Prov i ett päron?

Så var äntligen högskoleprovet över. Dagen har tillbringats i lokalen apelsin/päron (...) borta på Kortedala torg (det fanns en ananas också men där var vi inte). Skönt att det var så nära så man kunde kila hem på lunchen. Annars var det rätt påfrestande att skriva prov en hel dag men man överlevde. Och har jag räknat rätt och bedömningen är densamma som förra året så är jag mycket nöjd med (och överraskad över) min insats!

Anders, den lyckosten, fick däremot tillbringa dagen på Bengans där Tiger Lou spelade. Fast egentligen kanske det gynnade mig mest då han kom hem med min Tiger-t-shirt signerad, senaste skivan signerad samt hälsningar från Tiger himself..! Kunde knappast bli bättre faktiskt. Man kan nog förresten säga att det är jag som är lyckosten som har en så otroligt underbar pojkvän :) Efter att ha hört skivan så längtar jag till den 17e än mer dessutom.

Hansons skiva var inte heller så pjåkig vill jag lova! Lyssnade på den hela dagen igår ungefär, och tittade på dvd'n, såklart. Fast någon spelning med dom blir det väl inte på ett tag tyvärr. Men den dagen dom kommer tillbaka till Sverige kommer jag och Frida vara på plats, var så säker.

Roliga saker på gång

Sitter just nu och lyssnar Hanson. Beställde deras senaste skiva+dvd igår så jag hoppas, hoooppas att den kommer imorgon. Det skulle förgylla helgen, ohja. Hörde Mmmbop på radion på jobbet idag faktiskt och höjde genast volymen och började dansa lite smått. Jag fick konstiga blickar..

Bokade även biljetter till Tiger Lous spelning här i Göteborg igår, så den 17e november smäller det. Gissa om jag längtar!

Så det händer mycket skoj nu. Nästa torsdag ska vi ju dessutom på Sigur Ròs och i början av nästa vecka får vi förhoppningsvis mojängen som behövs för att vi ska kunna ringa.

Nu ska jag nog ta och skicka lite flyttsms till de som inte fått några "riktiga" flyttkort (vilket är ganska många..). Lite sent kanske, men bättre det än aldrig..! Här är lite fina bilder på min familj förresten :)

Ante   Hanna&Mamma

Cilla  Sedinarna

Farmor  Maja&Pappa

Jobbigt prov..

Ikväll testade jag att göra några delar av ett gammalt högskoleprov. Det gick inge vidare alls. Jag kan ju säga att det absolut inte fick mig att se fram emot lördagens prov iaf, snarare tvärtom. Menmen, det är väl bra att ha provat på att göra det iaf.. antar jag.

Fick en låt av Frida nyss från Hansons nya liveskiva, såå bra. Så på onsdag blir det till att beställa den och Tigers nya, det ser jag fram emot! Imorgon är det ju löning, så jag tycker att jag har gjort mig förtjänt av lite musik :)

Funderar på att lägga mig på sängen och läsa lite SkrattMaja nu.. Fast jag borde väl fortsätta med provet, men det känns inte som det kommer att hjälpa så mycket eller göra mig smartare. Så det får bli sängen, och sen är det ju CSI, wiee..

Som avslutning bjuder jag på lite Alnöhöst..!

Höstträd


Viktiga (...) saker

Kom på att jag glömde skriva att Zac Hanson fyllde år igår, grattiiis till honom (för han läser antagligen min blogg jämt och ständigt).

Vi möblerade om igår förresten och det blev nog bättre, tror vi. Det känns som att rummet inte blev lika tomt på nåt sätt. En taklampa är på väg upp i vardagsrumstaket också, det blir nog nice.

För övrigt så tycker jag om min nya vinterjacka från Topshop, fast än är det inte vinterjacksväder här i Göteborg. Och "Goodbye my lover" spelas fortfarande flitigt i min mp3-spelare. Vore lite coolt att se James Blunt live faktiskt, men jag vet inte. Vi får väl se.

Nu ska jag greja lite. Hejsvejs!


Besök i Sundsvall

Har blivit tillsagd att det är dags för en ny blogg, och det är väl sant antar jag. Var rätt längesen sist och bra mycket har hänt den senaste veckan.

Anders och jag åkte ju hem till Sundsvall förra fredagen och kom fram kl.4:16 på lördagsmorgonen. Rätt schysst det där med nattåg, det är billigt och dessutom går det snabbt när man sover hela vägen. Så vi har tillbringat veckan i S-vall iaf, och kom hem igår morse.

Var en riktigt mysig och trevlig vecka måste jag säga, det var fullt upp nästan hela tiden (fullt upp på ett bra sätt alltså). Det blev några luncher, fika, basketmatch, promenader och bara lugna, mysiga kvällar. Så jag är helnöjd med vistelsen, men det är såklart för jobbigt när man måste skiljas åt. Har aldrig varit särskilt bra på sånt jag, känslomänniska som jag är.

Det hanns även med en utgång i hemstaden. I onsdags var jag, Jonas, Richard, Sebbe och Malin ute i svängarna lite. Även Helena joinade oss lite senare, oerhört trevlig kväll var det! Tack för det ni :)

Känns bra att jag hann med praktiskt taget allt jag hade tänkt och hann träffa alla jag ville träffa, samtidigt som det blev många sköna stunder hemma i huset och på gården.

Nu är det bara att blicka framåt på allt roligt vi ska göra i höst. Nästa vecka får vi (förhoppningsvis) hemtelefon, veckan efter det är det dags för Sigur Ròs och bara nån vecka senare är det Tiger Lou-dags. Förutom det hoppas vi även på en del höst/vinterbesök, t.ex. när min käre bror kommer ner i december. Efter det är det ju snart dags att åka hemåt igen för julfirande.

Idag är det dock sämst väder här i Göteborg, så jag vet inte riktigt vad vi ska ta oss till. Det pratades om en tripp ut mot Saltholmarna men det är ju mindre mysigt när det regnar och blåser som det gör. Det får nog bli lite ommöblering här i vardagsrummet istället och en sväng till Hemköp.

Här kommer lite fina bilder från veckan som gått. Hejsvejs!

Promenad
Promenad mot Skatudden en solig men kylig höstdag

Majatåg Anderståg
Jag och Anders på nattåget mot Göteborg

Majajacka Hemma
Jag i min nya myysvinterjacka  och åppelträdet hemma på Alnö

Nina&Karin  
Nina och Karin på Tinells      

Malin Bork&Sebbe
En liten inblick i onsdagens utgång                       

Hille&Jonas 
Turturduvorna Helena och Jonas på Daltons              

Torsdagsrapport

Det var inte så farligt med reklamen idag ändå. Jag överlevde ju iaf. Efter jobbet gick jag och simmade också och i 22 längder var jag helt ensam i bassängen, tokhärligt.

Något som dock var mindre härligt var när jag fick kokande olja på mitt ögonlock förut. Jag kan säga att jag har ju varit med om mysigare saker..

.. som t.ex nyss när Anders och jag åt nybakt äppelpaj med glass, mmumsigt.

Nu ska jag nog ta och försöka packa lite för imorgon kl.19 bär det av hem mot Sundsvall i några dagar. Anders ska också med så det känns bra att slippa åka tåg själv i 9 timmar. Här är vi förresten!

Anders&Maja

Plugg och Babar

Godkväller!

Nu har jag fyllt i min kursansökan för vårterminen så imorgon hamnar den på brevlådan. Jag är väldigt nöjd med mina val så det ska bli spännande att se om jag kommer in på nåt. Vilket jag veerkligen hoppas. Blev extra pluggsugen när jag satt med näsan i kurskatalogen nämligen..

Annars så är det inte alltför längesedan vi kom hem från "Babar" där jag, Anders, Mattis och en kompis till honom spenderat kvällen. Vi provade återigen buffén och två öl för 43:-, mycket bra måste jag säga.

Snart är det dags för första avsnittet på nya säsongen av "Lost". Helt otroligt att fyran börjar visa den direkt utan uppehåll på ett halvår. Efter det blir det nog sova, som vanligt. Ser ut att bli en tung dag imorgon, men så är väl de flesta reklamdagar antar jag.

Som avslut vill jag lägga in en bild på mig och Lisa bara för att vi är så himla snygga ;D

Lisa&Maja

Hannahelgen!

Kände att det var dags för en ny blogg. Har precis kollat igenom mina pengar och kollat läget, sånt där tråkigt som måste göras. Ungefär som diska, vilket Anders pysslar med just nu.

Sjätte arbetsveckan är igång, det har gått bra snabbt ändå. När jag sommarjobbade jobbade jag lika lång tid men det kändes som en evighet.. På fredag bär det av hem mot Sundsvall där jag nog blir fram till torsdag ungefär. Det ser jag fram emot. Anders håller ställningarna här under tiden. Sedan börjas det jobbas igen den 24:e och då är det ju bara en vecka kvar av oktober månad, helt otroligt. Idag har jag iaf bestämt mig hur jag ska göra med jobbandet resten av hösten/vintern och det känns jättebra att det blev som det blev. Men det kryper i pluggnerverna, så jag ska väl sätta mig ner och bestämma mig för vilka kurser jag ska söka. För till våren vill jag plugga, yeees.

Nu till det viktigaste av allt, helgen. Eller, Hannahelgen som jag kallar den. För i fredags kväll anlände min kääära syster till Göteborg och till oss. Såå kul att få visa henne stan och hur vi har det här..! Jag tror hon tyckte om det också, jag hoppas det iaf :) Men som alltid går tiden alldeles för fort när man har roligt..

Hanna Hanna anländer med bussen.

När vi kom hem till lägenheten i fredags blev det lite öl, chips, musik och en massa prat. Väldigt mysigt! I lördags gjorde vi stan fast det var snålt med shopping, konstigt nog. Istället blev det lite fika och strosande i Haga, vilket var mysigt. Hade faktiskt inte varit där innan. Blev även en glass i höstsolen i en park vid Hagakyrkan.

Hannaglass  Majaglass 
Hannis och jag äter goglass i solen

Väl hemma igen tog vi oss en öl ute på balkongen. Det är fortfarande balkongväder, men det märks att hösten kommer krypande.. Fast har man bara en filt så ordnar sig allt :) Lördagkvällen blev lugn. Vi åt tacos och kladdkaka (Hannis har ju faktiskt fyllt år) och tittade fotboll. Fast den matchen var ju lite av en besvikelse så till slut låg vi och sov i soffan..

Hannaöl Älsklingssystern på vår balkong!

Så kom söndagen, hemresedagen. Kändes nästan lika jobbigt som när mamma och Ante åkte, inflyttningshelgen.. Uscha. Men vi hade trevligt innan, gick på stan och fikade och så. Tog igen all missad shopping från lördagen gjorde vi också :) Kl.15:50 åkte Hannisen iväg mot Stockholm och Anders och jag åkte hemåt efter en stund på stan. Kvällen blev lugn då jag var väldans trött och saknade älsklingssystern min..

Jaha, det här blev ju lite utförligare än jag hade tänkt, grattis om du orkade läsa allt. Skönt att skriva av sig ordenligt ibland iaf.. Nu ska jag väl ta och göra lite nytta här, om en timme är det ju CSI-dags (+ Tiger Lou på p3 live, missa inte!) Tja!


Himmelriket

Idag var en bra dag på jobbet. Mycket bra dag. Dels så var det lagom mängd post och dels så var det skönt väder. Men det bästa av allt var lunchen. Jag hade som vanligt min fil och müsli redo, men när jag tågade in i fikarummet möttes jag av något betydligt bättre. I fikarummet fanns nämligen massor med frukt men framför allt fanns där en stoor påse med bullar (riktiga, bageribullar) och en stoor skål med godis! Det var nästan så att man trodde man dött och kommit till himmelriket. Nja förresten, men det blev en mycket trivsam lunch och eftermiddag iaf!

Nu ska jag nog ta och städa och greja lite för på fredag kommer äntligen Hanna och hälsar på!! Det ska bli sååå roligt! Tror även det ska bli fint väder så det vore ju riktigt nice.

Har inga nya bilder till sammanhanget att avsluta med, men jag har ju alltid bilder på mig själv ;D

Majo

Flygande föremål utanför köksfönstret

Ikväll hörde vi ett mystiskt ljud medan vi lagade middag. Länge funderade vi på vad det var men tänkte att det nog var någon granne som flyttade en soffa, eller liknande. Mina tankar sträckte sig t.o.m så långt (...) att jag trodde att folk åkte skateboard nere i dammen (den är tom på vatten så här års, don't worry). Men när vi tittade ut genom köksfönstret fick vi se det här!

Ballong

Det tåls även att säga att det inte är den första ballong vi sett från vår lägenhet.. Man börjar ju undra.

Annars har jag idag gått mitt femte distrikt på fem veckor. Inte illa pinkat. Simmade även när jag slutat för dagen, efter upptäckten att Posten betalar. Weho! Om jag vågar ska jag kanske även försöka mig på pilates och yoga.. Vi får väl se. Hejsvejs.

Anders och Maja på Liseberg

Då var första dagen på vår femte vecka i Göteborg snart till ända. Idag har vi varit iväg på Lidl efter jobbet och storhandlat. Kändes som vi fick mycket för pengarna vilket är braaa. T.ex. så köpte vi nötfärskryddkorvar (hm, det var godare än det låter..) och ris, som blev vår måndagsmiddag tillsammans med lite wokgrönsaker. Intressant va?

Kommer på saker hela tiden som jag tänker att jag ska skriva här men så lyckas jag ju glömma dem innan jag kommer hem till datorn.

En sak jag kom på idag och däremot inte lär glömma i första taget är att jag missar Tiger den 29e oktober. Nöt som jag är hade jag helt förträngt att det är då jag ska skriva högskoleprovet. Så jag får snällt vänta på honom tills den 17e november. Lite tungt, men men. Anders och jag hämtade iaf ut våra biljetter till Sigur Ròs den 3 november idag. Så det ser vi fram emot!

Vad har jag mer att erbjuda.. Men just ja! Hur kunde jag glömma!? Anders och jag gjorde ju Liseberg igår! Det var skoj vill jag lova. Vi åkte virvelvinden, en karusell jag inte får berätta om samt flumeride. Sistnämnda var ju riktigt skoj, trots att man blev blöt.. Vi köpte även med oss ett väldans vackert kort därifrån taget i stundens hetta (vattenfallet..) :) Jag provade även på Balder, Kanonen och Topspin. Balder får högst betyg för den var ruskigt härlig och det pirrade i kroppen hela åkturen igenom. Precis som det ska vara!

Vad vore bättre än att avsluta med några fina bilder från just Liseberg!

Anders      Glass
Vacker Anders åker lång rulltrappa                         Mycket god men omöjlig glass..

Karusell
Hrrm.. Inga kommentarer :)


En regnig lördag i Göteborg..

Igår var en idealisk dag för en brevbärare. Det var soligt men inte för varmt och jättelite post. En riktig glidardag skulle man kunna säga. Så borde varje dag vara!

Idag däremot regnar och blåser det för fullt. Känns inte alltför lockande att gå utanför dörren faktiskt.. Lite synd, vi som hade IKEA- och stanplaner. Syster kommer nämligen på besök nästa helg och hon har ju faktiskt fyllt år.. Så vi får la se vad det blir idag. Kanske försöker mig på en ny kladdkaka, vem vet :) 

Jag rekommenderar fortfarande James Blunts låt "Goodbye my lover" förresten. Finns nog inget finare just nu. Hela hans skiva är faktiskt riktigt vacker..

Andra musiknyheter jag har att komma med är att Tiger Lou kommer till Göteborg den 29e oktober och 17e november (tror jag det var). Längta, längta! Har redan kollat upp båda ställena han ska spela på så jag vet var dom ligger, hihi.

Jag kan tipsa om ett ställe också (vi lär oss mer och mer). I onsdags var Anders, Mattis (nu är ni nämnda killar) och jag på ett ställe på Avenyn som heter Babar (som elefanten!). Där var det buffé och två öl för 43:-/person. Me like!

Nu ska jag nog dock försöka väcka sleeping beauty inne i sovrummet. Som avslutning kommer här en bild på vår mumsiga fredagsmiddag!

Fredagsmiddag