Team Habitus

Vilken helg! I fredags var Hanna och jag på Popaganda och såg Jonathan Johansson och Robyn. Sistnämnda var helt sjukt bra! Utan tvekan bland det bästa jag sett. Om man ändå kunde dansa som hon.. Igår såg vi Shout Out Louds också, helt fantastiska som alltid. Men, helgens höjdpunkt måste nog ändå vara gårdagens Bellmanstafett. Team Habitus aka Klara, Lisa, Katti, Sussi och jag kom 10a bland de 76 damlagen med tiden 2:01:53! Jag startade och var otroligt nervös innan men efteråt var jag jättenöjd med min tid på 23:33. Visserligen sprang jag 80 meter kortare än de andra men ändå. Jag är verkligen helt sjukt stolt över oss och hade så himla kul med mina fina klassisar - ni är bäst!



Team Habitus


Onsdag vs Torsdag

Igår gjorde jag i n g e n t i n g. Jag satt inomhus hela dagen för det regnade konstant från kl.10 och jag ville inte bli blöt. Inte förrän Hanna kom hem på kvällen blev det egentligen en rolig dag. Då gjorde vi egen pizza, tittade film och åt godis. Vi såg "Apan". Jättekonstig och ångestladdad film men bra. På sitt sätt.

Idag har jag varit tusen gånger mer effektiv redan nu. Imorse åkte jag till Sopis för att fixa lite kurslitteratur inför skolstarten på måndag. Alltid skönt att vara så pass förberedd som man nu kan vara. Skönt att kunna kopiera lite också utan att ha tio pers flåsandes i nacken. När jag kom hem så började såklart regnet ösa ner igen bara för att jag hade tänkt springa.. Surade en stund men sen sket jag i regnet och gav mig ut ändå. Det gick jättebra och regnet var faktiskt skönt och inte så brutalt som det såg ut inne ifrån lgh. Ryggen värker fortfarande fast det är lite bättre än igår. Avslutade gårdagen med en inflammatoriehämmande tablett också så förhoppningsvis är jag all set tills lördagens Bellmanstafett! Haha, det rimmade..


Lyssnar på:
Use Somebody - Kings of Leon


Aj

Igår var det äntligen dags för första boxpasset på 2,5 månad. Samma uppehåll som med afron alltså. Det var sjukt roligt men jag var ännu mer mörbultad efteråt än vad jag var efter afron i söndags. Inte så konstigt iofs.. Men det kändes, särskilt i handlederna, att det var ett tag sedan jag boxades sist. Och det känns lite i dem även idag, mina handleder är ganska klena.. Mycket armbågar körde vi också vilket jag älskar! Men de har ju varit vackrare än idag om man säger så, och det ser värre ut på riktigt än på korten.. Vänster sida av min rygg värker också, så fort jag andas typ, vilket är mindre bra. Men jag hoppashoppas att jag bara sträckt nån muskel eller så och att det går över tills imorgon. Ingen hit att springa stafett på lördag med en trasig rygg inte..

 


Solsidan

Igår kväll åkte Oskar och jag ut till Solsidan och hängde på klipporna - hur mysigt som helst! Det är ju verkligen inte så svårt som man ofta får för sig att ta sig ut till naturen och vattnet här i Sthlm. Och det är ju så värt det. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, förutom träna box men det är ju inte förrän ikväll. Tvätten är tvättad och ska bara torka.. Ute är det dassväder.. På tv är det bara crap.. Hm, titta nån film kanske? Fast det känns som man borde göra nåt vettigare.. Jag vet inte?



Fullt ös medvetslös

Inatt sov jag fyra timmar. Jag släckte klockan tolv, somnade inte förrän två, vaknade redan vid sex och sen var jag mer vaken än sovande efter det. Mardrömmar och en kliande hårbotten höll mig vaken. Riktigt irriterande. Hade tänkt gå på ett switchpass nu kl.11 men jag känner mig alldeles för slut. Borde nog försöka sova nån timme istället. Iofs så har jag helt galen träningsvärk efter gårdagens afro-pass så det kanske är lika bra att jag stannar i sängen. Var 2,5 månad sedan jag var på Eriksdal sist så när jag väl skulle dit igår var jag helt uppspelt men också, fjantigt nog, lite nervös av nån anledning. Hur kul som helst var det iaf och trots att varenda ben i kroppen värker idag så är det jäkligt skönt att känna att man lever ;)

Annars har det varit fullt upp sedan jag kom tillbaka till storstan. Konsert och balett i Vitabergsparken, inflyttningsfest, utflyttningsfest, möten med både nya och gamla, väntade och oväntade bekantskaper. Och till helgen vankas det musik i dagarna tre och dessutom Bellmanstafetten, spännande.

Är det inte lite lustigt hur fort man oftast anpassar sig ändå?


Lyssnar på:
Dum Av Dig - Daniel Adams Ray


Hejdå Sundsvall!

Så var sommaren i Sundsvall över. Imorgon bitti åker jag ner till Sthlm igen. Med blandade känslor, som alltid. Det har varit en helt underbar sommar iaf så jag är nöjd på så sätt. Och även om tiden har flygit förbi så känner jag ändå att jag har varit hemma länge och hunnit med mycket roligt. Nu blir det 1,5 veckas ledigt i storstaden innan skolan börjar igen. Blir nog bra det med.

Idag fick förresten min mamma den största bonuschecken hon nånsin fått från ICA, som belöning för att hon handlat så mycket där i sommar. Ett tecken på att vissa (läs: Maja) har ränt där liiite för mycket kanske..? Haha, så går det när man anställer heta killar i kassan ;)


Hejdå hemtjänsten!

Så var sommarjobbandet över för detta år, igår var min sista dag. Helt otroligt vad sju veckor bara flög förbi. Jag har aldrig haft ett så givande sommarjobb där det verkligen har känts som jag har gjort något viktigt. Jag har heller aldrig haft så fantastiskt roliga och härliga kollegor! De har definitivt bidragit till att tiden gått så fort som den har gjort. En massa fina människor har jag lärt känna, både kollegor och vårdtagare. Ni vet ju hur blödig jag är och hur svårt jag har för uppbrott så ni kan ju tänka er hur de sista dagarna med avsked av alla vårdtagare och kollegor har varit.. Huga. Men jag hoppas verkligen att jag får träffa många av dem igen.

För att fira att jag klarat sommaren och nu har två veckors ledigt innan skolan börjar så åkte mamma, Ante och jag ut till Alnö igår kväll. Där åt jag världens största räksallad på Hamnstugan och sedan hängde vi lite vid Spikarna. Ante badade t.o.m den token! En helt underbart mysig kväll var det iaf!


   


Historien om det försvunna knåpet

Igår var mamma, Hanna och jag och red islandshästar och det var hur kul som helst! Jag blev särskilt förtjust i att galoppera och hade gärna gjort enbart det i två timmar. Fast förr eller senare hade jag väl antagligen ramlat av isf med tanke på att jag hetsade hästen min att springa snabbare och snabbare och snabbare.. Men det var en så galet skön känsla när man susade fram i skogen! Det kändes som man var med i Macahans :D Underbart kul dag. Och som en perfekt avslutning på dagen fick vi sedan på kvällen se en 1,5 vecka gammal bäbis som visserligen verkade ha väldigt ont nånstans men som var fantastiskt söt.

Lite dramatiskt blev det dock iofs när det började närma sig läggdags och jag fortfarande inte hade sett till mitt knåp sedan förmiddagen. Jag hade letat lite men liksom inte riktigt orka lägga manken till ordentligt för jag ville helst låtsas som att det inte var försvunnet. Men vid 23-tiden började mamma och Hanna vända upp och ner på hela huset i jakt på det försvunna knåpet. Till slut gav vi dock upp allihop och jag gick och la mig utan mitt kära knåp. Mamma försökte få mig att ta den gamla "såsen" från när jag var liten men den luktade typ bajs så jag tackade vänligt men bestämt nej till erbjudandet. Den var inte riktigt som jag vill ha ett knåp nu när jag är 23 heller ändå så. Anyhow, precis innan jag skulle släcka så bad jag mamma ta in mina träningskläder som hängde ute på vädring och fråga mig inte varför men det visade sig att knåpet låg i fickan på mina träningsshorts..! Hurra! Så då passade jag på att ge mamma en lektion i hur man knåpar, eftersom jag påpekat att den gamla såsen inte "funkade" längre, att det gärna ska riva lite på fingrarna och under naglarna. När jag var klar sa mamma bara: "Kanske måste du söka hjälp ändå..."

Det var historien om knåpet det. Ikväll fick jag dock höra något betydligt snällare då en av vårdtagarna sa till mig: "Ditt ansikte, du ser ut som en sol". Hon gjorde min dag.


 


Lyssnar på:

The Only Exception - Paramore


Flickan med guldbyxorna

Idag har jag spenderat pengar. Jag har varit på stan med Sussi och köpt nya träningstights och sandaler! Träningstightsen som jag har är nu fyra år gamla och helt sönder i sömmarna. Mina nya är hela och fiiina. Sandaler har jag nog inte haft på tio år så det är jag ännu gladare över att ha hittat! De är svarta och typ gladiatormodell antar jag. Och sådär så jag kan dra åt dem, annars sitter såna där aldrig ordentligt på mina fötter. Sen så var jag och klippte mig också så där rök ytterligare lite cash.. Men glad är jag över mina nya fina saker och mitt fixade hår! En pocket köpte jag också, eftersom min tid med Herta Müller är över, så nu ska jag ta den och mitt vin och lägga mig och läsa lite.


Lyssnar på:

Still Remember - Ola


Den flygande sommaren

När klockan blir 16 idag är jag ledig ända till tisdag kl.14 och det ska bli helt galet skönt! Har jobbat mån-tis, tors-sön denna vecka varav fyra kvällar till 21 och nu börjar det kännas i kroppen. Känner mig trött och liksom mosig och seg. Men det har gått bra att jobba iaf och det har varit roligt, som vanligt. Nu är det bara två veckors jobb kvar vilket känns helt overkligt. Hela sommaren har gått så otroligt snabbt, kan knappt fatta att det redan är augusti..! Jag minns när jag kom hem till Forsmon i början av juni och skulle vara här hemma i 2,5 månad. 2,5 månad! Det kändes som en evighet, fast på ett bra sätt, och sju veckors jobb kändes också hur långt som helst, fast på ett spännande sätt. Jag minns också när jag cyklade hem över bron i solskenet efter första arbetsdagen. Jag var alldeles glad och till mig, kunde knappt sluta le för att allt kändes så himla bra och spännande och jag tyckte att jag hade hela sommaren framför mig. Som en oändlighet. Men nu har två månader plötsligt flygit förbi, bara sådär? Så jag kan ju inte annat än konstatera att tiden faktiskt går fort när man har roligt.


Lyssnar på:

Try Sleeping With A Broken Heart - Alicia Keys