Hässelby kl.14:05




Massa borden...

Idag har jag faktiskt gjort väldigt mycket nytta, dock inte särskilt mycket skolnytta.. Jag har städat bort lite jul och fixat plus att jag testade ett Crossfitpass på gymmet. Jag var inställd på att det skulle vara sjukt jobbigt, sedan tyckte jag det verkade lite smålamt första kvarten men när det väl var över hade bannemej musklerna fått jobba på bra och jag var skönt trött. Så nytta ja. Men det finns fortfarande massa saker som borde göras, som alltid. Jag borde kommentera en annans PM, jag borde verkligen skriva om mitt CV, jag borde säkert läsa en massa... Men ingenting blir gjort och om typ en halvtimme måste jag ändå gå till t-banan. Då blir det några ärenden för att sedan möta upp syster och S för käk och därefter Anna Ternheim på Rival. Lovely.

Förresten så måste jag bara säga att resten av helgen fortsatte i fredagsmysets tecken. Hela helgen var fantastisk. Söndagen bjöd på äventyrsbad, våffellunch och vargjakt/spårning på Värmdö och var mycket möjligt den bästa söndagen någonsin. Faktiskt.


Fredagsmys for real

Mysigaste fredagen var det igår. Den var bara så himla, himla bra. Full med kärlek och mys. Hämtade tidigt på förskolan och åkte hem och bakade kladdkakemuffins tillsammans. Testade sedan kycklingfiléer med vitlöksfärskost i, bacon runt och tomat-basilika-creme fraiche på till middag. Är mycket matsnack denna vecka jag vet men det blev riktigt gott faktiskt. Konstaterade att bara lite bacon runt kan göra maten betydligt roligare och godare. Lite vin som sig bör en fredag kväll blev det till också. Självaste fredagsmyset (vilket verkar vara allt efter middagen) denna vecka innebar Pocahontas och muffinsfika. De blev beroendeframkallande goda vill jag lova..! Testa.

Lyssnar på:
Koola killar - Tvillingarna, Truls och Jag


Matblogg

När jag har tid, ork och framförallt lust så tycker jag att det är himla skönt att planera den kommande veckans matmeny redan på helgen, iaf vardagsmenyn. Det blir lätt så att det är några maträtter vi varierar mellan så ibland är det kul att prova nåt nytt. Det behöver absolut inte vara något fancy och avancerat utan bara en variant av det vanliga funkar också. Bra pris är också ett plus och under veckorna med K är det såklart även bra om det inte är särskilt tidskrävande heller. Jag tycker att det känns extra bra när man får till varierad kost med både fisk, kött och fågel, pasta, ris och potatis. Det händer kanske inte så ofta att man får in allt men den här veckan blev det faktiskt så. Måndagen bjöd på en färgglad falurisotto istället för korvstroganoff som det ofta lätt blir av falukorv. Igår slängde vi ihop en kycklinggryta med alla möjliga godsaker i och ris till den. Idag planeras fisk i ugn med kokt potatis till och imorgon blir det familjefavoriten carbonara. Till helgen får vi se vad vi hittar på men tacos har varit på tal länge så kanske kanske...


Mörkblå vs Regnbågen

Jag har äntligen köpt en ny skidjacka! Lagom till fjällresan förra året så gick min trogna jacka sedan många år sönder. Ända sedan dess har jag tänkt att jag ska köpa en ny och jag har hela tiden tänkt mig nåt färglatt och lite annorlunda. Igår var D och jag i Vällingby C och kollade lite reor. Först provade jag nån vit-turkos-rosa-skapelse men när jag på inrådan av D testade denna så satt den som en smäck och kändes så bra..! Han tyckte att den verkligen var jag och det tycker faktiskt jag också. Jag tänker att det där med regnbågens alla färger kanske faktiskt inte riktigt är jag... Men mörkblått gillar jag + allt annat med den här jackan, så jag är riktigt nöjd!



Heja bäbisen

Igår borde jag ha blivit faster. Nu tycker jag faktiskt att det är hög tid för bäbisen att göra entré.

Det drar ihop sig..

Så var den sjunde (!) och sista (!!) terminen igång. Det är helt galet att jag snart är färdigutbildad socionom..! Hur ska det gå för alla stackars människor som kommer komma i min väg, haha! Herreminje.

Ja, det är knappt att man har återhämtat sig från C-uppsatsen så är man redan igång med att försöka hinna ikapp läsanvisningarna, skriva upp alla datum, leta all kurslitteratur som man ändå aldrig får tag i... Och dessutom måste jag, gärna så absolut snart som möjligt, komma på ett syfte och en frågeställning för hemtentan i kursen Barn och unga: socialt arbete, livsvillkor och sociala problem. Det är något som jag verkligen inte gillar, att själv måsta komma på vad jag ska skriva om. Det kan låta som lyx att få välja och vraka men jag tar betydligt hellre bara emot ett ämne och instruktioner från den kursansvarige och skriver om det. Jag erbjöd tom en klassis hundra spänn idag för att komma på frågeställningar åt mig..

Trots min motvilja och idéblockerade hjärna så tänker jag nånstans att det kommer att ordna sig. Som vanligt. Samma sak med alla dessa böcker som man aldrig får tag i - det har varit samma visa med det i tre år vid varje kursstart och det har alltid ordnat sig på nåt sätt så varför skulle det vara annorlunda nu? Det är iofs masterkurser men jag tänker ändå tro att allt kommer att lösa sig. Det är ju alltid vad jag går runt och säger till mina kära klassisar så jag kan ju inte släppa det nu med bara några få månader kvar på utbildningen. Hur skulle det se ut.

Hittade för övrigt dessa punkter som visades som en OH-bild vid introduktionsföreläsningen till C-uppsats-terminen. Jag glömmer den aldrig och såhär i efterhand kan jag nog faktiskt säga att jag var med om allt som står. Det var dock lagom peppande när den visades upp vid första lektionstillfället och man insåg att man hade tjugo veckor av ångest framför sig..


Vad väntar dig under terminen?
• Hårt arbete (mer än du anar)
• Fullständigt kaos (det ingår i processen)
• Mycket frustration (även om dina studier tidigare gått som på räls)
• Mycket kritik (det spelar ingen roll hur duktig du är, vi hittar alltid något att kritisera)
• Ensamhet och osäkerhet (ingen annan fattar ett enda beslut åt dig)
• Extrem nöjdhet när du lyckas (och det gör de flesta – trots att de flesta också tvivlar på detta)


Månadstavla

Under hela min uppväxt har vi haft en så kallad månadstavla med bilder för varje månad i. Lite rejälare och vackrare än en almanacka. Hursomhelst så var det alltid min uppgift att vid månadsskiftet byta bild i ramen till den som kom efter och jag tog det där på största allvar. För ett par år sedan kom samma bilder som en vanlig almanacka som jag fick i julklapp. Häromdagen klippte jag ut varje månadsbild och satte in i en ram och vips så hade jag nästan en riktig månadstavla..! Den är ju såklart mindre och inte identisk med den vi hade men den inger ganska samma känsla i mig. Jag är riktigt nöjd med den måste jag säga och tycker den blev himlarns fin, passar mycket bra på byrån gör den också.



Januari


Svansjön

Svansjön var riktigt grym! Det var väldigt mycket Bounce över det hela vilket iofs var föga förvånande, men varje gång blir jag lika imponerad över hur grymt man kan dansa. Det är så jäkla häftigt att se..! Introscenen var överlägset coolast, både Hanna och jag satt helt hänförda. Sen bröt de för tekniskt fel och fick börja om men vad gjorde det då vi fick se just den scenen två gånger. Helt fantastiskt! Och musiken var riktigt cool. Dels klassiska Svansjönlåten i modern tappning men sen så bidrog även bl.a. Moneybrother och Adiam Dymott med riktigt bra musik. Ser ni den inte denna omgång så rekommenderar jag verkligen att försöka få tag i biljetter till andra omgången i december, lätt värt det. Jag skulle kunna tänka mig att gå igen faktiskt.


Graffiti på Dansens Hus toaletter


Skönt med ledigt

Jag blev lite rabiat men struntsamma. Inte helt missnöjd men lite besviken på systemet. Nu är det iaf gjort och på tisdag börjar ny termin. Jag fick väldigt fina blommor av min underbara familj, som grattis för genomförd uppsats, som värmde fantastiskt mycket. Gör sig riktigt bra på nya byrån också. Innan tisdag har jag en ledig och skön helg iaf. Igår var K och jag på kalas för ett av mina kusinbarn som fyllde fyra år. Hur mysigt som helst var det, jag mår verkligen så himla bra av att umgås med släkten. Världens finaste släkt är de. Och K hade himla kul också, underbart att se. Idag tog D, K och jag en sväng till lekparken där vi grillade korv, så jäkla härligt. Älskar att göra sånt på vinterhalvåret. Och om ett tag kommer syster hit och så ska vi iväg och kolla Svansjön på Dansens Hus. Har sett fram emot det ända sedan vi köpte biljetterna nångång i höstas så det ska bli riktigt kul..!


 


Upp till bevis

Förra onsdagen lämnade Cicci och jag äntligen in vår C-uppsats, efter en hel termins slit. 19796 ord blev det, helt stört mycket text. Maxgränsen låg för övrigt på 19800.. Idag är det iaf dags för opponering. Eller typ ikväll. Först ska vi opponera på en uppsats och efter det, kl.17-18, är det dags för oss att försvara det vi har skrivit. Vet inte riktigt vad man ska förvänta sig? Än så länge är jag inte särskilt nervös utan tycker mer att det ska bli spännande att få höra någon annans perspektiv och åsikter på det hela. Sen hoppashoppashoppas jag att vi får betyget redan idag och slipper vänta i tre veckor. Men vi har ingen aning om vem examinatorn är och alla examinatorer gör tydligen olika så vi får väl se. Får vi ett dåligt betyg så kommer jag bli rabiat, gå bärsärkagång och fetklaga på just att alla examinatorer bedömer olika. I vilket fall så tycker jag iofs att det är ett väldigt konstigt upplägg, menmen. Lycka till till oss!


Lyssnar på:
I miss you - Beyoncé


Word.


Betydelsefull blomma

När jag kom hem från en lång dag förra torsdagen så möttes jag av denna ros som K hade köpt till mig (!). Hon är så jäkla omtänksam den tösen, särskilt för att vara fem år. Det gjorde mig alldeles varm i hjärtat. Varje ros är även någons. En är D's, en är min, en är K's, en är kusin L's och en är Sunes. Idag har L's slagit ut och Sunes är på god väg. Tills K kommer så står nog alla i full blom.


Kärlek


Bilhybris och blocketfynd

Jag tror att jag har fått hybris efter soloturen med bilen i tisdags. Imorse körde jag nämligen själv till Bromma flygplats och hämtade mamma och i eftermiddag körde jag till Alvik..! Det ni! Och det kändes riktigt bra, jag är rätt stolt måste jag säga. I Alvik bytte dock D av mig och körde sista biten till en villa där vi hämtade upp en teakbyrå som jag köpt på blocket. Jag har velat ha en sån rätt länge så jag är mycket nöjd med mitt fynd. Den passar dessutom perfekt i vår hall! Det var som att hallen bara väntade på just den här byrån. Sen gjorde mamma det hela ännu finare med tulpaner och en ny ljuslykta ♥


 


Flying solo!

Idag har jag kört bil själv för första gången i Stockholm! Det låter kanske inte så jättestort men för mig var det stort. Trots att jag har haft körkort i sju år så har spärren att köra i huvudstaden alltid funnits där. På senaste tiden har jag passat på att köra lite då och då när D har varit med. Men så idag tog jag mod till mig och körde alldeles själv..! Det var ingen lång bit, jag körde till Coop i Vinsta och storhandlade och sen hem igen, men ändå. Det var även en strategiskt planerad tur på så sätt att jag med säkerhet visste att jag inte skulle behöva fickparkera när jag kom hem igen, hehe... Hursomhelst så överlevde bilen, maten och jag själv så det kan man väl inte kalla annat än en väldigt lyckad premiärtur?


Julklappen invigd!

Ikväll invigde jag äntligen min julklapp från D; boxningshandskarna! Fattar inte riktigt hur jag har klarat mig utan riktiga handskar i fem år faktiskt. Helt galet. De här var så otroligt mycket skönare att slå med än fjanthandskarna på gymet. Det kändes nästan som att jag kunde ha hållt på hur länge som helst. Tyvärr var det bara D och jag på kvällens pass så det blev mer teknikträning med fokus på sparkar än vad det blev slag. Men jag hoppas på mer slag nästa måndag.


Bring it!


2011-2012

Så var det nytt år; 2012. Nytt år, nya möjligheter eller vad är det man brukar säga? Övergången till det nya året blev riktigt trevligt iaf! På dagen var D och jag till gymet en sväng vilket jag nog aldrig har varit på en nyårsafton förut, men det var skönt. D och jag var sedan på festligheter i Solnatrakterna med roligt sällskap, god mat, skumpa och fyrverkerier. Som sig bör. Än en gång har jag konstaterat att fyverkerier är som en drog för mig, I love it och blir alldeles hypnotiserad haha! Anyhow, idag har varit en mycket behaglig första dag på det nya året. Skönt att ha en lugn dag att bara slappa, mysa, småplocka och greja på.

2011 då? Det var ett mycket bra år på många sätt. Nya erfarenheter inom flera områden, fördjupade och utvecklade relationer och många härliga minnen. Mer än så orkar jag inte sammanfatta det nu, kanske kommer mer nån dag. Hur som helst så tycker jag iaf att 2012 är ett bra mycket snyggare år än 2011. God fortsättning nu allesammans!



Nyårspiffade