Min andra storasyster

Ikväll har jag varit hos Jessica, min andra storasyster :) Vi har tittat på Twilight, pratat, druckit vin och ätit choklad och kladdkaka. Fantastiskt behaglig och trevlig kväll! Det blev tredje gången gillt med Twilight nu men jag kan fortfarande inte se den utan att gapa/dregla, fnissa och fånle två timmar i sträck, så kan det vara ibland. Gimli var också med oss och när jag tittade bort två sekunder så tog han plötsligt mitt knåp och började gnaga på det! Ve och fasa! Paniken var total innan Jessie lyckades lirka loss det ur hans mun. Det kanske ska påpekas att Gimli är en hund. Iaf, så nu borde jag nog ta och tvätta mitt kära knåp.. Vilket iofs kanske inte vore en så dum idé med tanke på att Ante påstår att mitt knåp är smitthärden för svininfluensan..



Älska släkten ♥


    
Idag har jag umgåtts med lite släkt - suuupermysigt var det!

 

Maja och Mattis?

Jag hann knappt komma in i klassrummet imorse innan Lisa utbrast:
- "Maja, du måste skaffa en kille som heter Mattis! Då vore mitt liv fullbordat."
Hon hade kommit fram till detta igår då hon lyssnat på Maia Hirasawas låt "Mattis and Maia". Jag ska se vad jag kan göra Lisa, just nu ser det ju dock lite mörkt ut men om det betyder så mycket för dig så ;)


En perfekt vinterdag

Nog för att jag klagat mycket på kylan den senaste tiden men dagar som denna älskar jag verkligen vintern! Idag har det varit mellan -5 och -10 grader ute, vindstilla och strålande sol - helt underbart! Jag har mest suttit inne och pluggat dock men mitt på dagen tog jag mig iaf ut och promenerade lite nere längs vattnet här i Värstan. Kändes som jag skulle kunnat vara utomhus hela dagen men magen började kurra och skolplikter väntade så en timme fick räcka. Ett tag stod jag bara och blundade riktad mot solen - otroligt skönt. Vi var typ 5-6 stycken som stod så utspridda på klipporna som finns här en bit bort - lär ju ha sett sådär lagom normalt ut men skönt var det!

Lyssnar på:
Fall Hard - Shout Out Louds
Wait Til You See My Smile - Alicia Keys


Sociala veckan

Den här veckan kan man kalla sociala veckan för mig. Men så gäller det ju att passa på när man har tid. Det har varit sjukt lite plugg och istället mycket träning och mycket umgås. Fast ändå har jag haft ganska långtråkigt och känt mig lite rastlös om dagarna, hm.. Men det har varit en fin vecka på alla andra sätt som sagt. Såhär såg den ut:

Söndag: träffade John.
Måndag: switch och träffade Oskar.
Tisdag: afro aerobic.
Onsdag: step-up
Torsdag: box och träffade Sanna och Johanna.
Fredag: afro aerobics och träffade Karin
Söndag: box och träffade Björn.

Hanna räknar jag inte för henne träffar jag nog varje dag så det kan bli lite tjatigt för er ;)


Maja goes barnvakt

Ikväll har jag varit barnvakt. Eller, jag är det fortfarande fast barnen sover nu sedan en timme tillbaka. En tjej på fem år och en pojke på tre år (superhärliga båda två!) har jag tillbringat kvällen med. Himla kul har det varit och bra har det gått! Vi har lekt kurragömma och limbo (mitt deltagande sträckte sig dock enbart till att hålla i limbopinnen..), tittat på Disney, lagt pussel, byggt med klossar och läst en massa böcker. Barnen har australiensiska föräldrar så sista 1,5 timmen innan sovdags tyckte flickan att nu fick vi alla minsann bara prata engelska, haha! Men det gick så bra så och när det var dags för godnattsaga avancerades det hela till att översätta svenska Rapunzel och Hans&Greta till engelska. Det var en utmaning vill jag lova! Men jag klarade det och de somnade (och sover än) så det måste man väl kalla godkänt. Nu har jag tagit mig lite kvällslasagne och en gigantisk kopp te och sitter lite här vid datorn tills föräldrarna kommer hem vid 23-tiden. Och som att kvällen inte varit bra nog så har jag bara 150 meter hem till mig sedan när det väl är dags att knata hemöver - me like (särskilt när det är snöstorm och -15 grader ute..).

Lyssnar på:
Silvia - Miike Snow


Speeddating och rulltrappor

Igår körde vi lite tenta-öl med klassen. Vi hade bestämt oss för att prova på Allhuset vid Universitetet eftersom de har billig öl och så. Lite överraskade vart vi dock när vi kom dit och det visade sig vara Valentine's Pub med speeddating och grejer! Inte riiiktigt vad vi hade tänkt oss kanske.. Som tur var kunde man välja bort just speeddatingen men man fick däremot ett armband med färg beroende på civilstatus som man skulle ha på sig. Grönt för singel, rött för upptagen och gult för jag vet inte. Knasigt. Men det blev en trevlig kväll! Rätt lugn. Sov hos systeryster jag för i mitt hus tyckte de att det var dags att stänga av vattnet kl.9:30-14:30 idag så jag kom nyss hem efter att ha hållt mig borta hemifrån och tillbringat världens slappaste dag i Hannas lägenhet istället. Och då menar jag verkligen slappaste. Jag har läst ut en Mari Jungstedt-bok som jag lånade i tisdags (finns det nåt skönare än att ha tid att läsa sånt man faktiskt vill läsa?), datanördat och ätit ur Hannas kyl (eftersom mitt kylskåp är studenttomt). Ja, det var väl ungefär allt. Strax ska jag ta mig i kragen för det vankas fika med Sanna och Johanna och sedan box med Hannan.

Dagens kuriosa: Rulltrappan i t-banan här i Västra skogen är den längsta rulltrappan alla kategorier i Sverige. Den är 66 meter lång, 33 meter hög och har 162 trappsteg.

Brukar traska uppför den rätt ofta jag men tveksamt om jag orkar göra det fler gånger nu när jag vet hur lång den faktiskt är..



Rasmus goes solo

I torsdags var det någon slags prisutdelningstjofräs på Södra Teatern som tidningen City ordnade. Efteråt var det öppet för allmänheten och Rasmus Kellerman (aka Tiger Lou) spelade några nya låtar solo. Det var magiskt. Fantastiskt. Underbart. Jag stog 1,5 m ifrån honom och scenen var bara nån decimeter hög. Nästan lika nära som spelningen på Pustervik i november 2005. Som tur var blundade han mestadels medan han sjöng vilket nog var tur för annars hade jag blivit en liten pöl på golvet.. Jag älskar Tiger Lou men det som var extra bra med det här var att Rasmus underbara röst blev mycket mer framträdande. Den drunknade inte i musiken (även om musiken också alltid är bra). Lovely. Det kändes som lite i stil med de gamla Tiger Lou-grejerna, typ "Second Time Around", "You Can't Say No To Me" m.fl. Jag älskade det, visserligen kommer jag aldrig tycka att något Rasmus gör är dåligt, men det här gav mig verkligen rysningar. Särskilt den sista låten, "The 24th". Nu räknar jag ner tills slutet av april för då kommer äntligen skivan!





Alla Hjärtans Dag

Årets Alla Hjärtans Dag kunde inte ha blivit bättre. Först fikades det med John mitt på dagen. Sedan hade Hanna och jag mysmaraton! Först käkade vi på thairestaurang, tokagott var det. Sedan blev det bio - Snabba Cash. Den var.. lite skum.. lite sådär tyckte jag nog. Bra gjord och så men kanske inte riktigt min kopp te? Men Joel Kinnaman, need I say more? Efter det så avslutade vi med ett glas rött på Lilla Hotellbaren vilket visade sig vara ett otroligt mysigt ställe! Dit kommer vi utan tvekan gå fler gånger. Jättefin hjärtepresent fick jag av finaste systern också - två par superfina trosor! (många fint i den meningen) Jag är ju besatt av trosor så jag blev verkligen jätteglaaad :) För övrigt så hade vi även en supermysig lördag igår då vi kollade in årets Vårsalong på Liljevalchs, fikade på Puck samt tittade Grey's Anatomy. Det finns ingen bättre än min syster att göra såna saker med, hon är bäst ingen protest! ♥
 
 

 


Årets första semla ♥

Igår kväll när jag kom hem till snällaste Hannan efter träningen så hade hon lagat tokmumsig middag till oss! Så åt vi det och tittade på favoriten Grey's Anatomy. Sedan blev det årets första semla till efterätt medan vi tittade Private Practice. Det är sånt vi gör och det var så sjuuukt mysigt! (och vaaansinnigt gott, mera semla!!)



Same sights in a new light

Berlin second time around är över. Onsdag-måndag varade det och det var lovely! När jag väl kom iväg dvs, såg lite mörkt ut där ett tag då de flesta flyg från Skavsta under onsdagen faktiskt ställdes in helt pga vädret. Men jag kom iväg, och det är det viktigaste. Så, härligt var det. Jag fick träffa trevliga och himla roliga kollegor och vänner, se kontor och jobb och åka en massa bil (jag gillar att åka bil!). Det åts en massa gott och dracks goda drinkar på riktigt schyssta ställen. Det gillar jag skarpt med Berlin för det är verkligen så att överallt finns det schyssta små barer eller caféer. Två riktigt bra konserter hann vi med också, bla en med ett band som heter Siva. som är gryyymma, rekommenderas varmt! Promenerade en hel del gjorde vi också, tom med hund en dag, tittade på en hel del Californication gjorde vi - sjukt bra serie (creds till Anders för det tipset!). Marknad i Mauer park (tror jag) besökte vi igår. Bio blev det en kväll, inte dubbat till tyska nej, då vi såg "The imaginarium of Doctor Parnassus" (stavning, stavning, stavning!?!) - Heath Ledgers sista film. Riktigt bra måste jag säga och jag är otroligt imponerad av hur de lyckades sammanställa den så fantastiskt bra trots att huvudrollsinnehavaren gick bort. All in all så har det varit sköna och roliga dagar. Det har känts så enkelt och bra. Men så blir det väl kanske ofta när man kommer bort från stress, måsten och inrutade dagar på hemmaplan. Konstigt känns det dock, att jag imorse var i Berlin men nu är tillbaka i Sthlm och redan inne i vardagen igen med skola och träning. Ibland går det undan..
 
 

     


Lyssnar på:
All The Right Moves - Siva.
Heartbeats - The Knife
Animal - Miike Snow
Golden Skans - Klaxons
Fireflies - Owl City 


Matbloggsvarning

De senaste fyra veckorna har jag varit på spinning ett antal gånger och varje gång jag sätter mig på spinningcykeln så tänker jag "Varför i hela friden utsätter jag mig för det här!?". Eller oftast har det varit så iaf, några pass har varit mindre tråkiga men i grunden så tycker faktiskt inte att spinning är särskilt kul. Det är väldigt bra träning men det finns betydligt roligare saker man kan träna. Jag har dock kunnat stå ut med nåt spinningpass i veckan eftersom jag fått de roliga passen också typ switch, box och afro. Men dagens pass var motigt. Spinninginstruktören var jättebra och det var jätteskönt när passet var slut men under tiden kunde jag bara tänka "Jag hatar spinning". Inget jag rekommenderar som peppning..

Sen tänkte jag tjata bara liiite mer om mitt matexperiment innan jag lägger ner det ett tag. Tänkte bara säga att på onsdag har jag hållt på de fyra veckor som var målet från början och det har gått väldigt bra tycker jag! Jag har faktiskt knappt saknat pasta, potatis, bröd och sånt alls. Kan väl påpekas att jag dock har ätit det några gånger under månaden, så helt utan har jag inte varit. De senaste dagarna har jag dock börjat sukta efter några saker och det är köttfärssås och spagetti, ciabatta, bananchips i yogurth och litegrann även mörk choklad. Men samtidigt är det en skön känsla att verkligen längta saker. Att man inte bara äter saker på rutin, typ godis på helgen, utan att man verkligen känner efter vad man är sugen på. Det är jag riktigt dålig på faktiskt men kanske att det har förbättrats lite i och med experimentet, vi får väl se. Så, testmånaden lider alltså mot sitt slut men det känns som att jag ändå kommer fortsätta, iaf till viss del, med den här matstilen. Fast om jag i fortsättningen längtar en ciabatta eller köttfärssås och spagetti så kommer jag att äta det också ;) Och Berlin blir nog lååångt ifrån en GI-semester.. Well, nu ska jag sluta tjata om mat ett tag annars har jag snart omvandlat min blogg till en matblogg och det vill vi ju inte.


Lyssnar på:
Doesn't Mean Anything - Alicia Keys
Spies In The Trees - Siva.