Det kommer en tysk..

Om två veckor kommer det en tysk till mig.
Minns ni när jag skrev att jag hade upplevt en superlight version av "blicken" i Berlin?
Det är tysken som är "blicken".
Och han kommer hit. Till mig. Om exakt två veckor.
Så kan det gå.
Hihi..


Maja och Hanna goes första advent!

Idag har varit en så fantastiskt mysig dag! Från början till slut har den varit mysigaste första advent ever. Det började imorse med att jag åkte till Hanna och så åt vi adventsfrukost ihop; risgrynsgröt, lussebullar och julte. Och så tände vi första ljuset såklart. Efter frukosten gick vi i kyrkan. Det var fint och vi tände två ljus där också. När det var slut så sprang vi en sväng runt sjöarna. Tyvärr hade solen ersatts med tjock rådimma vid det laget men det gick det med. Sedan for jag hem ett par timmar och klistrade klart mitt fotoalbum från Jorden runt-resan, jättefint blev det. Tillbaka till syster sen och så käkade vi sushi innan det var dags för "New Moon" på Råsundabion. Jag blev 11 år gammal igen (som de flesta i salongen) men den var ju så braa! Spännande och sååå mycket käärlek! Borde nog ta och läsa böckerna känner jag. Och nu sitter jag här hemma i Västra Skogen och ska väl ta och krypa ner så småningom, det vankas nämligen jobb i Bagis nu mån-ons. Ska drömma om den här fiiinafina dagen (och kanske lite om Robert Pattinson..). Tack finaste syster för en superhärlig dag!!


Markus Krunegård på Södra Teatern ♥

Markus Krunegård bättrade på min redan fantastiska konserthöst ytterligare genom sin spelning på Södra Teatern igår kväll. Han drog igenom alla låtar från "Prinsen av Peking" och det var helt magiskt. Tji fick de som trodde det skulle vara trist att sitta ner på en Krunegårdkonsert. Ovant javisst, men fortfarande helt fantastiskt. Och sämre blev det inte av att Hanna och jag för andra gången på fyra dagar fick se Krunegård och Adam Olenius (sångaren i Shout Out Louds) samtidigt. Adam gästade nämligen på "Kär i en borderline" och hjärtattacksvarningen var ett faktum än en gång..! De måste väl förstå att det är lite av en hälsorisk (för oss andra) att de visar sig på scenen samtidigt? Popaganda, Coldplay, Tingsek, Moneybrother, Shout Out Louds, Krunegård.. Grymmaste konserthösten någonsin har det bannemej varit! Men nu är det inga konserter inbokade förrän [ingenting]'s spelning på Dramaten den 5/1. Lite jobbigt då jag redan igår började få konsertabstinens efter i fredags.. Krunegård lär jag väl leva på tills helgen typ. Sådana gånger är det tur att man har fina små filmklipp som man kan titta på och minnas!




Jag fortsätter för övrigt med hemtentan idag. Men nu har jag 8+lite till sidor och trots att det är så jäkla dåligt (jag läste nyss igenom hela skiten och det gjorde ont överallt i mig) så orkar jag inte fixa till det mer än jag har försökt göra nu på morgonen. Egentligen borde jag nog skriva om alltihop men orka? Jag lär ju ångra mig när jag får tillbaka den med ett fett F på framsidan men jag ser inte hur jag ska kunna förbättra något som jag absolut inte förstår någonting av..?


Maja och Kontexterna

Igår kväll var det jag, Donnie Darko och en massa naturgodis. Och så mitt fotoalbum från Jorden Runt-resan (det börjar ta sig, snart är Australien klart).

Idag är det jag och hemtentan igen. Jag och kontexterna för att vara mer exakt. Och teet. Vad skulle jag göra utan det? 5,5 sidor ordbajs nu.

Fast disciplinen börjar avta. Med stormsteg. Uppenbarligen, eftersom jag sitter här och bloggar. Vill bara blir klar med skiten. Det är som vanligt det..


Lyssnar på:
Whatcha Say - Jason Derulo
I Gotta Feeling - Black Eyed Peas
Any Other Heart - Moneybrother
Stick to You - Tingsek
Sex On Fire - Kings of Leon
Down at the R - Moneybrother
Goodbye - Tingsek


Grym musik och good mat!

Det är något alldeles speciellt med Shout Out Louds. Hanna och jag var och såg dem igår på Debaser Medis och lyckan sitter fortfarande kvar i kroppen. De var helt galet bra! Precis som förra gången vi såg dem för två år sedan. Att de inte spelar live oftare.. Fast då vore jag om möjligt ännu mer pank än jag redan är. Ruskigt bra var det iaf. Markus Krunegård smög omkring där också vilket var extremt trivsamt för ögonen. Ett tag stod han och Adam (sångaren i Shout Out Louds) och pratade rätt länge. Då var det hjärtattacksvarning på Hanna och mig (som stod typ två meter därifrån och råspanade). En timmes dans blev det som avslutning på kvällen också till galet bra musik! Vi konstaterade att det var verkligen inte igår som man svängde loss till "Uppsnärjd i det blå" (Håkan Hellström) ute. Lovely!


  


  
Här är bilder från Hannas och min trerätters från Delicard som vi slängde ihop förra fredagen. Riiiktigt smaskigt var det! (gratis är gott!)
Prosciutto med tapenade och inlagd paprika till förrätt.
Anka till huvudrätt (det ni!)
Manchegoost och päronmarmelad till efterrätt.


Maja ♥ Förhandsgranskningen

Haha! Så sitter jag här igen med min bästa vän Förhandsgranskningen ;D Denna gång är det "Välfärdsstaten i sociologisk belysning" som gäller och en hemtenta på minst nio sidor. Paniken infann sig smått när den delades ut i fredags men jag skötte det faktiskt betydligt bättre än förra terminen (då jag kräktes av sociologi-hemtentan vi fick..). Nu tänkte jag att va fan, klarade jag den hemtentan så klarar jag fasen vad som helst! Det återstår väl iofs att se.. Den här är krångligare på så sätt att man måste hitta på och tänka så himla mycket själv. Jag är mer av en samla ihop fakta-tjej ;) Däremot är jag himla disciplinerad så jag har iaf fått ihop lite mer än tre sidor än så länge vilket gör att nio inte är en total omöjlighet (som det kändes i början). Däremot har jag, som vanligt, väldigt svårt att se att det jag skrivit på något sätt skulle vara relevant för uppgiften. Så var det iofs förra sociologikursen också och den slutade med ett B ;) Men nu vill jag verkligen bara överleva kursen överhuvudtaget och få godkänt.. Men vi får väl se, nånting har jag ju än så länge iaf. Godkänt på senaste juridiktentan fick jag förresten! Mitt sämsta betyg hittills blev det men jag är ändå glad att jag ens blev godkänd, var ju ändå 15 poäng.

Nu ska jag dock ta en paus från pluggandet och kila ner och handla. Snart kommer nämligen Anders på besök och vi ska äta lunch. Har saknat honom så det ser jag verkligen fram emot!



Twilight

Göteborg var la great! Det blev julmys, shopping, bio, whiskey, pannkakor m.m. Och så blev det "Twilight". Jag trodde inte att den filmen var något för mig men ack så fel jag hade. På två timmar kunde jag inte stänga munnen och knappt andas heller för den delen. Riktigt bra film faktiskt! Och jag har då aldrig sett så heta blickar och en sådan intensitet mellan två personer..! Herreminje, det var ju så man fick ståtrosa! Så Sussi omvände mig med andra ord och ikväll är det min tur att omvända Hanna, hehe..

  


Mindre ensamma mammor

Hoppsan hoppsan, Madde valde ingen alls minsann..! Hon är inte dum hon inte. Det kändes inte hundra rätt så hon fortsätter tro på att den riktiga drömprinsen ska dyka upp. Lite som jag. Bra där Madde! Fast lite snopet var det ju såklart. Helena följde sitt hjärta hon och valde Oscar, som jag misstänkte. Då blev jag alldeles fnissig, haha! Det är nog en jäkla tur att ingen ser hur jag sitter och beter mig när jag ser detta tv-program, då skulle man antagligen bli ensam för resten av livet.. Och sist men inte minst Ulrika då, ja hon valde Fotbolls-Lasse såklart. Så det var ju ingen skräll direkt. Så så blev det med det. Undrar vad man nu ska sysselsätta sig med på söndagkvällarna, hmm..

Imorgon bär det för övrigt av till Göteborg några dagar för att hälsa på Sussi. Var ett bra tag sedan man var där sist så det ska bli riktigt kul! Oh! Man kan tydligen se ett avsnitt på tv3.se om hur det gick för de ensamma mammorna sedan! I'm out!


Den spännande upplösningen

Alldeles snart är det dags; sista avsnittet av "Ensam mamma söker"! Jag har längtat hela dagen.. Iofs är det ju tråkigt att det närmar sig slutet men å andra sidan så ska det bli himla kul att se vilka alla väljer. Särskilt favoriten Madde. Det är det klurigaste valet tror jag. Fast jag kan inte direkt gissa mig till någons val känner jag. Men om jag får säga hur jag tycker att det ska gå så tycker jag absolut att Ulrika ska välja Fotbolls-Lasse och Helena.. hm.. ih, jag vet inte? Hon är ju sviiinhet på Oscar men Michel är ju härlig han med och lite äldre (med betoning på lite). Det blir en klurig en. Men kanske att hon ska våga satsa på Oscar ändå, trots att han bara är 25, om de nu är så galna i varandra. Men Madde är ju faktiskt nästan svårast! Bonden Anders eller Snygg-Martin liksom!? Ja herreminje, skönt att man slipper det valet (inte för att jag skulle vilja ha någon av dem men). Kanske att hon väljer Snygg-Martin? Fast han bor ju himla långt bort och sådär.. Och Bonden Anders är ju himla stabil och bra på mångamånga sätt. De skulle säkert få en fin framtid ihop. Fast han kändes som mer framträdande förut, nu har Snygg-Martin liksom tagit över lite, hm.. Ja det kommer onekligen bli spännande gott folk! Nu ska jag göra mig redo och ta fram mitt naturgodis till detta speciella tillfälle. Vi ses på andra sidan!


Berlin!

Cecilia och jag har gästat Berlin nu torsdag-måndag. Hur kul som helst har det varit!! Jag var lite pirrig för att åka iväg med en kompis sådär, förr har jag alltid bara åkt med familjen nämligen, men det gick så bra så bra. När vi kom dit i torsdags kväll så förstod vi ingenting av U-bahn/S-bahnsystemet men när vi lämnade staden på måndagskvällen så hade vi en hel helg med (gratis) åkande bakom oss och kunde nog ha tagit oss ungefär varsomhelst faktiskt. Så vi har med andra ord utforskat staden himla bra! Mest har vi promenerat men tågen var väldigt välkomna vid längre sträckor (och vid regn, som dock bara inföll under måndagen turligt nog). Jag skulle vilja säga att vi har varit rättså flitiga turister faktiskt, vi har bl.a. sett Brandenburger Tor, floden Spree, Tiergarten, Unter den Linden, Alexanderplatz, lite mur och Checkpoint Charlie. Varje dag har vi passerat Potsdamer Platz (och vår fina björn, de fanns över heela staden ungefär som drakarna i Sundsvall) då vi promenerat från vårt hotell till överallt annars. På Potsdamer Platz var det för övrigt julmarknad i helgen, mkt mysigt!

Vi har även utforskat nattlivet flitigt med bl.a. en inrökt krog, en hemlig krog, en skybar och ett ställe med akvarium på väggarna. Vi har då även träffat en hel del roligt folk. Jag fick uppleva en suuuperlight version av den där blicken jag skrev om i förra inlägget. Kul så länge det varade men suuuuperlight som sagt. Så få inte för er nåt.. Förutom all den goda tyska ölen som utelivet bjöd på så har vi även käkat lite tyskt som bratwurst och apfelstrudel (det är ju så kul att säga, allt på tyska är kul att säga!). Det fanns ju för övrigt tårtor och bakverk till förbannelse i denna stad och såå billigt. Skulle jag bo där skulle jag bli groß (om det nu betyder stor, det gick sådär för mig med tyska språket, hrrm..). Bodde bra gjorde vi också med ett helt okej rum med eget badrum, stor säng, tv och pentry. Så vi kunde käka frukost hemmavid medan vi tittade på galna tyska tv-program.

Så sammanfattningsvis har det verkligen varit en sjuukt rolig helg och den har gett Cissi och mig tusen miljarders härliga internskämt som vissa av er kanske kommer råka ut för i framtiden. Vill bara förvarna. Så åk till Berlin! Jag vill tillbaka, loved it. Det var så himla härligt att resa igen och skönt med miljöombyte och spännande med outforskat land. Mycket, mycket bra. Här är lite bilder, fast Cissi har typ alla roliga så de får ni se på Facebook nångång framöver istället. Enjoy!

     

Flygplatsen i Berlin, Blue Man Group, Brandenburger Tor, lite mur på Potsdamer Platz, vår fina björn, en annan fin björn