och tapeter är ju ingen liten grej direkt. Men det känns riktigt bra och jag tror det kommer bli kalasfint! På måndag börjas arbetet och beräknas ta 3-4 dagar. Sen kommer de även och hämtar alla garderobs- och köksluckor på måndag för omlackering samt byter ut klädkammardörrarna. Så om allt går som det ska så är lägenheten ljus och praktiskt taget som ny i slutet på nästa vecka..!
 
 

Ett tappert försök

Jag har inte ett uns av längtan efter träning i min kropp nuförtiden. Lite trist men så är det och det har varit så ett bra tag. Jag försöker dock ta det med ro och tänka att det kommer när det kommer. Idag gjorde jag däremot åtminstone en liten form av kraftansträngning. Jag åker vanligtvis två bussar för att komma hem från jobbet men idag tog jag bara den ena bussen och så sprang jag den andra sträckan hem. Det blev visserligen bara 5km men där jag är just nu rent träningsmässigt så är det riktigt bra jobbat. Så jag är stolt över och nöjd med mig själv! Och det känns ju bra när träningen väl är avklarad, inget snack om den saken, lusten finns bara inte alls där längre. Jag har även bokat tid för att troligtvis fixa avtal på ett gym här i närheten som nog kan bli riktigt bra. Så vi får väl se, en sak i taget men det finns iaf hopp.