Lisa!

Jag känner att hela den här hemtentasituationen är lite ogreppbar just nu så därför tar jag mig en liten bloggpaus. Fick en himla lust att göra en bildblogg om Lisas och mitt fantastiska liv tillsammans so far. Vet inte riktigt varifrån den idén kom men det resulterar ju onekligen i en massa ögongodis så varför inte liksom? Och till helgen ses vi äntligen, weei! Love ya Fineass Killa! ;)

                

In your face suckers!

Solna vs Sundsvall 70-87. Yeah! Så jäkla rätt! Det är som Hanna sa ikväll "Solna är en klubb för inbördes beundran". And that only. De kan dyrka Leslie hur mycket de vill men nu är det fanimej Dragons som ska ha SM-guldet och så är det med det. Som Melodie Mc kanske skulle ha uttryckt sig om han sjungit på svenska:

Tjolahopp, tjolahej, det är Dragons, det är Dragons
Och du vet vi kommer ta't, det är Dragons, det är Dragons!

Kicki, Pippi och Fitti?

Dubbelutgång denna helg. I fredags var Hanna och jag först på O'Learys i Sumpan (snart är vi stammisar där ;)) och kollade när Dragons kickade Solnas ass! Hela den här grejen med basketfinal gör mig helt tokpepp. Det finns som ingen hejd på mig what so ever. Men det är härligt! Imorgon är det dags igen då ska vi vara på plats i Solnahallen i god tid för att försöka peppa till stämningen lite. Efter basketen var vi sedan på Debaser Medis och kollade David Sandström, grymt bra! Kul var det också att träffa Johanna och Emelie som var där! Hanna och jag hade en liten diskussion kring serier under kvällen. Jag försökte nämligen komma på vad Kajsas systerdöttrar (eller vad de nu är) egentligen heter? Jag kom fram till Kicki.. Pippi och.. Fitti. Men det kändes inte heelt rätt. Hanna kom sedan på Titti vilket kändes troligare. Jag fortsatte dock med Fitti för det tyckte jag var mycket roligare, särskilt som smeknamn på stackars Hanna. Detta varade tills jag sa fel och kallade henne.. ja ni förstår. Det ska man kanske helst iiinte kalla sin syster..

Igår hade vi det soligt och härligt så Hanna och jag promenerade längs Årstaviken typ hela dagen. Jag tycker jag ser så många snygga karlar överallt nu. Var kommer alla ifrån!? Har de legat i ide? Det är iaf helt fantastiskt att de finns. Eller ja, fantastiskt var ju kanske ett starkt ord men det är ju verkligen inte otrevligt iaf..! Kvällen tillbringade vi på Hjärtats Bar med en härlig variation av människor, bra musik och god öl. Me like. Efter en del om och men så kom vi till slut fram till att killen bredvid oss, som vi tyckte var sååå bekant på nåt sätt, var han Edgar från "Den rätte för Rosing". Han lagade hummer där i det första avsnittet. Joru, så var det. Men en mkt trevlig kväll var det iaf, på alla sätt och vis! De spontana utgångarna är många gånger de bästa :) Nu är jag dock seg efter för lite sömn så snart kommer Hannan över och så blir det faktiskt pizza och film. Lovely!

Vilsen men disciplinerad

Men det är väl helt fantastiskt vad dålig hemtentan blir. Eller, vissa stunder tycker jag att den blir rätt bra men för det mesta tycker jag nog ändå att den bara blir bajs. Jag vet verkligen inte vad det är jag skriver, eller vad det är läraren vill ha. Det känns som jag snurrar in mig själv i en hel massa konstigheter som jag varken förstår eller kan ta mig ur. Psykologi är otroligt intressant, absolut, men det är sjukt svårt också. Det är himla lätt att virra bort sig själv i alla begrepp, teorier och framförallt känslor. Det är svårt att sortera allt liksom, typ  inget jag skrivit som svar känns särskilt relevant för frågan eller  ens sammanhängande. Men om vi däremot ser detta ur ett word count-perspektiv så går det alldeles fantastiskt bra. Efter tre dagar med plugg från kl.9 (förutom idag för idag är jag förkyld och behövde sömn) till typ kl.15 så har jag åtminstone svarat på 6 av 7 frågor och skrapat ihop 3,5 sidor och nästan 2500 ord. Det ni! Sen att texten som sagt med stor sannolikhet är mer eller mindre värdelös kan vi ju, för en stund iaf, bortse från. Heja mig!

Word count rules!

Jag tillbringar mina dagar på mattan nuförtiden och skriver hemtenta i psykologi. Idag har kommit fram till att word count-funktionen är min bästa vän i hela världen! Det går typ fem minuter mellan varje gång jag kollar hur många ord jag har skrivit. Så plugget går inte jättesnabbt, haha! Tror min lärare kommer säga att hon aldrig tidigare har sett någon som så totalt missuppfattat varenda fråga på tentan och dessutom hela grejen med psykologi. Haha, det ser jag fram emot. Nu ska jag iväg och träffa John i Kungsan. Later!


Hata Solna.

Solna-Sundsvall 70-61. Jag tror aldrig jag har varit så högljudd och arg under en match någonsin förut. Och då har jag ändå kollat på basket sedan jag var typ sju år. Jag tål bara inte Solna, de är helt enkelt inte trevliga! Så jäkla dryga, kaxiga och allt annat än ödmjuka. Och Leslie Myrthil verkar ju enligt alla vara sänd av Gudarna själva. Inget han gör är ju någonsin fel, tom när han ramlar så gör han det tydligen bra? Arrggh! Domarna var också sämst. Och så Dragons själva då, suck, de var ingen hit de heller måste jag väl erkänna. Försvar var det ju uppenbarligen ingen som någonsin hört talas om och taggad verkade ju ingen vara. Ändå fick de ihop till 61 poäng på nåt underligt sätt. Och de kom igen från en usel start då det stod typ 23-9. Och förra matchen vann ju Dragons överlägset så det här är bara så fucking frustrerande! Morr.

Nu ska jag dricka mitt te och försöka bli lite gladare (lugnare iaf) genom att sitta på min mysiga matta och kolla på "Christine". Jag tycker om att spendera dagarna på min matta nuförtiden. Den är stor, mjuk och svart. Jag gör läxorna här, jag datanördar här och jag tittar på tv här. Medan jag gör allt detta dricker jag gärna te ur den fina muggen som jag fick av Nina och lyssnar på Lost Patrols gamla gamla skiva. Gärna på "Anywhere, anytime, anyone". Och eftersom snälla Hanna satte upp min rullgardin igår kväll så har jag gärna den nerdragen också som jag har haft hela dagen idag t.ex. Myysigt.

Bounce, Strand och söta bäbisar

Vilken helg! I fredags gjorde Hanna och jag IKEA Barkarby. Det var roligt men det blev tungt att bära. Jag köpte bl.a två mattor vilka gjorde underverk för min lilla lya. Nu måste jag faktiskt få säga att jag älskar min lägenhet. Jag tycker det är så himla himla fint här och jag trivs som fisken i vattnet! Förutom kanske igår morse och nu imorse, då kände jag mig en smula ensammen när jag vaknade. Men det är inget att hänga läpp över (shit vilket fult uttryck!). På kvällen vart det i vilket fall basketfinal nummer två på O'Learys i Sumpan tillsammans med Hanna och Cecilia. Vi firade litegrann att jag och Cissi klarade våra juridiktentor vilket var en otrooolig lättnad! Det var riktigt kul att se basketen sådär på storskärm också och ännu roligare att Dragons vann överlägset! Ett lag där allt hänger på en ynka spelare förtjänar inte att vinna SM-guld och så är det med det.

Helgens absoluta höjdpunkt var dock igår eftermiddag. Då var nämligen Hanna och jag och kollade på Bounce på Orionteatern. Det var Hannas julklapp till mig och det var det absolut häftigaste jag sett! Jag var helt till mig för ALLT de gjorde var så sjuukt coolt! Förhoppningsvis ska jag se det hela en gång till. Kan inte låta bli :) Efteråt var vi väldigt danssugna och spenderade kvällens förfest till att leta reda på nåt bra dansställe att gå till. Det gick dock sådär och vi hamnade till slut på Hornstull Strand istället. Men det var himla trevligt det med faktiskt! Dit vill jag gå fler gånger. Fast jag måste väl kanske öva upp pingis-skillsen lite först I guess...

Idag var det dags för höjdpunkt nummer två denna helg. Hanna och jag åkte nämligen och hälsade på Carolina och Hannes som fick tvillingflickor för tre veckor sedan. Ålly och Viola heter de och de var såå söta! Små och helt bedårande. Jag blev alldeles rörd, av någon anledning. Och så fick jag hålla Ålly länge också, det var härligt. Viola sov mest :) What can I say, I'm a sucker for babies. Här är de hela familjen och så jag :)

    

Sumo-Maja goes CSI

Nu är jag tillbaka i min lilla Sthlmslya. Och den är äntligen städad!! Var ju sjuk innan jag åkte upp så då orkade jag inte, men nu är det så fint här. Vilket är jätteskönt eftersom jag har lite svårt för stök och damm... Detta betyder även att det är fritt fram för besök nu, hint hint ;) Annars har det väl som vanligt känts sådär att vara tillbaka i vardagen. Det brukar alltid ta typ ett dygn för mig att anpassa mig nämligen. Men det har varit full fart i skolan idag och ikväll var jag iväg på Step/Muskel. Jätteskönt var det men efteråt såg jag väl ungefär ut som om jag hade kissat på mig när jag försökte gå. Var så sjuuukt trött och darrig i benen! Huvaligen.. Och kom precis på att jag inte stretchade alltför mycket heller så imorgon lär det väl vara ännu värre.. Ah well.

Sundsvallsvistelsen slutade väldigt bra och väldigt mysigt (om än nervkittlande) iaf. Mamma, Hanna och jag tillbringade tisdagskvällen med familjen Engström (minus Christer dock). Vi tittade första finalmatchen mellan Sundsvall Dragons och Solna Vikings tillsammans och fikade, pratade och hade himla trevligt! Sånt borde man göra oftare. Lite trist dock att Dragons förlorade men förhoppningsvis tar de igen det imorgon kväll. När vi kom hem åkte jag strax därefter iväg till stan igen och hämtade A på O'Learys (nu glömmer jag aldrig mer att det finns två O'Learys..). Stackars A kastades genast in i den telefonterror som härjat hemma hos oss en längre tid nu. Men den här gången fick snuskpellen som ringer jämt allt så den teg. Hoppas jag iaf.. Mystiska bilar förekom även under kvällen samt rådjur och uppbrutna (olåsta?) garagedörrar. Det var ett riktigt äventyr ute i Forsmon/Narnia vill jag lova och jag var inte sen att leka CSI.. Frivilligt (relativt åtminstone) bjöds det även på lite Ace of Base-mimande från typ.. 1994 kanske? Vad gör man inte liksom, när någon orkar ta sig äända ut till Forsmon ;) Jag som liten ettårig sumo (det är nog inte helt omöjligt att jag faktiskt vägde som en älg) vet jag dock inte om jag kommer få ångra att jag visade, det återstår att se.. :) Nä, nu måste jag ta och mäta lite golv och kök inför morgondagens IKEA-besök och sedan blir det sängen! 

 
Engströms och Öbergs - legendarerna från Kryssarvägen

Lustbrist.

Värsta soligt och härligt väder idag. Kunde antagligen varit betydligt mer produktiv än jag varit idag men jag har ingen större lust med nåt alls. Har legat lite ute på altanen och solat, men det är väl också ungefär allt. Igår var vi däremot i Nordanede och hälsade på moster Karin. Jättehärligt var det! Vi gick på promenad och så grillade vi korv nere vid vattnet. Det är sånt där vi gör på påsk. En annan sak som iaf jag gör på påsk är nallar ur kylen heela tiden. Och godis har jag ätit konstant sedan i torsdags. Tränat? Tjaaa, det var väl en två veckor sedan sist :) Tur att jag är iaf blivit liite mer avslappnad med sånt där nuförtiden. En tanke på en springrunda dök upp för en stund sedan men försvann lika fort. Har. Ingen. Lust. Något jag däremot har massor med lust att göra är åka på Siesta! i Hässleholm 28-30 maj. Tiger Lou kommer vara där.. Och en massa andra bra artister förstås. Men vi får väl se hur det blir med den saken, någon mer som är sugen kanske?


   


Obligatoriska Oscar

Igår blev det utgång för Nina, Anna och mig. Jag har ju inte varit ut i Sundsvall sedan i julas så det var riktigt roligt! Först blev det en jättetrevlig liten förfest hemma hos Nina och Emma sedan blev det en massa dansa på Oscar. Och så drack vi cosmopolitan, mmm! Den drinken är inte bara god man ser ju fancy ut när man dricker den också, helt fantastiskt ;) Sjukt mycket folk var det ute igår dessutom så det var skoj! Kul att träffa lite folk som man inte sett på ett tag. En seen kväll blev det dock så idag har jag varit trötter. Men att vara sängliggande är ju alltid roligare när man är två så mig har det inte gått någon nöd på. Det har bara varit väldigt mysigt. Och gott för sedan pallrade vi oss till Sibylla också :) Resten av dagen har fortsatt i samma lugna tempo, skönt.

    

Påsken so far..

Vad fånigt enkelt Melodikrysset var idag! Mamma, Hanna och jag löste det nästan innan frågorna ställdes, hah. Skönt är det att vara hemma och påskledig iaf. Jag har verkligen ingenting jag måste plugga nu och det är såå skönt. Gäller att passa på att njuta..! Igår var Hanna och jag upp till papsi och Leena i Sunnansjö en sväng. Vi promenerade i det härliga vårvädret och åt godmiddag. När vi sedan kom hem var det dags för "Så ska det låta" med Idol-Ola. Me likey! Fast jag likeade inte hans kläder.. Efter det letade vi faktiskt påskägg, vi kunde bara inte hålla oss tills idag ;) Mamma är ju mästaren på att gömma påskägg så Hanna och jag höll på räätt länge hehe :) Förra påsken gömde Hanna och jag påskgodis i Agnes Water, Australien medan folk tittade på oss som om vi var tokiga. Lite svårt att tänka sig nu.. 



Fast i mörkret på E4an.

Jag började nästan tro att det inte var menat att jag skulle ta mig till Sundsvall i påsk. Först var det ju examinationsflytten och tågbiljettsproblemet. Men det ordnade jag ju med att boka in mig på Cerisresorbussen som gick vid 18-tiden igår istället. Men sen blev jag sjuk i tisdags och blev sängliggande då och så stor del som var möjligt av gårdagen. Men jag klarade av både examinationen och att ta mig till bussen. Men sen när vi väl är på väg, ja då går bussen sönder (!)nånstans längs E4an i de mörka skogarna mellan Gävle och Söderhamn. Så där blev vi sittandes i en timme, festligt värre. Som tur var var vi bara sju personer på bussen så de skickade en sån där minibuss som tog oss sista biten. Skönt nog kunde jag sova på den så jag var inte helt grinig när mamma kom och hämtade mig vid 01 på Navet... Men hemresan kunde ju gått smidigare. Skönt att jag kom fram igår iaf för imorse hade jag klipptid kl.10:30. Såå skönt att det är gjort, var hundra år sedan sist! Passade även på att fixa nya linser. Optikern tyckte det var bra att jag gynnade Norrland ;) Och nu är jag hos Lisan sedan ett tag tillbaka. Var alldeles för längesen sist vi sågs så nu ska jag återgå till henne. Glad påsk!

Lyssnar på:
Halo - Beyoncé


Tiger Lou på Kägelbanan

Helgen har tillbringats i Sundsvall. Det blev en mycket bra helg även om anledningen till varför vi åkte upp inte var den festligaste. Hem kom Hanna och jag så tidigt som vid 17-tiden igår eftersom det var dags för Tiger Lou på Kägelbanan senare på kvällen. I brist på annat satt jag på bussen och försökte räkna ut vilken gång i ordningen det var jag skulle se honom nu. Jag kom fram till att det troligtvis var 11e gången, så säg att jag sett honom i snitt nästan 2ggr/år sedan jag började lyssna på honom hösten 2003. Känns som det har varit fler gånger, menmen.. Anders kanske har rätt, Tiger Lou är lite som heroin för mig. Men jag kan bara inte få nog! Varje gång jag går på hans spelningar så är det lika jävla underbart! (okej, välgörenhetsspelningen på Debaser Slussen för 1,5 vecka sedan var väl iofs under all kritik men det var nog inte hans fel) Och jag kan inte släppa att han varje gång är lika jävla snygg också! Med tanke på att min crush på honom inte har svalnat ett skvatt på 6 år så känns det som den nog aldrig kommer lägga sig. Men jag börjar vänja mig vid att vara småkär i en gift karl även om det är lite frustrerande ibland. 

Spelningen igår var iaf helt fantastisk! Den var så bra att jag knappt tänkte på att jag var omringad av småglin (det var ingen åldersgräns). Tiger körde låtar från alla skivorna och började tom med "Sam as in Samantha" vilket ju ungefär aldrig har hänt. Visst, jag saknade "All I Have" lite men i helhet var det en så jäääkla grym spelning så jag kan nog leva med det. Helt sjukt bra var den! Och man hade ingen aning vilka låtar som skulle komma, det var roligt. Och att jag sen fick så mycket ögonkontakt med människan under spelningens gång att jag till slut inte riktigt visste var jag skulle ta vägen gjorde ju inte saken sämre direkt.. ;) Haha, undrar hur besatt jag såg ut :P Anyhow, igår var nog faktiskt en av hans bästa spelningar! Av de jag har sett iaf. Och taggade till tusen var de hela gänget, helt galet var det haha! Även att jag gick därifrån en tygväska och två affischer rikare, så snart kan jag tapetsera väggarna med bara Tiger. Lovely!


 

  
Debaser Slussen och Kägelbanan