Lugn, det var bara en dröm.

Inatt drömde jag att jag skulle få barn. Jag, Sussi och hennes Jonas var på en bäbisaffär. Jag kollade på galonbyxor från Polarn och Pyret men de kostade 1049:- så jag tyckte det var lite väl magstarkt (vad man nu ska med galonisar till en bäbis..). Så kom Sussi med ett par Bamse-galonisar och jag utbrast "Har du hittat Bamsegalonisar!? Vardå!?". Hon visade och jag rusade dit. Där fanns massor med barnkläder, både Bamse och Mumin. De var uppdelade i "Flickkläder" och "Superflickkläder" samt "Killkläder" och "Superkillkläder". "Super"-kläderna var alltså extra flickiga och extra killiga. Medan jag stod där och kollade på alla kläder så måste det på nåt sätt verkligen ha slagit mig att jag var gravid för helt plötsligt blev jag jätterörd och helt till mig. Jag sprang till Sussi och kramade om henne och utbrast "Jag ska ha barn!" och var typ hur lycklig som helst. Jag kan fortfarande känna lite av den där känslan som jag hade i drömmen.. Skumt. Hellycklig var jag. Hmm.. Jaja. Ikväll har Sussi och jag lagat mat, ätit maten, tittat på "Revolutionary Road" utan att gråta det minsta samt ätit godis/chips/vindruvor till kräksgränsen. Vi har båda väldigt ont i magen just nu men av nån anledning slutar vi ändå inte helt att äta...? Ännu mer skumt. Härlig kväll har det varit iaf och snart kommer Hannan och mamma hem från fjällvandring. Tudilooo!

They call me Superstädaren

Sthlmshelgen var grym! Grym, grym, grym. Allt var bara så bra och mysigt och roligt och.. ja bra helt enkelt :) Blir väl så med så bra sällskap kan tro.. Nu vart det en himla massa bra här men så var det. Idag har jag iaf klarat av första arbetsdagen på egen hand. Förra veckan gick jag ju dubbelt tre dagar för att lära mig och idag fick jag visa att jag kan (inte för att nån kollade mig men..). Tjock och stark! Hur som helst så gick det bra. Jag tappade inte bort mig (förutom när jag skulle tillbaka från fikabaracken men det räknas inte) och jag klämdes inte ihjäl i nån pappersmaskin och jag förstörde ingentiiing! (som jag vet om iaf..) Är det inte fantastiskt så säg! Och effektiv var jag också trots att jag tog det lugnt och metodiskt. Jag hann tom hänga i Viktors kur lite och se hur de ska tas de där pappersrullarna. Lite backstage på pappersfabriken så att säga. Enligt mina beräkningar borde jag då alltså imorgon kunna ta det ännu lugnare och ännu metodiskare.. eh.. ja. Det ni. Nu ska jag strax kika Lipstick Jungle, har lyckats missa det så många måndagar men nu ska jag bannemej se det. Sedan borde det nog sovas med tanke på hur många timmars sömn jag fick natten till idag.. Vi får la se. Såhär ser jag ut när jag städar iaf, det där är dock från förra sommaren men jag är väl kanske inte heelt galet olik mig.


É du go elleeerrr?!

Rubriken är med hög sannolikhet de ord som uttalats (skrikits?) flitigast under veckan följt av "Nu är det väl dags att ta fram vinet", "Du är knäääpp Maja!" och "Ikväll blir det musiktävling!". Det har varit en helt underbar vecka på Gullholmen - en liten charmig ö utanför Orust på Västkusten där vi bott i en vit stuga vid en liten damm. Vi började veckan med att fira mammsens 60-årsdag med champagnefrukost, middag på Gullholmsbadens restaurang och sedan musiktävlingar på kvällen. Resten av semesterveckan har vi:

- utforskat ön (bla traskat tvärs över heela ön, jättefint men mitt tålamod var det väl sådär med..)
- ätit en massa gott (mycket fisk och räkfrossaa!)
- druckit några boxar vin (som sig bör...)
- solat (fetbränt mig snarare..)
- badat (tänk att vi fick sol- och badväder fast det förutspåddes regn hela veckan!)
- tagit härliga löprundor på morgonkvisten
- läst bra böcker
- spelat yatzy
- varit på bilutflykt till Tjörn och Smögen (som för övrigt kryllade av 20-åriga norska partybrats just denna vecka..)

Sedan har vi säkert gjort en massa mer saker som jag glömt att skriva nu men det viktigaste som jag vill få fram är att vi verkligen har haft en såå härlig vecka! Gullholmen is the shit helt enkelt! Nu blir det två dagars slappande här hemma sedan börjar jobbet på onsdag. Det känns okej, än så länge. På fredag bär det av till Sthlm och David över helgen, längtaaa...

      

(poängen med sista bilden är att båten heter Maja, ifall det inte syns..)

I'm out!

Den här veckan har jag alltså, enligt mina små (möjligen överambitiösa jaja) anteckningar, träningscyklat 2,7 mil och sprungit 1,5 mil. Det tycker jag är godkänt. Och imorgon blir det en färd på 90 mil men då får jag åka biiil. Som tur är. Ikväll är planen Oscar med Ninan och sedan får jag kanske tre timmars sömn (om jag har tur) inne hos Ante och Malin innan vi åker vid 6-7 imorgon bitti. Blir perfekt det. Hörs om en vecka då gott folk!

Easy tiger...

Nu har jag lugnat mig lite sedan sist. Har lyssnat en heel del Tiger Lou sedan dess dock. Typ bara Tiger Lou... Hanna sa att jag nästan betedde mig som om han hade dött. Och riktigt så illa är det ju faktiskt inte, själva Rasmus Kellerman och hans underbara röst finns ju faktiskt kvar. Som mamma sa för ett tag sedan "Han har ju funnits i vår familj i många år". Så så lätt försvinner han minsann inte ;)

Min fot som jag skrev om för ett tag sedan har förresten läkt nu. Nästan helt och hållet iaf, är en liten sårskorpa kvar som ska väck bara. Men den lever och rör sig den lilla fossingen! Var ute på första springrundan på typ tre veckor i måndags. Hur skönt som helst att äntligen kunna röra sig obehindrat! Kände att hela kroppen var sjukt rastlös fast samtidigt också rätt seg.. Men det går väl om sig så småningom hoppas jag (tjock och stark!). I tisdags sprang Hanna och jag i totalt ööösregn även, finns bildbevis men tyvärr har jag inte de bilderna här.. :)

Nu ska vi strax iväg då det nämligen vankas fest på good old Kryssarvägen. Ska bli så härligt att träffa alla gamla grannar m.fl igen! Off we go.

Inte okej.

Det här kan kanske vara den sämsta möjliga starten någonsin på en dag, det är verkligen inte bra nånstans..

In the summertime

What is finally dawning on me is the fact that the Tgr Lou saga is soon coming to an end. Last weekend we played our last two shows in Sweden, for what might just turn out to be; forever. Or at least for a few years. We have three more shows to go in Germany at the end of July, and then we're off doing whatever it is we do, on a given normal day, for a very long time. It's been a great run, and I'm completely in love with the guys in the band and our whole crew! Touring has never before been so fulfilling, and I have never felt more comfortable on stage, off stage, backstage, in the bus or during the day. And I feel that I speak for everyone in the band, when I say that our last shows have been our best ones. Playing is just easy - you know?! To me, that's the greatest feeling to experience up on stage. That playing is just like breathing, or swimming, or running, or fucking, or dancing, or punching. Fun, natural and invigorating. I wish I could bottle that energy, and just take small little sips during the bad days!


So ... come August Tiger Lou goes away. Pontus will play drums together with Lowood, Asha Ali and Je Ne Sais Quoi, and guitar with Torpedo. Erik will keep playing bass with Torpedo and Giant Boar. Mathias will be plucking away with Tom Malmquist and whoever is smart enough to enlist him. Johnny will keep making electronic music of wonder and marvel. As for me, I'm writing some new songs, for a so far unknown project. Let's just think of it as something else. It's time to grow a little. Move on. Shake some dust. Do a little dance. Write some kool stories. Buy a new guitar. Fix that broken shoulder. Start Kickboxing again. Learn how to drive. Start speaking german. Do more cooking. Go travelling. Focus on the love and the life and the wife. Maybe make some babies. Maybe get some more dogs. Maybe buy a house. And maybe ... just maybe ... get rich, or die trying!


Till then ... R.

Såhär får det ju inte gå till!? Tiger Lou kan ju inte försvinna bara sådär!? Jag minns de två åren jag väntade på nytt material och de var tillräckligt långdragna och jobbiga.. Hur länge kommer man måsta vänta nu? Uuuh, det är inte okej! Ooont i magen fick jag av det här.. Och "maybe make some babies" ska jag väl inte ens ge mig in på... Näe, det här var ju faktiskt inte alls särskilt roliga nyheter..



Tiger ♥

Släkten is the shit!

Hemvändardagen/Släktträffen/60-årsfesten var huur trevlig som helst! Jag älskar min släkt, I do I doo..! En massa bilder finns på Facebook så jag orkar inte riktigt lägga upp ett helt gäng här.

Klarat proven jag måste fixa för att få sommarjobba på Ortviken har jag gjort ikväll också! Känns himla skönt att inte ha det hängande över sig längre. Så nu är det bara att städa för glatta livet när tiden väl är inne.

Och imorgon bär det av till Sunnansjö några dagar till papsi. Det ska bli skoooj.

Nu ska det sovas. Nattinatten!



Det här är allt ni får, ni som inte har Facebook. 

Living the dream!

Long time no see. Har ju varit i Sthlm sedan förra måndagen och det har varit så fullt upp med roliga saker så det har faktiskt känts som slöseri med dyrbar tid att hålla på och blogga. Sthlmsdagarna har verkligen varit heelt underbara och så roliga, jag har; 

- gjort Skansen med David, roligaste Skansenbesöket nånsin var det och efteråt åkte vi Djurgårdsfärjan och promenerade längs fiiina Monteliusvägen.
- gjort massa andra mysiga och roliga saker med David.
- haft grillfest nere vid vattnet hos mig i Värstan med massa trevliga människor.
- druckit öl med trevligt sällskap bl.a. på Debaser Slussens och på Mosebackes uteserveringar.
- grillat och nästan spelat minigolf (...) med systeryster.
- druckit rosévin i solen på tantoberget och efteråt lyssnat bra musik på Hornstull Strand.
- spelat (och vunnit!) brännboll och kubb (det vann vi däremot inte..)
- solat och badat i Vinterviken (som jag blivit helt kär i nu!)
- promenerat kring röda linjen-hooden (kär i det med!) och fikat på Johannas mysiga jobb i Midsommarkransen.
- solat och ätit glass med Johanna på Djurgården.

Allt detta har för övrigt gjorts i sol och värme och i sällskap med underbaara människor. Jag är verkligen såå glad att det har hunnits med så himla mycket skoj! Men jag har ju jobbat på dagarna också, 9-15 på Hannas jobb - en förskola på Lidingö. Men det har varit betydligt mer roligt än jobbigt faktiskt och barnen var verkligen helgoa. Bra där! ;) Men nu är det alltså Sundsvall som gäller för resten av sommaren. Det börjar med släktträff imorgon och sedan blir det lite familjesemester innan jag börjar jobba om 2,5 vecka ungefär. Så är det.

       

Jag fick förresten godkänt på mördarhemtentan i sociologi, ett B t.o.m! Känns så jääkla skönt! Första terminen avklarad och godkänd :)