Underbara Hamra

 
Blåsigare än någonsin förr men inte mindre mysigt och underbart för det.


Vårtecken

Nu är det bannemej vår här i Sthlm! Lillskrutt lärde sig cykla i veckan och har susat fram som en stjärna i vårsolen hela helgen. Kämparnas drottning är ett väl använt uttryck i min familj och det stämmer mer än bra överens med K också. Som hon och hennes far har kämpat och tränat och så helt plötsligt bara gör hon allt själv..! Startar och stannar, svänger, fångar upp när det blir lite vingligt och plingar - allt som om hon cyklat i hela sitt liv. Och vad underbart när hon säger "Vet du varför jag tycker det är så kul att cykla? För jag kan starta själv!". Känslan i orden och hur hon strålar av den belöningen efter att ha jobbat så för detta, det är så jäkla härligt att se! 
 


Dagens konstverk

 
D ♥ M


Rumpa med prutt, kiss och en bajskorv


Behaglig transportlöpning

Idag har jag sprungit bara för skojs skull och bara för att det var lägligt. D och jag lämnade på förskolan tillsammans och sedan sprang jag därifrån och hem. Lite transportlöpning typ, låter iofs kanske proffsigare än det faktiskt var.. Det blev en ny runda som var rätt kort men som genomfördes med lite högre tempo än milsturerna. Nästan 4km med ett snittempo på 5:01/km blev det, väldigt lagom när man haft en orolig natt med få timmars sömn. Min snittpuls låg tydligen på 161 slag/min så såhär i efterhand kan jag konstatera att jag kunde ha dragit på ännu mer på en så pass kort sträcka men nu vet jag ju det tills nästa gång. Väldigt behaglig känsla att passa på att springa när man ändå ska ta sig någonstans också, inte alltför ofta det går att få till. Den här sträckan blir det nog fler gånger dock, går ju även att utöka om man skulle vilja det såklart.


Lindex vs Kappahl

Idag har jag köpt jeansleggings eller jeggings som de så fräckt kallas nuförtiden. Någonstans under vårens korta besök här i dagarna så blev jag sugen på riktigt ljusa och riktigt tighta jeans. Jag har ett par jeansleggings (förlåt men jag kan inte använda ordet jeggings med värdigheten i behåll) som jag köpte för många år sedan och som jag aldrig riktigt har gillat. De har känts för tighta och halkat ner lite. Men. Den senaste tiden har jag tyckt att de varit helt okej och dessutom väldigt snygga till de där svarta, bootsen med klack som jag köpte. Vanliga jeans har dessutom en tendens att slappa till sig och det vill jag verkligen, verkligen inte. Så, därför den aktuella jakten på ljusa jeansleggings. Eller ja, en jakt som förhoppningsvis tog slut idag. Problemet är bara att jag har två att välja mellan. Först köpte jag ett par på Lindex som var nästintill perfekta förutom väldigt hög midja och frånvaro av fickor på rumpan. Stort minus för fickbristen tyvärr då jag tycker man får betydligt snyggare rumpa med fickor. Jag är dessutom en smula osäker på hur tighta de tänker fortsätta vara.. Så gick jag av en slump in på Kappahl där det första jag såg var ett par liknande jeansleggings. Dessa var dock bättre i midjan, lite tightare (vilket var bra) och hade fickor på rumpan. De var dock inte lika klockrena i färgen som de från Lindex. Så där har ni mitt dilemma. Hursomhelst så köpte jag båda och har provat här hemma samt mannekängat för D. Och efter lite om och men så väger nog modellen och fickorna över färgen faktiskt. Vinnaren ser därför ut att bli... Kappahl!

Jag tror det blir så iaf.. Det är 30 dagars öppet köp så jag kan fundera lite till. Tror jag ska försöka ta mig till nåt Vero Moda också, de brukar vara hejare på jeansleggings av alla dess slag. Eller är det någon som har nåt annat tips kanske?


Maja Hemmafru

Idag har jag lekt hemmafru. Det är ganska behagligt ibland, särskilt när alternativet är att plugga. Så hemtentan blev med andra ord som den blev. Jag kände på mig att jag inte skulle orka fixa den nå mer, brukar bli så när jag uppnått den mängd text som krävs. Nu återstår det bara att se om den duger men det dröjer fem veckor innan jag får något svar på det. Anyhow. Som Maja Hemmafru har jag städat här hemma - dammtorkat så det skiner, diskat och tvättat. Jag har även möblerat om lite på K's rum. Det blir lätt så när jag går hemma en hel dag, då kickar ofta någon form av kreativitet in och jag fixar om lite här och där. Vi får väl se vad fröken K själv säger om det hela dock. Så fort tvätten är klar så ska jag iväg och storhandla innan jag hämtar K och sen blir det till att slänga ihop nån middag tills D kommer hem. Det måste man väl ändå kalla en effektiv dag? Jag har ju iofs inte genomfört allt ännu men förhoppningsvis går det sista rycket enligt planerna. Med största sannolikhet lär dagen resultera i en väldigt lugn kväll.. :)


Zumbamaraton

Idag har jag varit på zumbamaraton. Det höll på i fyra timmar men folk kom och gick lite som de ville/orkade. Själv kände jag efter 2 timmar och 45 minuter att min energi var helt slut. 10-minuterspausen där man fick 1/3 energibar räckte inte för att fylla på min ork tyvärr. Men det känns helt okej iaf! Jag hade riktigt kul och jag är nöjd att jag orkade så länge som jag gjorde, det var ju trots allt 1,5 timme längre än vad jag är van vid att skaka rumpa ;)

Nu har jag förresten testat att göra eget sånt där kesomellanmål. Jag köpte en stor keso för ca 20:- som kommer räcka fyra-fem gånger och sen köpte jag torkad frukt/bär på lösvikt för 7:- vilket räckte till tre gånger (där ska jag alltså öka på lite nästa gång). Betydligt billigare än att köpa färdigt med andra ord och minst lika gott!


Fabulous Friday

Idag har jag varit ledig! Heeeelt ledig. Jag har inte öppnat ett dokument, tittat åt en bok eller ens tänkt en tanke som är relaterad till skolan. Jäkligt skönt måste jag säga! Istället har jag enbart ägnat mig åt sådant som jag tycker om och mår bra av. Jag har ätit långfrukost och läst DN i sängen. Jag har duschat, tvättat håret och piffat mig så jag känt mig snygg och härlig. Jag har tittat på Private Practice. Jag har varit i Vällingby C och flanerat helt utan tidspress vilket resulterade i nytt nagellack och solglasögon. Jag har haft en underbart skön stund där jag tittat på Greys Anatomy, druckit te och ätit lite gotta. Sånt mår jag bra av. Och nyss kom min älskling hem så nu blir det en mysig kväll tillsammans, sånt mår jag ännu bättre av!

   


Klockren


Premiärrundan!

Sedan mitten av oktober så har jag enbart sprungit kanske 3-4 gånger och då har det varit inomhus på löpband och max fem km. Idag tog jag mig ut och sprang exakt en mil och det gick betydligt lättare än jag hade förväntat mig (även om det var lite kräkvarning de sista 200m). Nu var väl iofs mina förväntningar väldigt låga och det var en plan runda men det känns ändå jäkligt bra! Och det var kul att äntligen få använda min kära Garmin igen! Den kan stressa mig ibland men den här gången blev det inte alls så, vilket var skönt. Jag tittade på den ofta men istället för att stressa upp mig så använde jag den för att hålla ett jämt tempo som jag orkade hålla hela milen. En dipp syntes dock väldigt tydligt i tempokurvan och det var precis när jag vände vid Ängbyplan för då blev det som en vägg av motvind och typ tvärstopp.

Anyhow, det här betyder ju absolut inte att jag tänker sätta igång med mina tre mil i veckan a la sommaren 2011 men det känns riktigt bra att det bara är tolfte mars och jag har premiärsprungit. Så brukar det verkligen inte vara. Sen var det väldigt skönt att det, enligt mina egna mått, gick så väldigt bra. När jag kom hem blev för övrigt Ally McBeal (jag lyckades faktiskt avstå från tv under resten av dagen) och ett varmt långbad min belöning!


Total tid: 53:02
Genomsnittligt tempo: 5:18/km
Genomsnittlig puls: 169 slag/min
Kalorier: 528 kalorier


Big mistake..

Jag tror jag gjorde nåt dumt nyss, jag skapade nämligen en egen tablå på tv.nu med alla kanaler som vi har. Detta innebär att jag nu är medveten om att jag under dagen har tillgång till att se bl.a. två avsnitt av Ally Mcbeal, två Huset fullt och två Jon, Kate och åtta barn...! Tv-program som jag inte hade en aning om att de ens gick på dagtid tills för en stund sedan. Jag har aldrig varit en sån som ligger och strökollar tv på dagarna (kvällstid är jag däremot duktigare på) men nu blir man ju nästan sugen. Särskilt när alternativet är att skriva hemtenta... Bara de där programmen fyller ju typ en heldag. Skäms på mig.


Pysselstund

Imorse pysslade D, K och jag ihop en hinderbana/lekplats. Vi letade fram alla möjliga material vi kunde hitta här hemma och knepade och knåpade i typ 1,5 timme. Det var teamwork på hög nivå och riktigt mysigt hade vi. Riktigt kreativa och fokuserade var vi alla tre och jag är faktiskt sjukt imponerad av resultatet! Vi inspirerades (tydligen) av ett barnprogram, "Daidalos labyrint", så vi fixade bl.a. ett slajmhav, en slajmsugare och ett memory som man ska lösa på slutet. I övrigt blev det en avancerad rutschkana, en gungbräda, lingång, lian samt en soffa där man kunde sitta och vila sig lite, alternativt agera publik (vilket Dorax2 gjorde). Jag upptäckte att allt blev väldigt mycket finare när man klädde in det i folie också så jag kunde inte riktigt hejda mig med det, som ni kanske ser..


   


Fläng

Idag är jag en dålig student. Min enda förhoppning med dessa sista pluggmånader är faktiskt att ta mig igenom dem levande. Ambitionsnivån är med andra ord noll. Jag har färdigställt en hemtenta som ska vara inne på måndag och jag har bara en fråga kvar på den andra som ska in om en vecka. Men de är inte särskilt genomarbetade eller genomtänkta ens för den delen.. Men jag hoppas att det ska räcka för att bli godkänd. Problemet är bara att jag således har rätt mkt tid nu för bara en fråga vilket gör mig fantastiskt odisciplinerad. Det blir liksom bara duttskrivning, istället för att ta tag i det, skriva klart skiten och sen vara ledig. Men jag jobbar på det.

Roligare saker! Mamma, syster och jag har äntligen bokat vår weekendresa i vår. Vi har pratat om att resa nånstans tillsammans i flera år och det blir ju egentligen bara svårare och svårare att ta sig iväg ju mer stadgade alla blir osv osv. Men nu är det bestämt att i maj bär det av till Amsterdam för oss tre, fre-mån. Det ska bli otroligt härligt, ser verkligen fram emot det!

Efter det i juni vankas ju Prag också för mig, D, Cicci och M. Vår examenspresent kan man väl säga, ska också bli riktigt nice. Men innan dessa långväga resorna så ska det faktiskt till en fjälltripp i slutet av mars. Det blir absoluta favoritfjället Hamra som äras av vårt besök även i år. Fast denna gång är det andra delen av familjen som åker, mammasidan så att säga. Längtar verkligen efter att få susa nerför backarna igen. Så våren får gärna avvakta lite lite till så vi har något att susa på. Solen får däremot mer än gärna glädja oss med sin närvaro dessa dagar!



Hamrabacken 2011


Nike vs Adidas

Datorn är i full gång och jag är mycket nöjd so far. D har installerat de extra 4gb RAM som jag köpte och datorn och minnet verkar komma bra överens. Samtidigt som jag beställde datorn så beställde jag även nya sneakers. Nu låter jag kanske som värsta slösaren men.. Mina gamla sneakers var i ungefär lika bra skick som min gamla dator, om jag säger så. Mina kära gamla vita Nike köpte jag i januari 2007 och har haft dem kanske åtta av årets tolv månader varje år sedan dess. De ser nu därför också ut därefter, trots att jag varje säsong putsat dem med vit skokräm och investerat i nya skosnören.. Häromdagen kollade jag sulorna och hittade en liten sten som borrat hål (!) en bra bit rakt upp i sulan. Lite slitage upptäckte jag också... Jag har letat nya sneakers rätt länge men utan framgång. Helst har jag ju velat ha mina fast nya och fräscha. I somras var just Nikes nya modell ingen hit, den var ful och obekväm och i typ alla andra färger än vitt. Kanske har jag varit för trångsynt med märket men nu vidgade jag iaf mina vyer och hittade ett par helvita Adidas som är rätt lika mina, på brandos.se. Det som är så bra där är ju att det är fri frakt och fri retur så det är bara att beställa hem och prova på. So I did. Jag har inte bestämt mig helt än, vill gå in dem lite mer, men det ser lovande ut. Kanske kanske kan dessa Adidas bli mina fötters vänner de kommande fem åren..?


       
Datorn och Gamla vs Nya sneakers


Tips

Fick tips om en intressant insändare i DN häromveckan för den som vill läsa.

Familjen Framförhållning

Jag gjorde det, jag köpte datorn (!). Så nu är den på väg till mig, förhoppningsvis kommer den idag eller imorrn, ska bli riktigt spännande... I helgen blev det lite annan shopping, vi var på rea och fyndade lite till K. Vinteroutfit till nästa vinter fixade vi och kände oss lite som framförhållning personifierad. Vi hittade även lite grejer till nu; en bra vårjacka + en fin, lila fleece som vi bara inte kunde låta bli att köpa till. Går ju faktiskt att ha bara den sen när vårsolen tittar fram på riktigt. Riktigt bra och snygga grejer blev det, som ni kan se, och hälften så dyrt som det skulle ha varit. Nöjda? Svar ja!

  
Fyndet uppradat, från vår till vinter


The last semla

När jag växte upp bakade mamma jämt egna semlor och vi brukade alltid äta semla ute på lekstugebron. Det var en slags tradition. I år åt jag en semla hemma hos bror med fru och en här hemma med mina fina. Men det var ändå något som fattades, jag kände verkligen ett behov av att få äta en semla utomhus, i solen. Så igår styrde D upp semmelfika här hemma på balkongen den sista solhalvtimmen på dagen. Det var precis så härligt, gott och mysigt som jag hade tänkt mig. Så det blev med andra ord tredje gången gillt och nu är jag nöjd och belåten med semlor för i år!


 


Senaste tillskottet

Jag har ju helt glömt bort att visa upp det senaste tillskottet till familjens växtsamling. För ett tag sedan fick ju jag en så himla fin ros av K och i fredags när vi var och handlade så ville hon så himla gärna köpa en blomma till sin far för "han får aldrig några blommor". Hur söt som helst. Så självklart fixade vi det. När vi kom hem gjorde hon ett kort där hon skrev "Pappas blomma från K och Maja". Det är väl en himlarns tur att vi har K, tänk bara vad blomlöst och trist vårt hem skulle vara annars! ♥


Kärlek i en kruka


Dags för uppgradering?

Jag funderar på att köpa en ny dator. 2006 köpte jag min trogna gamla HP så den är alltså inne på sitt sjätte år nu vilket väl är ganska gammalt för en dator. Och det märks ju, klart och tydligt. Det är lite komiskt när man jämför med datorer idag faktiskt. Min har t.ex. 60gb minne, jämfört med typ 320gb som är vanligt idag. Den har också, vilket är dess största brist, typ 300-nånting mb i RAM-minne vilket minimum idag ligger på typ 2gb... Detta gör att jag måste ringa D från t-banan när jag har en kvart kvar hem och be honom slå igång datorn så den är redo att användas när jag väl är hemma. Det var lite enerverande under C-uppsatsperioden kan jag erkänna. Och batteriet ska vi inte tala om, det gav upp för längelängesedan. Strömsladden måste vara i för att den ens ska gå att starta. Där har ni den, min dator. Visst, den utmanar ju tålamodet men det börjar bli till bristningsgränsen. Allt detta innebär, som ni säkert förstår, att jag drar mig in i det sista för att ens slå igång min dator och istället använder D's dator, när det är möjligt. Men snart behöver ju han den om dagarna och då är jag utlämnad till min gamla burk. Så, därav tankarna på en ny, fräsch sak som inte tar tio minuter på sig att starta internet.

Just nu överväger jag starkt en ny HP, gillar verkligen det märket och jag har varit otroligt nöjd med min. Just den här är väl kanske inte snyggast i stan men jag gillar den mer och mer. Dessutom har den matt skärm (halleluja!) vilket jag ser som ett extremt stort plus men som nästan inga datorer idag har. Billig är den också (för att vara en dator alltså) 3000 pix - som hittat för en student! Men vi får väl se.