Jag vet inte?

Jag vill inge mer. Jag pallar inge mer. Jag har ingen lust mer!! Kan den där jäkla hemtentan bara bli klar nångång så jag kan få gå vidare med mitt liv!? Jag hatar den! Hatar, hatar, hatar! Det finns ingen mer plats i min hjärna för sociologi, det är fullt nu. Försvinn! Låt mig vara! Fatta vad sjukt lockande det känns att vara aupair i Montreal nu istället. Varför inte liksom. Kanske är det dags att faktiskt tänka över situationen på allvar..

Större förhoppningar än Askungen..

Inatt drömde jag att jag gick till en affär och bad dem göra en klänning av mitt knåp... Jag minns att jag var väldigt glad och hoppfull om det hela. Tydligen tyckte jag att det bara var att klippa av den där tunna tråden så skulle det på något helt magiskt vis bli en jättefin klänning! Det är ju redan rätt känt att jag jag är ungefär sämst i världen på att sy men nu blev det ju om möjligt än mer uppenbart att så verkligen är fallet... Eller är det någon som tror att knåpet faktiskt skulle kunna bli en fin klänning kanske?


Sötast

Nu hade jag ingen riktigt plan om vad jag skulle skriva här. Jag har segat idag all day. Läst en del Bourdieu men det är också allt. Hade längtat efter The City som belöning när jag var klar men så var det visst bara ett avsnitt ikväll. Tyyyyfiskt. Hungrig har jag varit typ hela dagen också. Och nu är jag det igen. Orkar nog inte stå emot heller faktiskt så det blir nog lite te och mackor snart. Kanske till Nip/Tuck? Lär väl knappast finnas nåt bättre att titta på. Apropå ingenting så fick jag Ninan att börja knåpa lite på sin tröja när hon var här! Tyckte det var stort men glömde skriva det i förra inlägget. Nu ska jag slå in paket för imorgon ska Hannan och jag hälsa på Ålly, Viola, Carolina och Hannes. Det ser jag verkligen fram emot!

"Det mesta blir roligare när man gör det tillsammans med någon" - dagens sannaste sms.


Utgång, Hermans och längtan

Då har Ninan åkt norrut och man bor själv igen. Lite trist, jag gillar sällskap. Särskilt Ninan! Igår blev det utgång för vår del. Rosévin och jättetrevlig förfest i Skrapan började vi med och fortsatte sedan med häng på Södra Bar. Det var schysst! Obligatoriska donken blev sedan finalstoppet för några av oss. Men det är lite jobbigt att jag sover så dåligt när jag har varit ute. 6 timmar blev det inatt och det räcker som inte riktigt.. Så nu är jag lite trött. Samtidigt som jag har lust att hitta på nåt. Jag är kluven helt enkelt. Var iaf iväg och käkade middag med Anders och hans mamma tidigare ikväll. Det var himla trevligt! Och gott! Vi käkade vegetarisk buffé på Hermans där jag aldrig hade varit förut. Mumma var det och sjukt mätt blev man.

Igår kollade jag igenom lite kort från Hannas och min jorden runt-resa. Jag längtade tillbaka så mycket att jag nästan började gråta. Det knöt sig i magen och jag ville bara tillbaka! Särskilt till Australien faktiskt. Aah, de där fyra månaderna var så jävla underbara!!

   

Omringad av fina människor

Då var det jag och Jonathan Johansson då (musikmässigt alltså, han är inte här på riktigt). Har haft besök av Oskar ikväll. Vi har druckit te och ätit choklad och spelat Nintendo tills det la av. Himla trevligt var det! Har ju annars Ninan boende hos mig sen igår men den spelevinken är ute på galej hon. Jag å andra sidan är lite seg. Blev sent igår nämligen och tidigt imorse så jag har varit rätt seg hela dagen. Piggnade till lite av step/muskelpasset som Johanna och jag var på förut idag dock (man var ju så illa tvungen då det ju var värsta mördarpasset!). Men igår iaf så var Hanna och jag på middag hemma hos våra gamla grannar från när vi bodde på Alnö. Hur trevligt som helst var det! God mat, gott vin, roliga samtal och bara så himla härligt att ses! Tyvärr är bilderna från då fortfarande kvar i Hannas kamera.. Men sent blev det som sagt och imorse skulle det bokas pass så så var det med det. Ska ta och krypa ner nu faktiskt. Imorrn är det ju hemtentaskrivande som gäller as usual. Men sen tänker jag bannemej ta lite helg..!

   

Oskar & jag för massa år sedan, Nina & jag förra sommaren, Johanna & jag ganska nyss

Lyssnar på:
Aldrig Ensam - Jonathan Johansson


Print preview rules!

Då sitter man med ännu en hemtenta då. Men denna gång är inte word count min bästa vän nejnej, nu är jag besatt av print previewfunktionen istället. Det är nämligen inte antalet ord som räknas för den här hemtentan utan antalet sidor. Det är sociologi, det är pissvårt och just nu är jag opepp så jag kollar sidantalet typ 14 gånger i minuten (det ökar föga för varje gång med andra ord..). Har suttit sedan nio imorse och skrapat ihop två sidor med antagligen bara skräp som innehåll. Men jag fokuserar på att det iaf är två hela sidor. Så sammanlagt har jag fyra sidor med skräp so far. Före igår så skulle det bara ha inneburit en fjärdedel av hemtentan men efter lite bearbetning av läraren på gårdagens lektion så fick vi ner det totala antalet till minst 12 sidor. Det känns ju fortfarande som sjukt mycket men det känns iaf lite mindre omöjligt. Man kan inte mer än försöka, så jag ska väl återgå till det nu antar jag.

Durkheim, Marx och Weber - here I come!

Rekord!

Under min senaste gratis sms-period på 30 dagar lyckades jag slänga iväg 1000 sms. Nytt rekord! Och jag vet precis vem jag har att tacka för det :P För det är väl rätt mycket om man tänker efter, eller? Nästan lite av ett under att inte tummarna har fallit av känner jag.. Idag har jag fixat så jag har gratis sms ända till slutet av augusti, det känns mycket bra. Så bli inte förvånade när jag smsar istället för att ringa.. I'm just saying..

Brödfrossa, gitarrmagi och Sakis

Idag har jag ätit en liten dubbelmacka till frukost, två hårdbrödmackor till lunch och en ciabatta till middag. Och så ett äpple och ett päron och en hel massa te (jag kommer springa och kissa heela natten..). Måste väl vara ungefär raka motsatsen mot GI eller? Men jag hade jätteont i halsen av nån anledning imorse när jag vaknade så jag skyller på det. Jag brukar vara duktigare än såhär.. Annars har det blivit lite plugg idag, promenad med Hanna sedan och städning av lägenheten ikväll. Äntligen (relativt iaf) dammfritt! Man får ju finbesök av Ninan om några dagar :)

Jonathan Johansson var för övrigt grym i fredags! Hanna och jag kom fram till att det måste vara nånting magiskt med gitarrer. För så fort herr Johansson ställde sig på scenen med sin gitarr och började sjunga så blev han ashet..! Han är ju såklart snygg annars också men sådär in action var det nånting alldeles speciellt med karln. Mmm, det är ett mysterium..

Igår kväll tittade vi dock på betydligt sämre musik nämligen Eurovision song contest. Fast vi strötittade bara och fokuserade annars på senaste (dubbelavsnittet) av Grey's Anatomy. Men det vill jag inte tänka mer på för det var det absolut värsta jag nånsin sett. Det gjorde ont ända in i själen och vi mådde så illa både Hannan och jag. Jag mår verkligen dåligt bara av att tänka på det. Funderade på att kolla nåt gammalt avsnitt nu men inte ens det tror jag går.. Näe, uscha. Funderar på att lägga mig och kika nån film istället. Men jag tycker det är lite trist att titta på film själv måste jag erkänna.. Så vi får väl se. Så länge kan man njuta av höjdpunkten från schlagerspektaklet igår. Ingen kan väl ha missat Greklands mästerdansare/modeguru Sakis? Jag dör liite lite varje gång jag ser honom, vilket har blivit tre gånger idag, än så länge.. Det är ju bara så fruktansvärt roligt :) För övrigt så tycker jag att vi ska skicka iväg Måns med en harpa nästa gång så ska vi nog se att vi vinner.



Maja i ett nötskal?

Det är onekligen intressant det där med hur andra människor ser på en. När jag var hemma i helgen så fick jag dels höra "Men du vet Maja, hon blir ju kär överallt. I allt som rör sig". Tack för den du käre bror. En annan gång fick jag höra att jag var "tunn som en tarm" men då var det bara mamma som helt uppenbart hade problem med synen. För några veckor sedan på en tråkig lektion satt Cissi och ritade mig. Hon ritade en fin liten streckgubbe som tänkte på tonfisk, pennor (läs snoppar) och alltid glömde bort att lyssna på vad läraren sa. Hon passade även på att omringa "mig" med en mun, handklovar (det tar jag verkligen inget ansvar för), en mobiltelefon (alkolås?) och en blåval (hrrm...). Haha, sjukaste sammanfattningen av mig! Hon ska minsann inte få designa min gravsten. Eller skriva minnesord heller för den delen när den dagen väl kommer, då blir det bara snusk ;P Här är för övrigt världens ljusaste bild på oss. Vi är som två änglar ;)


Idag har det varit massa plugg både i skola och hemma. Men nyss tyckte jag att jag hade varit så jäkla duktig så då la jag av. Strax ska jag hoppa in i duschen för ikväll är det rosévin (äntligen, välkommen sommaren!) och Jonathan Johansson på Hornstull Strand som gäller för mig och syster. Lovely!

För övrigt vill jag ha det
här. Tänk vilka underverk jag skulle kunna åstadkomma..! Rädda världen typ..

Lyssnar in mig på:
Bon Iver

Magen nu igen..

Kvar i Sundsvall är jag. Tanken var att åka söderut igår kväll men så vaknade jag på morgonen men den här jäkla magåkomman som drabbat mig typ fem gånger förut. Jag blev liggandes i soffan med magvärk hela, hela dagen. Inge kul alls. Tur att man har en mamma som tar bästa hand om en. Idag känns det lite bättre så ikväll får jag nog allt ta och pallra mig ner till Sthlm. Hade egentligen en viktig föreläsning idag kl.10-13 men förhoppningsvis klarar jag mördarhemtentan på nåt sätt ändå.. Var nog för övrigt den i kombination med lite annat som utlöste hela magontet. De flesta andra gånger jag fått sådär ont så har det varit någon slags psykisk stress involverad nämligen. Men enbart det var det väl knappast. Skönt att vi inte behövde åka in till sjukhuset iaf. Vi var på väg där ett tag när det var som värst nämligen men sen lugnade det sig som tur var lite. Nu ska jag försöka packa ihop lite tror jag och ta mig en dusch. Önskar att jag kunde stanna här jämt.

Grillning, teater och så lite slagsmål

Det är för skönt att vara hemma i Sundsvall. Ljuvligt minst sagt. Idag har mammsen och jag (dock framförallt mammsen) krattat, jag har pluggat lite och så har vi promenerat lite längs älven. Sen kom Ante och Malin ut hit och vi grillade lamm och åt kladdkaka. Lovely! Så jag har varit utomhus praktiskt taget hela dagen med andra ord. Men nu börjar man bli lite matt. Var nämligen ut igår också med Lisa. På Aveny var vi, ohyes. Det var första gången för mig och det var väl.. intressant. Men det roligaste var att hänga med Lisan! Lite kul var det att nästan starta slagsmål med nåt fyllo som hällde ut en öl över hela mig (ja tom i mina skor hamnade det) också. Men jag nöjde mig med att knuffa in honom i bardisken två gånger och skrika att han skulle dra därifrån. Badass indeed. Det är på Aveny det händer. It's where the shit goes down så att säga. Mammsen och jag var förresten även på teater igår. Vi såg "Svårast är det med de värdelösa" på Konsertteatern. Sjukt bra var den!! Intressant, humoristisk, gripande och sorglig. Jag är så, så glad att vi gick och såg den! Och så är jag glad att jag ska vara kvar i stan iaf två dagar till. Det är mysigt att vara hemma.

Lyssnar på:
Jonathan Johansson

Äntligen SM-guld!

SM-guld!! Så jäävla skönt och Dragons var så värda det efter gårdagens match! Men nog var den bland det värsta jag varit med om. Det var iaf skönt att Hanna och jag hade förköpt biljetter så vi hade grymma platser bakom Dragons. Helt perfekt. Det blev ju så fullt i Solnahallen att det tom var folk kvar utanför som inte fick plats. Men vilken Sundsvallspublik det var, shit! Helt underbar stämning och sammanhållning vill jag lova. Me like. Jag är så jäkla glad att jag var på plats. Men jag har aldrig skrikit så mycket och så högt i hela mitt liv. Mycket "yeah", "sopdomare", "in your face suckers" och "returen" blev det igår (och en del värre personangrepp, hrrm...). Logiskt nog har jag idag också sjukt ont i halsen, hehe... Men det var det värt ;) Shit vilken match det var alltså. Jag har aldrig sett Dragons så taggade, vilket var skönt eftersom jag har efterlyst det i alla föregående sex finalmatcher. Men nog var man nervös den enda gången Solna tog ledningen.. Då pallade jag faktiskt nästan inte att titta, jag var alldeles skakig i hela kroppen och nästintill gråtfärdig. Men när man strax därpå kollade på klockan och det var 5 sekunder kvar då jävlar kände man sig lycklig! Det tjoades och hoppades och skreks och halvgräts. Hanna och jag var HELT till oss, det fanns ingen hejd whatsoever! Helt fucking fantastiskt var det! Kan ni fatta SM-guld!?? Så jävla bra Dragons!!! Efteråt firade Hanna och jag med en öl för det är så man gör, sjukt gott :) Önskar dock att jag kunde vara på torget i Sundsvall idag och fira Drakarna ännu mer men jag hoppas att resten av stan har vett nog att ta sig dit och uppskatta dem. SM-guld!!!

 
  

Maja goes MacGyver

Så, idag hade jag bestämt mig för att äntligen trotsa Ipred. A girl can only hold out for so long. Eller vad man nu säger, mitt Grey's-behov måste stillas helt enkelt. Men somliga straffar Gud tydligen på en gång. Tror ni inte att jag fastnar i hissen på väg upp till min lägenhet!? I nästan 1,5 fucking timme satt jag där och väntade på att hissgubbarna skulle komma och släppa ut mig. Till slut  gick jag MacGyver på hissdörren och bände (pillade egentligen men bände låter starkare) upp den själv. Det ni! Så när jag kom upp skyndade jag mig att tanka de avsnitt jag missat och snart kommer Hannan så ska vi uppdatera oss på läget på Seattle Grace Hospital. De har för övrigt fortfarande inte lagat hissen så kul om man hade suttit där tills nu liksom, helfestligt..


Lyssnar på:
Dead and Gone - TI feat. Justin Timberlake
Whatever You Like - TI

Ångestdämpande

Idag har Cissi och jag legat småbakis i min säng. Vi har ätit pizza och haft youtube-maraton. Helfestligt! Tänk att det kan vara så trevligt att vara bakis. C visade mig bl.a nedanstående klipp då hon tyckte att det passade mig väldigt bra idag, ca tre minuter in i klippet särskilt.. Och sjukt kul är det ju onekligen och bättre mår man ju också, hehe ;)


Sovdags - check!

Nybäddat med fräscha sängkläder. Check!
Nytvättad pyjamas. Check!
Putte på plats. Check!
Knåpet i handen. Check!

Sover jag inte gott och länge nu så vet jag inte vad.

Maj maj måne..

Då var det maj då. Shit vad tiden går fort! Jag har bara en månad kvar på första terminen, det är ju helt sjukt. Har förresten klarat 17 av 17 högskolepoäng än så länge så helt kasst har det ju inte heller gått :) Fast så ska man väl aldrig säga, jag är ju inte klar än direkt.. Valborg var bra iaf! Anders och jag käkade här hemma först och sen kollade vi basketen (som jag helst inte vill kommentera..) på O'Learys i Sumpan (där de för övrigt kände igen mig nu, haha!). Efter det svängde vi förbi Folkoperan där en kompis hade releasefest för sitt nya soloprojekt. Det var nice men vi stannade inte hela natten direkt. Jag kunde för mitt liv inte somna natten mot igår så jag var lite seg. Gick och la mig 22:30 på onsdag och somnade vid 4-tiden på morgonen. Frustrerande var det och jag förstår inte vad som var problemet. Jaja, idag är jag pigg iaf. Har städat lägenheten nu på förmiddagen medan jag lyssnat Grey's Anatomy Soundtrack från säsong 3, me like. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på dock.. Man borde väl vara utomhus en dag som denna antar jag, hmm... Ikväll kommer både Lisa och Nina till stan iaf, dubbel lycka!


Lyssnar på:
New Day - Kate Havnevik
Breath In Breath Out - Mat Kearney
Keep Breathing - Ingrid Michaelson