Jonker-Svallet

Igår var Hanna, Dino och jag på basket; 08 Sthlm vs Sundsvall Dragons. Vi vann, hihi! Jag såg inte röken av något svenska mästare-spel men vi vann ju iaf. Och det var kul att se lite basket igen ändå. En kille som var väldigt utmärkande, både till utseende och namn fast kanske inte på nåt vidare bra sätt, var herr John Jonker. Hahahaha! Förlåt, men det är ett ganska lustigt namn.. Han var riktigt bra men hans namn + att han såg ut som Josh Groban. Dino tyckte sig även se likheter med James Blunt. Vad tycks? Jag kallar honom Jonker-Svallet.


  


Helgen!

Vilken helg! I fredags blev det Step/Muskel, mysigt långfika med Sanna och sedan kreolsk gryta till middag med Hanna och Mollan innan vi kollade skräckfilmer. Det blev "Eden Lake", vilket antagligen var den sämsta filmen jag någonsin sett, och "The Mist", som var betydligt bättre om än med lite väl mkt mässande, för lite läskigt och helt galet ångestframkallande slut. Så var det med det. Kul hade vi iaf :)

Igår var det premiär för säsong 6 av Grey's Anatomy!! Eller iaf för oss som tankar, ni andra får vänta tills på onsdag. Det var så sjuukt bra så det finns inte. Jag började nog gråta minst en 5-6 ggr under det 1,5 timme långa dubbelavsnittet. Hemskt var det men ack så bra. Jag är såå lycklig över att det är igång igen! Efter det var det full rulle resten av dagen. Hanna gav mig en sån där guidad Millenniumvandring runt Söder i 23-årspresent och den var igår. Himla bra var det! Sen slängde vi i oss sushi innan det var dags för "Flickan som lekte med elden" på bio. Det var inte fullt lika bra. Det var tom riktigt, riktigt dåligt. Första filmen var ju grym men det här var bara pinsamt. Hanna och jag mådde fysiskt dåligt i två timmar. Den enda räddningen var snygg-Noomi. Annars var det vääärdelös dialog, pinsamt dåliga skådisar, dålig bild och sääämst filmning! Jag eller Hanna kunde ju fan ha filmat bättre. Nä, hemskt var det och det känns som ett sånt slöseri för det kunde ju ha blivit så bra. Boken är ju gryyym. Vi fortsatte och avslutade även kvällen på Söders Hjärta med Sanna och Elisabeth. Betyyydligt trevligare än dålig bio! Idag har Hanna och jag gjort Solna Centrum. Jag köpte bl.a en knallrosa regnrock. Det ni.

Där har ni helgen. Imorgon är det dags för vardag igen men först blir det film för min del här hemma med Oskar. Later!



Kärt återseende!

De här trevliga typerna hängde jag och Hanna med igår kväll. För er som inte vet så är det Flisan, Richard, Jessie och Gimli, och så lilla Izor! Himlarns rolig och trevlig kväll var det och good mat åt vi. Me like!

  


Tortyr.

Jag kan för mitt liv inte förstå vad det är Kanal 5 vill!? Ikväll sänder de det sista dubbelavsnittet från förra säsongen av Grey's Anatomy igen. Igen! Det var ju det vidrigaste som någonsin visats på tv. Så varför plågar de en om och om igen? Det är tortyr, det var ju viiiidrigt! Sluta visa det säger jag! Man kan ju såklart helt enkelt välja att inte se det men jag vill bara poängtera att jag tycker att det är elakt gjort av dem. Hmpf. Jag tänker iaf inte titta, jag ska nämligen på middag med Hanna hemma hos Jessica och Rickard i Älvsjö. Hundra år sedan vi sågs sist så det ska bli himla skoj! För övrigt så börjar den nya säsongen av Grey's nästa onsdag. Jag väntar med skräckblandad förtjusning.



Can you blame me?

Jag vill ha en karl. En riktig, redig karl. En skäggig, manlig, karlakarl! Det vill jag ha. Nu! Den här veckan har jag sett både "PS.I love you" och alldeles nyss "The ugly truth" - båda sjukt romantiska filmer med Gerard Butler i huvudrollen (första karln här nedan). Jag vill ha det så. Romantiskt och alldeles galet kärleksfullt. Med en skäggig, musklig, tidvis gärna lite skitig och svettig (som Hugh Jackman i Australia) karl. Nu tänker ni kanske att Ryan Gosling här nedan inte kanske är värsta karlakarlen men han är desto mer helt galet romantisk (eller ja, som han är i "Dagboken" då alltså). Vill ha, vill ha, vill ha, vill haaa.. Gosh, ibland känner jag mig så himla mycket äldre än mina 23 år. Ikväll är ett sånt tillfälle.  Precis just ikväll skulle jag vilja ha en hel egen familj. En skäggkarl som älskar bara mig, barn, lycka och trygghet. Tänk vad underbart det skulle vara. Istället sitter jag ensam i Värstan och känner mig stundtals trasig. Så det kan gå.

   


Ensamstående 7-barnsmamma is the shit!

Jag drömde att jag hade sju kids inatt. Sju! Egna kids alltså. Och ensamstående var jag, som alltid när jag drömmer att jag har barn. Ja herreminje. Men hur det än kom sig så gick det himla bra att ha sju kids. Vid nåt tillfälle vaknade jag dock till och var helt genomsvettig men det kan nog snarare ha haft att göra med tjocksockarna som jag sov i.. Hmm. Jaja. Nu måste jag fortsätta analysera en klassis rättsfallsanalys (analysera analysen så att säga) och sedan blir det lite Mänskliga Rättigheter på Sopis innan jag drar norrut för helgen. Sundsvall here I come!


Lyssnar på:
Songs about running away (album) - The Lost Patrol


Maja "Oproduktiv" Öberg goes Berlin!

Tänk vad jag kunde ha varit produktiv idag..! Men det har jag inte varit. Inte så mycket som jag kunde ha varit iaf. Satt på golvet och läste Barnkonventionen nyss och inget ont om den men det hela slutade med att jag istället la mig i fosterställning på mattan med fleecefilten över mig och vilade lite. Fast somnade gjorde jag faktiskt inte, det är inte riktigt min grej på dagtid. Har aldrig varit. Flyger alltid omkring på tok för mycket tankar i huvudet under dagarna. Just nu verkar sova iofs inte riktigt vara min grej nattetid heller.. Tankar, tankar, tankar. Men det går väl om sig.

Jag har iaf promenerat till Solna Centrum idag, det ni! Det tar ju ungefär en minut dit med t-banan och kanske 10 att gå men jag har som aldrig kommit mig för. Förrän idag. Och det gick ju alldeles utmärkt måste jag säga. Där fick jag en hel del gjort faktiskt fast knappast något som hjälper mig i min framtida karriär som socionom.. Ah well. 

Något roligare än Solna C är ju att resan till Berlin är bokad och klar! Igår fixade Cissi hela baletten. Heeelt galet! Men det känns riktigt bra och spännande och jag har svårt att se att det skulle kunna bli annat än grymt kul! Tors-mån vid allhelgona blir vi där och tips om vad vi bör göra/se (och Tiger Lous adress..) mottages med tacksamhet.

Nu ska jag ta och piffa till mig för snart ska Hanna, Sanna och jag iväg på Johannas projekt Musikskåpet ute i Midsommarkransen. Det ska bli himlarns trevligt.


Sannan, jag och Johannan.


I saw sparks.

Jag kan bara tycka att det var så fruktansvärt onödigt.
Men nu fokus.
Fokus.

Idag bestämde jag mig för att haka på Cissis önskan om Berlin. I slutet av oktober åker vi om allt går som det ska. Det kommer bli så jävla bra. Ja, jag kan känna det nu. Jag är nervös också men det blir ju bra. Berlin minsann. Häftigt.

Ibland kan det vara påfrestande och ansträngande att känna så mycket och ofta som jag gör. Att vara en sådan känslomänniska. Men hellre det. Hellre full av känslor än att inte känna alls. Och visa dem. Även om man långt ifrån alla gånger känner positiva saker. Faktiskt.

Roast på Berns ikväll. Med Björn Gustafsson minsann. Mycket lägligt och mycket behövligt för min del. Undrar om de som planerar avsnitten är synska? Och om de isf planerade efter mitt liv ikväll?

Fokus på Björn Gustafsson.
For now.


Maja goes 23!

Då var man 23 då. Födelsedagen blev såå bra! Först hade jag en lugn och skön hemmadag med långfrukost, lite städ, lite plugg, galet många fina gratulationer på tfn, sms och Facebook samt spännande paket och kort på posten. Sedan blev det afro aerobics med Hanna som efter det bjöd mig på middag på Koh Panghan. Det var helt gaaalet gott och såå mysigt och jag fick fiina presenter! Vi fick återuppleva vår Thailandsresa med Chang-öl och mumsiga skaldjur och prata lite härliga minnen. Helt perfekt var det. Efter det var planen bara en drink nånstans men istället blev det ytterligare ett par öl och några (gratis)drinkar på Söders Hjärta. Kunde inte ha blivit en bättre dag! Klart värt att man var lite seg idag :) Tusen tack alla ni som bidrog till att jag fick en så bra 23-årsdag!