Filosofen i kortkort.

Igår kom Hanna och jag till Sundsvall. Imorgon åker vi tillbaka till Stockholm igen.

Idag har vi bl.a. varit på stan. Jag köpte ett linne och en liten, liten jeanskjol (lugn Jonas, ingen modeblogg på g ;)). Världens fulaste knapp var det på den men det ska mammsen fixa åt mig, är ju ingen brådska direkt.. Lite för kallt för kortkort än så länge. Sen var vi en sväng på bokrean också, där man egentligen skulle kunna spendera hur mkt pengar som helst. Jag nöjde mig dock med en bok om
filosofi. Tyckte det var ett intressant ämne i gymnasiet av nån (...) anledning. Blir nog spännande läsning tror jag!


Lyssnar på:
Say It Right - Nelly Furtado

Hur gick det till?

Jag hann/orkade diska innan jag åkte in på stan, vilket var väldigt skönt sen när jag kom hem! Kul var det att shoppa lite med Ninan också! Planen var ju dock att jag inte skulle spendera så mkt pengar, eftersom jag inte har speciellt mkt att spendera såhär två dagar innan löning.. Men på nåt sätt så kom jag ändå hem med en vårjacka, en tröja/klänning och diverse småsaker, hm.. Nåja, väldigt nöjd är jag iaf! Och jag har ikväll inpackat håret och dessutom givit det en dos av något slags hårtoppsserum, så snart ska jag väl se ut som folk igen. Sweet. Nu ska jag snart bege mig mot Nisse! Later!

Shopping

Hur tror ni att man ska knyta tröjan/klänningen förresten, bak eller fram?

Lördagstraditionen.

Så var det äntligen lördagmorgon igen. Som vanligt har jag ätit (för mkt) frukost i soffan och tittar nu på Scrubs. Svårt att slita sig. Sen hjälper ju inte direkt godiset som blev kvar efter Hannas och min "shiva" igår... Men snart måste jag upp och hoppa för jag borde diska innan Ninish och jag ska på stan. Vi får väl se.

Igår fick jag äntligen min efterlängtade semla iaf, supergod var den! Yummie!

Silly me.

Det var väl naivt av mig att tro att det faktiskt skulle finnas några semlor kvar att köpa på själva semmeldagen antar jag...

Längtan...

Jag längtar såå mycket tills imorgon då Hanna och jag ska äta semla! Det ska verkligen bli hur gott som helst, även om inget slår mammas hemmagjorda. Fast tills dess får jag väl nöja mig med min fruktsallad som jag slängt ihop till CSI.. Där för övrigt Kevin Federline ska vara med ikväll, hoho...

Hjälp sökes.

Kan inte någon snälla komma på vad jag ska plugga och vad jag ska göra med mitt liv?! Jag har tillbringat större delen av dagen med att leta utbildningar på studera.nu utan att bli särskilt mycket klokare. Jag trodde att jag hittat något bra i Malmö, men sen visade det sig att den utbildningen var i Kalmar.. Vill man verkligen bo i Kalmar? Eller ska man inte alls bry sig om VAR utbildningen finns utan bara koncentrera sig på självaste utbildningen och dess innehåll? Men jag vill ju inte bo i någon liten håla.. Malmö kan jag nog tänka mig, Uppsala funkar, Stockholm går hur bra som helst.. Men sen vet jag inte riktigt. Fast jag har ju som sagt ändå inte hittat någon utbildning som jag fallit head over heals för så... Varför ska det vara så svårt..? Det känns inte riktigt som jag kan välja ett yrke jag vill bli heller. Känns snarare som jag måste försöka hitta någon utbildning jag tycker verkar intressant och sedan tro på att jag kommer att hitta ett yrke där jag kan använda mig av det. Eller är det också helt galet tänkt av mig? Jag vet verkligen inte.

Lyssnar på:
How We Operate - Gomez

Maja goes streetstyle...

Tack för alla fina kommentarer. Det värmer att ni bryr er.

Idag har Hanna och jag promenerat rätt långt i Sumpantrakterna. På hemvägen bestämde vi oss för att ta en välförtjänt öl så vi traskade in på Bishops Arms. Jag fick sedan för mig att det skulle vara en kul grej att spela jättepackad när vi gick därifrån så jag låtsades vingla ut på gatan. Vad jag däremot inte hade planerat var lösgrus på is så strax därefter låg jag på gatan istället. Den rökande mannen utanför Bishops Arms tittade skeptiskt på mig. Så så jäkla kul var det inte att spela fyller, och skitig blev jag också. Men Hanna fick sig ett mer än gott skratt... När vi lite senare kom hem till henne gjorde vi supergod paj med lax, spenat och fetaost, mumma! Vi kikade även Melodifestivalen, som gick precis som jag ville för en gångs skull (inte för att jag blir ledsen om det inte gör det men..). Men nu är jag iaf back in Trångsund igen och ska strax krypa ner med Grey's Anatomy. Det var ju sjukaste slutet på förra avsnittet så det ska verkligen bli spännande nu..!

Fast det är sjukt trist att sova ensam.

Thought I knew what love was for..

Jag vet inte riktigt hur jag ska känna eller vad jag ska tycka. Det är lite jobbigt.

Just tell me it's tearing you apart.

Jag gillar inte att vänta. Jag hatar faktiskt t.o.m att vänta. Särskilt när man inte vet riktigt om det man väntar på är något bra eller något dåligt... Jag hatar ovissheten också.

If that's the way it is, then that's the way it is.

I'm on fire for you, clearly.

Igår var det inflyttningsfest i Uppsala. Jag är tveksam till att jag någonsin riktigt varit i Uppsala (iaf så minns jag det inte) så det var mycket spännande med allt nytt. Karin och Oskis lägenhet var verkligen hur fin som helst och festen blev sjukt trevlig och rolig!! Tiden gick dock på tok för fort, men det blir väl så när man har det sådär bra antar jag. Jag är iaf otroligt tacksam till mina vackra vänner för denna mysiga helg! Det var välbehövligt och skönt även att se något nytt, och att se er såklart. Allt kändes så bra med er bara, tack.

Lyssnar på:
Grace - Kate Havnevik

Den tunga bördan..

Ikväll har Hanna och jag kollat det Grey's Anatomy som var i tisdags, så nu vet hon äntligen också att Denny dog! Sorgligt som tusan var det men det känns skönt att inte behöva bära den hemligheten på mina axlar längre. Damn right I take it seriously! Fast det finns ju fortfarande så mycket hon inte vet om, det lilla livet.. håhå jaja. Och imorgon är det äntligen fredag och helg (för att byta ämne lite). Love it! Då vill jag mysa och på lördag vill jag inflyttningsfesta! Tur för mig att jag faktiskt ska göra bådeoch då ;) Tihi.

Lyssnar på:
Chasing Cars - Snow Patrol


Maja goes Lapp-Lisa.

Lappar var det ja. Jodå, jag fick några stycken. En sisådär 40 stycken lappar tror jag väl att jag har på ryggen just nu. Plus en massa kirurgtejp. Plus att sköterskan went all Picasso on my ass (hon ritade på mig med tusch..). Hett? Hell yeah!! (fast det är liiite jobbigt att jag knappt kan röra mig faktiskt så det ska bli ganska skönt när jag får ta bort dem...)


Everything looks perfect from far away.

Tänk vad mycket bättre en söndag kan kännas om man bara gör något med den?! Idag vaknade jag iofs 11:30 så dagen blev kanske inte jättelång.. Men sen åkte jag in och tränade en sväng och det gör så mycket, jag mår betydligt bättre av det. Imorgon kommer jag dessutom få lappar på ryggen (allergitest) och får sedan inte svettas (eller duscha ryggen) på en vecka, så det var lite sista chansen att träna.. Ser inte riktigt fram emot det där testet måste jag säga.. Fast utslagen har börjat visa sig igen så lappar är väl en bra sak, I guess. Men jobbigt känns det hur som helst! Nu ska jag göra fruktsallad till One Tree Hill.

Lyssnar på:
This Modern Love - Bloc Party


There's beauty in the breakdown.

Näe, Idol-Måns var verkligen inget att hänga i julgranen. Jag orkade inte ens titta klart på programmet, alldeles för sliskig var han. Men det var bra, för då kunde jag åka till Hannan lite tidigare. Vi åt gott, tittade Grey's Anatomy, åt godis och tittade Melodifestivalen (ja, det är faktiskt sant). Mysig kväll blev det och nu är jag hemma. Somnade nästan på pendeltåget trots att vi sov till 12:30 "imorse". Planen var att titta på "Amelie från Montmartre" men då jag missade första halvtimmen (med flit iofs) så orkar jag inte riktigt. Frågan är om inte Grey's Anatomy i sängen lockar mer faktiskt... Brukar vara svårt att motstå.


Tingsek och Timbuktu från torsdagens konsert på Debaser Medis.

Humörhöjare, fast ändå inte.

Idag fick jag lite den där känslan jag hade förra söndagen igen. Det är sjukt trist att åka ifrån den man tycker om, och jag som har så svårt med avsked överhuvudtaget (även om man ser varandra i stort sett varje dag..). Men på vägen hem kom jag på att det kommit ett nytt Grey's Anatomy att tanka och då kändes det bra igen. Hur skumt är inte det? Helt bra kändes det ju såklart inte då jag fortfarande helst av allt vill vara med dig, men det fick mig ändå på betydligt bättre humör. När jag sedan kom hem och börjar tanka så går det hur segt som helst! Den har hållt på i snart 40 min och bara lyckats åstadkomma 123mb. Sjukt segt med andra ord! Så alltså blir det inget Grey's innan jag ska till Hanna ikväll, eftersom jag måste se reprisen av "Så ska det låta" nu snart (Idol-Måns, need I say more?). Då kan jag iofs se det imorgon bitti när jag äter frukost istället, rätt sweet det med..

Nyss ringde jag Karin i Uppsala också, värsta trevligt att prata med henne. Tacka vet jag fasta telefoner. Fast jag är ändå alldeles för dålig på att ringa folk, that's a fact. Men sån är jag (det betyder inte att jag inte tycker om er). Så nästa helg vankas det iaf inflyttningsfest in Uppsala, vilket jag verkligen ser fram emot! Det är inte varje dag man är där inte.

Lyssnar på:
How to Save a Life - The Fray