Sjukis

Jag avskyr att vara sjuk. Det är så trååkigt. I början är det skönt, bara ligga och kolla tv, men sen blir det tråkigt. Man orkar ju inte göra nånting.. uuh. Och imorgon är vi några i klassen som tänkte åka över till Danmark en sväng, blir nog kul. Hoppas bara jag mår bättre då.. Vårt internet slutar förresten att fungera efter imorgon, så det dröjer kanske ett tag innan jag återkommer.

Nu ska lägga mig i sängen lite tror jag, och läsa Cosmopolitan som älsklings-Anders köpte till mig idag. Hejsålänge!

Dag utan måsten

Idag blir nog en skön dag tror jag. Uppsatserna är typ klara, jag behöver iaf inte pilla på dem idag om jag inte vill. Det är ganska dåligt väder ute också så alltför mkt uteaktiviteter blir det nog inte. Kanske att man ska försöka packa lite idag helt enkelt.. Vi får se.

Igår var Anders och jag på Babar för sista gången innan vi flyttar. Det var gott och väldigt trevligt! Liseberg tänkte vi hinna med en gång innan flytten också, får se när det blir.

Bild lovade jag ju också, så här är en från Anders födelsedag i lördags :)



Lyssnar på:
The Draft - Firefox AK feat.Tiger Lou
Love Me Like You - The Magic Numbers
Hips Don't Lie - Shakira feat.Wyclef Jean
Such Great Hights - The Postal Service

Maja vs Hemtentan

Uppsatser är fasen inte kul. Jag börjar nästan längta efter en salskrivning när jag sitter här och knåpar på den första hemtentan. Fast nu är den ganska klar iaf.. Men bra blev den inte. Upptäckte nu när jag läste igenom den att jag nog egentligen inte skrivit om det jag skulle skriva om. Men jag orkar inte anstränga mig, så är det bara. Jag vill bara bli klar med de här dumma uppsatserna så jag kan njuta av de få dagar vi har kvar här i Göteborg.

I nästa inlägg ska jag fixa bilder, var alldeles för längesen sist. Blir så färglöst här utan.

Tentatrött

Så var sista tentan över. Eller nästan iaf, har två kortare uppsatser kvar men det ordnar sig nog. Dagens tenta var den absolut jobbigaste hittills, jag satt i nästan 3,5h och det är väldigt länge för att vara jag. Såhär efteråt känns det rätt ok med tanke på hur jag hade förväntat mig att det skulle gå, men jag tänker inte ta något godkänt för givet. Det kan gå precis hur som helst, som vanligt.

Idag blev det även klart med sommarjobb, som jag har bytt, samt dessutom ganska klart med arbete i Sthlm till hösten. Det känns väldigt skönt att saker och ting börjar ordna sig.

Nu ska jag nog slappa lite som belöning för dagens insats i skrivningssalen, är väldigt trött just nu. Sen kanske träna.. om jag orkar, och om det är något bra pass. Friskis&Svettis har tydligen sommarschema nu. Vi har förresten mindre än två veckor kvar i denna stad nu, sedan bär det av till Stockholm. Exciting. Tjing.


Orka.

Idag är det dagen före tenta. Igen. Jag önskar att det var slut på allt slit efter morgondagens 4h i skrivningssalen, men nej. Då väntar två uppsatser som ska skrivas på en vecka. Gaah. Jag känner att jag verkligen inte orkar just nu. Och jag vill inte. Men ändå måste jag. Jag måste plugga idag så jag åtminstone kan försöka imorgon. Men det känns inte bra, så mycket kan jag ju säga. Och orka med omtenta i Augusti, men så lär det ju bli. Åååh vad idag är en dålig dag. Idag ser jag faktiskt inget positivt i något. Och ute är det deprimerande grått.

20 poäng Big Brother

Det enda jag gör på Internet är fasen att läsa folks bloggar. När jag har gått igenom de 8-9 bloggar jag har att läsa kanske 3 ggr (förutom Sussis hemsida som jag besöker kanske 20 ggr/dag, vem som nu orkar skriva så ofta...) så finns det inget kvar att göra. Tjaa, möjligtvis att slösurfa lite på aftonbladet.se, men det är inte ofta det står någonting där som uppehåller mig alltför länge. Tiger Lous hemsida brukar jag också ta mig en titt på, men nu har den ju inte funkat på fler dagar. Det är lite trist måste jag säga.. Så det skulle göra mina internetstunder betydligt mycket roligare om lite fler kunde börja blogga. Snälla? :)

Idag har jag haft tenta förresten, det var inte jättekul. Det kan ha gått precis hur som helst. Det blir ju lätt så när man måste skriva en summary på 400 ord om Big Brother-Jessica. Brist på artiklar vid Göteborgs Universitet eller vad?

The sirens inside me

Don't you know that I'll be around to guide you
Through your weakest moments to leave them behind you
Returning nightmares only shadows
We'll cast some light and you'll be alright
We'll cast some light and you'll be alright for now

Crosses all over, heavy on your shoulders
The sirens inside you waiting to step forward
Disturbing silence darkens you sight
We'll cast some light and you'll be alright
We'll cast some light and you'll be alright for now

The streets outside your window overflooded
People staring, they know you've been broken
Repeatedly reminded by the looks on their faces
Ignore them tonight and you'll be alright
We'll cast some light and you'll be alright...

En Take That med gelé tack!

Här sitter jag och lyssnar på Take That. Fick ett ryck, efter att ha läst att de ska återförenas, och började tanka en massa låtar. Oj vilken nostalgi säger jag bara! När var det man lyssnade på dom, typ.. 92-94? Något sånt. Längesedan iaf. Deras gamla skivor finns förresten till ganska överkomliga priser på cdon.se om någon undrar :) Just nu lyssnar jag.. hm, ja undrar vad den här heter.. "Promises" tror jag. Lyssnade dunderhiten "Everything Changes" nyss iaf, och den svängde vill jag lova! Fast jag undrar om det inte är "Do What You Like" som ger mest minnen.. Typ minnen av medlemmarna i Take That liggandes på ett golv med rumpan bar (möjligen med stringisar på sig) medan någon med en mopp svabbar gelé över deras små stjärtar.
(Nina, har du kvar den videon så lånar jag den gärna!)

 
Bildera måste klickas på, så är det bara.

Fullt upp

Dåligt med bloggande, jag vet. Men det händer så mycket nu känns det som. Fullt upp hela tiden ungefär. Med både roliga saker och mindre roliga saker. Det vankas tenta på måndag igen, och den här gången blir det nog inte till att gå efter 1h.. Nejdå, den här gången måste man skriva en massa. Jobbigt nog.

Men som sagt, lite kul måste man ju ha också. Så i tisdags var Mattis, Anders och jag på teater. Riktigt kul att se faktiskt, inte varje dag man går på sånt. Och igår var vi ett litet gäng som tillbringade kvällen med att grilla och dricka öl i Slottsskogen. Riktigt mysig kväll! Att pallra sig upp för att gå till skolan imorse var däremot inte fullt lika mysigt.. Mer grillning hoppas jag på iaf, det kändes riktigt somrigt! Och gott var det!

   


Lyssnar på:
Je Ne Sais Pas - Tiger Lou (live)

Livets svåra val..

Ikväll är det äntligen dags för final i Floorfiller! Det ska bli spännande.. Jag hoppas att antingen Calle, Hannes, Ida eller Karro vinner. Men vi får väl se..

Annars har jag idag börjat packa lite inför juniflytten. 4 lådor står nu inne i sovrummet, ganska fullpackade. Känns knappt som man fått bort nånting, men det är väl bra att man börjat ändå.

Nu ska vi försöka bestämma oss vad vi ska äta till middag, pizza eller kebab? Svårt val :)
Tjing!

Skadeglädje?

Vad synd att Tiger Lous spelning i Sundsvall igår blev inställd. Verkligen. Nästa gång han spelar där blir på Gatufesten och då kan jag gå, hihi.

Välstekt arm

Jag har bränt min högra arm!! Varför blir det alltid såhär, varenda sommar!? Varför lär jag mig aldrig? Man tror att man kan sitta och glassa några timmar i solen bara sådär, men när kvällen närmar sig så inser man att man ser ut som en kräfta. Missförstå mig inte, jag älskar vädret just nu, men någon form av solskyddsfaktor kanske vore en idé för min del..

Ikväll är det planerat utgång för Anders och mig, var vi hamnar vet vi dock inte än. Men det blir nog kul! Nu när det är sommarväder = kjolar, shorts, klänningar, måste man ju se till att ha benen rakade 24/7 också ungefär har jag kommit på. Vi får väl se hur det blir med den saken. För stunden är dom bebislena iaf, för den som undrar :) Men nu ska jag kika lite på reprisen av Top Model! (åh herregud vilket osammanhängande stycke, förlåt.)

Sönderplockad TV och tårtkalas

Just nu håller Anders på att försöka få ihop min tv som han plockade isär förut. Jag gillar inte riktigt processer där mina ägodelar blir sönderplockade så jag har försökt hålla mig borta så gott det går. Förhoppningsvis går den att få ihop, och förhoppningsvis kommer den då också att funka. Tills vidare får vi klara oss med den lilla varianten som stått och samlat damm på en hylla inne i sovrummet. Den ser ut som den andra tvn's bäbis. Såhär ser läget  ut just nu iaf:

Anders&Tv

Ikväll har jag annars varit på tårtkalas hos Marie the Birthday Girl, grattis till henne!! Det bjöds på lite mat, smaskig tårta och spännande matcher i både fotboll och hockey :) Sedan fick jag skjuts hem av Arnold, och vi passade på att åka på lite sightseeing (köra fel?). Det var snällt av honom iaf! Så det har varit en mkt trevlig kväll. Nu ska jag packa upp mina träningskläder och sedan kika om Navy CIS är något att ha ikväll.


Lyssnar på:
Gone Going - Black Eyed Peas feat. Jack Johnson
Stop Crying Your Heart Out - Oasis
Gone, Gone, Gone - Elin Sigvardsson

Mammahelgen!

Igår åkte min mamma hem till Sundsvall igen, så idag när jag vaknade var det tomt i vardagsrummet. Det känns trist för helgen var så otroligt kul. Å andra sidan är det väl bra att man är nöjd med helgen så det inte känns som om det var en massa man inte hann med. Mer än vi gjort i helgen kunde man inte hunnit med :)

  
I fredags tog vi en spontantripp ut till Saltholmen. Där var det verkligen fint och vi kunde ligga på en brygga och äta glass i solskenet, såå skönt. När vi kom tillbaka till lite centralare delar av staden så kikade vi in i Feskekörkan, där vi köpte lite smått och gott och dessutom såg en jättestor tonfisk.
  
 
I lördags började vi dagen med att åka på sightseeing med en buss. Det var jag, mamma och en hel massa tyskar. Men det var kul att se lite mer av staden och lära sig lite om den (att man bor här betyder verkligen inte att man sett allt som finns att se). Efter den lärorika turen strosade vi lite inne i Trädgårdsföreningen och kikade lite i Palmhuset där. Där var det vaaaarmt och fint, och det fanns papegojor som inte kunde prata. Blev en fika där i solen också, me like.

 
Resten av eftermiddagen tillbringades på Universeum. Där var det så jäkla coolt! Vi såg allt från aborrar, fjärilar och grodor till hajar, krokodiler och anacondor. Grymt kul var det att gå där och titta på allt! Fast hajarna var riktigt läskiga, jag hatar hajar, men det var ballt att se ändå. Universeum rekommenderas varmt, där kan man tillbringa många timmar.


  
Söndagen bjöd på regn men det stoppade inte oss! Först strosade vi runt på Liseberg några timmar. Vi kikade på alla karuseller och skrattade åt folk som blev ännu blötare, än de redan var, i Flumeride och Kållerado, samt åt gott och tog en öl på en av uteserveringarna. Mysigt var det. Sedan var det dags för lite mer sightseeing. Denna gång färdades vi med båt, närmare bestämt med en av de kända Paddanbåtarna. 4 personer var vi som flöt fram på stadens kanaler och låg ner i båten när vi åkte under broar så låga att de fått smeknamnet "Osthyveln"...

Söndagen innebar ju även Valborg och här i Göteborg betyder det Chalmerscortegedags. Det var riktigt kul att se! Synd bara om de som medverkade ganska lättklädda, då det ösregnade under hela kvällen...

Igår gav vi oss ut på stan efter att mamma tvättat alla våra fönster (...). Hon är för snäll. Vi vandrade runt lite i stadsdelen Haga, där mamma hittade en jättefin blus och vi fikade gott på en av uteserveringarna. Innan det var dags för mammsen att hoppa på tåget hem så tog vi och Anders oss varsin hamburgare och öl på Centralen, mysig avslutning på en underbar helg. Såhär roligt har jag inte haft på länge. Tack mammsen!