Julpynt för hela slanten

Har fortfarande inte fått upp adventsstjärnan i fönstret, det krävs nog lite Andreashjälp för det, så på torsdag kanske. Tills dess får ni njuta av bilder på resten av julpyntet!

          

Ikväll (förhoppningsvis snart) ska Anders och jag testa julversionen av sandwichglassen, den som smakar pepparkaka. Kan bli bra, jag får väl helt enkelt återkomma om det.

Björnligan in my pants

Så var det lördagkväll igen, och imorgon är det första advent. Idag har jag julpyntat här hemma och det blev så fint så. Mysigast är det ju såklart nu när det är mörkt, då ljusstaken lyser i fönstret. Vi har dock inte fått upp adventsstjärnan i sovrumsfönstret än så jag tänkte att jag väntar med att lägga upp bilder här tills det är gjort.

Istället kan jag flasha bilder på mina nya trosor som jag köpte igår när jag var på stan med Karin. Planen var väl att spendera lite nu när man fått lön, detta blev dock enda inköpet. Men jag tycker de är coola, fanns även med de sju små dvärgarna och Magica de Hex på.

Trosor2   Trosor

Igår var förresten Anders, jag och Mattis på Skaklubb, det var roligt! Mattis och jag drack även Cosmopolitans som smakade hembränt. Och så var det väldigt fin utsikt över vattnet och stora båtar.

Julsånger och träningsvärk

Idag har jag tankat en hel massa julsånger som jag suttit och diggat och sjungit med i. Anders var dock inte lika förtjust i dom som jag, men det är sånt som händer. Det verkar inte vara många som ser fram emot att få börja julpynta så mycket som jag gör.. Knepigt. Men på lördag ska jag iaf sätta igång! Upp med ljusstaken och adventsstjärnan i fönstret och framförallt ska mossan som kära mamma skickade på posten idag placeras i adventsljusstaken. Det kommer bli såå fint, och mysigt.

Ska bli ruskigt skönt med helg överhuvudtaget faktiskt, har varit en rätt så jobbig vecka. Men då blir det väl desto skönare att vara ledig antar jag. Nästa vecka blir det bara tre dagars jobb för sen kommer bror och hälsar på så då ska jag minsann vara ledig! Det ser jag verkligen fram emot, oohja.

För övrigt kan jag avslöja att vem som nu bor i lägenheten under oss har seriösa hostproblem. Alla tider på dygnet.

Dessutom kom jag på att jag aldrig berättade att jag faktiskt la händerna på en halv trumpinne på Tiger Louspelningen. Lite coolt. Fast den hela trumpinnen jag har från hans spelning på Hultsfred ligger fortfarande på förstaplats.

Nu ska jag lägga mig i sängen lite tror jag, läsa lite kanske. Jag ska iaf inte röra mig, för det gör oerhöört ont ungefär överallt. Sa ju att det skulle bli såhär..

Lyxlunch

Idag hände något oväntat, vi fick pizza till lunch på jobbet (!). Bara sådär liksom. Helt plötsligt. De rykten som gick sa att det var som belöning för att vi är så duktiga med all reklam som vi tvingas dela ut nu för tiden. Fast jag bryr mig egentligen inte om orsaken till det hela, huvudsaken var att vi fick pizza och den var good :)

Efter jobbet tog jag och Anders (från jobbet) en sväng till gymmet. Jag har en stark känsla av att jag kommer ha svårt att röra ungefär alla delar av kroppen imorrn eller på fredag.. Men det var skönt att äntligen få träna igen! Det är en annan jobbig sak med att vara förkyld, förutom själva förkyldheten, att man inte får/kan träna. Och mina förkylningar som jämt är så sega när dom väl attackerar mig.

Vad mer kan jag roa mina kära läsare med månntro. Nä, har nog inte så mycket mer att komma med för tillfället, så det här får duga for now. Jag fortsätter uppmana er att lyssna på Tiger Lou's senaste skiva "The Loyal", ni kommer inte att ångra er.
Tjillevippen!

Bildparad

Hej och hallå!

Ikväll blir en bra kväll. Anders och jag känner oss dock lite hängiga men nånting säger mig att vi snart piggas upp.. Kan vara den stundande tacosmiddagen med öl som ska avnjutas framför Barcelona vs Real Madrid som får mig att tro det. Ska bli en skön kväll.

Idag har vi faktiskt varit på IKEA en sväng, borta i Bäckebol. Vi tittade på en bäddsoffa som såg ut att passa bra i ett dockhus, samt min kära LUNNA-fåtölj. Min plan är att den ska flytta in i vår lägenhet så snart som möjligt, svårt bara när den inte går att ta på bussen.

Annars längtar jag tills nästa helg då man äntligen "får" börja julpynta! Jag längtar efter att få sätta upp adventsljusstaken och julstjärnan och allt annat mysigt pynt. Julpyntandet i stan är dock redan i full gång, likaså borta på Kortedala torg, se bara:

Torget

Sen kan jag också skryta med en bild från branden som ägde rum i grannhuset i torsdagskväll och som orsakade en himla massa rabalder (nu syns det inte ens att det har brunnit dock..) Jag vet, det syns inte så bra, men det är en brandbil och en stege samt en massa folk, typ.

Brand

Sist men inte minst tänkte jag flasha en bild på vår vardagsrumsvägg som fick ytterligare tillskott från Tiger Lou igår, är det inte vackert så säg.

Väggen

Tigeryra!

Igår kväll var det äntligen dags för Tiger Lou på Pustervik! Anders och jag laddade lite här hemma innan med öl samt The Loyal i stereon. Och vilken kväll det blev! Tigern var lite sen upp på scenen men när spelningen väl började var det värt all väntan i världen..! Jag stod allra längst fram, gick faktiskt inte att komma närmre och det var såå braa. Sen kan jag väl inte sticka under stol med att han var ruskigt het den där Tigern :) Men det var så kul att äntligen få höra alla nya låtar, ville aldrig att det skulle ta slut! Fast så är det väl alltid med Tigers spelningar... Lyckan man kände i kroppen under spelningen var nästintill outhärdlig, om nu lycka kan vara det. Fast det resulterade i sin tur i att nedstämdheten när spelningen var över blev än värre.. Jag avskyr när saker jag sett fram emot så mycket som denna spelning är över. Nu dröjer det säkert länge innan jag får se honom igen, tungt. Men under tiden har jag en hel del bilder från gårdagen att njuta av.. Jag avslutar med några exempel, men resten av bilderna håller jag allt för mig själv, mhmm.. (tips: klicka på bilderna så ser ni honom ännu bättre ;))

       

Ge mig bloggar att läsa!

Jag tycker att fler som jag känner ska börja blogga, så jag får fler bloggar att läsa. För det är ungefär det enda jag roar mig med på internet nuförtiden. Så heja, heja!

För övrigt så har jag träffat Martin och hans vänner på stan idag, mycket trevligt! Jag röstar fortfarande för att han ska flytta ner hit, vore nice. Andra som jag känner får också gärna flytta hit till Göteborg om dom vill.

Snart ska jag titta Gilmore Girls och kanske äta lite kladdkaka, känns ganska lockande faktiskt. Anders räknade förresten ut förut att jag följer sju serier just nu. Gilmore Girls, Nip/Tuck, Lost, Top Model, Alias, O.C och Scrubs (CSI slutade ju förra veckan så..). Hm, det är en del tv det..

Och förresten så vart laxen igår överraskande god..! Mera lax! Och vi köpte en adventsljustake idag!

Maja hjärta LUNNA

Det blev inte så fasligt pinsamt på jobbfesten igår, det blev mest trevligt faktiskt. Kvällen bjöd på mycket skratt och prat, god mat och dricka samt lite pictionary med temat gatunamn. Jag fick äran att rita gurkstigen vilket faktiskt gick bra, trots att gurkan såg ut som en banan..

Idag var min plan, som många tidigare lördagar, att gå på stan men planerna gick i stöpet pga vädret (läs regn), som många tidigare lördagar. Istället tog jag mig en tripp till Kortedala bibliotek och lånade en massa böcker som jag måste läsa ut innan den 12 december samt handlade lite gott på Hemköp. Ikväll tänkte jag nämligen försöka mig på att laga laxfiléer. Vi får väl se hur det går.

Jag har även suttit här framför datorn och trånat efter snurrfåtöljen LUNNA på IKEAs hemsida. Vill ha!! Jag kan inte hoppas på att den är obekväm heller så jag ska sluta vilja ha den, för jag har redan provsuttit den.. Och den är såå skön! Särskilt med en fotpall till. Titta och njut kära läsare, den är så skön som den ser ut..

Fåtölj

Inför jobbfest..

Hej och hallå kära bloggen!

Sitter just nu och tittar på tv medan Anders har gått en sväng till torget och Systemet.

Borde väl kanske vila lite inför kvällen. För ikväll vankas det nämligen jobbfest på Posten. Ska bli intressant att se hur den artar sig. Kanske blir än mer intressant på måndag att se vilka som vågar sig tillbaka till jobbet förresten, hihi.. :)

Jag får väl helt enkelt rapportera imorgon!
Klart slut varulvstjut!


Märkt för livet

Idag var inte en bra dag att vara brevbärare på. Usch och fy. Jag förstår inte vad all reklam ska vara bra för. Fast det känns iofs rätt bra vid dagens slut, när man inser att man faktiskt har klarat av dagen och dess motgångar. Dessutom är måndagar alltid värst, sedan brukar det flyta på rätt bra ändå.

Icke att glömma är ju det faktum att jag är allvarligt brännskadad efter att jag och ugnen var lite oense i lördags vid gräddandet av kladdkakan. Nu ser det ut som om jag har världens största leverfläck på mitt finger..

Brännskada

Väderrapport

Vad har egentligen vädret emot Göteborg? Varför verkar det alltid ha ett behov av att förstöra helgvädret? Idag är det ännu sämre väder än igår. Jag börjar t.o.m bli orolig för att flaggstången här utanför ska välta. Som om det inte vore nog med det regnar det ju såklart också. Suck. Jag hade som plan att åka in en sväng på stan idag men fortsätter det såhär är det ju nästintill omöjligt utan att blåsa bort. Fast egentligen vet jag inte vad som är värst, att det är såhär på helgen då man är fri att göra vad man vill eller att det vore såhär under vardagarna då man måste utomhus med posten.

Jag hoppas att det är okej väder då Ante kommer ner och hälsar på. Fast det är ett tag kvar, första helgen i december kommer han, ska bli såå kul.

Blää, ibland har vädret verkligen för stor inverkan på mitt humör. Jag hoppas att det klarnar framåt dagen, om inte får man väl vara till lite nytta härinne. Just nu t.e.x, så bleker jag klart resten av kläderna som jag färgade gröna i tvätten förra helgen, mm.

Tråkig blogg, jag vet. MeteorologMaja rapporterar liksom. Kanske återkommer senare idag med roligare saker. Vem vet. Avslutar iaf med några fina sommarbilder, och drömmer mig bort till varmare dagar.

Maja&Ante Utsikt

Maja Hanson?

Haha, vad roligt det är när folk kommenterar mina bloggar! Jag skulle allt bra gärna vilja veta vem den där "hämnerskan" är. Så läser du det här "hämnerskan", får du gärna ge dig till känna, jag tar din kommentar som en oerhörd komplimang! Fast skulle Hanson vara mina brorsor så skulle det kännas lite knepigt att tycka att Tay är så snygg, hm..

Idag är en grå dag i Göteborg, vet inte vad vi ska hitt på. Vet inte ens om stan har öppet då det är röd dag.. Dumma Halloween. Får väl roa mig med att ringa, vi fick ju nämligen vår telefonmojäng i torsdags. Så nu kan ni ringa till oss! Det är bara att be om numret, yesyes.

Vi har iaf bott här i två månader nu, tiden går allt bra fort. Och lika länge har jag jobbat på Posten. Nästa fredag är det förresten dags för jobbfest, ska bli intressant, och efter det har jag bara en månad kvar där.

Just ja, vi var ju på Sigur Ròs i torsdags, på Göteborgs konserthus. Den spelningen gillade jag, den var cool och annorlunda. Inte som någon annan konsert jag har varit på, så jag är väldigt glad att vi gick..! Fast det var väldigt svårt att få bra bilder så tyvärr har jag inga sådana att visa upp.

Som avslut på denna oerhört intressanta blogg kan jag uppmana folk att lyssna på Tiger Lous senaste skiva "The Loyal". Det är ungefär det enda jag lyssnar på just nu, blir så jäkla glad och upprymd av den! Så den rekommenderas varmt, och särskilt låt #6, "Nixon". Fast alla är ruggigt bra, så lyssna från början till slut.

"I wanna be irreplaceable, I wanna be of use, I wanna be functional, I wanna give you peace"

Höstgbg
(har inga nya bilder så det får bli ännu ett höstträd, denna gång från Kortedala)