You broke me, now I can't feel anything.

Prata är extremt underskattat. Särskilt av vissa killar verkar det som. Är det verkligen så svårt att förstå att de flesta gångerna så kan det faktiskt hjälpa att prata om saker och ting? Istället för att själv gå omkring och grubbla och försöka klura ut hur och vad man känner och inte känner. Man är ju två i en relation och man är väl där man är för att man tycker om varandra och då vill man väl också stötta och hjälpa varandra, inte sant? Då är det väl också så otroligt mkt bättre att dela med sig av vad man känner så man kan hjälpas åt att klura ut eventuella bekymmer eller funderingar. Annars blir det oftast så himla, himla fel. Man klarar inte allt själv så är det bara. Särskilt känslor är kluriga. Ibland kan de finnas där men gömma sig bakom hörn och ta annorlunda skepnader, eller skrämma dig.
Så prata goddamnit!

I bra relationer så tycker jag för övrigt att det känns så himla lätt att ge av sig själv. Då vill jag göra allt för den personen jag är med och det känns aldrig jobbigt eller som någon uppoffring. Ända tills den personen inte längre vill vara med mig. Hjärtesorg gör så att orken att ge så småningom tar slut. Iaf är det så för mig. Allt man har gett känns som sådant slöseri och man blir så otroligt trött. Sådana gånger orkar jag inte ge mer av mig själv helt enkelt. Jag ser som inte vitsen då allt givande inte lett till något bra.

Apropå relationer så satt jag häromdagen och funderade på vad jag egentligen vill ha och behöver hos en kille. Det finns ju en hel del fina egenskaper såklart men det jag först och främst kände då var att jag vill ha någon ihärdig. Någon som inte ger upp i första taget utan någon som tycker att jag är värd att kämpa och anstränga sig för, även om det skulle kännas motigt ibland. För det är jag värd. Och jag orkar inte göra mig till, jag vill ha någon jag kan vara mig själv med. Vad är det annars för mening? Någon som älskar mig för den jag är, som tycker det är jobbigt att vara ifrån mig och längtar efter mig och tänker på mig när vi är ifrån varandra. Och som inte ger sig i första taget.
Så kämpa lite goddamnit!

Jag är för övrigt nog lite av en romantiker. Någonstans inom mig så tror jag att "Dagboken" (min älsklingsfilm) ska hända mig på riktigt. Kanske att jag ska möta någons blick en dag och det plötsligt ska säga klick. Och det ska vara sån där världsomvälvande toklycklig underbar för evigtvarande kärlek. Jag undrar om jag ens skulle märka om det hände? Om jag skulle veta om jag mötte den stora kärlekens blick? Jag vill ju tro det men ibland känns det som man blivit så avtrubbad av allt man varit med om. Men på någon nivå hoppas jag ju ändå, det måste man göra.


Moneybrother på Cirkus ♥

Moneybrother på Cirkus igår. Helt jävla fantastiskt var det! Jag hade iofs inte förväntat mig annat. Han är alltid sååå grym! Helt sanslöst bra jämtjämtjämt. Finns ingen som är så proffsig och har sådan energi, utstrålning och fin kontakt med sin publik som Anders Wendin. Hans röst är helt otrolig och han ger verkligen allt varje gång. Och varje gång känns det nytt, det blir aldrig tråkigt. Spelningen var total lycka. Jag är så glad att jag gick och att Hanna följde med mig. Kärlek!


What's sad about pride?
It is keeping us apart
What's sad about love?
Eventually it'll break your heart..



Snabb sammanfattning sedan sist..

Supertrevlig tjejkväll med Sanna, Ida, Elisabet och Jessica med good middag, vin och Dirty Dancing i tisdags. Jättemysigt och roligt var det verkligen.

Galet boxpass med Hector på onsdagen. En skulle stå i plankan medan den andra la sina fötter på ryggen på den personen och gjorde armhävningar. Jag kom inte ens upp i plankan då. Men det var ett grymt pass, även om jag hade ont i benen många dagar efteråt..

Tingsek på Debaser Medis på torsdagen. Så jäääkla bra! Grym var han verkligen. Mkt bättre än jag hade vågat hoppas på. "Good vs Bad" rekommenderas varmt! Såg även Sarah Dawn Finer, Christian Kjellvander och Timbuktu springa omkring där.

Lek med kusin Åsa och kusinbarnen Olle och Albin på fredagen. Jag fick tom vara ensam med Albin (!) medan Åsa hämtade Olle på dagis. Mäkta stolt var jag då vill jag lova, och bra gick det. Brorsan var i stan i helgen också så han kom också och lekte lite. Sedan blev det barrunda för honom, mig och Hanna. Eken --> Akkurat --> Marie Laveau. Akkurat var ju rena ölparadiset, mera mera!

Lördagen bjöd på utställning av grymma studenter på Hyper Island ute vid Telefonplan. Riktigt coola grejer. Efteråt blev det plugg och tokgod mat hos Cissi i Jordbro. Syskonmys hos mig på kvällen.

Och idag har det varit juridiktenta 9-14. Jag tror det gick okej, fast så brukar jag inte känna så det skulle kunna ha gått käpprätt åt pipsvängen också, det är lite oklart. Vi får se om tre veckor, nu är det gjort iaf. Nu vankas det ledigt och tentaöl! Lovely. Köpt biljett till Göteborg har jag gjort idag också. 9-11/11 åker jag ner och hälsar på Sussi, längtar!


Please don't touch my papaya!

Aaah! Spotify och Youtube har förstört mitt tentapluggande senaste halvtimmen kan jag säga. När Hanna och jag var på ön Mana utanför Fiji förra året så träffade vi en holländare som heter Martijn. Han gick hela tiden och sjöng på en sång som gick nåt i stil med "Please don't touch my papaya" och ibland ändrade han till "Please don't touch my knäckebröd" för att vara lite rolig :) En kväll på Mana så fick vi även se några killar dansa Fijidans. Jag var pratglad efter några Fiji Bitter-öl och snackade en del med den ena killen, Patrick. Jag tyckte han var lite snygg sådär och Hanna tyckte att en av de andra dansarna, Robert, var lite tjusig (nu är det dock högst tveksamt om någon av oss egentligen vill stå för detta..). Vi tog en del kort men jag ångrar så att vi inte filmade den där dansen. Anyhow, så satt jag och lekte med Spotify och sökte på Papaya då den låten plötsligt dök upp! The Kavaholics (Kava är en dryck på Fiji som ser ut som lera, been there done that..) hette de som sjöng. Jag blev heeelt till mig! Love it! Sedan slog det mig att jag kanske kunde hitta den på Youtube. Tyvärr gjorde jag inte det men jag hittade en heeel del Fiji/Mana-dansfilmer dock inte med de dansare som vi såg. Men sedan så hittade jag en annan video där det visar sig att det är Patrick som spelar gitarr och sjunger och Robert som sitter alldeles bakom! Haha! Jag är så sjukt uppe i varv efter dessa fynd, tur att man ska iväg och dansa nu. Titta!! 


 

Martijn&jag, Robert&Patrick in action



Ensam Maja söker?

"Ensam mamma söker" och daimglass sysselsätter mig ikväll. Helt fantastisk kombo. Jag måste ju erkänna att jag tycker att det är ett så himla roligt program! Och Madelene här nedan är ju bäst av dem alla, helfestlig är hon. Nyss sa hon att hon fick ståtrosa första gången hon såg Snygg-Martin, haha! Och sööötaste dottern har hon även. Man kanske skulle sikta på att skaffa ett barn ensammen och sedan söka till "Ensam mamma söker"? Undrar om de fortfarande visar det om tio år, hmm.. Annars har jag pluggat och sprungit idag. Oh, och köpt ny concealer, en Clinique blev det så nu håller vi tummarna för den. Förresten, Hanna och jag planerar att se Markus Krunegård på Södra Teatern i slutet av november men problemet är att han ju har släppt två skivor nu och kör i och med det en spelning för varje skiva.. Så vilken ska man gå på? "Prinsen av Peking"-spelningen på måndagen eller "Lev som en gris dö som en hund"-spelningen på tisdagen? Svååårt..



Olivia med mamma Madelene


Maja goes panda

Idag var jag på Åhléns för att införskaffa ny concealer. Jag har dragit mig rätt länge för det är ju så omständigt. Det ska provas varianter och märken och färger och gudvetvad. Men nu skulle det äntligen bli av. Jag fick hjälp av en jättesnäll tjej där som visade en bra sort och provade ut färg åt mig. Fantastiskt skönt tänkte jag och traskade hemåt med min nya vän concealern. Väl hemma testar jag den och i mitt badrum (som har lite halvskum belysning, vilket oftast är ganska skönt så man slipper se alla fel..) såg det helt okej ut. Men jag tog ändå med mig en spegel för att kolla ute vid fönstret i riktigt ljus och ve och fasa! Jag såg heeeelt galen ut! Som en panda! Eller som en tvärtom skidbränna! Jag förståår inte hur hon tänkte för den var säkert fyra nyanser mörkare än resten av mitt ansikte. Så kan man ju inte se ut!? Och fattig student som jag är så blev jag både ledsen och less. Nu när man äntligen investerat och tagit ork till sig att prova ut en liksom, och så var den bara skit. Snällaste mamman peppade mig som tur var till att åka tillbaka till Åhléns (trots att jag veeerkligen inte kände för det) på en gång. Sagt och gjort så skyndade jag tillbaka och tjejen som hade hjälpt mig välja ut concealern var verkligen supersnäll och gav mig pengarna tillbaka utan nåt som helst tjafs, trots att jag brutit förpackningen. Det var därmed en mycket lättad Maja som åkte hemåt för andra gången, om än utan concealer. Det får bli en annan dag.


Ingrid Marie och Pixiböcker is the shit!

Nu vet man att vintern är på väg för ikväll kunde man äntligen köpa Ingrid Marie-äpplen på ICA, wiieee! Det är ju helt fantastiskt! Jag blev alldeles till mig när jag upptäckte detta och plockade därmed alldeles för många äpplen och gick dessutom sedan runt och sjöng en sång om Ingrid Marie som min älskade resten av handlarrundan. Men de är ju så sjuukt goda. Mumma! Gissa vad jag ska äta om en liten stund, hihi..

Men det jag egentligen skulle blogga om var ju faktiskt den fiiina boken som min mamma köpte åt mig igår. Vi var på Lekplaneten och letade efter nåt till Olle då mamma plötsligt kom och gav mig en liten sån där pixibok och sa "Den här bara måste ju du ha!". Haha! Min mamma är sötast i heeela världen!

 
Jag och Ingrid Marie förra julen samt sötaste boken!


Myskväll ♥

Jag är helt bloggtokig nu när jag är hemma, jag vet. Idag träffade jag L och sedan även papsi en sväng. Sedan har mamma och jag spenderat em/kvällen hemma hos moster Gunnel med henne och kusin Åsa + barnen Olle och Albin. Vi har ätit ugnspannkaka, lekt med bilar och tittat på Totoro. Himlarns mysigt har det varit! Imorgon bitti åker jag tillbaka till Sthlm, det är inte fullt lika mysigt..


 
Sötaste kusinbarnen!


Höstrundan

Vageln sprack under natten. Det kom blod. Men det ser iaf liite bättre ut nu. Inte mycket men lite. I och med det och då vinden mojnat idag så har jag faktiskt varit ute på en liten springtur. Klädde mig först för promenad eftersom det var några minusgrader, men när jag väl kom ut så kändes det så himla skönt i luften att jag snabbt svidade om och sprang istället. Gick lite segt, benen kändes frusna och stela och jag får lite svårt att andas när det är så kallt, men det är så otroligt fint längs älven nu så det var härligt ändå. Hade sett fram emot den rundan i soligt höstväder så jag är glad att det hanns med. Har hunnit med det mesta jag hade tänkt göra under min S-vallsvistelse tror jag, men så har det ju verkligen varit fullt upp med roliga saker hela tiden också. Men det är klart att det alltid är en del grejer som får stå tillbaka, tiden räcker aldrig riiiktigt till. Igår var jag iaf hos Marie i Härnösand och fick se hur hon har det. Jättekul var det!! Och sen gjorde mamma fläsk, potatis och vitsås till middag efter önskemål från mig. Ja, jag gillar faktiskt det. Och jag tänker alltid på Sussi när jag äter det för det var hos dem som jag åt det första gången vet jag.. För en herrans massa år sedan. Nu ska jag skynda mig in till stan och träffa L. Det var verkligen evigheter sedan sist kan jag säga, så det ska bli kul. Later!


Såhär dricker vår katt vatten..





Vagel nr 5347

Någon som blir förvånad om jag säger att jag har en baotavagel i ögat igen? Inte det nä, misstänkte väl det. Jag har nämligen haft en liten jävel i vänster öga i typ tre veckor nu men så när jag kom hem till S-vall i fredags så började den plötsligt växa och nu är den ett monster! Nästan lika illa som den jag hade i somras, fast den här är lite annorlunda. Dels i och med att den har varit så ihärdig och nu helt plötsligt börjat växa på sig men idag när jag vaknade var den även typ vit. Vilket jag hoppas är ett bra tecken även om det ser sjukt äckligt ut.. Men den kliar också, det är stöört jobbigt. Så nu är det glasögon och sminklös som gäller. Börjar bli smått less. Kul att höra va? Mamma började skrika "Aaah jag vill inte höra!!" imorse när jag började beskriva vageln för henne över tfn.. Och nu får jag höra av S att hon pajjade (!) sin vagel som hon hade. Ni som känner mig vet hur illa jag tycker om saker som har med ögon att göra, så här pajjas inget. Här härdas.

Förutom det så är det fortfarande himla härligt att vara hemma. Skulle verkligen vilja springa idag för det är otroligt skönt väder ute, om än lite kyligt, men vaglar frodas ju i vind så det är väl tveksamt om det blir av. Jag ska iaf iväg på turné till Härnösand idag och hälsa på Marie i hennes nya lya. Det ska bli himla kul. Och igår fick jag äntligen träffa Nina och se hennes nya lägenhet. Den var såå fin och det var såå kul att ses. Alldeles, alldeles för längesen sist vi sågs var det kände jag. Gosa med liten bäbis (inte Ninas utan hennes systers) fick jag göra också. Han och jag lekte arga leken, fast bara med den stirriga biten av leken och utan den arga biten.




Jag och lilla griiisen.


Norrland goes all in!

Imorse när jag vaknade var det -3,4 grader ute och tre rådjur på gården. Norrland goes all in liksom! Är dock lite ovan vid kylan känner jag men som tur var hittade jag en helt okej vinterjacka här hemma som jag använder. Så idag har Hanna och jag varit i Sunnansjö och promenerat + käkat lunch med papsi och Leena. Igår blev det också promenad fast här hemma med mamma. Då var jag kameragalen och tog massa fina (enligt mig iaf) och färggranna höstbilder. Det är ju faktiskt nu som hösten är som finast. Det var ju dop igår också, denna gång var det lilla kusinbarnet Albins tur att döpas. En jättefin tillställning blev det verkligen och fantastiskt kul var det att träffa släkten! Jag är ju släktgalen, om det är någon som missat det, så helst skulle jag vilja att hela min släkt bodde i en och samma stad så man kunde ses jämt. Anyhow, när det var dags att bege sig hemåt så var jag helt matt och kände mig nästan febrig för att jag hade skrattat så mycket (lite väl mkt åt mina egna skämt kanske..) men det var en härlig känsla! Idag har jag också haft väldigt nära till skratt och varit lite småfnissig. Kanske att det är nåt med luften ändå?

    


Contemplating

Torpshammars buss is the shit. Tror vi var typ tio pers på hela övervåningen under gårdagens resa. Jag fick med andra ord sitta själv hela vägen, otroligt skönt. Jag brukar alltid tänka att jag ska göra en massa saker under bussresans gång men det slutar alltid på samma sätt. Jag sitter och bara stirrar ut genom fönstret i 4,5h, lyssnar på musik och tänkertänkertänker. Contemplating är ett mkt bra ord för vad jag gör. Och jag är helt nöjd med att det är såhär. Och nästan ännu bättre är det faktiskt i mörker.

Om några timmar vankas det dop av kusinbarnet Albin, det ska bli himlarns trevligt.


Lite av bussmusiken:
I Close My Eyes - Weeping Willows
Broken Promise Land - Weeping Willows
Into the Night - The Motorhomes
Spoon and Late Goodbyes - Music By Em
Superhuman - Chris Brown feat. Keri Hilson
Foolish - Ashanti
Wish I Didn't Miss You - Angie Stone
No One - Alicia Keys
Guest Room - The National
Lång Väg - [ingenting]
Hela Livet Var Ett Disco - Markus Krunegård
Re: Stacks - Bon Iver


Norrland om hösten.

Soporna tömda check! Packning check! Matsäck; pasta- och kycklingsallad check! Redo för lite Sundsvall check! Kl.16:30 åker jag med Torpsammars buss (som jag har längtat efter att få åka med det bussbolaget!) och blir i Norrlands skogar ända tills på torsdag morgon. Det ska bli helt galet skönt verkligen. Träffa fina familjen, lite fin släkt (det vankas nämligen dop), fina vänner som jag saknat så och sedan bara ta det lugnt och andas lite Norrlandsluft. Det må låta fånigt men det är något speciellt med den luften och med S-vall om hösten. Och jag tror det är precis vad jag behöver just nu. Men först vankas det lite skola på Sopis.

Sköt om er.


Äntligen!

Länge länge trodde jag att jag skulle tvingas gå ensam på Moneybrothers spelning på Cirkus i slutet av oktober. Därför har jag dragit mig lite för att köpa biljett trots att jag mer än nåt annat ville gå. Då hände det sig som så att finaste systern nu ställer upp och hänger på! (rim!) Så nu slipper jag gå ensam och biljetterna är redan kirrade! Helt fantastiskt. Det kommer bli så sjuukt jävla bra, som vanligt med herr Wendin.

Nu ska jag läsa ett rättsfall, kolla lite Alfons och sedan sova för imorgon vankas det både skola och jobb. I'm a busy woman.



Kulturnörd och partypooper

Igår var Hanna och jag kulturella och gick både på Forum för levande historia i Gamla stan och kollade in "Middag med Pol Pot" och på Moderna Muséet och kollade på "Dalí Dalí med Francesco Vezzoli". Det var himlarns intressant och väldigt trevligt. Ute öste ju regnet ner så då var det ju perfekt att gömma sig på muséer. En fika i Gamla Stan blev det också, kändes som back in the days så det blev till att minnas tillbaka lite där. Efteråt blev det kreolsk gryta och Lipstick Jungle hemma hos Hanna följt av lite förfest. Maja "Partypooper" Öberg slängde dock på denna lilla filmsnutt mitt i festandet vilket drog ner stämningen en smula. Det är ju ett så hemskt klipp..! Minns det så himla tydligt från när jag var barn. Musiken, stämningen, färgerna i djungeln och så när mamman sedan faller till marken med en dov duns och lilla Babar springer runt och letar efter henne. Det är så hemskt! Och det kallar man barnprogram, huga.. Jag ryser när jag ser det.



Ögongodis!

Tänk att ibland går det så mkt skit på tv men så helt plötsligt så kommer det små ljusglimtar. Igår kväll när jag var svintrött vid 23 och skulle ta och släcka så var det hur mkt som helst på tv! Det var Heroes, Seinfeld, Scrubs, The Office OCH Nip/Tuck..! Herreminje liksom. Först zappade jag tills jag blev alldeles svettig och tummen höll på att falla av men sedan var jag tvungen att stänga av utan att tänka efter för mkt helt enkelt. Helt galet var det.

En annan härlig sak som mina ögon utsattes för igår var Gustaf Skarsgård. Han åkte samma tåg som Hanna och mig när vi var på väg till boxen. Mmmm, det var grejer det, riktigt snygg var han. Nu har jag förresten bokat hemresa också. Nästa fredag åker jag norrut och blir ända tills torsdag morgon..! Ska bli fantastiskt skönt. Jag älskar Sundsvall om finhösten.



Potatis och torsk med fransk gratäng

Nu är det himla mkt att läsa i skolan. För mkt. Ca 1-2 böcker i veckan plöjer jag. Det är liksom bara att köra igenom dem och hoppashoppashoppas att nånting stannar kvar. Men det är högst tveksamt. Det känns som praktiskt taget det enda jag gör dagarna i ända, så fort man har en stund över så finns det alltid nåt att läsa. Så har det varit sedan vi började med juridiken och det är inge kuuul längree.. Suck. Nu har jag iaf haft middagspaus och kollar Hell's Kitchen. Me like Gordon! Jag åt förresten potatis och torsk i ugn med sån där fransk gratäng på till middag idag. Jag tänker bara på Mats då. Han gillade den maten. Särskilt själva franska gratäng-grejset. Och rätt i det hade han för gott är det. På måndag är det ett helt år sedan Mats gick bort. Det är helt ofattbart. Här är lite fina gamla bilder jag hittade på honom. Det är mamma och Mats när vi var på semester på Ulvön. Fint fint, sånt ska man minnas.