Sommaren utan Eriksdal

Igår kväll kom jag fram till att jag i snitt har tränat ungefär fyra gånger i veckan under den här sommaren. Iaf om jag tränar två gånger till denna vecka vilket inte borde vara något problem. Jag har dock inte sprungit särskilt mycket vilket var planen med tanke på stafetten i augusti. Fast jag tycker det känns bra att jag har tränat alls även om det inte främst varit springning. Istället har jag cyklat en del på vår träningscykel här hemma och kört mitt switchpass. Det har inte varit några galna pass bara typ en halvtimme på träningscykeln, 45 min switch eller 6 km springning. Men det har känts tillräckligt. Ovanligt mycket träning på morgonkvisten innan frukost har det blivit också. Dels har det känts som en skön start på dagen och dessutom har det gjort att resten av dagen varit helt öppen för annat vare sig det har varit jobb eller roligare saker. Efter jobbet har jag dessutom känt mig rätt opepp på att träna så.. De morgnar jag börjar kl.8 har jag ganska många gånger även fått för mig att gå upp en 45 min tidigare än annars och träningscyklat en halvtimme. Så har man dagens träning avklarad liksom. Det funkar ju när man jobbar så konstiga tider som jag gör och får sova ut ganska många morgnar annars. Skulle jag börja kl.7 varje morgon är det inget jag ens skulle komma på tanken att göra dock.. Så, så ligger det till med sommarens träning so far. Men nu är det ju bara typ 2,5-3 veckor kvar innan jag återser mitt kära Eriksdal så jag måste säga att hur den resterande tiden här än ser ut på träningsfronten så är jag faktiskt riktigt nöjd med hur jag har hållt igång. Det känns bra och jag mår bra, och det är ju huvudsaken.


Lyssnar på:
Från Och Med Du - Oskar Linnros
All Over The World - Ola


Mingel!

Igår var Anders och jag ut och krogade. Först hängde vi på Bishops med mamma och Hanna men sedan åkte de hem så Anders och jag fortsätte kvällen på Oscar. Inte förrän nyss kom jag på att vi ju blev fotograferade av någon mingelfotograf och minsann så fanns vi ju med på mingla.nu, haha! Med fem timmars sömn i bagaget så har idag varit en rättså lugn dag. Jessica och Richard kom och hälsade på och sedan tog mamma, Hanna och jag en sväng till Birsta. Ösregnat har det gjort hela dagen lång men jag måste erkänna att jag tycker det har varit rätt skönt.. Nyss tittade vi klart på "Avatar" här hemma också, riktigt bra film! Trots att jag inte fick hyra den av ICA-Henrik..



Drömmaren Maja

Igår var mamma, Hanna och jag på Härnösands Stadsfest för att se Ola. Ja, jag gillar Ola. Och Måns, om någon har missat det.. Hur som helst, han var heet och riktigt bra! Körde alla låtar jag ville höra förutom min favorit "Rain". Efteråt var det en signeringskö som ringlade sig ända till Umeå ungefär så jag nöjde mig med att stå och fånstirra lite på honom vid sidan om och sedan åkte vi hem. Tidigare på dagen sa en av mina kära sommarjobbskollegor nåt i stil med: "Maja, jag tycker du ska ta och fixa en karl och skaffa lite barn, jag har nog läst din blogg!" och strax därefter läste en annan kollega i en Se&Hör-tidning något om att Ola ville träffa sin livs kärlek och skaffa många barn. Festlig som jag är så började jag ju genast fantisera om hur jag skulle ragga upp honom på stadsfesten osv osv. Hrrm. Det blev väl inte riktigt så. Faktum är att jag lyckades knappt ens få ögonkontakt med karln där jag försvann i ett hav av skrikande småflickor.. Jag testade iofs aldrig tipset jag fick om att jag "kanske måste knäppa upp lite" så det kanske var där det felade, haha! Anyhow, så var det med det. Fortsätta drömma kan man ju alltid.. ;)



Bäbistokig

Inatt drömde jag att jag födde barn. Jag har ju haft sådana drömmar förr men den här var annorlunda för den kändes så otroligt verklig. Jag minns att jag var jätterädd för hur ont det skulle göra att föda och ville typ inte krysta. Jag är inte hundra säker på om bäbisen var en pojke eller flicka men den såg precis ut som mig när jag var bäbis, dvs alldeles svarthårig som ett litet troll. Men den var värsta söt och nöjd och ammade jättebra. Och hela tiden fanns det en pappa med i bilden som också var otroligt lycklig över detta nya lilla liv. Men, jag kunde inte se hans ansikte någon gång under hela drömmen. Rätt frustrerande faktiskt. Hm, jag undrar jag vad man skulle få för diagnos om man berättade det här för nån som kan tyda drömmar? Det var bara så himla verkligt och jag var så lycklig och älskade det lilla trollet mer än nåt annat. Får ser vad som händer inatt, kanske blir det en fortsättning med villa, volvo och vovve, vem vet..


Lägesrapport

Jag har tänkt blogga om en massa saker den senaste tiden men så blir det aldrig av. Och när jag väl sätter mig vid datorn så kommer jag inte ihåg en endaste sak som jag ville skriva om. Så kan det gå. För det mesta jobbar jag ju iaf och det går bra. Det går fortfarande lätt att cykla iväg till jobbet vare sig jag börjar kl.07 eller kl.14 så det är väl ett gott tecken. Fast ibland undrar jag om jag egentligen påverkas mer än jag tror av det jag gör varje dag? Det tar som sagt inte emot att ge sig iväg till jobbet, jag har härliga kollegor som jag har himla roligt med (än så länge iaf, på måndag byts de ut..) och på tisdag har jag redan jobbat tre veckor utan att jag knappt märkt av det (fast det verkar bli mer att göra nu framöver). Så är jag inte riktigt van att det är med sommarjobb. Det brukar vara en pina att åka till jobbet, tiden brukar gå långsamt och jag brukar nästan räkna dagarna tills det hela är över. Så känns det inte nu, det bara rullar på liksom. Men. Såklart är jag trött på kvällarna och ibland känner jag mig lättretlig och jag undrar om det undermedvetet kommer av sådant jag upplever om dagarna och de människoöden som jag möter hela tiden. För jag vill inte vara lättretlig, jag hatar verkligen att vara lättretlig. Och man kan ju tycka att om man är medveten om det så är det bara att sluta vara det men så enkelt tycker jag sällan att det är. Äh, jag vet inte. De här dagarna här är det längsta jag jobbar i rad iaf, tors-mån, och idag är det 07-21 som gäller. Men det känns helt okej, än så länge.

Det var väl allt jag hade att komma med nu. Igår var Hanna och jag och kollade beachvolleyboll på Torget förresten, det var en riktig fröjd för ögat vill jag lova! Tror jag börjar bli liiite svältfödd igen, haha!


Allsång på Murberget

I torsdags var mamma och jag på allsång i Härnösand tillsammans med familjen Eriksson-Bergström! Vissa går på gatufesten, vi går på allsång. Det var Lars T Johansson (Lasse Berghagen-wannaben ni vet) som ledde det hela och så var mammas älsklingar FJK där och spelade. FJK's musik, och särskilt Mats Klingströms då, har varit ständigt närvarande under min uppväxt precis som Peter LeMarc m.fl. så man kände ju onekligen igen en hel del låtar. Det är lite roligt för sån musik som mamma alltid har spelat är det inte förrän nu på senare år som jag själv har börjat uppskatta. Men en låt med Mats Klingström har jag alltid gillat lite extra nämligen "Världens gång". I vår familj är den liksom lite min låt och jag sjunger hellre (gärna väldigt högt och med inlevelse) än bra till den. Hur som helst så råkade jag väl klämma ur mig att det vore lite kul att ha den på skiva och vips så köpte snällaste mammsingen den till mig efter allsången..! Det är en dubbelskiva med allaallaalla bra låtar som jag hört genom åren men aldrig kunnat namnen på. Och dessutom fick jag den signerad av Mats själv med orden "Till Maja med värme!". Mamma och jag var som två fnissiga fjortonåringar hela bilresan hem till Forsmon sedan, haha!


 


Lyssnar på:
Någon Du Älskar - Mats Klingström


Det ofrivilliga premiärdoppet

Igår badade jag äntligen för första gången denna sommar! Sjukt sent jag vet men så blir det varje sommar för mig. Årets premiärbad var dessutom ofrivilligt även om det var himla varmt och skönt. Jag var ledig igår så i måndags passade jag på att åka till pappa och Leena när jag jobbat klart. Igår hade papsi och jag nästintill heldag med fiske. Först tog vi en tur med båten på Holmsjön och fiskade med drag och sedan metade vi i Hassjön med resultatet nio abborrar..! Men, badet då. Det var så att min krok fastnade i en massa alger en bit ut i vattnet så jag fick helt enkelt slänga av mig kläderna och hoppa i. Som tur var var det varmt i vattnet, jag hade bikini under kläderna och jag fick loss kroken. Så trots ofrivilligheten så var det egentligen inte så farligt utan mest bara rätt kul och skönt. Så kan det gå! Varje sommar brukar jag säga att jag så gärna vill fiska men så blir det nästan aldrig av men i år har jag hittills fiskat fyra gånger vilket är helt underbart! Mera fiska!


Lyssnar på:

Paparazzi - Lady Gaga
Dancing On My Own - Robyn


Allt och inget

Jag har inte haft tid att blogga. Eller ork. Två dagar har jag jobbat och är redan slut, haha! Nejdå, så illa är det inte. Men jag har jobbat mina två första dagar och det gick svinbra! Att alla levde efter mina besök ser jag som framgång. Tror det var en rätt lugn start jag fick så det kommer antagligen betydligt värre dagar men det känns ändå bra att jag klarade av det. Idag har jag dock varit ledig och hunnit med att träffa Oskar men nu är det fullspäckat jobbschema hela helgen. Men det känns okej, än så länge iaf. Cyklat till jobbet har jag gjort de här dagarna också! Helhärligt, jag hoppas verkligen att lusten att fortsätta göra det håller i sig.

Så, sedan sist? Midsommarafton var härlig med finaste sällskapet, jordgubbstårta på Tunet, mojitos, grillat, fotbolls-VM och skönsång (?) framåt småtimmarna. Och på midsommardagen vankades det dop för lilla kusinbarnet Lovisa i Härnösand, otroligt fint var det och alltid lika härligt att träffa finsläkten. Händer massa skoj nu så det är väl därför man inte har tid att sitta här lika mycket. Igår var jag och såg "Eclipse" med Malin, Emelie och Mattis också - mycket bra! Galet mycket one-liners och bråk om Bella men det är väl så det ska vara.

På träningsfronten är läget också helt okej. Har hunnit med ett "switch"-pass och två löprundor hittills denna vecka och det känns bra. Sprang ett par varv runt Sidsjön imorse och det var himla härligt! Det var jobbigt också såklart men jag hade verkligen längtat efter att springa där så det var kul att det blev av. Apropå blod, svett och tårar så har jag ju faktiskt inte kommenterat fotbolls-VM nåt alls här vilket är rätt skumt eftersom jag har varit som klistrad framför matcherna sedan det började. Inte för att jag vet vad jag ska säga om det iofs? Trist att min evige favorit och tryggheten själv i backlinjen Cannavaro och hans Italien åkte ut men de spelade ju sämst.. Trist också att Portugal förlorade i tisdags men Spanien är väl helt okej de med.. Och SÄMST att jag jobbar under Brasilien-Hollandmatchen imorgon! Det är väl vad jag har att säga om VM so far.



Fabio Cannavaro ♥