Popaganda

Popaganda präglade helgen som var. Deportees, Lykke Li, MGMT, Anna Ternheim, [ingenting] och Markus Krunegård var några av de vi såg. Riktigt bra. Regnet på fredagen var mindre bra men på lördagen tittade, till vår stoora glädje, solen fram. Allt som allt blev det en trevlig men rättså lugn minifestivalhelg med mkt bra musik och himlarns trevligt sällskap.

    


Coldplay på Stadion 22/8-09


It's on!

Så var gruppträningen igång igen. Hanna och jag körde första afro aerobics-passet sedan kanske slutet av maj idag. Det var hur kul som helst, som alltid. Skönt att man överlevde också, även om både Hannas och min ansiktsfärg efter passet matchade dynorna man stretchar på.. Idag var vi lite busiga och körde två (!!) pass på raken. Det ni. Så först var det en timmes afro och direkt efter det provade vi på pilates i en timme. Det var intressant och rätt skönt faktiskt men lite klurigt. Härligt att vara igång igen iaf. Full fart i skolan och full fart med träning, då har man onekligen det man gör. Och det är bra just nu. Här är för övrigt hurtbulle-Hanna och hurtbulle-jag på Gusto i Sumpan, innan Coldplay i lördags. Då var vi mindre hurtiga och mindre dynfärgade men ack så snygga.


Lyssnar på:
Fix You - Coldplay
Life In Technicolor - Coldplay
The Hardest Part - Coldplay

Coldplay ♥

Coldplay på Stadion igår. Fy fan vad bra det var! Helt gaaalet jävla bra. Helt ofattbart bra. Det är nästan så att jag fortfarande inte riktigt kan förstå att jag faktiskt har sett dem på riktigt. Hela konserten var som att befinna sig i en helt annan värld för några timmar. Eller som att alla inne på Stadion var en enda stor familj som hade en gigantisk hemmafest. Ungefär. Aftonbladets recensent skrev nåt liknande faktiskt att "När augustimörkret sänker sig över Stockholm bjuder Coldplay in till ett stadiumkalas som känns nästan lika intimt och glatt som en kräftskiva" och att Chris Martin "får oss att må bra och känna oss som hemma, precis som en god festvärd ska göra." Och så var det verkligen. Han är så sjukt proffsig och hans röst är ju helt underbar. Vilken kväll!! Det var utan tvekan den bästa konserten jag varit på. Hela upplägget var så jäkla bra, snygg scen, grym närvaro, fantasifullt med en del överraskningar och så såklart gryyymma låtar! Det kunde fasen knappast ha blivit bättre. Jag fick t.o.m höra "Green Eyes" och det hade jag faktiskt inte vågat hoppas på. Helt fantastiskt. Några låtar saknade man visserligen men så är det väl alltid. "Fix You" var kvällens absolut vackraste iaf, det är en sak som är säker. Gårdagskvällen var helt enkelt en fullkomligt underbar och magisk kväll.

     

Några lugnande ord från Tigern..

Disband the band?


Just wanted to make one thing clear to all y'all: Tiger Lou is NOT going to brake up. We are simply going to take a long brake for a couple of years, in order to pursue some of the other options our lives might have to offer. I found this clip on YouTube the other night, and thought it might be a good thing to clear this up. It feels cheap to let people think that our next three shows are going to be our last, as they are not. I have a lot of new Tiger Lou songs in the works, and have every intention of recording them one day. Just not now. I'm in a desperate need to do something else, as are the rest of the band. So, please come join us for these three shows, but know that they are not going to be shows of farewell, but rather shows of warmth and welcome. That's all people. See ya there!


Några år är ju fortfarande ingen dunderdeal för mig som inte har något tålamod men det är väl bättre än inget antar jag.


Varning känsliga läsare..

.. modeblogg på gång. I fredags var mammsen och jag in på stan en sväng och strosade innan Drakkampen. Det resulterade i två klänningar för min del. Igår var vi en sväng på Birsta och jag kom hem ett par ljuuusgrå chinos (man måste väl inte ha beigea bara för att aalla andra har det?) och en t-shirt rikare. I'm back in the game med andra ord! Har inte shoppat så mkt på så kort tid sedan i vintras när jag ungefär köpte en klänning varje dag. Men jag tyckte ändå jag fick rätt mkt fint för mina slantar. Ovant med höga byxor dock och jag tycker väl egentligen sådär om det, men så länge det inte syns så kanske det funkar? Chinos är väl oftast så kanske? Och inte så dötajta över rumpestumpen, eller? Såå jag troor väl iaf att jag vill ha kvar allt i min ägo.. Några protester/åsikter från omvärlden kanske?

   
Haha, fett med poseringsfantasibrist I know men man är ju ingen Top Model direkt.

Igår kväll var det även 120-årsfest på good old Kryssarvägen, himlarns trevligt som alltid. Två besök där på samma sommar, det måste vara något slags rekord.. Jag fortsatte sedan till Nina och förfest med henne och Malin. Vi tog sedan över Oscars dansgolv för resten av natten. Word. Idag har mamsen och jag solat ute på ön i älven hela dagen lång, huuur skönt som helst. Och vi hann precis tillbaka innan ösregnet och åskan.

  
Detta var alltså innan själva erövringen av dansgolvet..

Kväll

Vad hoppas du? Vad önskar du? Vad vill du?
Är du rädd? Är det så? Du är rädd? Du är rädd?
Om du är rädd, sluta med det
Om du är bränd och rädd lägg av med det
Lita på mig börja med det
Lita på mig sen får vi se

Möt Vagelns medbrottsling Halsontet

Jaha. Nähä. Igen. Min klagosång fortsätter. Imorse när jag vaknade hade jag helt stööört ont i halsen istället. Vageln var ju också kvar även om den faktiskt minskat något. Så kanske var den där salvan bra ändå men det var allt annat än lugnande att den var knallgul när jag väl skulle in med den i ögat.. Borde nästan ha funnits någon slags varningstext bara för det tycker jag allt. Anyhow, ont i halsen hade jag iaf som sagt och har fortfarande. Det var helt igentjockat och gick knappt att svälja under hela förmiddagen. Helt plötsligt liksom. Less blev jag, igen. Jobbar man på Ortviken så bälger man i sig vatten hela dagarna också, eftersom det är så fruktansvärt varmt därinne, men jag blir alltid så sjukt osugen på vatten när jag har halsont + att jag ju inte kunde svälja (vilket är ett ganska stort plus om man ska få i sig vätska..). Så det var lite kämpigt. Men jag har jobbat iaf och sedan på vägen hem så hyrde jag faktiskt film "The slaughter rule". Bara sådär liksom. Är rätt sällan jag gör saker "bara sådär", iaf när jag är själv. Filmen var helt okej men den bästa medicinen var ju att Ryan Gosling hade huvudrollen (annars skulle jag ju iofs inte ha hyrt den..). Nu ligger jag i soffan och bara vilar och hoppas på att halsontet och vageln ska ta sitt pick och pack och störa någon annan istället.


Allt det här är ju verkligen bara ytterligare bevis på att min kropp och jag inte alls är överens. På aaalldeles för många sätt är vi inte alls överens just nu...


Lyssnar på:
Re: Stacks - Bon Iver
Blindsided - Bon Iver


Maja vs Vageln

Jaha. Nähä. Ögat var ännu värre imorse när jag vaknade. Det gick som inte att öppna. Alls. Jag var först tvungen att gräva bort tre ton gegga ur ögonvrån innan det motvilligt öppnade sig. Leeess(en) blev jag. För det sätter sig som i hela kroppen. Hela jag blir alldeles trött, både fysiskt och psykiskt. Så det tog emot att åka till jobbet idag men på nåt sätt så överlevde jag dagen. Ortvikens helt fantastiskt varma och fuktiga luft gör dock att den lilla skiten frodas tyvärr. Ikväll ska jag dock tydligen lyckas få i nån bra salva i ögat men alla ni som känner mig förstår hur mkt det tar emot.. Ögon och all form av pill i ögon (förutom sätta i linser) är det värsta jag vet så den här baotavageln är extremt jobbig för mig. Men salvan ska i så det är väl bara att bita ihop antar jag.


"Låtsas som om allt är som det ska och som om allt är vackert"


Maja the Mongo

Den här sommaren har jag haft ovanligt många vaglar i ögonen men den som plötsligt visade sin fula nuna imorse tog priset. Den är som en helt egen liten människa, så stor är den. Och den har gjort så att hela mitt vänstra öga blivit tooksvullet. Fresh. Helt seriöst ser jag smått galen ut. Inte riiktigt vad man vill mötas av i spegeln när man masar sig upp kl.06.. Så glasögon fick det bli idag, all day. Hoppas verkligen att den lilla parasiten tröttnar på mig snart, det här är inte okej.


För övrigt kan jag berätta att när jag har jobbat klart mina tre veckor så kommer jag att ha städat 360 toaletter då jag varje dag har 24 st att roa mig med. Slå det om ni kan!


En del nytta och så en massa nöje

Första arbetsveckan är avklarad och imorgon börjar den andra. Man kan även kalla den för den näst sista arbetsveckan om man så vill. Första veckan har gått bra iaf, såvitt jag vet. Inga klagomål har lämnats in. Det är ju ingen fest att jobba som städare direkt men då och då tänker jag att det kunde ju ha varit så mycket värre. Jag är glad att jag har jobb jag. Men det ska bli skönt när det är över också ;) Det tycker nog min hy med för den är inte så förtjust i Ortviken (eller i att jag äter alldeles för mkt ost och choklad nowadays för den delen..). Den har gjort lite revolt men lugnar sig väl förhoppningsvis så småningom.


En massa annat skoj har gjorts i veckan efter arbetsdagens slut. I tisdags var jag och Marie på bio och såg "Public Enemies" med Deppan i huvudrollen. Het. I onsdags var ju Sussi här, himlarns mysig kväll det med. I torsdags var Hanna, mamma och jag och hälsade på släkt och fick nosa lite på färskaste kusinbarnet Albin samt storebror Olle. Vilka sötnosar! I fredags vankades det minisläktträff i Sunnansjö, trevlig kväll det med. På vägen dit släppte Hanna av mig 5km från huset och jag kutade sträckan på 26 min vilket borde vara nåt slags litet rekord för mig. Det gick undan iaf.. Igår var vi ut till Matfors och hälsade på Engströms i deras sommarstuga. Även den fina familjen har nämligen fått tillökning så vi fick äran att träffa lille Josef. Så det har med andra ord varit fullt upp med söta bäbisar och trevligt umgänge denna vecka! And I love it! Jag tycker det är såå härligt på sommaren när man hinner träffa alla som man kanske inte hinner med annars. Våra nära och kära är bannemej vad som är viktigt här i livet! Idag har jag lunchat med Nina och Karin också och sedan blev det pizza ute på ön i älven med mamma och Ante, loovely dag. Trist att Hannan återvänt till huvudstaden dock. Men vi hann med en familjebio igår kväll innan semestern var slut för alla, "Sommaren med Göran" såg vi. Den var härlig, jag tycker allt att Peter Magnusson är en festlig prick jag :)