Looking good!

Förvirringen är total mellan blogg och facebook. Jag glömde ju skriva här att jag i tisdags bokade en resa till Berlin. Den 3/2 bär det av och hem kommer jag den 8/2. Så kan det gå! Berlinresan samt konsert med [ingenting] den 5/1 och opera med The Knife och Jonathan Johansson den 31/1 känns som en mycket fin och lovande start på 2010.

Gott Nytt År alla ni fina! ♥♥♥


En liten snabb 2009-lista

Årets..

Pirrigaste:
att börja på socionomutbildningen
Överraskning: filmen Twilight samt att jag klarat hela första året på utbildningen
Flytt: till Västra skogen - loving it!
Resa: till Berlin med Cicci, spännande på många sätt..
Sjukdom: vaglar i ögonen tydligen och den långvariga blåsan under foten i somras
Stammis: jag på Solna bibliotek
Nykomling: Cecilia Thelander!
Tyngsta: Lagboken
Guld: Dragons som vann SM-guld!
Besatthet: ciabatta, bananchips i youghurt, julte, Lauren i The Hills, Björn Gustafsson och skäggiga karlar
TV-serier: The Hills, True Blood, Ensam mamma söker
Slagsmål: mina tre på krogen..
Gråtattack: varje gång jag såg avsnittet av Grey's Anatomy när George dog, särskilt andra gången..
Blötaste: Where the Action Is och Popaganda
Skrik: jag alldeles innan första åket i Insane på Gröna Lund - "Jag vill ha min mammaaaaa!!"
Uttryck: "Det är oklart", "É du go eller", "ståtrosa", "B som i box b som i bag b som i bag in box"
Konserter: Where the Action is, Pop Dakar, Popaganda, Markus Krunegård (4 ggr), Tiger Lou (3 ggr), David Sandström, Jonathan Johansson (2 ggr), Panter (2 ggr), Tingsek, Coldplay, Moneybrother (2 ggr), Shout Out Louds, Tutankamon och så har jag säkert glömt nån


  


Maja och Hanna goes ny karriär?

Fina citat av min kära storasyster ♥

Sagt om prästen på midnattsmässan i Östersund:
"Det kändes precis som om han trodde på det han sa."

Sagt om mig idag när hon flätade mitt hår:
"Du luktar verkligen Maja. Du luktar liksom bäbis."




Här var vi på väg hem från krogen på juldagen (vi hade iaf kul..).
Och
här kan ni dessutom se den riktiga videon. Missa inte!!


Skämmes tamefan!

Gaaah, jag har missat Rasmus Kellermans blogg! För hundra år sedan kommer jag ihåg att jag nån gång läste nåt liitet litet inlägg på nån blogg han hade. Men sedan har jag bara haft fokus på själva Tiger Lou-sidan (den som jag länkat till här sedan urminnes tider). Fråga mig inte hur, men när jag för en stund sedan försökte googla reda på vem som är Gustaf Skarsgårds flickvän (ehrm..) så hittade jag istället Rasmus Kellermans blogg!? Tror att jag råkade (...) komma in på hans Facebook och där fanns det länk till bloggen. Skäms gör jag för att jag missat något så viktigt så länge! Skäms, skäms, skäms! Jag råkade (...) även hitta en massa bilder - vaaackra bilder (de var faktiskt tillgängliga för alla att titta på..). Jag har med andra ord inga som helst problem att hålla mig sysselsatt just nu. Jag både skäms och snokar, samtidigt, yey! Men någon såhär fantastiskt talangfull och vacker får man ju faktiskt inte missa att hålla sig uppdaterad om..;



Melonshot och tåglek

Juldagen med förfest och sedan melonshot och dans på Oscar blev grrreat! Skönt som omväxling att faktiskt må bra på annandagen. Då firades det en andra jul hos pappa och Leena + familj i Sunnansjö. Massa god mat, dryck, mera julklappar och lek (iaf för mig och lilla Ebba) har det blivit där. Alltid lika mysigt. Men nu är vi back in Forsmon och ikväll blir det "Inglorious Basterds" för den har jag hyrt. Me like! Jag gillar också mitt nya underställ från Woolpower som jag springer omkring i här hemma. Storlek 158-164 har jag, haha! ;D


         
       Hanna, Malin och jag gör Oscar!


   
Jul i Sunnansjö med glögg, öltappen, tåglek och så vackra, vackra huset.


Julafton 2009

Julafton är över än en gång. Detta år firade vi som sagt på Frösön tillsammans med Malins familj. Ovant att inte vara hemmavid men det kändes ändå minst lika bra som vanligt. Julafton blev precis som iaf jag vill ha den, lugn och skön med mycket skratt, god mat, Kalle Anka, julklappar, tomte (oväntat men stort plus!) och spel (team Forsmon vann!). Även Midnattsmässa gick vi på fast då var man trötter.. All in all en riktigt supermysig julafton! Se bara.


        
  


God Jul!

Nu är det slut på julkalender för i år. Jag såg precis det sista avsnittet av Sunes Jul - bästa julkalendern ever! Tveksamt om någon någonsin kommer slå den faktiskt. Håkan är ju helt fantastisk! Och Rudolf likaså. Men nu är det slut som sagt. För imorgon är det julafton, bara några minuter kvar nu ju. Då bär det av till Östersund och Frösön för vår del. Där ska vi fira jul tillsammans med Ante, Malin och hennes föräldrar. Ovant att inte vara hemma men bra blir det alldeles säkert ändå.

Godnatt på er och God jul!
 


HåkanBråkan


Maja goes tidigt 90-tal

Såhär går det när det är -24 grader ute. Jag bara måste... Första videon här nedan är tillägnad Sandra ;) Ingen kan väl ha glömt den gamla dängan med den fantastiska texten? Varför göra det omständigt när man bara kan säga vad man vill rakt ut liksom?





Sedan har vi den andra härligheten, som jag vet att jag bloggat om förut. Tyvärr går den inte att lägga in på bloggen men ni bara måååste titta här. Den är 100% tillägnad Nina ;) Man funderar ju onekligen på vem som egentligen kom på idén till den videon? Och hur?! Många vackra danssteg dock (särskilt Marks lilla solo 1,40 in i videon..), kanske nåt att öva in till juldagen?


Vänner och julgranar

Första dagen i Sundsvall har varit fullspäckad och supertrevlig. Jag sov ut och hade en jätteskön fm med pyttelite plugg. Sedan var jag och tränade på gymmet på mammas jobb. Ensam var jag, skönt nog. Klarar mig utan Metsobiffarna som brukar hänga där. Var så himla sugen på att springa idag nämligen men jag tycker det känns besvärligt när det är så mkt snö, så jag hade iaf bestämt mig för att springa i 40 minuter på löpbandet på mammas jobb. Efteråt var jag helt döööd, haha! Min kära klassis Lisa är en riktig hejare på att springa, så jag tänkte lite på henne när jag flåsade på som en jag-vet-inte-vad där på löpbandet. Och efter denna dödstur är det enda jag kan skryta med 7km på 38 min. Kände ni Lisa så skulle ni hånskratta åt mitt resultat, tro mig :) Hur som helst var det jääätteskönt att få köra helt slut på sig (körde lite styrka också) och lite kul att köra löpbandet ändå. Efteråt åkte jag till stan och hängde lite med Anders, kul som alltid! Fortsatte sedan turnén med fika med Nina och Karin på "Tant Anci och Fröken Sara". Supertrevligt och roligt det med! Jag vet att jag säger det här vaaarje jul, men det är så himla härligt när man får träffa alla de man tycker så mycket om!! Och ikväll har mammsen och jag klätt den superfina julgranen som vi valde ut för några veckor sedan. En riktig Disneygran blev det, love it! Och helt lovely är även den ståtliga granen som står på torget i Sundsvall, se bara här nedan. Love den med! Sundsvall är verkligen otroligt vackert pyntat om julen.


   


Ankor och snö

Trevligt 30-årspartaj i Uppsala igår! Hanna och jag sov kvar och har haft en lugn och skön dag med Sandra och Rickard idag. Vi skiljdes sedan åt och jag kom hem till Sundsvall vid 20-tiden medan Hannan åkte tillbaka till Sthlm. Det är galet mkt snö här för övrigt. Mamma har skottat tre (!) gånger idag.. Norrland goes all in med andra ord, som vanligt. Anyhow, mammsen och jag kollade lite på Anna Ankas jul när jag kom hem, haha! Kära nån säger jag bara.. Tacka vet jag Kalle. Jag har precis kollat klart på "Blood Diamond" nu också. Liite annan kvalité än Ankan det. Riktigt bra film faktiskt, action! Nu: sova (med katten om jag har tur).


   
Smarrig buffé, Födelsedagsbarnet herself, min första sovplats samt min slutliga (och lite mer bekväma) sovplats.     


Sthlm - Uppsala - Sundsvall

Igår kväll var jag hos Hanna och käkade middag och kollade tv. Vi såg, enligt fredagstraditionen, På Spåret. Det är rätt frustrerande att jag ungefär aldrig kan svaret på nåt men igår tog jag iaf Bombay på 10p innan ens första klass tog det (tänk att Dr.Bombay var bra till nåt till slut) och så kunde jag Shiva. Men det var väl typ allt, haha. Sen såg vi även Jul med Ernst, också lite tradition. Han är väl för mysig han, en Ernst skulle man ha..! När jag kom hem såg jag ikapp alla Sunes Jul som jag missat medans jag haft besök av Tim. 3-4 avsnitt på rad blev ju nästan Sune-överdos. Men det var sjukt roliga avsnitt och nu är jag ikapp. Känns mkt bra.

Idag ska det packas inför 2,5 veckas Sundsvallsvistelse. Längtar hem så det nästan gör lite ont i mig. Ska bli så jäkla skönt att få vara hemma med familj, katt och vänner och bo i hus och bara ha det lugnt och skönt och julmysigt. Underbart. Och godkänt på den där skumma hemtentan om diskurser fick jag också (tro det eller ej) så då slipper man oroa sig för det och kan faktiskt ha lite jullov. Riktigt skönt.

Så, packa var det. Och slå in julklappar. Och tvätta håret. Det måste jag göra nu. Ikväll vankas det nämligen 30-årsfest i Uppsala hos Sandra, himla kul ska det bli men jag kan inte gå dit och se ut såhär. Så hopp-in-i-duschen!



Ett vintrigt Västra skogen.


Tyskbesöket

När man har väntat länge på något så är det verkligen helt galet vad fort tiden går när det man väntat på väl inträffar. Från måndag kväll tills för några timmar sedan har jag haft tyskbesök men det känns som han bara var här max en dag. Tiden gick aaalldeles för fort. Men det betyder väl oftast också att det var väldigt trevligt? Det var det iaf. Och tänk vad man kan gå och stressa upp sig över saker och sedan så går det så himla bra. Fast lite pirr är ju iofs alltid trevligt.. :) För ett tag sedan skrev jag om hur jobbigt det ibland kan kännas att ge av sig själv och lära känna nya människor. Ibland är det däremot inte alls särskilt jobbigt, som nu. Det är skönt när det går lätt ibland. Det har iaf varit några sköna, roliga, lugna och gosiga dagar då jag för en gångs skull inte har oroat mig för något alls utan bara har mått bra och levt livet. Helt enkelt mycket bra dagar med mycket trevligt sällskap. Me like! Man borde göra mer spontana grejer och följa sina känslor oftare. Inte övertänka saker för mycket. Nu ska jag lägga 2500:- på ett t-banekort utan att tänka, det skulle göra för ont. Hejdå pengarna..


      

Lyssnar på:
Photograph - Siva.


Jag lever.

Nedräkningen är nästintill över, imorgon kommer tyskbesöket till stan. Det känns spännande, kul och lite nervöst. Precis som det ska vara med andra ord. Blir nog trevligt. I helgen har jag haft annat besök, nämligen Marie. Himlarns kul har det varit! Well, skulle bara visa att jag lever, har inget direkt att skriva. Sitter hemma hos Hanna och har precis badat och om ett tag ska vi kika lite på "The Holiday" på 3an, me like. Later.


Countdown..

Tysken har förresten ett namn. Han heter Tim.
Och nu är det bara en vecka kvar tills han kommer hit, iih..


Och idag har mamma och jag köpt julgran!


Maja ♥ Träningen

Den här veckan har varit en mycket bra träningsvecka! I måndags blev det en timme Box, i tisdags en timme Afro aerobics, igår 45 min cirkelstyrketräning (Switch) och nu kom jag nyss hem från en timme Step/Muskel. Jag har varit extremt trött och omotiverad att komma iväg dock men jag vet ju hur otroligt bra jag mår efteråt. Så det är liksom bara att ge sig iväg, inte tänka efter så himla mycket. Och superskönt känns det verkligen i kroppen nu måste jag säga! Nu blir det nog inte så mycket mer träning denna vecka dock för imorgon åker jag till S-vall och stannar tills på tisdag (men har tajmat så jag hinner hem till afron ;)). Det vankas "Lilla Julafton" med stora, tjocka släkten. Det ska bli himla kul! Jag äääälskar ju min släkt som ni kanske vet vid det här laget :)

Nu ska jag slänga ihop lite matsäck till bussresan imorrn (bulgur och tonfisk, vad annars?), kanske läsa liiitelite om socialförsäkringar men sedan får det nog faktiskt bli lite fruktsallad, julte och True Blood (var såå längesedan sist!) i sängen.